Originally Posted by
radyolog
hiç bir kimse yada kurumun çalışanın yada emeklinin rızası olmadan tek kuruş kesme hakkı ve yetkisi yoktur..
alıntı
'' Eskiden kömür alırdık bu derneklerden o zaman üyesi oluyorsun otomatik olarak bu derneğe benimde babamın başına gelmişti oradan bilgi sahibi oldum haddimi aşmak istemem aynı bu emekliler derneğine gidip dilekçenizi verin iptal olduğundan emin olun
Sayın hocam ben de tüed yani Türkiye Emekliler Derneği üyesiyim. Benim de maaşımdan yılda bir kez şubat ayında olmak üzere dernek aidatı kesilmekte. Kesilen cüzi bir miktar para, fakat derneğin anlaşma yaptığı kurumların sağladığı avantajlar ve indirimler sayesinde kesilen aidat tutarının üzerinde fayda sağlanıyor. Örneğin anlaşmalı bir özel hastaneye gittiğinizde toplam muayene ve tetkik tutarının yüzde 10 u yüzde 20 si kadar indirim sağlanıyor. Bunun dışında dershane, kreş, özel okul, optik mağazası, düğün salonu vs gibi işyerleri de özel indirmler uyguluyor. Hatta başvuruları olumlu sonuçlandığı takdirde dernek genel merkezinin Balıkesir ili içindeki tatil tesislerinden faydalanabildiğini belirtmeliyim.
Temel sorun; tıpkı yasa, yönetmelik ve mevzuatlarda olduğu gibi vatandaşların hak ve yükümlülüklerini bilmiyor olması.
Benim önerim dernek üyesi emeklilerin bulundukları yerleşim yerindeki Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) merkezlerine gidip haklarını öğrenmeleridir. Saygılarımla ''
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri