Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 795/1014 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Eski forumda kaldığından ulaşmam zaman aldı 2015mart ayında yazdığımı buldum, screenshot ekte.

2014 kasımda 900K$ 2.30usd/try
    2015 mart 965K$ 2.60 usd/try

Şuan;
    2017 aralık 700K$... 3.77usd/try

istanbul konut fiyat artışı 2015 ortalarına kadar dolar kurundaki artışı karşılamış, ama 2.70- 2.80 bandından yukarı kopuş sonrası dolarla ilişkisini kesmiş.. hatta 2017 ortalarından itibaren enflasyon altına düşmüş durumda, reel bazda eksi yazmaya başlamış..

grafikten görüldüğü gibi 2015 ağustos itibariyle kur 3.00 olana kadar, konut fiyatları dolardaki artışı kompanse etmiş.. 3.00 üstü atakta kompanse edememiş.. tabii, şöyle bi şey de var: 2015 ortasından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybını kompanse eden başka hiç bir para birimi yok- rus, brezilya, hindistan, endonezya, polonya, g.afrika vs hiç bir EM parası TL'nin kaybettiği değer kadar değer kaybetmedi dolara karşı (bu hareketin global bir karşılığı/eşleniği yok)

yani konut fiyat artışı 2 senedir dolar bazlı olarak geriledi diye örnek gösterebileceğimiz başka hiç bir unsur yok, tek örnek TL'nin dolar karşısındaki olağan-dışı değer kaybı.. bunu bir kenara koyduğumuzda konut fiyatlarının enflasyon/faiz karşısında yenildiğini söyleyemiyoruz bile..
    Son düzenleme : KaraKemal; 01-01-2018 saat: 03:32.

bir ülke düşünün. birisinin çiftliği gibi yönetiliyor. meclis devre dışı. rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk, sahtekarlık almış başını yürümüş. khk ile her kanun devreye alınıyor. bir kişi istedi diye eğitim sistemi, saatlerin ileri/geri alınması mevzusu ve sayısız diğer konu kanunlaşıyor. sürekli yeni vergi icat ediyorlar. zam yağmuru.. tüm televilzyonlar baskı ile susturulmuş, gerçeklerin konuşulması engellenyor. muhalefet en küçük eleştride dahi cezalandırılıyor... saymakla bitmez insan yoruluyor. böyle bir ülkede doların 4 lira olması olağandışı bir şey değildir. beton yaparak kalkınacağını zannedenler daha uzun süreler şok geçirmeye devam edecek.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ülkedeki en büyük şoklardan birisi istanbul un köy haline getirilme sürecinde 3 maymunu oynayan emlak lobisi ve ona eklemlenmiş gönüllü neferlerinde oluşacak. uzun süre doların 3 tl üzerinde kalmasını hazmedemediler. basında ve bu forumda sürekli 2.60-2.80 aralığı gibi hedefler verdiler dolar için. ama artık dolar karşısında yenilgiyi kabullenmiş görünüyorlar. borç ile büyüme politikasını yıllarca ülke genelinde ve buralarda savunmuşlardı. ülkenin yıllarına mal oldular. çok yazık.

şu sıralarda doların artışının emlak sektöründeki durgunluğun nedeni olduğunu iddia ediyorlar. bu durumun sadece bir boyutu. dolardaki artış rasyonel OLMAYAN bir zihniyetin uygulamaları nedeniyle bu seviyelerde. emlak olayında esas sorun sürdürülemezliktir, bir nevi "bardağın dolması ve içine daha fazla su konulamaması olayıdır". köy haline gelmiş bir şehirde insanları aldatmak için londra gibi şehirlerle karşılaştırıp "istanbul çok ucuz" sayıklamalarına devam edecekler bir süre daha.. ama gerçek ve realitelerden kaçılamayacak.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bu ev güneş ile birlikte dönüyormu? Yoksa ülkemizde ortalama maaşların 3.000 tl olduğunu düşünürsek; 2.750.000 TL bana biraz pahalı geldi de... [emoji32]

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayın Selka 3 sayfa evvel bende ayni konuya değindim,emlak ta balon nedir?nüfusun %50 sinden fazlasının 3-5 bin tl ile geçinmek zorunda kaldığı bir ülkede 90 m2 ev 500 bin tl olmaz ,olamaz,betoncular ısrar ederse ellerinde patlar,ha bu zaman alabilir,ama er geç bu durum gözlenecektir.....

