ali cemal abi kusura bakma, faize koyacaktın ne var ne yok elindekini. Sende bu sistemin kurbanı oldun.pars dün çomak sokunca, tabi takıntı haline geldi. beyin sağlıklı değil.
Madem ağlıyosun, Niye faize koymadın anlamına gelecek şeyleri resmen yazdı.
Evet hiç düşünmeden ve teklemeden, çatır çatır yazdı ve yukarda buğusu tüten yazısınıda görebilirsiniz.
Peki nooldu. Parayı kafaya takan biri olmadığımdan, parsa yaw sen ne diyosun diyememiştim. Suçlu psikolojisi ile ezilmiştim. Ancak bugün doğru hesaplamayı yaptım ve parsın burnunu sürtme fırsatı doğdu.
Bunu kaçıracak değilim.
Normalde hesap adamıyım. 1987 yılından beri hayatım matematik oldu.
Fakat yukarda yazdığım bilançoda bir hesap eksik. pars da ordan vurdu, bende savunma ihtiyacı hissetmediğimden, yaw öyle değil şöyle hesaplayacaksın diyemedim.
Aslında tam şu an, bankaların verdiği yıllık faizden daha fazla kazanmış durumdayım.
Benim yukarda verdiğim %5küsürlük oran, basit oran. Yıl sonuna uyarlanmış oran değil. Bankanın verdiği %23 lük brüt faiz yıllık faiz.
Bugün üşenmedim, olanakları zorladım ve banka sitesine tekrar girdim. Gizlice bilançomun yüzdesini aldım. Aldığım yüzde dünki kapanış. Bugünki yükseliş değil.
geçen gün yadığım %5 küsür rakamıda, 90 bin civarı endeksin rakamıydı. 93bib endeksin rakamı değil.
Bugünki oran %9,17. Yıllığa uyarlarsan %22,52 ediyor. Bu rakam ağırlıklı bileşik rakam. Her şey bugünki gibi giderse yılsonu kazanacağım net rakam.
Peki banka net ne veriyor. Benim banka Brüt %23 verdi, netide herhalde %20 filan eder. vergilerini bilmiyorum. %20 yi salladım.
Yani 93bin endekste bile, yıllık banka faizinden fazla kazanmışım. Buda pars a kapak olsun.
Dicem ama yazdıklarım gırgır tabi.
Rakamlar doğruda, pars a olan laflarım gırgır.
Para ile işim olmaz. %5 kaybetsem ne olur, %bin kazansam ne olur. Ben aşmışım abicim. Eğer afrika taraflarına giderseniz beni sorun, hikayemi destansı bi şekilde anlatacaklardır. Kabile bakireleri adımı söyleyerek şarkılarına başlayacak ve meydanda ayak vurmaya başlayacaklardır. Nepalde beni sorun, saatlerce anlatsınlar.
öhö.
hakkatende sinirim biraz alınmış gibi.
sahafa ayıp olmasın diye sinirlenmeye çalışıyorum, olmuyor.
Sıcaklardanmıdır.?
Sıtkımın sıyrıldığı tarih, sevgili moruk'un "Türkiyenin neden uçak gemisine ihtiyacı var" diyerek yazısına başlaması ve Türk uçak gemisinin özelliklerini anlatmaya başlamasıyla aynı dakkaya denk geliyor.
O anda hayattan vazgeçtim ve çiçek böceğe odaklanayım dedim. Toprakla kucaklaşmamın vakti gelmiş olmalı diye düşündüm.
Sanırım diğer dünyaya olan yolculuğumun başlangıç evresine girdim. Melekler sinirlenmeme izin vermiyorlar tabiki. Kimbilir çevremde kaç bin melek kanat çırpıyor. Sizde 60 ar tane standard takım var.
Çalışın sizdede daha fazlası olsun, benimkilere nazar değdirmeyin.
Yer İmleri