Sayfa 334/1044 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

bu şablon aylık dostum şu an genisleyen yassı yazılı yerde a harfi üstündeyiz tabi bence zaman bakalım ne gösterecek

artık elimde olan hisselerle ilgili soruları küçük yatırımcı tarafına alayım burayı meşgul etmeyelim teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Değerli başlık takipçisi arkadaşlar,
    Misafir sanatçı olarak bulunduğum başlıkta yazmıştım haftanın sonuna doğru biraz yoğun gündemden dolayı ihmal ettiğimi düşündüm.

Son birkaç gündür çeşitli şirketlerin Genel Kurul Gündemleri oluyor. Benim size önerim fırsatını yaratıp bu toplantılara katılmanız, kumarbaz felsefesinden kurtulup yatırımcılık dünyasına yol almanızda en önemli etkilerden biri olacaktır bu.

Şöyle ki; burada hem yatırım yapmayı planladığınız /yaptığınız şirketleri ve yöneticileri /sahiplerini yakından tanıma fırsatınız olacaktır. Hemde onların nasıl bir vizyona sahip olduklarını/olmadıklarını öğrenmenin yanında aynı zamanda şirket sahipleri/yöneticilerinin yapmayı planladıkları yatırım, iş geliştirme, pazar hakkındaki bilgilerini öğrenme ve aynı zamanda kendinizi geliştirme fırsatı da sunacaktır. Dolayısıyla yoğun tempo içinde bazen ihmal edilen/gözden kaçan gelişmeler olacaktır. Bu da çok önemli değil. Önemli olan overall dediğimiz varlıklarınızın toplam değerinin artması.

Bu başlık altında her zaman hep savunduğum ve arkasında durduğum şu olmuştur. Başlığının ana fikride zaten bu. Bir sistemin olması gerçeği.
    ...
    Sistem bir işlemler bütünü yani sadece bir tek işlemden gerçekleşmiyor.
    Önce sahip olmayı planladığınız varlık hakkında bir ön çalışmanız olmalı. Yatırım yapılabilirlilik. Bunu temel analiz yöntemi ile de yapabilirsiniz, haber odaklı da yapabilirsiniz, beklenti odaklı da, hikaye odaklı da. Bu size kalmış bir konu. Bunu açmak elbette mümkün. Kişinin algıladığı risk ölçüsünde de değişkenlik gösterebilir. Mesela bazen bir hissede 1 milyon lotluk pozisyon alabilirsiniz. Bazen aynı hissede 100 lotluk pozisyonda açabilirsiniz. Risk algınız ve süreniz, aynı zamanda da hareket tarzınız olmalı. Dolayısıyla bir hissede 1 yıllık planlama doğrultusunda zamana yayılmış olarak yapacağınız 1 milyon lotluk pozisyon yatırım olurken ve burada yapacağınız hareket daha yavaş iken. 5 dakikalık grafiklere bakarak açacağınız 1 milyon lotluk pozisyondaki davranış modellemesi aynı olmayacaktır. Zaten bu da bu işin ruhuna aykırı bir durumdur. Çünkü sözü edilen riskli durumda açılacak 1M pozisyonda 1 kademe kayıp ile bir yıllık pozisyondaki 50 kademe kayıp aynı riski taşımaz. Sonuçta piyasa yapıcı rolünde olan kurum ile piyasada oyuncu olan pozisyon riskleri bir değil.

İşin mantalitesini açıkladıktan sonra katıldığım Genel Kurula dair konuyu aktarmak istiyorum. Finansallar açısından gerçekten çok mükemmel bir durum olmamasına rağmen ısrarla üzerine gitmemdeki asıl maksat, yıllardır bana danışmanlık hizmeti veren Mali müşavirimin "abi birde sen bak demesi " oldu. Bu zamana kadar bana kesin yargı ile yaklaşan müşavirim bu kez emin değildi. Piyasa tecrübesi ile bakışın farklı olacağını anlatmak istemişti. Bilginin karşısında her zaman saygı ile durduğumdan, bilgisine güvendiğim müşavirimin bile kararsız kalması beni heyecanlandırmıştı. Kendi gözlerimle görmem beni mutlu etti.

Karar verebildim mi?
    ---Cuma günü yükselişi orada pozisyon aldığımın göstergesi.

Orada kalır mıyım?
    -- Bunu zaman gösterecek.

Şirkete güvenilir mi?
    -- Herkesin risk algısı farklı

Pozisyon açalım mı?
    -- Ne kadar lot ve ne kadar süre

Yatırım yapmaya değer mi?
    -- Bir balina avlanırken her zaman ekmek çıkar.

İlerleyen süreçte farklı konularda da bilgi alışverişi olacağına inanıyorum

Not: Her zaman sıfırdan başlayacak imkanınız olabilmesi için bir sisteminiz olmalı..
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Hayırlı Haftalar...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasını diliyorum...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    değerli başlık takipçisi arkadaşlar,
    misafir sanatçı olarak bulunduğum başlıkta yazmıştım haftanın sonuna doğru biraz yoğun gündemden dolayı ihmal ettiğimi düşündüm.

Son birkaç gündür çeşitli şirketlerin genel kurul gündemleri oluyor. Benim size önerim fırsatını yaratıp bu toplantılara katılmanız, kumarbaz felsefesinden kurtulup yatırımcılık dünyasına yol almanızda en önemli etkilerden biri olacaktır bu.

şöyle ki; burada hem yatırım yapmayı planladığınız /yaptığınız şirketleri ve yöneticileri /sahiplerini yakından tanıma fırsatınız olacaktır. Hemde onların nasıl bir vizyona sahip olduklarını/olmadıklarını öğrenmenin yanında aynı zamanda şirket sahipleri/yöneticilerinin yapmayı planladıkları yatırım, iş geliştirme, pazar hakkındaki bilgilerini öğrenme ve aynı zamanda kendinizi geliştirme fırsatı da sunacaktır. Dolayısıyla yoğun tempo içinde bazen ihmal edilen/gözden kaçan gelişmeler olacaktır. Bu da çok önemli değil. önemli olan overall dediğimiz varlıklarınızın toplam değerinin artması.

Bu başlık altında her zaman hep savunduğum ve arkasında durduğum şu olmuştur. Başlığının ana fikride zaten bu. Bir sistemin olması gerçeği.
    ...
    Sistem bir işlemler bütünü yani sadece bir tek işlemden gerçekleşmiyor.
    önce sahip olmayı planladığınız varlık hakkında bir ön çalışmanız olmalı. Yatırım yapılabilirlilik. Bunu temel analiz yöntemi ile de yapabilirsiniz, haber odaklı da yapabilirsiniz, beklenti odaklı da, hikaye odaklı da. Bu size kalmış bir konu. Bunu açmak elbette mümkün. Kişinin algıladığı risk ölçüsünde de değişkenlik gösterebilir. Mesela bazen bir hissede 1 milyon lotluk pozisyon alabilirsiniz. Bazen aynı hissede 100 lotluk pozisyonda açabilirsiniz. Risk algınız ve süreniz, aynı zamanda da hareket tarzınız olmalı. Dolayısıyla bir hissede 1 yıllık planlama doğrultusunda zamana yayılmış olarak yapacağınız 1 milyon lotluk pozisyon yatırım olurken ve burada yapacağınız hareket daha yavaş iken. 5 dakikalık grafiklere bakarak açacağınız 1 milyon lotluk pozisyondaki davranış modellemesi aynı olmayacaktır. Zaten bu da bu işin ruhuna aykırı bir durumdur. çünkü sözü edilen riskli durumda açılacak 1m pozisyonda 1 kademe kayıp ile bir yıllık pozisyondaki 50 kademe kayıp aynı riski taşımaz. Sonuçta piyasa yapıcı rolünde olan kurum ile piyasada oyuncu olan pozisyon riskleri bir değil.

Işin mantalitesini açıkladıktan sonra katıldığım genel kurula dair konuyu aktarmak istiyorum. Finansallar açısından gerçekten çok mükemmel bir durum olmamasına rağmen ısrarla üzerine gitmemdeki asıl maksat, yıllardır bana danışmanlık hizmeti veren mali müşavirimin "abi birde sen bak demesi " oldu. Bu zamana kadar bana kesin yargı ile yaklaşan müşavirim bu kez emin değildi. Piyasa tecrübesi ile bakışın farklı olacağını anlatmak istemişti. Bilginin karşısında her zaman saygı ile durduğumdan, bilgisine güvendiğim müşavirimin bile kararsız kalması beni heyecanlandırmıştı. Kendi gözlerimle görmem beni mutlu etti.

karar verebildim mi?
    ---cuma günü yükselişi orada pozisyon aldığımın göstergesi.

orada kalır mıyım?
    -- bunu zaman gösterecek.

şirkete güvenilir mi?
    -- herkesin risk algısı farklı

pozisyon açalım mı?
    -- ne kadar lot ve ne kadar süre

yatırım yapmaya değer mi?
    -- bir balina avlanırken her zaman ekmek çıkar.

Ilerleyen süreçte farklı konularda da bilgi alışverişi olacağına inanıyorum

not: Her zaman sıfırdan başlayacak imkanınız olabilmesi için bir sisteminiz olmalı..
    eyvAllah selim toğrul hocam saygılar .

İyi haftalar

7. Günaydın iyi haftalar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Günaydın iyi haftalar.
    HAYIRLI BEREKETLİ HAFTALAR