Sayfa 375/1032 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Borsa ve finansal piyasalar kariyerimde 1987 borsa krizi, 1989 borsa krizi, 1994 ABD tahvil krizi, 1994 Çiller krizi, 1997 Uzakdoğu krizi, 1998 LTCM ve Rusya krizi, 1999 depreminin yarattığı kriz, 2001 TR krizi, 2002 ABD kulelerine saldırı akabinde çıkan kriz, 2008 krizi, 2012 İtalya tahvil krizi, 2015 Rus uçağının düşürülmesi sonucu çıkan kriz, 2016 darbe girişimi, 2018 mevcut kriz olmak üzere 32 yıl içinde 14 tane kriz yaşadım. Kabaca her 2 yılda 1 kriz olmuş. Şu an içinde bulunduğumuz kriz hariç her biri de geldi geçti ve şu anki kriz de geçip gidecektir. Krizler gelir geçer, onların doğasında var bu, krizleri fazla önemsemeyip onları doğal karşılamak lazım. Krizlerin de önemli bir fonksiyonu var, piyasadaki aşırılıkları elimine ederler ve alım fırsatı yaratırlar. Bu hisse son 6 işgününde 8.11-6.07 hareketini yapmış bir hissedir ki tam tamına %25 lik bir düşüşe tekabül eder. 6 gün gibi çok kısa bir sürede %25 düşebilen bir hisse, konjonktür doğru olduğu anda da bir kaç gün içinde %25 yukarı çıkma potansiyeli taşır. Zaten şu OFAC mevzusu bir halledilsin o zaman durumları çok daha sağlıklı bir şekilde analiz edebileceğiz. Şu an içinde bulunduğumuz ortam "taraflı" bir ortamdır.
    Sayın TH. fevkalade tecrübeye rağmen belki bir konuyu gözardı ediyorsunuz. Soru şu bankalar neden düşüyor ? Garantideki sert satışların sebebi ne ? Sadece Telekom mu? Bir şey oldu . Son satış bir sel gibi indi ve savunmasız Halk Banksını da önüne katıp sürükledi. Uzun yıllar hisse senedi ile ilgilendiğim zamanlarda hep Kordsa, Erdemir gibi sanayişirketleri ile ilgilenmiştim. Bilançolarını fevkalade anlıyor ve gelecek karları ve yapılarını adeta ezberlemiştim. İlk defa bankacılık endeksine Halk Bankası alarak (fiat ve F/K ve D/D ine aldanarak ) girdim. Yani hamama girmiş gibi oldum. Bankalar ilerde gelecek bilançoları fiatlıyor . İlerdeki bilançolarda ki sıkıntı ne ? Karlılıklar neden düşecek ? Epeydir araştırıyordum. Garanti Bankası karşılık ayırdığı 2. seviyede ki alacakları için bunu da yeni finansal bilanço hazırlama tekniği ile yapmış. Bu oran 16.6 lara çıkmış. Halk bankası ve diğer kamu bankalarıında dünya standartlarının altında oluşan 3-3.5 rakamları çok düşük olmasına rağmen eski sistem olarak hazırlandığını okudum. Yani sürprizlerle karşılaşabiliriz. Garanti Bankası , İş Bankası ve Yapı Kredide yoğunlaşan bu yeniden yapılandırılan borçlar nedir ? Çok büyük çoğunluğu enerji şirketleri. Peki enerji şirketleri (Ak enerjiyi Yapı kredide yazmıştım) . Bereket enerji gibi ismi duyulmamış, henüz ilk kez 500 sanayi şirketine girdiği gün gelen 4 milyar dolarlık yeniden yapılandırma isteği olmuş! Bu nasıl iş ? Dedim; araştırdım. Denizliden daha birkaç sene küçük çaplı enerji işi ile uğraşırken birden bankalardan çektiği 4 milyar dolar kredi ile dağıtım ihalesine giren bir şirket. Yani bu şirketler kendi öz sermayeleri ile girmemiş bu işlere. Bankaları ortak etmişler adeta. Bu şekilde 45 milyar dolarlık yapılandırmadan bahsediliyor. Biz hep sonradan öğrenen oluyoruz ve yukardan maliyetlenen bizler rüzgarın önünde yaprak gibi savruluyoruz.
    Peki neden zararla karşılaştı bu şirketler; dövizle borçlan TL. ile tahsilat yap. elektrik tavan fiat uygula ve yükselen doğalgaz ve petrol ile artan döviz bazlı maliyetlenme ! Bu belirsizlik bankacılık endeksini baskılıyor. En kötüler fiatlanırken dibin dibi geçmiş krizlerde olmayan bir durumla karşılaşıyoruz. Bahsettiğin krizlerin çoğu dış kaynaklı idi . Hele ki 2008 . QE ile uçtu piyasalar. İşte biz tam o dönemde yüksek cari açıkla hak etmediğimiz bir zenginliğe , evlere arabalara kredilere boğulduk. Dış tasarrufu kullandık. AB ile görüşmeler devam ediyor. İçte ve dış konjüktür lehimize gidiyordu. Irak, Suriye ihracat kapımızdı. İhracat çeşitli ülkelere yapılıyordu. Biz o tasarrufları verimli kullanmadık. İki markamız hariç. Aselsan ve THY. Hele ki Aselsanın defter değerine bakın 5-6-7 lerde. Gelecekleri parlak . Beklenti yüksek. Yeni Hava limanı açılana kadar mallar taşınır ; şatafatlı törendenden ekimden sonra yeni sahiplerine teslim edilir. Cemil Ertemin açıklamaları şimdi yabancı yatırımcıların masasının önünde yok mu ? Neden sermaye getirsinler ve şimdi çok ucuz olan ve dolar bazında karları düşen Halk Bankamıza ortak olsunlar. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    genel kurul agustostaymis...ve temettuleri 10krs civari kirpmislar gibi...bu vaziyette buda bisey.
    yarı yarıya düşürmüşler, 29.9 kuruş brütten 14.9 kuruş brüte inmiş, %15 stopajdan sonra hisse başına 12.66 kuruş net temettü alınacak

1000 hisse için alınacak net temettü yuvarlak 127 tl ediyor, hiç temettü dağıtmasalar daha iyiydi çünkü 0.149 tlx1.25 milyar=186 milyon tl kasada kalmış olurdu, ödenecek olan 186 milyon tl brüt temettünün 28 milyon tl si (%15 i) zaten stopaja yani vergiye gidecek
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    1_2 hafta icinde Hızlı bir şekilde 7.30 civarına gelirse ve oralarda tutunursa grafik yapısı olarak bir önceki çıkışa çok benzer . Tabi biz ne zaman umutlansak hisseyi daha diplerde goruyoruz. Ama Sanki bu sefer olacak gibi hizlica 7.30 lara çıkması ilk şart. Haftaliktada güzel bir çekiç oluşmuş gibi tabi hafta bitmedi ne olacağı bilinmez.
    evet, 7.30 un üzerinde tutunmak çok önemli, bu seviye hem satış momentumunun sona erdiğine işaret eden bir seviye hem de 6.07 nin %20 yukarısına tekabül eden trend değişim seviyesi/eşiği
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu tırışkadan bir piyasa yapıcılığıdır, adı var kendi yok, gönüllü esaslı falan filan. Geç bunları. Bak bakalım Londra, New York, Frankfurt, Tokyo, Paris borsaları nasıl çalışıyor? Her tahtada atanmış veya görevlendirilmiş piyasa yapıcıları mevcuttur. Mesela Londra borsasında işlem gören Barclays Bank hissesinde 30'a yakın piyasa yapıcısı mevcuttur. Dostlar alışverişte görsün ayağına sadece adı var olan ama ne kendisi ne de herhangi bir fonksiyonu olan bir PY sistemini BİST'te var olarak gösteriyorlar. Eğer PY sistemi BİST'te var olsaydı inan bana HALKB'de gördüğün o anormal derecede volatil hareketlerin hiç biri olmazdı, 11 aydır tahtanın ırzına geçen Merrill Credit Deutsche gibileri tahtayı böylesine sahipsiz bulamazdı.
    Ya ne alaka kardesim yok demek baska sey etkisiz demek baska sey... BIST DE PIYASA YAPICILIGI SISTEMI VARDIR - bu kadar basit..

Ha gelir onlarca baba fon hepsi damperli kamyonu dayar hunharca mal bosaltirsa Piyasa Yapici ne yapacakti ya - olacagi buydu!!!

5.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Hangi fon oluyor bu? Kaynak verir misiniz??? Ben Katarda yasiyorum QIA ile ayni binada calisiyorum boyle biseden haberim yok - eger gercekse shame on me... Eger degilse shame on you...
    evet yetkisiz kardes kaynak bekliyoruz hala... karindan konusmak kolay...

6.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    evet yetkisiz kardes kaynak bekliyoruz hala... karindan konusmak kolay...
    Sıkıntın ne senin birader, zaten insanların canı sıkkın. Burada insanlar bilgi paylaşıyor. Paylaşacak birşeyin yoksa benim gibi sus. Goy goy yapacaksan diğer tarafa. Bir 666 ya çatarsın, TH a sallarsın, yetkisize atarlanırsın. Allah yolunu açık etsin

7.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Sıkıntın ne senin birader, zaten insanların canı sıkkın. Burada insanlar bilgi paylaşıyor. Paylaşacak birşeyin yoksa benim gibi sus. Goy goy yapacaksan diğer tarafa. Bir 666 ya çatarsın, TH a sallarsın, yetkisize atarlanırsın. Allah yolunu açık etsin
    Sen yazilani okuyabiliyor musun?? Kimmis paylasim yapmayan??? Goygoyu ben yapmiyorum yapanlari duzeltiyorum...

Bu arada Papazkacti galiba

8. Ben hayatimda bu kadar rezil bu kadar igrenc bir kagit gormedim... Girdigim girecegim gune lanet olsun!!!!!!

Sayfa 375/1032 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •