Sayfa 298/1013 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yapısal reformlar:

1-Reel ücret artışlarının düşürülmesi/sınırlandırılması
    2-Bürokrasinin azaltılması/devletin ekonominin ana bütününe müdahelesinin/etkisinin azaltılması
    3-Bilançolarda hesaplanamaz/belirsiz kalem olarak gözüken kıdem tazminatı yükümlülüğünün aylık prim olarak hesaplanabilir hale getirilmesi ve zaman içinde azaltılarak kaldırılması
    4-Eğitim sisteminin halihazırdaki üretim teknolojisine göre adapte edilmesi. (meslek liseleri ve yüksek okullarının arttırılması)
    5-Mükerrer vergilerin ve verginin vergisi uygulamalarının kaldırılması (ÖTV'nin KDV si gibi)
    6-Sendikalar ile ilgili bazı düzenlemeler.
    7-Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve SGK açıklarının sürdürülebilir olarak kapatılması.
    8- Ve daha halk tarafından ciddi tepki görecek sayamayacağım kadar çok sayıda acı reçete.

Türkiye'nin varolan ekonomik koşullarıyla yapısal reform yapması seçim kaybetmeyi göze alabilecek kendini feda edecek bir politikacı gerektirir. Böyle bir karar dünya üzerindeki hiçbir politikacıdan beklenemez.
    1 haricinde makul öneriler.
    2 ve 7 de ise sorun bahsettiğiniz durum. Ancak çözüm işçi odakli da olabilir işveren odaklı da.
    Siyasi iktidara kalmış.

Asıl ekonomik reform şudur bence TR'yi "ucuz iş gücüne dayalı ekonomi" olmaktan çıkarmak.
    Bu ise on yılları alır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Yukarda arkadaşların yazdıkları Yapısal Reformlar zaten aklın sonucu.

Ben , ''havuzdaki delikten '' bahsediyorum.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yapısal reform derken batının önerdiği veya not kuruluşlarının söylediği fikirleri birebir uygulaman gerekmez: ülke şartlarını gözönüne alırsın ancak en başta kamuda israfı önler, rasyonel yönetim ilkelerini tatbik edersin.

bu ve benzeri temel konularda hareket edilmesi sosyal olarak ters tepebilecek konulardaki yapısal reform gerekliliklerinin şiddetini azaltabilir, özellikle bütçe kalemlerinin çorbaya dönmesi engellenirse ve ssk ve benzeri vergi harici sosyal amaçlı kesintiler amacı dışında kullanılmazsa zaten bütçe ve ekonomi üzerinde ciddi bir rahatlama yaratacak ve alan açacaktır.

ancak bu ülkede olay sadece yapısal reform gerekliliği değil aynı zamanda rasyonel olmayan bir zihniyet meselesidir, mesela yanlış ve facia bir dış politika hatası nedeniyle suriyelilere 25-30 milyar dolar harcandığı bir ortamda bütçenin delik deşik olması kesin bir gerçekliktir, çeşitli vergi dışı gelir kalemleri de amaçları dışında bu tür sonradan çıkan harcamaların finansmanı için kullanılır ve işler çorbaya döner.
    Hocam benim gördüğüm genelde not kuruluşları genelde sorunu söylüyor bunu şöyle çöz böyle yap da çöz olayına çok fazla girmiyorlar.

Sosyal güvenlik sistemi açıkları, hukuk sistemine olan güvenin bitmiş olması, kamudaki israf, bütçe üzerinde meclisin etkin denetiminin olmaması, kalifiye içgücü olmaması, eğitim sisteminin yap boz tahtasına dönmüş olması, kayıtdışı ekonomi. vs. hepsi yapısal reform gerektiren sorunlardır. Bunları nasıl düzelteceğin ise senin idarecilerine kalmıştır.

4. Son bişey daha 2001 krizi sonrası Derviş öncülüğünde yapılan yapısal reformlar (hazinenin TCMB'den borçlanmasına sınır, bankacılık mevzuatı, işsizlik sigortası vs.) 2008 -2009 krizini nisbeten daha kolay atlatmamızı sağlamıştır.

5.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    1 haricinde makul öneriler.
    2 ve 7 de ise sorun bahsettiğiniz durum. Ancak çözüm işçi odakli da olabilir işveren odaklı da.
    Siyasi iktidara kalmış.

Asıl ekonomik reform şudur bence TR'yi "ucuz iş gücüne dayalı ekonomi" olmaktan çıkarmak.
    Bu ise on yılları alır.

1. madde ne yazıkki teknik açıdan olmazsa olmaz. Zira pisa testi sonuçlarında OECD içinde orta öğretim öğrencilerimiz son sırada yer alıyor. OECD dışında ise sanırım 55. sıradayız (test yapılan toplam 70 ülke civarı olmalı). Katma değerli üretim ile cari fazla veren ülkeler istisnasız pisa testinde ilk 10-15 içinde olan ülkeler.Yani 30 sene sonraki tabloda çok iç açıcı değil. Bundan dolayı katma değerli imalatla sorunu çözmeliyiz yaklaşımı bence orta vadeli bir çözüm dahi değil. Ama kendimizi avutmak için isterseniz suya sabuna dokunmadan öyleymiş gibi konuşalım, katma değerli üretimle yapısal reformları gerçekleştirelim deyip, sıyrılalım işin içinden.

O nedenle cari açığın düşürebilmesi için ne yazıkki reel ücretlerin geriletilmesi ve dövizinde yüksek kalması gerekiyor. Bu sorun bizden kaynaklanıyor. Hiç öyle dış mihrak mış mihrak falan demiyelim. Dış mihrak eğitim çağındaki çocukların katıldığı pisa sınavını manipule mi ediyor?. Çok mu başarılı ve yaratıcı üretken bir gençlik yetişiyor?. Tam tersine uzun yıllar biz kendi geleceğimizi garantiye alacak çocukları seçilecekleri sınavlarda haince soruları sızdırarak eleyip liyakatsız olanları hak etmedikleri yerlere yerleştirmişiz. Sanırım böyle bir hainliği kendi kendine yapan dünya yüzeyinde başka bir ülke yoktur.

Çalışma çağına gelecek gençliğin var olan eğitim seviyesi ile suni olarak (asgari ücrete devlet eliyle müdahale) reel ücretleri popülist yaklaşımla yüksek tutmaya çalışmak kısa vadede işsizliği ciddi oranda arttıracak orta ve uzun vadede de ilerlediğimiz her aşamada sistemi bir domuz bağı gibi boğmaya başlayacaktır.

Yapısal reformların ve acı reçetenin istisnasız olarak uygulanmasından başka çare yoktur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Evdeki altin niye satilir.?

http://i.hizliresim.com/01Dz4Y.jpg

Bu grafik dogru mu ?

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Çok zeki insanlar ne de olsa , benim eleştirimden anında ders almışlar gibi !! Yok canım, iki hasım olan bu zatlar , fuzuli işlere gelince kanka olmuşlar. Ben katkı sunmuyormuşum, beyefendiler bir sürü araştırma yapıyorlarmış, hazır lop yokmuş. Onu anladık zaten. Ama biz de burada araştırma yaparken kirlilik yapmayınız. Bir daha uğramama mı isteyen çok bilmişe gelince - Alçak dağları ben yarattım - edasında devam etsin ziyanı yok. yaşlılık psikolojisi......

Etrafımda solcu , Atatürkçü geçinen aslında çıkarcı olan, Büyük Önderin arkasına saklanan tiplerden nefret ediyorum. Biraz samimi olsanız da hiç değilse karınız yokken davaya zarar vermeseniz. Neyse daha fazla uzatmayacağım. Huylu huyundan vazgeçmez zaten. Sadece farkında olduğumuzu bilin yeter....

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1. madde ne yazıkki teknik açıdan olmazsa olmaz. Zira pisa testi sonuçlarında OECD içinde orta öğretim öğrencilerimiz son sırada yer alıyor. OECD dışında ise sanırım 55. sıradayız (test yapılan toplam 70 ülke civarı olmalı). Katma değerli üretim ile cari fazla veren ülkeler istisnasız pisa testinde ilk 10-15 içinde olan ülkeler.Yani 30 sene sonraki tabloda çok iç açıcı değil. Bundan dolayı katma değerli imalatla sorunu çözmeliyiz yaklaşımı bence orta vadeli bir çözüm dahi değil. Ama kendimizi avutmak için isterseniz suya sabuna dokunmadan öyleymiş gibi konuşalım, katma değerli üretimle yapısal reformları gerçekleştirelim deyip, sıyrılalım işin içinden.

O nedenle cari açığın düşürebilmesi için ne yazıkki reel ücretlerin geriletilmesi ve dövizinde yüksek kalması gerekiyor. Bu sorun bizden kaynaklanıyor. Hiç öyle dış mihrak mış mihrak falan demiyelim. Dış mihrak eğitim çağındaki çocukların katıldığı pisa sınavını manipule mi ediyor?. Çok mu başarılı ve yaratıcı üretken bir gençlik yetişiyor?. Tam tersine uzun yıllar biz kendi geleceğimizi garantiye alacak çocukları seçilecekleri sınavlarda haince soruları sızdırarak eleyip liyakatsız olanları hak etmedikleri yerlere yerleştirmişiz. Sanırım böyle bir hainliği kendi kendine yapan dünya yüzeyinde başka bir ülke yoktur.

Çalışma çağına gelecek gençliğin var olan eğitim seviyesi ile suni olarak (asgari ücrete devlet eliyle müdahale) reel ücretleri popülist yaklaşımla yüksek tutmaya çalışmak kısa vadede işsizliği ciddi oranda arttıracak orta ve uzun vadede de ilerlediğimiz her aşamada sistemi bir domuz bağı gibi boğmaya başlayacaktır.

Yapısal reformların ve acı reçetenin istisnasız olarak uygulanmasından başka çare yoktur.
    Haklısınız da bu eğitim sistemi vs. O kadar karmaşık ki bi kere millet olarak duygusaliz.7 sene önce başlatılan proje uygulaması vardı ilk okulda gayet avrupai sistem çocugun tamamen kendı becerisine ve yeteneğine dayalı bu iş müfredattan kalktı ..bakanda müjde verdi hadi ana babalar gözünüz aydın diye )) cunkü hiçbir çocuk yapmıyordu analar babalar çocuktan hevesli..en iyisini benim çocugum yapacak.e pisa mı gelişir bu ortamda ..valla iki çocuk var bende bu sene ikinci 1.sınıfa başladı müfredat süper verilen ödevler 10 numara 8 sene önce ilk çocuğum 1. Sınıftaydı dağlar kadar fark var ..türkçede 10 kelime veriyorlar bunlarla ilgili cumle kurma falan ..vs vs problemler daha ikinci dönem başladı..

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 298/1013 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •