Sayfa 200/992 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ay sonuna doğru acaba ters köşe işler olurmu?
    Önce ufak faiz indirimleri ile milleti kıllandırıp faizler düşecek diye inandırıp TL.leri uzun uzun bağlatmak.
    Ama sonra faizleri düşürmeyip hatta hafifte olsa arttırmak?
    Millette dolara girecek TL bırakmamak.
    TL.leri de düşük faizle uzuuun uzuun bağlatıp faziden de kar etmek.
    Kafamı kurcalıyor bu durum?
    Ustat bu dusuncelerle birturlu baglayamayacaksnz cafe ye gelin orada seslendimsize

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ay sonuna doğru acaba ters köşe işler olurmu?
    Önce ufak faiz indirimleri ile milleti kıllandırıp faizler düşecek diye inandırıp TL.leri uzun uzun bağlatmak.
    Ama sonra faizleri düşürmeyip hatta hafifte olsa arttırmak?
    Millette dolara girecek TL bırakmamak.
    TL.leri de düşük faizle uzuuun uzuun bağlatıp faizden de kar etmek.
    Kafamı kurcalıyor bu durum?
    Güzel senaryo bencede.. fikirlerini alalım forumdaşların ..

3. Hükümet aslında ne istediğini biliyor, ancak seçimler nedeniyle hep kesintiye uğradı. Düşük faiz, yüksek döviz. Kontrol edilebilir yükseklikte enflasyon. Vatandaşın birikimleri de eriyecek, borçlarda hafifleyecek enflasyonla beraber. En büyük sorun reel sektörün borcunun döviz ağırlığı ve vatandaşın birikimini dövize çevirmesi. Reel sektörün döviz borcunun bir kısmı kamunun sırtına binecektir. Bunu karşılamanın yolu ise vergileri artırmak olacak. Vatandaşın döviz almasını da yine vergilerle engelleme taraftarı oldukları açık.

Döviz yükseldikçe dövizin küçük bir kısmının bozdurulması (kar satışları) da söz konusu. Ara ara dövizin ateşi de böylece az da olsa düşer. Bazen faizler ara ara yukarı da gider döviz kontrolden çıkmasın diye. Ama uzun trendde yüksek faiz ülke için zaten zararlı. Yüksek faiz demek borcu gelecek neslin sırtına yüklemek demek, başka bir şey değil.

Döviz borçlarını olabildiğince düşük faizle yurtdışından çevirebilmek (konjektür buna müsait), cari açığı cari fazlaya çevirecek ekonomik reformlar, haliyle bu süreci destekleyecek yüksek döviz seviyeleri yapılması gerekenler. Dövizde volatilite olmaması önemli, onun dışında potansiyel seçimsiz 2 yıl boyunca TL'nin yüksek enflasyonla değer kaybetmesini bekliyorum.

Arada elbet faiz yükselecektir, ancak büyük tabloda reel faiz almak söz konusu olmayacak. Elimden geldiğince altın ve eurobond tarafında kalmaya çalışacağım. Dövizi görece düşük yerlerden alıp, yükseldiğinde yüksek eurobond faizlerinden yararlanmak en mantıklısı bana göre. Önümüzdeki 2-3 yıl böyle geçecek öngörümü forumdaşlarımla paylaşmak istedim.

Yüksek faizle gitmek de ekonomik krize bir çare elbet. Ama yüksek faiz büyümenin durması ve işsizlik demek. Yüksek döviz ise işsizliğin görece azalması ama hayat pahalığı demek.

Özetle ya yüksek faiz seçip bir kesimi parasızlıktan öldüreceğiz (işsizlik), ya da yüksek döviz seçip büyük bir kesimi fakirleştireceğiz (enflasyon). Hükümet ikincisini seçecek bence. Ona göre gardımızı almak lazım. Ben birikimimi dövize çevirdim, etkilenmem cümlesi ise bir bakıma doğruyu yasnıtmıyor. Maaşlar TL olarak alındığı sürece birikim tarafında olmayan erime bugünkü ve gelecekteki maaşta olmakta.

Benden bilgili forumdaşların eleştirilerine açığım. Cumhurbaşkanı düşük faiz tercihiyle bir anlamda doğru karar veriyor da olabilir. Ancak her iki senaryoda da ülkenin döviz borçlanma ihtiyacı düşürecek bir ekonomik modele geçilmezse uzunca bir süre bu kriz devam eder.

25 Temmuz'dan önce dolarize olmayı düşünen yok mu aranızda?

Benim şu anda 50% TL mevduat, 25% USD, 25% altın ama %50 USD devam ederim gibi geliyor. Kalan %25 TL'yi de burger'e koyar beklerim.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    25 Temmuz'dan önce dolarize olmayı düşünen yok mu aranızda?

Benim şu anda 50% TL mevduat, 25% USD, 25% altın ama %50 USD devam ederim gibi geliyor. Kalan %25 TL'yi de burger'e koyar beklerim.
    Boşuna kambiyo vergisi vermeyin, gram alın nasıl olsa dolardan birebir etkileniyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    aynen ben de Filleri sattım, burgere girdim bu ne ya faiz indi kalktı strese girdim yeter, 1 senede bekleyemem tabi 6 ay civarı uygundur, burger de bi de avrupa ucak bileti varmış haberiniz olsun.
    Avrupa uçak bileti mi? Nasıl oluyor acaba? Lütfen biraz açıklayabilir misiniz?

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Boşuna kambiyo vergisi vermeyin, gram alın nasıl olsa dolardan birebir etkileniyor.
    Doğru ama ons düşerse sıkıntı yaşarız. ABD-İran olumlu bir şey açıklar ons 1400'den 1200'e düşerse zarar yazarız.

Zaten %25 gramdayım.

Eğer faiz indirimi keskin olursa ki olacak gibi, dolar nasıl tutulacak? Buranın gediklisi olan üstadlara sormak istiyorum, vadelide durmayı mı yoksa döviz pozisyonunu arttırmayı mı tercih edeceksiniz?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

8.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Avrupa uçak bileti mi? Nasıl oluyor acaba? Lütfen biraz açıklayabilir misiniz?

https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/b...mpanyalar.aspx

Sayfa 200/992 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •