Sayfa 32/250 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Gündemimize ekonomi oturmuş durumda. Hemde en üst düzeyde... Geçen yazdığım yazıda bu konuya değinmiş iş ciddiye binmiş demiştim...

Sn.CB nımız, haftaya Başbakan ve ekonomiden sorumlu Bşk.Yrd cısı ile ekonomi ve faiz başlıklı bir toplantı yapacağını TV lerden öğrendik...

Lakin; unutulmamalıdır, ekonomi rasyonel bir bilimdir. KHK ile yönetilemez...

Yani;

KHK çıkarıp faiz %5 olucak DİYEMEZSİNİZ....
    KHK çıkarıp USD 3 TL olucak DİYEMEZSİNİZ....
    KHK çıkarıp işsizlik %3 olucak DİYEMEZSİNİZ....

İşte o yüzden ekonomi yönetimi bağımsız olmalıdır... En üst düzeyde faizlerden rahatsız olduğumuz muhakkak.. Lakin bu ülke 2010 yılında %4,50 faiz oranlarını da gördü...

Hem de aynı siyasi yönetim ile... Oysa şimdi %13,50 lerdeyiz...

Bence neden faiz yüksek demek yerine; neden o zaman %4,5 iken şimdi %13,50 demek lazım...

Ya da ne ve neler değişti demeli...

Bu toplantı umarım önümüzdeki hafta piyasaya ışık olur. Lakin çok fazla birşey beklememek gerek ama fazi indirimi rasyonel olamaz..

Japonya, ALmanya, ABD de ki faizlerden örnekler verildi...

Unutulmamalı; o ülkeler ile aynı ligde ve şartlar altında değiliz...

Umarım ülkemiz için hayırlısı olur...

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Site aidatları ev kirasının yarısına kadar ulaşabiliyor.

Kanun net olmadığı için muteahhitler kendi yönetim şirketini kurup inşaattan ettikleri zararı site yonetiminden çıkarmaya çalışıyor.

Kat Mülkiyet Kanunu yakında duzeltilmezse büyük sosyal problemler ortaya çıkar.

Kimse bir daha yatırım için ev almaz kolay kolay bu kontrol edilemeyen site aidatlarından dolayı! İnşaat sektörü ZART diye çoker!
    Sn.Sadecegrafik 2012 yılında Bernanke nin konuşmasını canlı izlemiştim.. O an bizde Gayrimenkul sektörü bitti demiştim..

Kimsecikler inanmamıştı...

2012 yılı Mayıs ayından itibaren temel ihtiyaçlarım dışında hiçbirşey almamıştım.. Arabam Ford Focus Dizel 2012 model.. O vakitte sıfıra yakın ikinci el almıştım... Evimi 2000 yılında almış az kalsın yeni bir ev almak üzere idim; erteledim..

2012 yılından 2018 yılına kadar bir adette gayrimenkul satışımı gerçekleştirdim. 2015 yılı Mart ayı idi...

Çünkü FED başkanı faizi artıracağım dediği an "Direnmenin anlamı olmadığını anlamıştım." Duruma göre pozisyon almak en akıllıcası idi...

Ablam Tarih Profesörüdür.. Onlar o an Ankara İncik Boncuk Konaklarında bilmem kaç milyon TL ye Gayrimenkul aldılar.

Almayın dedim... Hadi ordan sende der gibi konuşma yaptılar...

Araç alırken marka olarak Mercedes hemde sıfır aldılar... Elde avuçta ne var aldılar... Sermaye sıfıra indi.... Yıl 2015...

O incik boncuk konaklarını alırken eski adı Emlakçı yeni adı BROKER;

-Efendim 10 adet bahçıvanımız var. 2 adet elektrik teknisyenimiz var. 8 adet güvenlik var. 6 adet temizlik elemanımız var. Toplamda 26 personel 7 gün 24 saat çalışıyor...
    -Efendim kışlık kapalı havuz var.. Yazlık ayrı.. Fitness Spor Salonu Buhar odaları ayrı...

Dinlerken herkes MEST! 10 numara 5 Yıldız... Havuz kenarına Antalya Lara Plajından Kum dahi getirilmiş...

Sanki Mısır Kraliçesi KLEOPATRA...

LÜKSE BAK...

Peki bunun maliyeti nedir?

Aylık 750 TL...

Evinde kiracımısın?

Şimdi TR de herkes lüksü istiyor ancak maliyetine katlanamıyor.. Madem öyle işte böyle..

Kısaca "Toplum Olarak Hak Etmediğimiz bir Lüksü Yaşamak İstiyoruz..."

O zaman da dedim şimdi de diyorum...

Ortalama maaşların 3,000 TL olduğu bir ülkede; Saçma sapan Ankara İncek de bir daire 800,000 TL ediyorsa...

Bu BUZ GİBİ BALONDUR......

iSTERSE DAİRE GÜNEŞLE BİRLİKTE DÖNSÜN....
    Son düzenleme : selka; 18-11-2017 saat: 16:47.

3. Sn.Selka
    Vakit bulabildiğinizde CB'nin faiz üzerine yaptığı yeni açıklamaların mevduat faizinde artış bekleyen bizleri nasıl günler beklediğine dair fikirlerinizi yazarmısınız ..
    Malum gözümüz kulağımız gelecek olan faiz arttırım haberlerinde iken böylesi gelen haberler moral bozucu oluyor

4.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Sn.Selka
    Vakit bulabildiğinizde CB'nin faiz üzerine yaptığı yeni açıklamaların mevduat faizinde artış bekleyen bizleri nasıl günler beklediğine dair fikirlerinizi yazarmısınız ..
    Malum gözümüz kulağımız gelecek olan faiz arttırım haberlerinde iken böylesi gelen haberler moral bozucu oluyor
    Sn.Bir Esnaf, SN.CB nımızın niyeti faizi aşağıya çekmek olabilir. Lakin bu işler niyet işi değildir... Faizi indirmenin gerekçesi cari açıktaki düzelme olaması gerekir ki; henüz böyle bir iyileşme yok...

Faiz indirme ancak şu şekilde olabilir...

Bankalar yine düşük mevduat oranı veremez... Aksi halde TL yatırımcısına TL biriktirmenin anlamı yok, git herhangi başka bir şey al demek olur ki; bu OLMAZ....

Yani TL yatırımcısı en azından enflasyon artı 1 puan almalıdır.. Bu da en iyimser oran %12,80 olur...

Ancak Kamu bankları Halkbank Ziraat ve Vakıfbank a yıllık karlarının %50 sini eriterek esnafa KOBİ ye daha düşük faizli kredi verebilir...

Yani; banka 500,000 TL ye %12,81 mevduat faizi verirken aynı parayı zarar ederek %12 den esnafa kobi ye vermesidir...

Buda kamu bankalarının karlarının erimesi ve azalması demektir...

Yani bu sene Halkbank yada Vakıfbank 3,000,000,000 TL kar etti ise seneye bu kar 1,000,000,000 TL olucaktır... Yani karında %75 erime olması demektir...

Bu yapılabilir mi? Evet...

Ama bu taşıma suyu ile değirmen döndürmeye benziyor... Çünkü bu işinde bir limiti vardır...

Halkbank 1 ziraat 2 Vakıfbank 1 milyar TL ucuz kredi dağıtabilir.. Sonra zarar yazarsa o da bankaların fiyatlaması açısından kötü olur...

Hal bu olunca böyle geçici önlemler yerine radikal tedbirler alıp faizi düşürmek gerekir....

5. Sn. Selka en son gram altin icin 1275 dolar siniri diyordunuz, cuma kapanis icin olumlu seyirler verdiorta vadede 1400 dolar hedefi gerceklesirmi sizce

6. Geneli vasat altı kalitede boş sohbet dönen forumdaki nadir kaliteli başlıklardan birisi. ilgiyle takip ediyorum, paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Sn. Selka en son gram altin icin 1275 dolar siniri diyordunuz, cuma kapanis icin olumlu seyirler verdiorta vadede 1400 dolar hedefi gerceklesirmi sizce
    Sn.İbrahim ONS fiyatta altın tahmini oldukça zor.. ONS USD fiyatı uluslararası fiyat ve haber akışı önemlidir.. Lakin içeride genel bir trendi TL/gr bazında yakalamış tırmanıyor.. Bence ONS dan ziyade GR/TL fiyatını takip etmek daha mantıklı olucaktır. Genelde altın yatırımı enflasyona karşı korunma aracıdır.. O sebeble TL bazında düşünmek daha mantılı.. Ons düşşse USD fırlıyor, USD inse ONS değeri artıyor.. O sebeble Altın da 150 TL yi sağlam direnç olarak kabul ediyorum...

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Geneli vasat altı kalitede boş sohbet dönen forumdaki nadir kaliteli başlıklardan birisi. ilgiyle takip ediyorum, paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Sn. Pilavlı çok teşekkür ederim.. Aklımız yettiğince...

Yeri geldiği için...

Şubat ayında Politika Faizinde en az 100 bazlık bir faiz artışı bekliyorum... Aksi direnmek olucak... Ancak nafile..

Kamu Bankaları ise; Emlak ve diğer kredilerde ise 2018 yılı boyunca (Seçim Yılı) popülüst yaklaşımlar olucaktır... İndirim bekliyorum.. En az 100 bazlık...

O sebeble Sermayesi olan Bankaya yatırıcaka enflasyon +%2 kazanacak kamu bankalarında ise KAR eriyecektir..

Dolaylı olarak bankalar 2018 karını KOBİ lere, Esnafa dağıtacaktır.. Bir taşla 3 kuş... Hem büyüme gelicek; hem firmalar tekrar yüzdürülecek; hem de USD baskılanmış olucak...

2019 da mı ne olucak?

O vakite daha çoook var... Allah Kerimdir...

O sebeble TR de artık "anlık" spontane işler yapılıyor.. İleriyi gören 5 yıllık kalkınma modelleri filan yok...

Kanımca seçime kadar sermaye KATAR dan değil; Kamu Bankalarından.. İş resmiyete bağlanırsa Kamu Bankaları dibi görebilir...

Sakin ve tedbirli, kademeli olmakta fayda var...

Bir de KAMU BANKALARINDA zarrab baskısı tam gaz devam ediyor... O da ayrı bir mevzuu....

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.İbrahim ONS fiyatta altın tahmini oldukça zor.. ONS USD fiyatı uluslararası fiyat ve haber akışı önemlidir.. Lakin içeride genel bir trendi TL/gr bazında yakalamış tırmanıyor.. Bence ONS dan ziyade GR/TL fiyatını takip etmek daha mantıklı olucaktır. Genelde altın yatırımı enflasyona karşı korunma aracıdır.. O sebeble TL bazında düşünmek daha mantılı.. Ons düşşse USD fırlıyor, USD inse ONS değeri artıyor.. O sebeble Altın da 150 TL yi sağlam direnç olarak kabul ediyorum...

Sn. Pilavlı çok teşekkür ederim.. Aklımız yettiğince...
    Sn selka malesef Türkiye gibi urettiginin cok cok uzerinde tuketen ulkelerde gram altin cok kisa araliklarla her zaman rekor kirar. Referandumdan evvel en yuksek noktasindaydi ama yaklasik 1 aydir o seviyeleri belki 3 belki 4 kez rekor kirarak gecti (dolar hala 3.94u gecememesine ragmen ergec gececek ama)ve yine gececek surekli gececek hep gececek .tarihi onso rekoru olarak 1900 dolar dusunulurse gram/tl dusunursem dahacok uzun yillar gram altinda kalmam gerekir.

Sayfa 32/250 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •