Sayfa 163/853 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    pars dün çomak sokunca, tabi takıntı haline geldi. beyin sağlıklı değil.
    Madem ağlıyosun, Niye faize koymadın anlamına gelecek şeyleri resmen yazdı.

Evet hiç düşünmeden ve teklemeden, çatır çatır yazdı ve yukarda buğusu tüten yazısınıda görebilirsiniz.

Peki nooldu. Parayı kafaya takan biri olmadığımdan, parsa yaw sen ne diyosun diyememiştim. Suçlu psikolojisi ile ezilmiştim. Ancak bugün doğru hesaplamayı yaptım ve parsın burnunu sürtme fırsatı doğdu.
    Bunu kaçıracak değilim.

Normalde hesap adamıyım. 1987 yılından beri hayatım matematik oldu.
    Fakat yukarda yazdığım bilançoda bir hesap eksik. pars da ordan vurdu, bende savunma ihtiyacı hissetmediğimden, yaw öyle değil şöyle hesaplayacaksın diyemedim.

Aslında tam şu an, bankaların verdiği yıllık faizden daha fazla kazanmış durumdayım.

Benim yukarda verdiğim %5küsürlük oran, basit oran. Yıl sonuna uyarlanmış oran değil. Bankanın verdiği %23 lük brüt faiz yıllık faiz.

Bugün üşenmedim, olanakları zorladım ve banka sitesine tekrar girdim. Gizlice bilançomun yüzdesini aldım. Aldığım yüzde dünki kapanış. Bugünki yükseliş değil.
    geçen gün yadığım %5 küsür rakamıda, 90 bin civarı endeksin rakamıydı. 93bib endeksin rakamı değil.

Bugünki oran %9,17. Yıllığa uyarlarsan %22,52 ediyor. Bu rakam ağırlıklı bileşik rakam. Her şey bugünki gibi giderse yılsonu kazanacağım net rakam.
    Peki banka net ne veriyor. Benim banka Brüt %23 verdi, netide herhalde %20 filan eder. vergilerini bilmiyorum. %20 yi salladım.

Yani 93bin endekste bile, yıllık banka faizinden fazla kazanmışım. Buda pars a kapak olsun.

Dicem ama yazdıklarım gırgır tabi.

Rakamlar doğruda, pars a olan laflarım gırgır.

Para ile işim olmaz. %5 kaybetsem ne olur, %bin kazansam ne olur. Ben aşmışım abicim. Eğer afrika taraflarına giderseniz beni sorun, hikayemi destansı bi şekilde anlatacaklardır. Kabile bakireleri adımı söyleyerek şarkılarına başlayacak ve meydanda ayak vurmaya başlayacaklardır. Nepalde beni sorun, saatlerce anlatsınlar.

öhö.

hakkatende sinirim biraz alınmış gibi.
    sahafa ayıp olmasın diye sinirlenmeye çalışıyorum, olmuyor.

Sıcaklardanmıdır.?

Sıtkımın sıyrıldığı tarih, sevgili moruk'un "Türkiyenin neden uçak gemisine ihtiyacı var" diyerek yazısına başlaması ve Türk uçak gemisinin özelliklerini anlatmaya başlamasıyla aynı dakkaya denk geliyor.
    O anda hayattan vazgeçtim ve çiçek böceğe odaklanayım dedim. Toprakla kucaklaşmamın vakti gelmiş olmalı diye düşündüm.

Sanırım diğer dünyaya olan yolculuğumun başlangıç evresine girdim. Melekler sinirlenmeme izin vermiyorlar tabiki. Kimbilir çevremde kaç bin melek kanat çırpıyor. Sizde 60 ar tane standard takım var.
    Çalışın sizdede daha fazlası olsun, benimkilere nazar değdirmeyin.
    ali cemal abi kusura bakma, faize koyacaktın ne var ne yok elindekini. Sende bu sistemin kurbanı oldun.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İzninizle humanla parsın kafalarını tokuşturup çot çot diye sesler çıkarmak istiyorum.
    Yazdıklarımı okuyup anlamadan cevap yazıyorlar.

Her neyse.

İzlanda maçı sayesinde, izlandalılarla ilgili ilginç şeyler öğrendik.
    Adamlar Türklerden nefret ediyormuş. Her fırsatta dalga geçip aşağılamaya çalışıyorlar. Havaalanında futbolcumuz emre ye tuvalet fırçası uzattılar. Tuvalat fırçalarının bazı modellerinin ismi "Türk kafası" imiş. O fırça ile klozet temizleyip stres atıyorlar.

Neden nefret ediyorlar, sebebi ise çok komik.

1600 lü yılların başında, hollandalı bir korsan, gemisine osmanlı bayrağı çekip, adınıda murat reis olarak değiştiriyor. osmanlıyada ben sizin askerinizim diyor. Sonrada Atlantik okyanusundaki adaları yağmalıyor, esirler alıp Cezayirde köle olarak satıyor. İzlandadanda 400 kişi kaçırıp satmış.
    Adam hollandalı asıl adı Haas gibi bi şey. Ne Türk geni var ne Türkiyedeki toplumlarla kültürel bağı var. Tamamen süzme hollandalı.

İşte bu hollandalı yüzünden, İzlandalılar hala Türklerden nefret ediyorlar. 1970 yılına kadar Türk öldürmek serbest diye yasaları varmış.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Buralarda sıcaklar başlayalı epey olmuştu ancak aşırı sıcaklar başlayalı 1 hafta oluyor.
    Resmen bitmiş durumdayım.

Sıcak alerjim de var, ilk defa bu sene bu kadar rahatsız etti.

Bunu niye yazdım bahane olarak kullanacağım.

Kafa gitti, hiç bir şey yapamıyorum. Şimdiden karadeniz sahillerinde internetten ev bakmaya başladım. Para yetse kuzey avrupa yada kuzey rusya dan bakacağım.
    Tabi, Dilde idare ederimde kültür farkı var. Önce ev kiralar 3-5 ay duruma bakardım, sonra rahat hissedersem ev alırdım.

Her neyse... Para piyasalarına AŞIRI sıcaklar yüzünden odaklanamıyorum. Şu ara hepsiburada sitesi başıma bela oldu, indüksiyonlu küçük ocak aldım, fatura gelmedi. 3 haftadır mesaj yazıp duruyorum, oralara bakın belki düşmüştür filan benzeri şeyler deyip duruyorlar.

Garantisinden değil, fatura kesilmeyince karşı firma vergi vermiyor. Vergi versin diye fatura peşinde koşuyorum.

SATTIĞI ÜRÜN YADA HİZMETTEN VERGİ VERMEYEN KİŞİ, SİZİN CEBİNİZDEN PARA ÇALIYOR DEMEKTİR.

Neden.?

Çünki o kişinin vermediği vergileri devlet herkesten alıyor. Devlete para lazım. Zamlarla, vergi oranı artışlarıyla herkesten ilave vergi alıyorlar. Vergi kaçıranlar zenginleşirken, vergi ödeyenler sürekli fakirleşiyor.

Elektrikteki kayıp/kaçak ödemelerimizi düşünün. Elektrik parası ödemeyenlerin eksiğini nasıl bizden alıyorlarsa vergidede aynı.
    Hepimizin gelirinin %60 ı direk ve dolaylı vergilere gidiyor. Korkunç yüksek bir rakam. Devleti soyanlara ve halk içindeki hırsızlara çalışıyoruz.

Yapmayın etmeyin.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    s400, f-35 ve caatsa yaptırımları hikayesi tam gaz sürüyor.

Aslında abd nin hiç bir yaptırımı bizi fazla etkilemez. Dünyada başka ülkelerede her yıl bir sürü yaptırım uyguluyor, sadece petrolle yaşayan İran Venezuela gibi ülkeleri saymazsak, bizim kadar hiç bir ülke, abd yaptırımlarından bu kadar etkilenmiyor.
    Anında nakavt durumuna düşüyoruz, birileri saymaya başlıyor.

Tek sebebide içimizdeki yahudiler.
    Dev şirketlerimizin ve bankaların çoğunun sahipleri onlar. Medyadada eskisi kadar olmasada etkinler. Partiler zaten kontrollerinde, abd kapısında bekleyip emredin diye gözlerini dikmişler.

abd höt deyince, daha demeden önce yahudi medyası yaygaraya başlıyor, şirketler ve bankalar anında zararlı işlemlere geçişyor, TVler muhalifler durmadan yaygarada... bakıyorsun birileri saymaya başlamış 1, 2, 3 diye.. Bu kaçıncı grogi durumumuz.

Bu sıcakta iyi yazdım.

Peki BIST e etkisi ne olacak bu durumun, bunu hesaplamam lazım. fekat aşırı sıcaklar sebebi ile odaklanamıyorum.
    maliyetlerimde çok düşük olduğundan, fazlada zorlamıyorum.

Daha temmuz ağustos sıcaklarınada girmedik... bu seneyi çıkaramayabilirim yaw.
    Şimdiden vasiyeti yazmaya başlayayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    s400, f-35 ve caatsa yaptırımları hikayesi tam gaz sürüyor.

Aslında abd nin hiç bir yaptırımı bizi fazla etkilemez. Dünyada başka ülkelerede her yıl bir sürü yaptırım uyguluyor, sadece petrolle yaşayan İran Venezuela gibi ülkeleri saymazsak, bizim kadar hiç bir ülke, abd yaptırımlarından bu kadar etkilenmiyor.
    Anında nakavt durumuna düşüyoruz, birileri saymaya başlıyor.

Tek sebebide içimizdeki yahudiler.
    Dev şirketlerimizin ve bankaların çoğunun sahipleri onlar. Medyadada eskisi kadar olmasada etkinler. Partiler zaten kontrollerinde, abd kapısında bekleyip emredin diye gözlerini dikmişler.

abd höt deyince, daha demeden önce yahudi medyası yaygaraya başlıyor, şirketler ve bankalar anında zararlı işlemlere geçişyor, TVler muhalifler durmadan yaygarada... bakıyorsun birileri saymaya başlamış 1, 2, 3 diye.. Bu kaçıncı grogi durumumuz.

Bu sıcakta iyi yazdım.

Peki BIST e etkisi ne olacak bu durumun, bunu hesaplamam lazım. fekat aşırı sıcaklar sebebi ile odaklanamıyorum.
    maliyetlerimde çok düşük olduğundan, fazlada zorlamıyorum.

Daha temmuz ağustos sıcaklarınada girmedik... bu seneyi çıkaramayabilirim yaw.
    Şimdiden vasiyeti yazmaya başlayayım.
    Helvani dağıtacak birilerini şimdiden bu ha Ali cemal abi..[emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

VOB tarafına epeydir bakmıyordum, şimdi baktım adamlar kopmuş. Batı tüm silahları ile üstümüzde haberi üzerine tartışıyorlar.

İşte medyanın etkisi bu kadar büyük. Medya kesinlikle ağır bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığına(MEB) bağlanmalı ve ciddi denetlenmeli. Yoksa milleti topluca delirtebiliyorlar.
    MEB e bağlanması konusunu herhalde 15 yıldır yazıyorum.

Medya çok güçlü. Zarar ediyorken TV de en küçük bir reklamınız görülsün, anında millet hücum ediyor. Batacakken yeni fabrikalar açmaya başlıyorsunuz.
    Medya bu kadar güçlü. Maalesef her 10 kişiden 8 kişi hipnoza yatkın ve TV den çok kolay hipnoz oluyorlar. Resmen sürü pozisyonuna düşüyorlar.

Dün ilginç haberler okudum ve takip ettim.
    Kayseri yi hep merak etmişimdir. Ayrıca Rize, Malatya, Konya.

Devlette kilit yer alan pek çok kişi bu şehirlerden çıkıyor. Kayseri ayrı merak konumdu.

Dün, Kurtuluş savaşından sonra Rus parası ve teknolojisi ile Türkiyede kurulan ilk fabrikanın Kayseri de kurulduğunu okudum.!

Lan niye diye araştırınca, ilginç bilgilere ulaştım.

Niye ilk fabrikamız, Kayseri de.? neyi var kayserininde oraya bu yatırım kuruldu. O dönem ALTIN,ELMAZ değerinde bir yatırım için neden kayseri.?
    Kurtuluş savaşında Kayserimi bize kazandırdı zaferi.?

NEDEN NEDEN hemşerim diye gözü yaşlı araştırırken, maalesef tahmin ettiğim ama delillendiremediğim bilgilere ulaştım.

Kayseride kurulmasına karar veren yine ismet inönü çünki o dönemin devletin başı o.
    Kayseri nin özelliği ne?.
    Bir sürü kripto ermeni, rum ve yahudinin bölgede yerleşik olması. Mübadele ile çoğu gitmiş ama mal mülk sahipleri kripto olarak kalmış. Gidenler garibanları, güçsüzleri.
    Kurtuluş savaşında tüm halk çocuklarını gönderirken bunlar göndermiyor ve meydan ın boş olmasından faydalanıp kayseriyi tapulu malları yapıyorlar.

Ölen biziz, Türkü, Arabı, Kürdü, ama ülkeyi tapulayanlar, askere gitmeyen rumu ermenisi yahudisi... Böyle rezil bir ülkeyiz.

Şu anda Kayseri ilimiz o kripto grup tarafından yönetiliyormuş... belediye başkanları vekiller, onların elini eteğini öpmeden iş yapamıyorlarmış. Son dönemde bi tek fetö firmaları palazlandı, oda, fetö nün sahibide yahudiler o sebeple.

Hani tek bilgi ile karar veren biri değilim, pek çok bilgi tamamlanıp voltranı oluşturunca noktayı koyuyorum. Şu an voltran oluştu ve bilgi 10 yıllara dayanan parça parça bilgilerin toplamı.

Üzücü çok üzücü...

Şimdi ismet inönünü den kötü bahsettim diye hemen beni diğer yobaz yada kendine milliyetçi diyen cahil uşak sürüden sanmayın. Tek sürüm var oda doğru ve adaletin peşinde koşmak. Bu ülkeye zararlı ve faydalı olanları görmek...
    DP yi kuran ve yönetende ingiliz ve abd, chp nin sahibide abd, sağcı tüm partiler tarikatların sahibide abd ingiltere...

Birinin ipliğini açığa çıkardık diye diğerleri iyi demek değildir.

Bu sıcakta yine iyi yazdım.

abd nin taktiği, kavga ediyor gibi görünen gruplar yaratıp, aradan malı götürmek.
    Yani rakip gördüğünüz, elis silahlı yada silahsız tüm grupları yaratan yöneten batılılar. Bi taraftaysanız, karşı tarafın sahibide, gerçekte sizin sahibiniz.

Daha nasıl anlatayım.

En güzel anlatan aşırı sağcı emniyet amiri, vekil, eski siyasetçi mehmet ağar.
    Sağ sol kavgalarının emniyet amiri olarak göbeğinde yer almış.

Şimdi yaşlanınca anlatıyor. Meğerse sağında solunda sahibi abd imiş diyor. Bilmiyorduk diyor. Sağcıları yaratan örgütleyen eline silah verenle, kavga ettikleri solcuları yaratan besleyen abd. İki tarafı kavga ettirip, arada kaosa sürüklenen ülkede kendi istediklerini yaptırıyor.
    Adamının taktiği bu.

ismet inönünün, adnan menderesin, celal bayarın, fevzi çakmağın, saidi nursi nin, fetullah gülen in, nurcuların, selefilerin, müslüman kardeşlerin, tüm kavgacı müslüman örgütlerin, el kaidenin, el nusranın, işid in, bizdeki eski ve yeni tüm büyük partilerin sahibi abd ve ingilizler.

Halk sadece piyon.

Batı emrine girenlerden bazıları direk kripto yahudi ermeni rum, adamların ciğeri o. Bazılarıda, batı kölesi olmazsam yükselemem batarım diyen grup. Çoğunluk ise bu 2 gruba inanan sempatizanlar. Sempatizanlar ne döndüğünü bilmeden, doğrunun peşinde gidiyorum zannedipte, uşaklık edenler. Bunlar sürü.

Neyseki ben varım. Açılın efsane keçi geldi.

İmdi düzene baş kaldırıyoruz.
    Yarın hepiniz zombi kılığında taksim meydanında toplanın. Ankara kızılay, izmir saat kulesi. Saat sekize beş kala.
    Sorada daalın, adamı sinir etmeyin.
    Son düzenleme : alicemal; 12-06-2019 saat: 09:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    human, helvamı bizim imam seve seve dağıtır. Zibidiyi merkez müftüşüğe şikayet etmiştim 2 sene önce.

Bu arada 2 haber okudum, bana mantıklı geldi. Elimde kalan altın fon'un yarısını satışa koydum. Para yarın hesabıma geçer.
    Seçime girmeden önce, son kalan kısmıda satmayı düşünüyorum.
    Bu ayki gelirimden artan ve altından gelecek para var.

En iyi yerlerde alıp satmadığımı biliyorum, yanlız öyle birde hedefim yok. Birincisi uzun vadeciyim, ikincisi borsayla yatıp kalkmıyorum. Borsayla yatıp kalktığım dönemlerde oldu. O dönemler tepeleri hep yakalardım, diplerde acele ederdim. %50 yakalama oranım vardı. Bu süper bir oran.
    Şimdi ise yakalama oranım %10un altındadır herhalde, şansa yakalamışssam yakalamışımdır. Dediğim gibi öyle bir çabam yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    human, helvamı bizim imam seve seve dağıtır. Zibidiyi merkez müftüşüğe şikayet etmiştim 2 sene önce.

Bu arada 2 haber okudum, bana mantıklı geldi. Elimde kalan altın fon'un yarısını satışa koydum. Para yarın hesabıma geçer.
    Seçime girmeden önce, son kalan kısmıda satmayı düşünüyorum.
    Bu ayki gelirimden artan ve altından gelecek para var.

En iyi yerlerde alıp satmadığımı biliyorum, yanlız öyle birde hedefim yok. Birincisi uzun vadeciyim, ikincisi borsayla yatıp kalkmıyorum. Borsayla yatıp kalktığım dönemlerde oldu. O dönemler tepeleri hep yakalardım, diplerde acele ederdim. %50 yakalama oranım vardı. Bu süper bir oran.
    Şimdi ise yakalama oranım %10un altındadır herhalde, şansa yakalamışssam yakalamışımdır. Dediğim gibi öyle bir çabam yok.
    Ali Cemal abi okuduklarını paylassaydin bizlede keşke .Bende de bayağı bir altın Fon var .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 163/853 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •