Sayfa 457/853 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan evet, manipulatörlerin çalışma sistemi internette yazıyor.

Bu tür insanlar BISTi kumarhaneye çeviriyorlar. Güvenilirlik kalmıyor, gören kumarbazlar geliyor, zamanla sistem bozuluyor.

Arada yakalanan manipulatörler var. BIST yönetimi düzgün ceza vermiyor olmalıki sonraki yıllarda hep aynı manipulatörleri görüyorsun.

Üstteki yazıdada anlatmaya çalıştığım gibi, manipulatörler ve ekiplerinin sürekli kazandığını görünce, bu sefer herkes bir ucundan tutmaya çalışıyor. Hali ile toplum bozuluyor, çoğunluk kumarbaz hırsız haline geliyor.

Burada suçlu manipulatörlerin peşine takılanlar değil, manipulatörleri yakalayıp çok ağır ceza vermesi gerekipte vermeyenler. BIST de maaşlı çalışıp görevi manipulatörü yakalayıp ceza vermesi gerekenler.

Asıl suçlu bunlar.

Ancak toplum farkında değil. Suçu hep hırsızda buluyorlar. Onun mesleği o, hırsızlık yapmak. Her toplumda var bunlar, zengin toplumdada fakir toplumdada. İnsanın doğasında var. Biz hırsızı yakalasın diye görevlilere maaş veriyoruz. Onunda mesleği hırsız yakalayıp, tekrar yapamayacağı kadar ağır ceza vermek. maaşlı adamım işini yapmıyor. tersine hırsızlığa göz yumuyor pay alabilmek için.

Aldıkları pay ise, manipulatörlerin yaptıkları yüksek hacim. Bu hacim sayesinde aracı kurumlar bol komisyon kazanıyor, BIST yönetimleride bu hacimden yılsonu milyonlarca TL prim alıyorlar.

Sorun hırsızda değil. Mesleği o, yapacak.

Sorun, mesleği hırsız yakalayıp cezalandırmak olan kişilerin aldıkları maaşı haketmemesi. Tersine hırsızlardan maddi kazanç sağlamaları.

Manipulatörleri piyasadan atarlarsa, HACİM DÜŞECEK DİYE KORKUYOR OLMALILAR.

Evet kısa vadede hacim düşer. Bir kaç yıl düşük hacim devam eder ancak borsan güvenli hale gelmiş olur. Güvenli borsayada zamanla tüm dünyadan yatırımcı akar, fonlar gelirler. Hem KY leri soydurmazsın, hemde yüksek hacme kavuşursun, hemde BIST yöneticileri olarak sokakta sizi görenler yüzünüze tükürmek istemezler, toplumda saygın insanlar olursunuz.

Bu bağı kuracak kadar beyinleri çalışmıyor. Ayıptır sölemesi, bi tek benim beyin çalışıyor. Mal meydanda.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal 3 gün önce idi sanırım viop topiğine bir kağıt yazdım adı jants fiyatı cuma 502 kapattı geçen haftta 540 larda iken küçük bir anadolu ilinden bir esnaf arkadaşı aradı (bacanağı imiş) dediki jants a giriyoruz kağıt 1.000 tl olacak kağıdı açtım baktım geçen sene bu zamnlar 60 tl imiş topu topu arabalara jant üreten bir firma toplasan edi budu neki
    arkadaş az bişe sende al dedi yok ya alırmıyım dedim arkadaş 55.000 tl lik idi galiba aldıkağıt geçen hafta 480 lere düştü iyiki almamışım dedim ama 2 gündür tavan gidiyor bugün 607 arkadaş sattımı satmadımı düşüyor diye bilmem satmadıysa 1 haftada %10 cepte
    sistem söyle çalışıyor
    istanbuldan yada yurt dışından bbirileri paralı kişilerle ortak çalışıyorlar. 1 kağıt söylüyorlar bazan 2-3 kağıtta söylüyorlar ( bu grup daha önce de jants ta lüks Alkim tumosan gii kağıtlardada işlem yapmışlar) kağıt gidince belli günlerde ortaklarına tek tek şu fiyattan satın diyorlar kardan %10 veriyorsun. soru sormak yok pazarlık yok. 3 milyon koymuşlar 4 milyon kazanmışilar para hesaplarına geçtiği gün 400.000 i havale etmişler bu dediğim kişiler anadoluda kıytırıktan bi ilde orta üstü esnaf adamlar ticaretten iyi kazanıyorlar ama borsadan süper kazanıyorlar. primide ödüyorlar
    ha bi gün ellerinde patlar mı izlemeye devam edeceğim
    Aynı kişilerle bir kaç sene önce ben de muhatap oldum.O zaman iztar a gireceğiz dediler,%10 kârdan vereceksin dediler.Biz sana alım ve satım yerlerini söyleyeceğiz dediler,aklıma yatmadı ilgilenmedik.İztar o dönem %500 arttı.Muhatap olduğum kişi İstanbul dan bir avukattı.

Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Aynı kişilerle bir kaç sene önce ben de muhatap oldum.O zaman iztar a gireceğiz dediler,%10 kârdan vereceksin dediler.Biz sana alım ve satım yerlerini söyleyeceğiz dediler,aklıma yatmadı ilgilenmedik.İztar o dönem %500 arttı.Muhatap olduğum kişi İstanbul dan bir avukattı.
    meritte var bunların listesinde
    tam hırsız kağıdı ama son 2haftalık harekete bbi bak kafayı yersin
    emin değilim ama sanırım amraş merkezli hareket ediyorlar
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Günler önce ne yazmıştım.?

Ne yazmıştım yaw.? Şimdi hatırlayamadım.

Tamam galiba, "Artık hedef son tepe" yazmıştım ancak hangi aşamada yazmıştım, onu hatırlayamadım.

1550 yi bugün geçemedik ancak, geriyede dönmedik. Biz kapalıyken batıda kötü bir gelişme olmazsa tekrar deneyeceğiz gibi görünüyor. xbank da son günlerdeki satış şimdilik bitmiş gibi. En güzel gelişme bu olsa gerek. Bilançolarda iyi geliyor daha ne olsun.

Olsa olsa düzeltme olurki düzeltmeden daha yeni çıktık.

Netçe itibarı ile, ekstra bir siyasi kriz yada batı borsalarının aşağıya dönmesi gibi bir şey çıkmazsa, son tepeyi deneyeceğiz.

Kaçtı son tepe.? 1582

Son tepeyi deneriz ancak artık hisse viop da kazanmak zorlaştı. Trendin tepesindeyiz ve batı borsalarıda zorlanıyorlar.

---

ONS da o kadar çok abd teşvik paketleri muhabbeti geçiyorki, short almak yürek ister. Üzerine, FED in aylık dağıttığı 120 milyar doları artırması gerekir diyenler var. çüşşşş.

Hali ile ons da ciddiye alınacak düşüş artık zor. Bu paket olayının hafiflemesi gerekir. Long içinde bana göre biraz yüksek.

---

usdtry bugün ilginç şekilde yükseldi. TV de dinliyorum, usdtry nin yükselmesi için bir sürü sebep sayan var. Büyük banka aracı kurumlarında USD nin TL ye karşı yükselmesi gerekir diyenler var. Bunlar yükselecek diyorsa, usdtry nin arada bugünki gibi yükselmesine şaşırmamak gerekir. Bu dediğim herifler FON yönetiyorlar. Bu FON lar alınca usdtry nin seviyesi anında değişiyor.

Bu şekilde düşünmelerine şaşırdım doğrusu. Neden usdtry yükselmeli. Sebep saydılar ama aklımda kalmadı. Demekki mantığıma yatan sebep sayamamışlar.

---

son durum;
    hisse vadelide çok az miktar sabit long var. Gün içi ilave alıp kapatıyorum.

ons vadelide kenardayım. (Aslında geçen gün az miktarda 1825 maliyetli short aldım, riskli olduğu için burada yazmadım, zararına bugün kapadım. Riskli gördüğüm işlemleri burada yazmıyorum.)

usdtry de Şubat ve Mart vade shortlar duruyor. Bu konuda önceki söyledğim taktik devam.

abigailcat günlerdir şans dilemedi, onuda küstürdüm galiba.

herkese bol şans.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeşil açar yeşil kapar demiştim.

Ne zaman. Dün gece.

Aynı zamanda zirvelerde olduumuzu ve kazanmanın zor hale geldiinide yazmıştım. Hali ile zor bir gün oldu. Yeşil açtı-kapadı ama gün içi hamam taşına oturttu.

Benim açımdan iyi geçti. ORTA VADE Yönü doğru bilirseniz, geri kalan hikaye oluyor. Bilginiz yeterli değilse ve yeteneksizseniz az kazanıyorsunuz, bilginiz iyi ve azda olsa yetenekli iseniz daha fazla kazanıyorsunuz.

Az kontratla oynamanın avantajı(ORTA VADE yönü doğru biliyorsanız) düştüğünüzde bolca işlem avantajı sunması.

Yine Hava atmaya başladım, yarın kesin 2 dişimi kırarlar.
    Son düzenleme : alicemal; 10-02-2021 saat: 18:47.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P ve ons altında kırmızı barları yakmışlar, yeni haber olmalı.

Onu araştırayım. BISTin yarınki açılışını etkileyebilir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TCMB verisine göre geçen haftada yabancılar hisse senedinden 180 milyon USD lik çıkış yapmışlar. Yaklaşık 140 milyon USD de DIBS almışlar yani devletin çıkardığı tahvil ve bono.
    Ondan önceki hafta hisse senedinden 493 çıkmışlar 420 DİBS almışlar.

Batıda faiz sıfır veya sıfıra yakın, bizim vergilerimizi bunlara %14 den faiz veriyoruz. tayyip in aya gitme ve yerleşme isteğini anlıyorum. Sülalesinide alsın aya gitsin parası bizden, oradan Şam camisini seyreder.

tayyip e de haksızlık etmeyeyim, özal ailesinden beridir yerli ve yabancı büyük para sahiplerine her yıl milyarlarca dolarlık faiz ödüyoruz. tayyip özal la başladığını sandığım bu geleneği devam ettiriyor. Farklı bir şey yapmıyor. Yanlız ay sözüm baki, gitsin destekleyelim.

2bin yılında koyunlarına yaptığı konuşmada, "2015 e kadar aya insanlı araç gönderip orada üs kuracağım" demiş. Bugün süper delikanlı fatih altaylı yazmış bu kısmı, ondan aldım.

2015 de ailecek ay a yerleşemedi, bari şimdi yerleşsin. Koyunlarını cübbeliye bıraksın.

Gençlerin %30 u işsiz, çalışan gencin %50 si düşük maaşla kıt kanaat geçiniyor, adam aya gidecem diyor. Aya gitmek para işi, önce gençler için iş kur fabrika yap, sağlığı üniversiteyi kaliteli ve ücretsiz yap, sonra ay'a sıra gelsin.

Tabi benim gibiler cevap versin diye "ay" demiyor, koyunları tekrar ona oy versin diye diyor. Yoksa Ay'da ağıl kuracağı yok.

kendine çoban dediği için tayyipi takip edenlere koyun demekte sakınca görmüyorum. Diyen ben değilim tayyip. Yoksa kalabalıkların bir kesimine koyun deyip ayrıştırmam. Topluca eşek dediğim filan olmuştur ama ayrıştırdığım olmamıştır.

Bölme işini sevmem. ibrani ler hariç kimseyide ayrı tutmam. "Yanlış bilinçlendirilmişler-yönlendirilmişler-kandırılmışlar" derim, iyi yöne çekmeye çalışırım.

Bi dakka yaw, TCMB diyordum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yabancılar son 3 hafta hisse satmış. Her ay yeni giren yüzbinler olmasaydı, yabancıların bu satışı ile endeks çakılırdı, belimizide doğrultamazdık herhalde.

Yükü yeni girenler taşıyorlar.

Geçen hafta 2 milyar USD de yurt içi yerleşikler doviz satmış. Dovizden kaçış başladımı acaba.?

Az önce USDTRY seviyesi 7.0 yi gördü. Söylediğim yere geldi.

Kasım ayından beridir, tayyip batıya karşı arıza çıkarmadı. fetö ilede yeniden kucaklaşmış görünüyor. Buna kucaklaşmışda denemezde, mecburiyetten abd ye biat edince fetö de bonus olarak geliyor. Onla kucaklaşmayada mecbur kaldı, geçmişte pkk ile nasıl kucaklaşıp af etti ise, fetö ilede benzer süreç yaşıyor.

Bunları basitçe anlatıyorum ancak gerçektende çok acı olaylar. pkk lıları gizli tanık gösterip generalleri hapse attılar. TR yi parsel parsel aralarında paylaştılar... aklıma geldikçe tepem atıyor... kısa keseyim zaten TCMB diyordum konuyu nereye getirdiniz.

---

Bugün 1550 üzerinde kalabilecekmiyiz.? yabancılar xbankı satmayı bırakırlarsa kalabiliriz.
    Bankaları ufaktan yine satıyorlar, faize geçiyorlar. 2 gün kadar satışı durdurmuşlardı, bugün yine sabahtan başladılar.

---

Son durum;

hisse vadeli çok az miktar sabit long. Gün içi artırıp azaltıyorum.

ons altında hala kenardayım.

usdtry de Şubat ve Mart vade short lar duruyor. Şubat vade shortları kapamalımıyım diye bugün yarın karar vereceğim. Mart vade yeterince alamadım, hala eksiğim var. Ayrıca 7.0 nin altına sarkmaması içinde bir sebep görünmüyor. 7.0 den tepki gelir, bir müddet yatay gider. Sonra aşağı döner gibi görünüyor. Hele birde vatandaş dovizden kaçış başlatırsa.?

Sayfa 457/853 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •