Sn. hendeseci; keşke Sn. ctugrul kadar tecrübeli ve bilgili olsaydım, bu manada asla daha tecrübeli veya bilgili değilim ama ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Ben de o yollardan geçtim, hala da geçiyorum... Yanlış yönlendirmek veya noksan bilgimle kimseyi yanıltmak istemem, umarım ukalalık olarak da almazsınız sözlerimi...
Ben olsaydım; eğer yolun başında ve henüz küçük bir portföyle başlamış olsaydım bu aşamada hisse alımında acele etmezdim. Endeks 70 K'dan 120 K'ya geldi, portföyünüze eklemeyi düşüneceğiniz bir çok hisse bu süreçte çok ciddi primler yaptı. Endeksin geldiği noktada her ne kadar her gün yeni hedefler belirleseler de ciddi bir geri çekilme-düzeltmeye çok uzak olmayabiliriz. Ben olsaydım, hisse alımından çok birikimlerimi bu aşamada başka enstrümanlarda değerlendirip bir süre piyasayı takip ederdim. Mevcutlara dokunmaz ama yeni alım için daha uygun fiyatları bekleyebilirdim. Tabii alırken de kademe kademe alım yapardım. Daha önce yanlış zamanda Aselsan gibi bir hisseye girip ana paradan %30 zararla 1,5 yıl beklemiş biriyim.

Uzun vadede gene karla çıktım ama sizin de kastettiğiniz benim gibi daha işin başında böyle bir şey yaşamamak sanırım.
Bu arada yeni başladığınızda ilk 1,5-2 yıl psikolojik açıdan çok önemli, mutlaka hisse fiyatı dalgalanacaktır, mutlaka bir düzeltme veya krize denk geleceksiniz... eğer yatırım sisteminize sadık kalır bu süreyi atlatırsanız bakış açınız bile değişecektir. Portföyünüz ''iyi tahkim edilmiş bir kale'' gibi olacaktır. (bu benzetme kıymetli bir yatırımcı büyüğümüze aittir)
Sıktıysam kusura bakmayın. Naçizane görüşlerimdir, saygılar.
Yer İmleri