Sayfa 37/157 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Sn Sherpa,

Çalışmam bitti. Borsagündem sitesinde yayınlanmış geçmiş temettülere göre oluşturulmuş listeye göre bu şirketlerin önemli bir kısmı bu yıl temettü vermemiş.
    *Prkme hissesinin karında oyun var. Ve hatta özkaynakları bile fazla gösterilmiş gibi bundan dolayı.
    *Ismen'in satışları teknik olarak yüksek görünüyor. Kurum üzerinden yapılan alım-satımların tutarlarının yansıması, bu yüzden oranları anormaldir. Buyurun tablo.

Son düzenleme : Börsianer; 08-05-2017 saat: 23:13.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Bu yıl kar dağıtmayanları çıkartınca 18 hisseden oluşan daha saf, pirüpak bir liste elde edeceğimize inanıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Bu listenin anlamı nedir onu da tekrar açıklayayım. Geçmiş 5 yılda temettü ödemiş ve bu yıl da temettü açıklamış, bazılarının temettüleri gerçekleşmiş bazılarınınki ileri tarihte olan şirketlerin listesi. Geçmiş 5 yılda en yüksek verimde temettü ödemiş 25 hisseden 7'si bu yıl ödeyemediği için liste 18 hisseden oluşuyor.

Özkaynak% demek varlıkların % kaçı özkaynaktan, Borç% demek varlıkların % kaçı borçla fonlanıyor onu gösterir. Renkli kısımlarda ve F/K'da hesaplamaları excel yapıyor. Yeşil en iyi kırmızı en kötü sonuçları gösteriyor. FD/NS demek de Firma Değeri/Net Satışlar demektir. Her oran her şirket için anlamlı çalışmayabilir. Mesela Ismen'de çok sorunlar çıkar.

Bu liste, salt yüksek temettü amacı ile hisse seçmeye çalışanlara yardımcı olacaktır. Verileri yorumlamak size kalmıştır. Prim potansiyeli açısından bir sonuç vermez. Al-sat-tut tavsiyesi değildir.

Syg.

4. borsanör tepeden tırnaga güzel bir açıklama yapmış. Fakat şu kısma bir nebze katılamamaktayım. Al sat yapmak istemeyip yüksek temettü hisselerine giren yatırımcıların hisselerinin petun vb süpriz bilanco acıklamazlar genelde demiş bir nebze dogru bir nebze yanlış. bazı dönemleri kötüde gitmektedir bu dönemler 1 seneyı bulup bazan 1 sene üzerinede cıkabilmektedir. O yüzden herne stratejiyle seçerseniz seçin.

hiçbir hisse 10 yıllık tutulmak için alınmamalı. alım ve satım yapmaya mecburuz/mecbursunuz. sürekli zarar açıklayan şirketi yıllarca elinde tutamazsınız tutmamalısınız. Hiç bir hisse senedi gelecek 10 yılda zarar etmeyeceğini garanti altına alamazsınız.

Doğal olarak ayberk hocamızın kurdugu cumlelerede katılamam hangi stratejiyi izliyor olursan ol AL/SAT hepsinde var ve olmak zorunda. bu kaçınılmaz. Hisseniz zarar ediyorsa onu tutmanın bir mantıgı ve açıklaması olmaz hadi 1 - 2 çeyreği idare edersinde devamında zarar açıklamaya devam ediyorsa geç kalınmış olsada benim nazarımda satılmalıdır.

Doğal olarak alım satım yapmak herkesin vermesi gereken en mantıklı ve yerinde kararlardan biridir. O alım satımcı biz öyle değiliz filan gibi cümleler al sat yapmak öcüymüş gibi gösteriliiyor genellikle böyle birşey yok mantıklı olmamız gerekir bir hisse zarar açıklıyorsa satmalıyız kar açıklıyorsa almalıyız. Kendi kendimizi niye kısıtlayalım bize alma hakkıda satma hakkıda vermişler. Birşeyler için kendimizi niye şart koşup zorlayalım. Mantıklı olan neyse onu yapmamız lazım. araba ile gidiyorsunuz hızlısınızda yolunuzdan sapmak ıstemıyorsunuz. önünüze bir engel cıkarsa direksiyonu kırmak zorundasınız değil mi. yolumdan cıkmayacam diye direksiyonu kırmamak ne diye bu hakkın var iken niye kullanmayıp kazaya davetiye cıkartayım ki.

Hoş benimkide biraz boş bir beklenti ehliyeti olmayan şöförler araba kullanıyorum diye yola çıkıyor karşılarına engel cıkınca o engelden kurtulmak ıcın dıreksıyonu kullanın diyorum. Ama adama sadece düz yolda gitmeyi biliyor direksiyonu kırmanın ne oldugunu bilmeden yola atılmış bu adamdan direksiyonu kırmayı beklemekte benim saflıgım olsa gerek.

Borsaya girdiğiniz zaman hiç satmayacaksınız satarsanız strese girersiniz gibi klişeler kulağa hiç mantıklı gelmiyor benim nazarımda. yanlış anlaşılmasın bu benım genel görüşümdür.

Alım ve satım yapan adam illa strese girer de diyemeyiz yanlış alım satım yapan adam zarar ettiği için strese girebilir bu doğaldır fakat hiç alım satım yapmamasına rağmen sadece ALım yaparak strese giren bir çok insan örneği görmekteyiz. Mecburen uzun vadeciler gibi. son 9 ayda toplamda 4 kere alım satım yaptım karım %230 larda ama hiç strese girmedim. yarın hissem düşsede strese girmeyeceğim kardayım.

ben bir hisseyi 10 lıradan alayam hisse zamanla 8 lıraya düşsün satmadım param eksildi ama hiç stresim yok kafam rahat ? varmı böyle olan aranızda bu ancak kendi kendinizi kandırmaktır.

Strese kim girer söyleyeyim. ÇARESİZLİK. yaşadıgım için biliyorum çaresiz olmak insanı strese sokar. Bilmemek insanı strese sokar alternatifinin olmayışı strese sokar. Yoksa ne alım satım yapmak ne uzun sure hısseyı elınde tutmak strese sokmaz. Ne yaptıgınızı ve yapacagınızı biliyorsanız strese girmezsiniz çünkü ne yaptıgınızın farkındasınızdır. AMa eğer çaresiz kalmışsanız.

%5 lik kayıp bile gece uykularınızdan uyandıracaktır.

Tıpkı yolda giden araba örnegı gibi karşıma engel cıktıgı zaman dıreksıyonu çevirmesini biliyorsam karşımdaki engel beni strese sokmaz ancak engel karşısında direksiyon çevirmeyi bilmiyorsam. Strese girerim.

Sanırım cogu yatırımcınında sorunu sadece düz yolda gitmeyi becerebiliyor oluşu.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Borsada en kolayı temettü hissesi almak. Trendi olan hisseler için demiyorum ama sabit fiyatta kalan hisselerde inat etmek çamurlu yolda pati yapmak gibi bişey. Bu konuda tutucu olmamak lazım. Şirketi bize zimmetlemediler. Gerekirse vedalaşılır.

Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Zaten Temettü Yatırımcılığı zarar eden bir Firmaya bağlanmaz.

Uzun vadede (Yani öngörü.) getirisi olan sektörlerdeki lider firmalardan yüksek temettü almak maksadıyla kademeli alıma temettü yatırımcılığı denir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Zaten Temettü Yatırımcılığı zarar eden bir Firmaya bağlanmaz.

Uzun vadede (Yani öngörü.) getirisi olan sektörlerdeki lider firmalardan yüksek temettü almak maksadıyla kademeli alıma temettü yatırımcılığı denir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Gelecek 10 yilda kesin kar edecek dediginiz hisse varmi varsa hangileri ?

Yine ayni sekilde gelecek 10 yilda yuksek temettu odeyecegini garantiye alabilecegimiz hisse varmi ?

Eger bunlar kesin degilse temettu yatirimcisi al sat yatirimcisimi oluyor. Ozman al sat herkes icin zamani gelince kullanip fayda saglayabilecegi birseydir diyebilirmiyiz.

Eger boyle diyebiliyorsak ayrim yapmamiza gerek yok herkes al satcidir. Otekinler alsatci biz soyleyiz gibi sinif ayrimlarina girmeye gerek yok. Ben boyle ayrim yapilmasina hos bakmiyorum yukardaki mantikli gerekcelerim sebebi ile.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

8. Bu arada yontemlerimi test icin sanal borsa uygulamasini kullaniyorum daha once soylemistim

Kazanc yuzde 375 mis yanlis aktarmisim 9 ayda

Biraz havamida atayim dedim.

Sayfa 37/157 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •