Sn.İbrahim ONS fiyatta altın tahmini oldukça zor.. ONS USD fiyatı uluslararası fiyat ve haber akışı önemlidir.. Lakin içeride genel bir trendi TL/gr bazında yakalamış tırmanıyor.. Bence ONS dan ziyade GR/TL fiyatını takip etmek daha mantıklı olucaktır. Genelde altın yatırımı enflasyona karşı korunma aracıdır.. O sebeble TL bazında düşünmek daha mantılı.. Ons düşşse USD fırlıyor, USD inse ONS değeri artıyor.. O sebeble Altın da 150 TL yi sağlam direnç olarak kabul ediyorum...
Sn. Pilavlı çok teşekkür ederim.. Aklımız yettiğince...
Yeri geldiği için...
Şubat ayında Politika Faizinde en az 100 bazlık bir faiz artışı bekliyorum... Aksi direnmek olucak... Ancak nafile..
Kamu Bankaları ise; Emlak ve diğer kredilerde ise 2018 yılı boyunca (Seçim Yılı) popülüst yaklaşımlar olucaktır... İndirim bekliyorum.. En az 100 bazlık...
O sebeble Sermayesi olan Bankaya yatırıcaka enflasyon +%2 kazanacak kamu bankalarında ise KAR eriyecektir..
Dolaylı olarak bankalar 2018 karını KOBİ lere, Esnafa dağıtacaktır.. Bir taşla 3 kuş... Hem büyüme gelicek; hem firmalar tekrar yüzdürülecek; hem de USD baskılanmış olucak...
2019 da mı ne olucak?
O vakite daha çoook var... Allah Kerimdir...
O sebeble TR de artık "anlık" spontane işler yapılıyor.. İleriyi gören 5 yıllık kalkınma modelleri filan yok...
Kanımca seçime kadar sermaye KATAR dan değil; Kamu Bankalarından.. İş resmiyete bağlanırsa Kamu Bankaları dibi görebilir...
Sakin ve tedbirli, kademeli olmakta fayda var...
Bir de KAMU BANKALARINDA zarrab baskısı tam gaz devam ediyor... O da ayrı bir mevzuu....
Yer İmleri