Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Oturmak için aldığım evde önceliğim kesinlikle para değildir.Bu beğendiğim eve ne para isterlerse veririm demek değildir.Herkes iyi kotu hesabıni bilir..
Daire alacaksam güneydoğu cephe ve en üst kat ın bir ya da iki altını tercih ederim..Diğerlerine fiyat uygun olsa da bakmam.Manzara önceliğimdir.Okul ve alışveriş merkezlerine yakınlık önceliğimdir.Otopark önceliğimdir..Komşu onceligimdir..Bunlar olmazsa eve bakmam.Önceki aldığım ev bu şekildeydi.Bu evi aldığımın iki katına sattım.Aşağı katlar aylarca beklerken ben 1 ayda sattım.1 yılı biraz geçti.Şimdi ege sahilde müstakil villada oturuyorum.Hem arsa yatırımı yaptım hem ev aldım.Bu evi de aldıktan 2 ay sonra önceki sahibinin verdiği emlakçı aracılığıyla yüzde 15 fazlasını verdiler.Bir de piyasa ölü diyorsunuz.İstanbul'da 2+1 dairelere milyon tl fiyat bictikleri halde piyasa göcmüyorsa hala göcecegini konusuyorsak bu piyasa daha cok is yapar.
Maddiyat önceligim degildir diyorum..Evin sadece fiyatına bakarsak aldanıriz şöyleki zamaninda arkadasin birine ev ariyorduk 1200 tl civari fiyatlari olan bir sitede 850 ve 900 tl ye 2 ara kat daire bulduk..Dairenin biri 7.katta digeri 9. katta idi..Gittik gezdik ev guzel manzara filan sahane kuzey guney ana yola bakiyor okul karsisinda neyse ben fiyatlar çok iyi bu fiyata bu daireler olmaz mumkun degil dedim.Arkadasta buradaki bazi arkadaslar gibi piyasa öldü fiyatlar geberik bunlar bile cok su kadar fiyata su kadar yilda amorti eder ev matematige uyuyor dedi.Ben de burada 5 sene otururum dedi.Yalniz 9 mu tutsam 7 yi mi tutsam karar veremedim aksam hanimla istisare edek bi de o gorsun dedi..Sonra hanimla gitmisler ki 8.katta bi deli otururmus geceleri surekli bagirirmis..) 4-5 defa tutulmus daireler giren cikiyomus...
)
Yukarda arkadaşın biri ne zamandır takip ettiğim ve satılsa da alsam dedigim ev gecenlerde satılıga çıktı üstelik fiyatı da normal ama almayacağım demiş.Bizim bir arkadaş vardı yatirim hesabı olup sürekli nakitte bekleyen bist 75 bin civarında kağıtlara pahalı der bu fiyatlardan asla almam şöyle bi 68 70 gelsin ben de alacağım derdi..Nihayet 68 bine düştü aldı mı tabii ki hayır o zamanda 60 bini beklerim daha da düşer dedi.Beklemenin sonu yok..Ev fiyatı düser kredi artar, kredi düşer ev fiyatı artar.Sonucta kimse kolay kolay zararına malını vermez.Ha bir zorda darda kalmışın evini düşüreyim diyorsanız o başka..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
hiçbir şey sürekli yükselemez.....
1- Türkiye nin geçmişten gelen konut talebi vardı, 2005-2015 yılı talep patlaması oldu.
2- Diyorsunuz nüfus artıyor. doğru ama fakir halk çok çocuklu oluyor onlar da fakir oluyor ve onlar mı alacak.Zenginler çok çocuk yapmıyor ve eğitimi betondan önemli görüyor...
3- Burda konut fiyatının düşmesini istemeyenler çok...Kim onlar..Emlakçılar, Al-satçılar, Mütahaahitler, arsa sahipleri, bu sektörden beslenen 200 sektör, EN ÖNEMLİSİ DEVLET.
4- Şehirler artık doydu......
5- Arz fazlası var....görünen o ve herkes devletten teşvik, vergi indirimi, af falan istiyor, şu an için dayanmaya çalışıyor..
6- Bankalara inanılmaz bir baskı var,bankaların elinde de çok konut var icralık...
7- Fiyatlar insanların alım gücüne göre çok şişti
8- eskiler konuta yatırım 20 yılda, dükkana yatırım 10 yılda geri dönmeli derler böyleyse yaptıgın yatırım doğru , değilse yanlış derler..
9- şimdi bakıyoruz f/k konut ta bile 30-40 yıl olmuşşş
10-Bankaya bi iş için gidiyorsun abi 500.000 tl ye %15 bağlayalım diyorlar...
11- İktidarın bu kadar destekçisi yok ama kimse düzenim yıkılmasın gelirim kesilmesin, konut kredim var...vb. şeylerle seve seve iktidara oy veriyor ama onlarında suyu ısındı.bunu para babaları biliyor. bizim bilmediğimizi görüyorlar ve nakitte, dövizde kalıyorlar...
12- burayı okuyorum konut piyasası şöyle iyi, yok geçen sene aldım, bu sene şöyle sattım şaşırıyorum
13- Türkiye de adettendir 10 yıl bir sektör patlar ,bu konutta 2004 de başladı, 2015 de bitiyordu ki hükümet tarafından uzatmalara götürüldü ben bitişi 2019 ilk bilemedin ikinçi çeyrek olarak görüyorum......
14- Konutta al sat devri bitti bitiyor, bence tabiiiii
KUMARI OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAKTADIR
https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi
sahibinden endeksine göre istanbul yüzde 5 değer kaybetmiş bir senede. Beşiktaş yüzde 17. Reel'de ne kadar göçmüş otur hesap et. Müteaitmisin, emlakçımısın, trollmusun, neysen artık işkembeden sallıyorsun. Heryer satılık kiralık ilanı dolmuş kimse ne alıyor ne tutuyor. yazdıkların tamamen hayal ürünü.
He canım he darda zorda kalmış müteaitin evini düşürcem. İstediğin kadar pembe tablo çizmeye çalış herkes ahaber seyretmiyor.
Bir link veriyon madem alt tarafa da baksaydın bari Catalca Silivru Sile İstanbul'da degil mi? Ya Edirne Nevsehir Denizli Türkiye de degil mi?
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
İstanbuldaki aşırı yüksek kimi daireler nedeniyle bu düşüş zaten.Hiçkimse bunların fiyatının normal olduğunu söylemedi.Ben de böyle birşey demedim.Diyelim ki 1 milyondan yüzde 5 inerek 950 ye düstü yahut 900 Bu da göçme sayılmaz.Düzeltme denilebilir.
Yer İmleri