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

istanbul konut fiyat artışı 2015 ortalarına kadar dolar kurundaki artışı karşılamış, ama 2.70- 2.80 bandından yukarı kopuş sonrası dolarla ilişkisini kesmiş.. hatta 2017 ortalarından itibaren enflasyon altına düşmüş durumda, reel bazda eksi yazmaya başlamış..

grafikten görüldüğü gibi 2015 ağustos itibariyle kur 3.00 olana kadar, konut fiyatları dolardaki artışı kompanse etmiş.. 3.00 üstü atakta kompanse edememiş.. tabii, şöyle bi şey de var: 2015 ortasından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybını kompanse eden başka hiç bir para birimi yok- rus, brezilya, hindistan, endonezya, polonya, g.afrika vs hiç bir EM parası TL'nin kaybettiği değer kadar değer kaybetmedi dolara karşı (bu hareketin global bir karşılığı/eşleniği yok)

yani konut fiyat artışı 2 senedir dolar bazlı olarak geriledi diye örnek gösterebileceğimiz başka hiç bir unsur yok, tek örnek TL'nin dolar karşısındaki olağan-dışı değer kaybı.. bunu bir kenara koyduğumuzda konut fiyatlarının enflasyon/faiz karşısında yenildiğini söyleyemiyoruz bile..
    Ben bu hesabı anlayamadım sayın karakemal.Misal benim ev 1.5 yıl önce çekmeköyde yaklaşık 400 civarında alıcı buluyordu.1.5 yıl sonra ben 415 den satışa çıktım 380 e düştüm hala satıcı yok ben enflasyon ve faize yenilmemiş mi oluyorum.Sizin hesabın bir yanlışı da enflasyon hesabı gibi evlerin satılabilme fiyat hesabının da yanlış olması.İnternetteki fiyatalara bakıp piyasaya uygun fiyat veriyorsunuz a bir de bakın ne oluyor her şey sanalmış emlakçınız piyasa durgun da şu da bu da bir saat size hikaye anlatıyor.Ben çöküşün başındayız gibi algılıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Selka 3 sayfa evvel bende ayni konuya değindim,emlak ta balon nedir?nüfusun %50 sinden fazlasının 3-5 bin tl ile geçinmek zorunda kaldığı bir ülkede 90 m2 ev 500 bin tl olmaz ,olamaz,betoncular ısrar ederse ellerinde patlar,ha bu zaman alabilir,ama er geç bu durum gözlenecektir.....
    Sn.Watcher... TR'de bir işin cılkını çıkartmada üzerimize yoktur. Banker olayı, 90 larda banka olayı, şimdi özel eğitim okulları ve gayrimenkul piyasası...

Az gelişmiş toplumlarda, düşük IQ ile harmanlanınca 800,000 TL ye 1,000,000 TL ye bundan 3-5 sene öncesine Ankara deli düzü tarlasında gırla 3+1 125 m daire lüks diye satıldı... Hala da satılmaya devam ediyor..

O vakit USD kurunu 2,61 TL ler de olduğunu düşünürsek yenmiş olan bu kazığın vatandaş olarak ortalama 3,000 TL lik işe girebilmek için 80 takla atıp, amuda kalkıp soğuk su içmek ile bile çıkarılamayacağını anlamış olmamız gerekir...

Sn.Watcher; www.realtor.com diye bir site var.. ABD menşeili emlak sitesi... Benim Antalya'da oturduğum ev 20 yıllık. Emlakçı 450,000 TL eder dedi. Şu an USD ın yükselmiş hali ile bile yaklaşık 120,000 USD ediyor....

Bana sorsanız oturduğum daire 150,000 TL den 1 TL dahi yukarısı etmez ya...

Neyse...

Bu Amerikan sitesine girin bakın..

Şehir planlaması mükemmel...
    Yeşil alanı mükemmel...
    Ulaşım olanakları mükemmel...
    Hastane, okul, belediye gibi hizmetler FULL....
    Evler bahçeli, kendine ait havuzun yeşil alanın da mevcut.. Düz zemin, altında kimse yok, üstünde kimse yok...

Fiyatları 150,000 USD ile 200,000 USD arasında...

O da ABD lilerin gelirlerinin bizim gibi TL değilde direkt USD kazandıklarını düşünürsek bizim buralarda yemiş olduğumuz kazığın ne denli boyutta olduğunu anlayabiliriz...

Yahu buralarda kimse fazla lakırtı yapmasın bence... Tüm bu gayrimenkul işi TR'de BUZ GİBİ BALONDUR....

ABD, İngiltere, Almanya, Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde bizim oturduğumuz bir tür hücre yapılanmasında ki daireler (İngilizce de FLAT) onların "Homeless" diye tabir edilen (evsizler) için belediyelerinin yaptırmış oldukları dairelerdir...

Bizim oturduğumuz konutlar onlar için HOME yani ev değildir... FLAT tir...

ABD lilerin HOME dediği yapılar TR de VİLLA lar oluyor onlarda galiba 2,000,000 TL den başlıyyor ve yukarı 50,000,000 TL ye kadar gidiyor galiba...

Yani; bize 800,000-1000,000 TL ye satılan bu FLAT ler ABD de evsizler için belediyeler veriyor....

Sonra Tebernnüş efendi şunu demiş, bunu demiş...

Yahu allahaşkına bu tebernüş efendi İstanbul dışına çıkmışmıdır.. Saçma sapan bir ekonomik model içerisinde, saçma sapan bir şehirciliğin içinde, langur lungur bir toplumda; doğru dürüst iş bulamayıp, hasbel kader Emlakçı olup, kendi kendine trip yaparak racon keserek geçimini sağlmaya çalışan gelirini artırmaya çalışan SIĞ bir cahil cühela tip...

Emlak alan ileride kazanacakmış...

Neye göre söylüyorsun, hangi ekonomik projeksiyona göre.. Faiz nedir? GLP Nedir? Kaç çeşit faiz vardır? Borsa Nedir? Yabancı payı nedir? Biz napıyoruz, siyaset ne yapıyor borcumuz nedir borç geri ödeme dengemiz en son GLP faiz artışı ile nasıl etkilenir desek tık yok ...

Ama ahkam kesen bir tip....

Her neyse....

Ama dedim ya bu ülkede muhakkak vatandaşın parasını süzmek için bir metod bulunur...

Emlak bitti zaten...

Yeni para süzme işi EĞİTİM...

Etrafınıza bakın eskiden mantar gibi bina biterdi....

Şimdi İlkokul- Ortaokul-Lise...

Yazık ya... Vallahi bu memlekete yazık.....

Ha bu arada iyi yıllar olsun, güzel ülkem...

2018 de İNŞALLAH USD 1 TL olur da bizde ucuz ucuz gavur malları ithal eder onlar üretir biz tüketiriz...

Değil mi?

Maşaallah.. Diyelim....

Bize nazar filan değer de... Maazallah...

Bebeye Anaokul ilokul için 100,000 TL

Ortaokul için 100,000 TL
    Lise için 100,000 TL

Üniversite için 150,000 TL ver

Niye?

İnşallah 3,000 TL lik iş bulur, 1,000,000 TL lik FLAT te oturabilmek için ömür boyu çalışır diye...

Al sana TR EKONOMİ...
    Son düzenleme : selka; 01-01-2018 saat: 14:35.

7. syn selka sistem itibar puanı verdirmiyor .+1
    görüşlerinize katılıyorum
    hele 3bin tl maaş ile milyonluk ev alana Riekerink bey diyeceksiniz

Sayin selka yazinizi buyuk bir zevkle okudum.bende antalyadayim.tanismak isterim.

LG-D724 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 795/1014 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •