Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 569/1002 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    ...Elime geçecek nakiti riski düşük ( altın, döviz, endeks fonları, temettü hisseleri) gibi yatırım araçlarında sepet mantığı ile degerlendir diyor.

Sadece düşükken al, yükselince sat stratejisi ile, Yılda 3-4 defa böyle güzel bir fırsat gelince portföy değişimi yaparak evin getirisini geçebilecegimi düşünüyorum.

Kiracıylada uğraşmak istemiyorum.

Mantıklı bir iş yaparım bilmiyorum.
    Atakan Bey,

Bence dusunceniz cok mantikli, yalniz, eger menkul kiymet alacaksaniz, mutlaka uzmanlarla gorusup karar verin.
    Gecmis 10 yili iyi tahlil etmissiniz, korkarim gelecek 10 yil cok daha kotu olacak.
    Kolay gelsin.

2.  Alıntı Originally Posted by Vadeci33 Yazıyı Oku
    Sayın arkadaşlar, Mersin de herseyi ile 330 a malolmus bir ev aldım, kredi ödemesi ile 4 yılın sonunda 365 oluyor masrafı. 16 bin yıllık peşin kira alacağım (bizim buralarda Çukurova da yıllık kira alınıyor çoğunlukla) kiracı haber bekliyor sizce mantıklı mı kira carpani olarak?
    Yaklaşık 270 çarpan.

Evin konumu, arsa payı, kullanilir metre karesi, yaşı vs bunlar önemli kriterler.

Ama standart değerlendirirsek biraz yüksek. 200 çarpan uygundu.

3.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Benim cebimde 40.000 tl vardı. Yaklaşık 400.000 tl lik ev satın aldım göçecegim. Ben bu evi aslında yatırım amaçlı almıştım. Şimdiki evimde kendimin ondan büyük ve daha iyi olunca buraya göçmeye karar verdim. Bu ev için aylık 4500 civarı ödemeli, 120 ay vadeli kredi ödemesi yapacagım.

Eski oturduğum ev yatırım amaçlı ev olmuş oluyor. Yatırımdan kasıt evin yıllar içinde prim yapması, birazda getiri getirmesi. Şöyle söyleyim 300.000 tl degerindeki ev yılda ortalama %10 deger artışı, yıllık 10.000 tl kira getirisi olacak. Yıllık 40.000 getiri yapar hesabım var.

Ben 2. evi almayıp sadece para biriktirmek isteseydim yılda anca 40.000 tl anca biriktirebilirdim.

Aslında bulunduğum şehir itibariyle yıllar içinde evin getirisi aslında bir çok yatırım aracının gerisinde kalmış.

Oturdugum eski evi aldıgımda ozamanki dolar, altın kurlarını kaydetmiştim.
    Ev 10 yılda 2.5 artmış. (120 den 300 e çıkmış)
    10 yıllık kira getirisinide dahil etsem 3 kat artış 360.000 tl

Bu evi 81000 dolara , ( Bugünkü degeri 540.000 tl)

Yine bu ev altına göre 1280 gr altın yapıyormuş. ( Bugünkü değeri 480.000 tl yapıyor.

Dolar, altın getirisine göre evin getirisi epey bir aşagıda kalıyor, hatta evin getirisine 10 yıllık kira getirisinide dahil etsen yine de düşük kalıyor.

Bunca şeyi neden yazdım. Şeytan dürtüyor. Eski evi sat, tamda satma zamanı ( mal çoşkuda verilir). Elime geçecek nakiti riski düşük ( altın, döviz, endeks fonları, temettü hisseleri) gibi yatırım araçlarında sepet mantığı ile degerlendir diyor.

Sadece düşükken al, yükselince sat stratejisi ile, Yılda 3-4 defa böyle güzel bir fırsat gelince portföy değişimi yaparak evin getirisini geçebilecegimi düşünüyorum.

Kiracıylada uğraşmak istemiyorum.

Mantıklı bir iş yaparım bilmiyorum.

SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1. Ben olsam bende öyle yapardım.

2. Eğer kendime guvenemiyorsam gelen parayla kredi borcumu kapatirdim.

4.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku

Hiç düşükten alıp yüksekten sattinizmi ?

Bu işi yilda 4 kez becerebilecekseniz eger hic ev almaya gerek yok bence.
    Satin iki evide parayi bu sekilde calistirin. 5 yil sonra havuzlu villa gibi bisey alirsiniz.

Benimki tavsiye degil ama o iş okadar kolay degil.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Hiç düşükten alıp yüksekten sattinizmi ?

Bu işi yilda 4 kez becerebilecekseniz eger hic ev almaya gerek yok bence.
    Satin iki evide parayi bu sekilde calistirin. 5 yil sonra havuzlu villa gibi bisey alirsiniz.

Benimki tavsiye degil ama o iş okadar kolay degil.
    Katiliyorum, kolay degil.

Ciddi nakit tutarak, uzun sure beklemek gerekiyor.

Enflasyon bu bekleme mantigini kiriyor.

Bu nedenle pek cok kisi de dolarda bekliyor.

Teoride kolay, pratikte oldukca zor bir is, hisse secimi icin cok iyi Temel Analiz bilmek gerekiyor, giris cikis noktalari icin de cok iyi Teknik.

6. Bunları yazarken belli bir birikimime dayanan yatırım tecrübesine dayanarak, güvenerek yazdım.

Sürekli viop , hissede işlem yaptığımdan, diğer yatırım araçları riski düşük geliyor.

Düşükken al , yüksekken sat stratejisi dipten alıp , zirveden satmayı kastedmiyorum.

Aynı stratejiyi 7-8 yıldır bes fonlarında kullanıyorum, faiz, hisse , altın fonları arasında dolanıp duruyorum.

Altın 300 e, Dolar 6 civarına felan düşerse gözüm kapalı girer En az %10 almadan bırakmam. Birde viopda hedge pozisyon açarım.

Kısa süreli trade peşinde değilim , Orta vade iyidir. Birde portföy yönetim mantığı ile 4-5 parçaya bölerek riskide dağıtırım.

7.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    250 milyon 100 milyon euroya da mansion var st. tropezde ... 30 milyon 10 milyona 5 milyon 3 milyona euroya da villa var 1 milyona 500 bine de daire var ...
    Cote d'azur'de kaç para Yaaa Hamza? Villa olsun be ya...
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Cote d'azur'de kaç para Yaaa Hamza? Villa olsun be ya...
    Cote d'azurdan Montecarlo'ya helikopterlen gidebilik mi?
    @erefefik

Sayfa 569/1002 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •