Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar sanırım hafta başı petkim i de portföyüme ekleyceğim...x lot ile başlayıp, kademeli alımlarla 10x miktara çıkacağım (yatay bantta kalırsa hiç 10x e çıkamayabilirim de).

Eğer grafik pahalı ilkeme bağlı kalmak istemesem şimdiye kadar çoktan almıştım bu hisseyi...Ancak gerek konjontürün petkim den yana olması (satışları ve marjları hep yukarı gidiyor), gerekse önümüzdeki 1-2 yılda yatırımların meyvesini alacak olması, ilkemden biraz fedekarlık yapmam gerektiğini söylüyor.

8 yıl için zaten grafik pahalı değil, 4 yıl için grafik pahalı gözüküyor, ama 12-16 yıl için de grafik ucuz bile sayılır...yani parabolik bir hareket var....bakalım sonucu ne olacak bu ihlalin.
    Acemi bir UV temettü yatırımcısı olarak bir süredir yazıyorum bu başlıkta. PETKM alım yapıp biriktirmeyi istediğim hisselerden biri ve ufak ufak almaya da başladım. Biriktirmeyi en çok istediğim 2 hisseden biridir. Hayırlı olsun Allah utandırmasın.

2.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Acemi bir UV temettü yatırımcısı olarak bir süredir yazıyorum bu başlıkta. PETKM alım yapıp biriktirmeyi istediğim hisselerden biri ve ufak ufak almaya da başladım. Biriktirmeyi en çok istediğim 2 hisseden biridir. Hayırlı olsun Allah utandırmasın.
    Petkim x lot aldım, aksa da gün içi alışım gelir...Ben aldım ya, bu iki hisse 1-2 ay zayıf seyredebilir...hadi iyisiniz başlık müdavimleri

Umarım ilk alımlarımı yaptıüım hisseler düşer de 9x lot daha planladığım alımlar gerçekleşir.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Petkim x lot aldım, aksa da gün içi alışım gelir...Ben aldım ya, bu iki hisse 1-2 ay zayıf seyredebilir...hadi iyisiniz başlık müdavimleri

Umarım ilk alımlarımı yaptıüım hisseler düşer de 9x lot daha planladığım alımlar gerçekleşir.
    Hayırlı olsun sayın Cautionary. Bir sorum olacak. fiyat ilk x alım fiyatınızdan daha aşağılara düşerse mi diğer x alımlara başyalacaksınız? Buradaki stratejiniz nedir? Örneğin ilk alım fiyatından yükselirse diğer x alımlar beklemeye mi geçiyor?

4.  Alıntı Originally Posted by Fishon Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun sayın Cautionary. Bir sorum olacak. fiyat ilk x alım fiyatınızdan daha aşağılara düşerse mi diğer x alımlara başyalacaksınız? Buradaki stratejiniz nedir? Örneğin ilk alım fiyatından yükselirse diğer x alımlar beklemeye mi geçiyor?
    kesinlikle x ile başlıyorum ve hedef 10x e ulaşmayı planlıyorum...ama nasıl bir alım stratejisi olacağı hisseye göre değişiyor...mesela hisse uzun vadeli desteklerine yakındır, çok önemli bir seviyededir ve buranın kırılması teknik olarak zordur...bu durumda ikinci ya da üçüncü alımımı x değil 2x lot yapabilriim.

ya da piyasa kısa sürede ciddi bir düşüş yaşamıştır, benim alım planladığım hissede ciddi oranda düşmüştür...bu durumda 3x, 4x alım bile yapabilirim.

normal şartlarda, aşağı ya da yukarı %5-10 arası hareket ettikçe hisse x lot daha alıyorum...aynı seviyelerden bir den çok alım yapmıyorum...hareket şart....bu nedenle uzun süre dar bir bantta takılan hissede muhtemelen 5x lot un üzerine çıkamam...zaten böyle bir hisse muhtemelen 1-2 sene sonra portföyden çıkar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •