Sayfa 731/855 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 6839 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: LYDHO - Lydia Holding A.Ş.

1. Herkezi almis bi hayel investingtede gerceklesirse 20 tavan diyen var 30 40 tl diyende kimisi 6 tl arsa fiyati diyende var bunlari 9 sene once dusunup arsa adina giren 9 senede parasi ayni kaldi yuzde 200 yapmasi lazinki denk gelsin bu kagidin yuzde 200 yapmasi 4 5 tl ler yani arsa isi olsada tavan tavan ucurmucaklar herkeze alimfirsati verir neden insanlar ucuyor anlamiyrum bakin nibasi bi cacik yok 60 kurustan 13 tl lere gitti 1.5 senede 22 kat goturen goturuyor ama aydin doganin hissesi kendisinee old surece zor bence bakin dogan gazte nasil satildi kirdi zincirlerini 1 tl lerde yillarca surunen kagit satilma muhabbetine spk ya cagri yapildi 8 tl ordanda 17 tl ye gitti ;)) yatirim tavsiyesi degildir en son karar yatirimcinin
     Alıntı Originally Posted by CIvata Yazıyı Oku
    Size kısmen katılıyorum. Ama kazanılmış bir dava ve yüklü bir tazminat var. En önemliside bu tazminatın devlet eliyle yapılan ekspertiz değeri m2 fiyatı 590 â�º olarak tescillenen bir orman vasıflı araziden gelmesi..bu çok şey demek.. temyiz süreci bu davada bir yıl sürmez.Ancak imar sorunun halledilmesi uzun ve maşekkatli bir süreç olarak şirketin önünde duruyor ama bir 10 yıl daha sürmez. Sizin bahsettiğiniz o günlerden bu güne hisse fiyatı özelinde bir gelişme olmasada şirketin davaları ve bu davaya konu arazileri hususunda önemli gelişmeler oldu. Tazminat tutarı kasaya girdiği gün (ki o gün çok uzak değildir) hisse fiyatı buralarda olmayacaktır.
    Orta ve uzun vadede güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Davalarla ilgili gelişmeler oldukça tahtanın bu fiyatlara sıkıştırılamayacağını düşünüyorum. Ama biraz daha var...
    GM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Gecen sene bu zamanlar ucacak diyordun ;))hatirlatinmi
     Alıntı Originally Posted by Pik16 Yazıyı Oku
    Çok fena çarptılar her zaman ki gibi ancak bir sonraki çıkış çok sert ve seri olacak yıldırmalar ve de takılanlar silkelendi kaptırılan mallar yerine kondu yeni girecekler çok temkinli biraz zamana ihtiyacı var 2 li rakamlar birdahaki ki yükseliş konusu

Alıntı Originally Posted by twiztaz Yazıyı Oku
    Herkezi almis bi hayel investingtede gerceklesirse 20 tavan diyen var 30 40 tl diyende kimisi 6 tl arsa fiyati diyende var bunlari 9 sene once dusunup arsa adina giren 9 senede parasi ayni kaldi yuzde 200 yapmasi lazinki denk gelsin bu kagidin yuzde 200 yapmasi 4 5 tl ler yani arsa isi olsada tavan tavan ucurmucaklar herkeze alimfirsati verir neden insanlar ucuyor anlamiyrum bakin nibasi bi cacik yok 60 kurustan 13 tl lere gitti 1.5 senede 22 kat goturen goturuyor ama aydin doganin hissesi kendisinee old surece zor bence bakin dogan gazte nasil satildi kirdi zincirlerini 1 tl lerde yillarca surunen kagit satilma muhabbetine spk ya cagri yapildi 8 tl ordanda 17 tl ye gitti ;)) yatirim tavsiyesi degildir en son karar yatirimcinin

Yine yorumlarınıza kısmen katılıyorum. Bu hisse uçacak kaçacak bir hisse değil.Herzaman alım fırsatı verir verecektirde. Üretim yok,hizmet yok,ithalat yok,ihracat yok bacası tüten bir fabrikası veya bir tesisi de yok ve ellerinde buaralar bir projede yok. Bist 100 bin olmuş 86 bin olmuş hep aynı yerlerde takılıyor. Hisseyi etkiliyecek dava konusu arazi süreci bugünden yarına olup bitecek konular değil.Ancak süreçteki her olumlu gelişme hisseyi bir adım öne çıkaracaktır. Örneklerle gidelim;

1-Orman vasıflı araziden kazanılan tazminat kasaya girince hisse fiyatına olumlu yansıyacaktır. Ayrıca imarlı arsanın ekspertiz raporunda m2 fiyatı 590+? Bir değerle bir güncelleme yapılacaktır. Budurum hissenin yeniden değerlendirilmesine vesile olacaktır. Şuanki en son raporda bu değerin 110 tl olduğu düşünülürse hissede ciddi bir sıçrama yapması muhtemeldir.

2-İmar durumuna itiraz edilerek mahkemesi devam eden devasa arazinin davasındaki gelişmelerde ayrı bir başlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada süreç uzun sürecektir. Ancak her olumlu gelişme haber akışı hisse özelinde satın alınacaktır. Buradaki sürecin tamamlanması durumunda; imar durumuna bakılarak gerek dikey mimari olsun gerekse yatay mimari olsun her ikisi içinde büyük projeler ortaya koymak mümkün olacaktır.

3-İlk iki sürecin bitirilip proje aşamasına gelindiğinde ise yukarıda hayal olarak bahsettiğiniz fiyatların hayal olmaktan çıkıp hedef fiyat olarak karşımıza çıkması mümkün olabilir. Neden bir ALGYO olmasın ��

4-Şirket bu süreçlerden geçerken bir Gayrimenkul ortaklığına dönüşebilir. Böyle bir devasa arsa üzerinde proje yapacaksa gyo olması en mantıklı olanı.

5-Doğan bu g.menkulumü satıyorumda diyebilir.Satışa çıkması, satılması, burayı kimin aldığı ve alan kişi veya kurumun projeleri hayalleri hissedarlarında ortak olacağı bir durum olacaktır.

Tek sıkıntı zaman, dayanabilen sonunu görebilen olmayacaktır. Sabreden her aşamada çorba içer.
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

4. MİPAZ, arsası nedeniyle BİST in, "BEKLENTİSİ En YÜKSEK" hisselerinden biridir.

1. Beklenti
    ---------------
    19 Nisan 2018 de açıklanan, orman yapılan tapulu arazisinin tazmin davası olup, MİPAZ ın payına düşen 58 trilyondur, ancak dava tarihi itibariyledir...Temyiz olumlu neticelenir ise, birçok yılın faiz farkı da üzerine eklenecektir...Bu durumda 100 ü de aşabilir.

Bu mahkeme dosyasındaki, "arazinin değerinin tespiti" ne yönelik,
    A) Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarının, Bilirkişinin RAPORU,
    B)MİPAZ Avukatlarının arazinin ederi için talepler, dayanakları, KMOtoyolu kamulaştırma emsalleri hususunda mahkemedeki savunmaları....

Bu gerçekler ortada iken, hem MİPAZ yetkilileri hemde "arsanın yıllık değer tespiti" ni yapan bağımsız denetim değerleme uzmanları, hala 2 milyon m2 arsanın m2 si 100 TL diyemez...

Adama demezler mi, "Kardeşim, sen kıytırık yeşil alan için mahkemeden 2010 başları için bile m2 sine 580 TL veya daha fazla eder diyerek, tazminat isteyecen ve Mahkeme fiii tarihi için metresine 580 TL değer biçecek. Eeeee sonra sen gelip İmarlı arsanın değeri için metresine 100 TL diyecen "

Bunun MİPAZ yetkilileri de, yıllık Değerlemeyi yapan E&Y Bağımsız Denetim Firması da farkında...Yetkililer ile konuştum, konuşmayada devam ediyorum.
    Bu Mahkeme dosyasındaki savunma ve değerlemelerden sonra, aksi yola gidilirse, afedersiniz adamın dötünden şırınga ile kan çekerler...Değerleme uzmanı, Belgesini duvara asmak yerine, tuvalet kağıdı olarak kullanır...
    2019 yıl sonu, arsa değer tespitinde en dikkate alacakları gerçek, mahkeme kararı ve dava dosya raporları olmalıdır, olacaktır..

Diğer önemli bir husus, "Bayram değil, seyran değil, MİPAZ bu davayı nasıl kazandı"...Yıllardır mahkemelerde anası ağladı, katrilyonlarca ceza kesildi....Medyayı, hürriyeti, kanal D yi Demirören e, D&R ı Albayraklara satarken, yıllardır mağdur edildiği dava dosyaları, ormana ayrılan arazisi, kıytırık imar verilen dev arsası gündeme gelmemiş midir?

Empati yapalım, Doğanın yerine kendimizi koyalım, "Tamam kardeşim, Ziratten kredi alarak, birilerinin desteği ile, talebi ile gazetemi, televizyonumu falan size satayım, satayımda Eeee yıllardır mağdur edildiğim, ormanın el koyduğu arazinin ederinide alayım, kıytırık imar verilen arsamı biliyorsunuz, şehrin kenarı daaa, yanı bina dolu, hastane-okul dolu, İmar hakkı için mahkemeye gittim, destekleyin, gözünüzü seveyim, ticari+konut imarımızı, hakkımızı alalım, yeter çektiğim daaa" demez miyiz? Karşımızdakilerde, "tamam, tamam abi, arkandayız, Fetö cülerin size yıllardır kan kusturduğunu biliyoruz" dememişler midir?

2.Beklenti
    -------------
    2.050.000 m2 civar arsanın, İdare Mahkemesindeki davasıdır...Yukarda yazdığım gerekçeler ile bu davanın olumlu neticelenmesi ve gasp edilen, ticari+konut imar hakkının verilmesi ihtimalidir...Eğer varyaaa, bu dava kazanılır ve ticaret+konut imarı verilirse, hatta ihtimali bile ortaya ,çıkarsa varyaaa..Bu son günlerde 3-5 milyon malını kakalayan, Kalkınma Bankasında 2 milyon hissesini 5-6 dan satıp, 60 a gidince Zona olması, hastanelere düşmesi gibi olur, vallaaa...
    Bu dava Ne zaman biter? Her an, ama her an sonucu açıklanabilir, belki 3-5 ay belki birkaç yıl, belki bu ay, bu hafta, belki pazartesi...

Her an açıklanma ihtimali olan bir dava dosyası sözkonusu ise, gerisi teferruattır, benim için...

Değerli ortaklar, naçizane fikirlerimi, genellikle uyguna yakın, abartısız fiyatlarda yazmaya çalışıyorum...1.76 ya gitmiş, 1,47 ye gelmiş, %20 düşmüş...İnşallah daha daha düşer, daha uygun fiyatlara gelir...

Eski MİPAZ cılar bu hissedeki geçmişimi, yazdıklarımı bilir... 15 Temmuz 2016 Hande Fırat ve CNN baskını sonrası, 0,60 lardan girdim, arsasına kıytırık imar verilince, 2.50 civarlarından çıktım... Çıkarken, imarı beğenmedim, satıp ayrılıyorum, dedim...Bilahare 3.5 lara falanda çıktı, ama ilgilenmedim...
    Doğanın Medyadan çıkması sonrası, pazarlıkta gündeme gelmiş olması ihtimali ile takibe aldım, ama bu ihtimal için bir işaret, bir emare bekledim...Nisan 2019 mahkeme kararı sonrası yukarda belirttiğim ihtimaller ve dava bilirkişi raporlarının, avukat savunmalarının, mahkeme kararının 2019 değerlemesinde EMSAL alınması gerekçesi ile 1.41 den girdim... Önemli bir kısmına hiç dokunmamaya çalışıyorum, bir kısmı ile sat/al veya ilave al/sat yaparak maliyetimi düşürmeye çalışıyorum.Ama mahkemelerin her an sonuçlanma ihtimaline karşı, eve MİPAZsız gitmiyorum, ama az ama çok...

Yazdıklarımı, asla yatırım tavsiyesi değildir...Mevcut ortaklar ile dertleşmedir...Bugünlerde, yükselmesi yerine, güzel yeni yeni fırsatları yaratması dileğimdir...

5. Aynı anda Civata arkadaşım da yazmış.. Ben O nun yazdığını okumadan yazdım... GYO ihtimali MİPAZ ve Doğan grubu yetkililerince değerlendirilmektedir.. Yetkililerin ifadesine göre...

Su yavaş yavaş ısınır, ısınır...Ve birden kaynamaya başlar...Hisselerin bazıları böyledir...

Yukarda değerli bir arkadaşımız yazmış yaa, 10 yıl önce de 2 TL idi diye... Kim bilir, belki bu bile bir iyi göstergedir.. Primsiz olduğunu gösterir...Yanına KM OTOYOLU yapılmış olmasına, Sultanbeyli Devlet Hastanesi ve 4 lise yapılmış olmasına, mahkeme kazanmaya başlamış olmasına rağmen... Kimbilir...

MİPAZ ın suyu kaç derecede acaba şu an, 30 mu 60 mı, 90 mı, 99 mu? Kimbilir...

Dileğim su kaynarken tüm değerli arkadaşların, keyifle çaylarını yudumlaması...

temel analiz 1 beye değerli yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yazısının bir bölümünde yer alan Doğan medyanın satışı konulu kısma kısmen katılmıyorum. Şöyleki; Doğan medya nisan 2018 satıldı. Mipaz a ait arsa ise medyanın satış tarihinden sonra yanılmıyorsam Eylül 2018 de İBB de görüşülerek bugünkü geçerli olan karar alındı.Yani doğan ailesiyle medyanın satışında bu arsanın pazarlık konusu edildiğini sanmam, belki başka konularda pazarlık yapılmış olabilir. Böyle bir söz verilmiş olsa istanbul yerel seçimlerinden önce karara varılır imar konusu kapatılırdı. Ben böyle düşünüyorum, belkide temel analiz arkadaşımız haklıdır.
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

7. Vardır bir hesapları, kitapları...

Mahkeme dosyasına ulaşmaya çalışıyorum.... Oradaki bilirkişi raporu, MİPAZ avukatının talebe esas aldığı dayanakları ve hakimin karar verirken yaptığı yorumu, fiyatı belirleme kararın gerekçelerini, dayanaklarını bir alabilsem...
    Sözlü istedim vermediler, MİPAZ ortaklığımı belgeleyip, yazılı isteyecem...

Elinde MİPAZ tutanlar, size sesleniyorum, imkanı olan varsa 19 Nisan tarihli dava dosyasının kritik unsurlarına ulaşmamız lazım... Dönüm noktası olur...

8. Temyiz 3 ay oldu red yemedi yada kabul haberi gelmedi 2000 donumluk arazinin mahkemesi yok dosyasi var bilir kisi olarak aslinda bi tarihi olmali finansal dip notlarda okudum

Sayfa 731/855 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •