Sayfa 281/1032 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: HALK Cafe - I

  1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    kukla olmakla alakası yok, mantıklı ve bilinçli olmakla gerçekçi ve profesyonel davranmakla alakası var, öyle önüne gelen herkese heyt çekerek, bütün komşularınızla papaz olarak, toplumu ayrıştırarak, ısrar ve inatla ekonomide tam tersine giderek, müteahhitlere peşkeş çekerek ülke yönetilmiyor maalesef, işte gördüğün gibi bunun sonuçlarına halk katlanıyor
    Ne yapsaydık, yıllardır bu ülkeyi bölmeye çalışan, dost gibi görünüp arkamızdan binbir dolap çeviren, dört bir yanımızdan terör koridoru açıp, kuşatma altına alanlara boyun mu eğecektik, söz de terörle mücadele maskesi altında para uğruna orta doğuyu kan gölüne çeviren kan emici vampirlere eyvallah mı diyecektik, geçin bunları, ok yaydan çıktı artık, hiç merak etmeyin; bu millet bütün zorluklara rağmen çanakkale de kan emici vampirlere dersini nasıl verdiyse yine verecektir.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

  2. #2242
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    51
    Gönderi
    11,163
    neyse polemik olmasın..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  3. #2243

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Moody's ne demiş, kesinlikle bizim için hiçbir anlamı

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Moody's ne demiş, kesinlikle bizim için hiçbir anlamı yoktur. Türk ekonomisi ne diyor, biz ona bakıyoruz" dedi

    08 Haziran 2018 - 13:17

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bankalara yönelik not indirim kararına ilişkin, "Moody's ne demiş kesinlikle bizim için hiçbir anlamı yoktur. Türk ekonomisi ne diyor, biz ona bakıyoruz." dedi.

    Moody's'in bankalara yönelik kararını değerlendiren Zeybekci, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 18 Temmuz sabahı aynı şekilde Türkiye'nin notunun kırıldığını anımsattı.

    "Türkiye ile ilgili yapılan bu açıklama kasıtlıdır. Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bir operasyon." diyen Zeybekci, şöyle devam etti:

    "Nasıl ki 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden 1 hafta önce gündemlerinde olmamasına rağmen Türkiye'nin kredi notuyla ilgili değerlendirme yapma hususunda ne kadar acele ettikleri gibi. Türk bankalarının değerlerine bakmak ve bütün dünyaya bunu duyurmamız lazım. Türk bankalarının sermaye yeterlilik oranları yüzde 16 seviyelerinde. Bu sermaye oranı Maastricht kriterlerinde yüzde 8, yani tam iki katı. Diğer taraftan da Türkiye'deki kredilerin geri dönüşümüyle ilgili rakamımız yüzde 2,5 seviyesinde. Yani zorluğa düşen krediler anlamında bakıyoruz."

    Kredi Garanti Fonu ile ilgili verilen kredilerin geri dönüş oranında sıkıntılı olan bölümün yüzde 0,09 olduğunu ifade eden Zeybekci, Türk bankalarının sermaye yeterlilik oranının, Avrupa Birliği'nin (AB) tamamından iyi olduğuna işaret etti.

    Zeybekci, Moody's'in açıklamasının zamanlanmasına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    "Merkez Bankasının çok aktif bir şekilde para piyasaları ve politikalarıyla ilgili çok net karar ve insiyatifler aldığı bir dönemde, yani Türkiye'ye düzenlenen kur operasyonunun etkilerini azaltmakla ilgili çok önemli adımlar attıktan birkaç saat sonra böyle bir açıklama yapmaya özel gayret gösterilmesi ve acele edilmesi son derece anlamlıdır.

    Biz Türk ekonomisi olarak sapasağlam ayaktayız. Tüm bu vakalarla yani bize karşı yapılan hareketlere biz sadece ve sadece gülüp geçiyoruz. Allah'ın izniyle 24 Haziran'dan sonra da Türkiye olarak ekonomiyle ilgili almış olduğumuz kararlar, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin sürdürülebilir ve dengeli büyüme, enflasyonla çok kalıcı bir şekilde mücadele ederek faiz oranlarımızı, yatırım, tüketim ve üretim yapılabilir ve kabul edilebilir bir seviyeye doğru çekmek için topyekün bir mücadele içinde olacağız. Moody's ne demiş kesinlikle bizim için hiçbir anlamı yoktur. Türk ekonomisi ne diyor, biz ona bakıyoruz. Makroekonomik sonuçlarımız ne diyor, ona bakıyoruz. İhracatımız, istihdamımız, kapasite kullanım oranımız, büyümemiz ne diyor? Bunların hepsi de inşallah Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yine her alanda dünya rekorları kırmaya devam edeceğini söylüyor."

    TÜFENKCİ: TÜRK BANKACILIK SİSTEMİNİN YAPISI SAĞLAM

    Bakan Tüfenkci, Malatya Yeni Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Özellikle 24 Haziran'a doğru giderken kredi derecelendirme kuruluşları ve uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yaptığını vurgulayan Tüfenkci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 17 Türk bankasının notunu düşürdüğünü açıkladığını hatırlattı.

    Bakan Tüfenkci, "Bu esasında operasyonun devamı niteliğinde. 19 Türk bankasının notunun düşürülmesi veya izlenmeye alınması, özel sektördeki şirketlerin izlenmeye alınması... Gerekçeleri oldukça komik. 'Bir takım yönetim bozuklukları veya finans yükü' diyorlar. Türk bankacılık sisteminin hem finans hem yönetim yapısı çok sağlam." diye konuştu.

    Türk bankacılık sektörünün yoluna devam ettiğine dikkati çeken Tüfenkci, açıklamaların algı oluşturma gayreti olduğunu vurguladı.

    Bülent Tüfenkci, "Biz bu operasyonlara hazırlıklıyız, Türkiye bunların üstesinden gelebilecek. İnşallah 24 Haziran'da milletimiz sandıkta bunun cevabını en iyi şekilde verecek. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55'in üzerinde oy potansiyeliyle seçildiğinde, güçlü meclisi oluşturduğunda o derecelendirme kuruluşlarının tamamı milletimizden gerekli tokadı ve cevabı almış olacaklar. Milletimiz müsterih olsun. Bu algı operasyonlarına aldanmasın ve bu operasyonları bir oylarıyla bozsun." ifadelerini kullandı.

    "KARAR GAYRİ AHLAKİDİR"

    Öte yandan BDDK Başkanı Akben de "Moody's'in kararının TCMB'nin faiz artırımı ile aynı gün akşamı yapılması manidar olup, bir o kadar da gayri ahlakidir." dedi.

  4. #2244

    BDDK'dan

    30 Mayıs 2018
    Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri* (Nisan 2018)

    Bankalar tarafından Kurumumuza raporlanan verilere göre; Nisan 2018 döneminde Türk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü 3.436.199 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Sektörün aktif toplamı 2017 yılsonuna göre 178.357 milyon TL (%5,5) artmıştır. Nisan 2018 döneminde en büyük aktif kalemi olan krediler 2.240.011 milyon TL, menkul değerler 406.412 milyon TL’dir. 2017 yılsonuna göre sektörün aktif büyüklüğü %5,5, krediler %6,8 oranında ve menkul değerler toplamı %1,2 oranında artmıştır. Bu dönemde kredilerin takibe dönüşüm oranı %2,9 olmuştur.

    Bankaların kaynakları içinde, en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat 2017 yılsonuna göre %6,6 artışla 1.823.438 milyon TL olmuştur.

    2017 yılsonuna göre özkaynak toplamı %6 artışla 380.731 milyon TL olurken, Nisan 2018 döneminde sektörün dönem net kârı 18.832 milyon TL, sermaye yeterliliği standart oranı ise %16,4 seviyesinde bulunmaktadır.

    Kamuoyuna duyurulur.


    (*) 30 Mayıs 2018 tarihli veriler üzerinden hazırlanmıştır.

  5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eline sağlık, daha güzel açıklanamazdı. Dört dörtlük bir yorum olmuş. Aslında Halk Bankasının ırzına geçilmiş bir kadından farkı yoktur. Irzına geçilmiş savunmasız bir kadını ne kadar suçlayabilirseniz, İran'la yapılan ambargoya aykırı işlemler yüzünden Halkbankı da o kadar suçlayabilirsiniz. Hukuksal boyut olarak arada hiç bir fark yoktur.
    Üstad binlerce yorum okuduk hulk ile ilgili... ırzına geçilmiş savunmasız kadın örneği kadar cuk oturanını görmedim. Helal sana

  6. #2246
     Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Ne yapsaydık, yıllardır bu ülkeyi bölmeye çalışan, dost gibi görünüp arkamızdan binbir dolap çeviren, dört bir yanımızdan terör koridoru açıp, kuşatma altına alanlara boyun mu eğecektik, söz de terörle mücadele maskesi altında para uğruna orta doğuyu kan gölüne çeviren kan emici vampirlere eyvallah mı diyecektik, geçin bunları, ok yaydan çıktı artık, hiç merak etmeyin; bu millet bütün zorluklara rağmen çanakkale de kan emici vampirlere dersini nasıl verdiyse yine verecektir.
    Serdars Hocam, Canakkale devri gecti ardik.

    Adam 3 tane fiberoptic kablonu keser, butun gun dumur dumur etrafina bakarsin. Foruma da giremezsin Canakkale nutuklari atacak.

  7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Serdars Hocam, Canakkale devri gecti ardik.

    Adam 3 tane fiberoptic kablonu keser, butun gun dumur dumur etrafina bakarsin. Foruma da giremezsin Canakkale nutuklari atacak.
    Hayırdır, Çanakkale deyince bayağı bir öfkelenmişsin, istersen uzay çağında yaşa hiç fark etmez, atom bombaları ile bombalasan bile savaşın kaderini göğüs göğüse süngü muharebesi belirler ki kestiğin fiber optik kablolarına sarılıp dumur dumur bakarsın.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

  8. #2248
    Al bunlari da bir arastir, ufkunu genislet. Kablolari kesen ben degilim, adam kesiyor.


    2008 senesinde Iran PetroEuroya gecmek icin Kish adasindan Petrol Borsasi acacakti. O sirada Araplar da dolardan euroya gececegiz dediler, Israil'e verip veristirmeye basladilar.

    Daha birkac ay gecmedi, bin kilometrelik mesafede 6 degisik yerden FLAG, SEAMEWE4, FALCON fiberoptik kablolari kesildi.

    3 hafta hicbirinde internet yok. Insanlar zombi gibi dolastilar, ne yapacaklarini bilemediler. Butun isler durdu, ekonomi felc. 10 sene gecmis aradan, sorun bakalim Euroya gecmisler mi bizim Araplar.

Sayfa 281/1032 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •