Emlak konutun piyasa değeri şu an için yaklaşık 8.7 milyar tl. Bugünki KAP açıklamasında bahse konu olan Beşiktaş Ortaköydeki arsanın satışında %45payı var şirketin. Bu da, en iyi teklife göre yaklaşık 1.2milyar tl yapıyor. Esasen çok müthiş bir KAP haberi. Borsa sabahtan taban bile açsa bana göre tavan yapabilcek bir haber.Ama hisse buna en ufak tepki göstermiyor. Neden?
Herkesin kendince bir nedeni elbette vardır. Ama bana soracak olursanız, piyasa bu satışlardan elde edilecek karın yatırımcıya kazanç olarak döneceğine inanmıyor sanırsam. Ne gibi endişeler olabilir? Mesela şirket hisse geri alım programı açıkladı. Bu hisseler geri nasıl alıncak? Şirketin temettü ayrıldıktan sonra kalan karı ile alınacak diye biliyorum. Peki güzel geri alım yapsınlar, bu da müthiş bir haber. Ama gel gör ki piyasa buna da güvenmiyor. Yatırım tavsiyesi olmayıp kendimce senaryo üretiyorum. Diyelim ki belli bi azınlık şirketin hisse geri alım zamanını bilip ona göre pozisyon alıyor. Belli bir süre hisseleri topluyor. Sonra şirket birden, hisse geri alımı gereği temettüden kalan parayla hisseleri geri alıyor. Tabi burada zaten bir düğüm var. Şirket hisseleri ne zaman ve kaç tlden toplayacak. İşte bunu önceden bilen paraya para demiyecek. Sana bana düşen temettüyle hisseler bir anda geri alıncak ve haliyle yükselme potansiyeli olacak. Dipten toplayan mutlu mesut insanlar, hisseleri şirkete yukardan satacak belki de. Bunlar olacak diye idda etmiyorum, yatırım tavsiyesi yapmıyorum, bu hisse neden yükselmiyor diye kendimce sebeplerini bulmaya çalışıyorum.

Yer İmleri