Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 401/1004 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: Viop XXXV

1. Yabancı garantide Mayıs Haziran arası 340 milyondan fazla almış ortalama 8 TL bunlar nasıl bir öngörü ile bu kadar almış ve bunu nasıl bir ortam oluşturup satacak aldığı miktar Mayıs'ta ki miktarın %50 si. Mantıken ülkedeki tüm riskler siyaset ekonomik görünüm hukuk vs bunları bu şartlarda alacak para ve durum var. Ülkedeki neyi gördü de bunlari aldı. Naci agbala güvenip almış olabilirler. Şuan ki görünüm de erken seçimden başka bir iyi beklenti yok. Bana göre gelenin işi çok zor. Bu damadın kurnazca TÜİK verilerini oynayarak çalışan kesimin hakkını gasp etmesinin telafisi nasıl olacak. Ülkede ki tüm çalışanlar emekliler %50 daha az para alıyor. Bu şekilde Kredi kartı ve kredi ile bir yere varamaz. İç piyasa ile de yürümez. Dünya ile bu maliyet ile de sınırlı kalır. Bence bu durumun düzelmesi çok uzun yıllar alır. Çalışan ve emeklilet altın dolar bazında ki borsaya dolar altın bazında bakıyoruz ya. Benim maaşım altın olarak hesaplarsam 9600 dolar olarak hesaplasam 5000 TL olmalıydı gerçek enflasyon farkı ile de bu olmalıydı. Bu %50 Lik kayıp memurda da var emekli de de tüm SGK li çalışan da da o enflasyon rakamını düşük gösteren TÜİK memurunda da var. Bana göre ekonomi den kredi ve k kartını çıkardığında yani onu çevirerek yaşamını sürdüren rakamı çıkardığımız da bir o kadar ekonomi küçülür. Örnek vereyim asgari ücret ile çalışan bir yakınım var 85 bin kredi ve k kartı borcu var evi kira üç çocuklu. Bu şartlarda bunun faizini ödese üstüne kira çocuklar yürüyerek okula gitse Makarna yeseler giyim ayakkabı kırtasiye almadan faturalarida azaltsalar yıllık 20 bin açık verir. Pandemide buna benzer bir çok kişi bu duruma düştü. Kredi kartı ve kredi de tıkandığında patlar bu. Şuana kadar üç dört kredi çekmiş esnafın durumu da bu. Esnafın bir kısmı kredileri ödemeden sadece işletme masraflarıni zor çıkarıyor. Bu adam çocukların düğünü yapacak. Velhasıl üç beş kişiyi çık maaşlı kesim üretenler işletme sahipleri para kazanmadan bu yürümez. Göreceğimiz yer kartın ve kredi limitinin biteceği yere kadar. Adam kredi ve k kartı ile limit artıkça gidiyor bu adam bu borcu öylede böylede ödeyemez extra eşi çocuğu çalışmadan. TÜİK in en güzel hediyesi bu. Araba fiyatları uçmuş eski model Tofaşlar bile 30-40 bin. Piyasada araba yok. Bunun bir sebebi de ev arabaların sahibi artık banka. İpotekli olduğu için akan satan çok az o da piyasayı şişiriyor tıpkı benim burada uzun uzun yazarak sisirdigim gibi. Ev araba uygun bir fiyata almak için gideceksin bankaya adamın ne kadar borcu varsa ödeyeceksin ipotek kalkacak sonra tapu yada noterden devir alacaksın. Tabi birde bu adamın vergi borcu sebebiyle haciz çıkmazsa. Biz buna benzer tesadüfen iyi biri ile karşılaşıp devir aldık. Miktar çok azdı. Bugün kapora bile verip bu riski almam.

2. En son çalıştığım şirketin 6 yıl once 500 bin toplam borcu vardı aylık 20 -30 bin ödeme vardı o günlerde bile hemen hemen bütün bankalar ile yatır çek yaparak %12 faiz ile dönüyorduk. Bugün o şirketin aylık ödemesi 250 bin. İki daire var yaptığı ipotekli tahminen 2 milyon borç var. Karşılığında üç beş masa sandalye üç beş araba, üç ipotekli ev var. Para kazansa evi de değerinde satsa çevirmesi mümkün. Patron bu güne kadar 100 tane daire dükkan sattı geçmişi çok itibarli bir gün bile bir kuruş borcunu vergisini geç ödemedi. Bu noktaya hastanenin 45 gün sonra ödeyeceği ihaleleri alıp 2 yılda tahsil edip kur farkı ile geldi. Tek bildiği iş bu. Nereden bilsin kur 2,4 dan faiz %12 den bu noktaya gelecek. Çevremde batmayan medikalci kalmadı. Ha yüzüyor o başka.

3. Bizim piyasanin durumunu özetleyen bir vaka yi anlatayım. Eniştem var ilkokul mezunu buna 1005 yazmayı ben öğrettim. Bu petrolde pompacıyken kontörcu biri ile tanıştı. Adam bunun üstüne ev araba alıyor satıyor vs çuvalla para var. Adamın hiç bir yakını kardeşi yok. Eniştenin üstüne şirket aldı banka hesabı şişkin yatır çek. Sonra bankalardan çekler pos makineleri alındı. Enişte ve yakınları buraya para verdi. Faizin yıllık%12, olduğu dönemde bunlar günlük %0,5 -1 alıyor. Pos çevirenlere ve günlük çek kredi ödemesi olanlara günlük %1-3 faizle para veriyorlar. Altlarında lüks arabalar. Bu bizim enişteyi çok seven adam çekleri doğrayıp kaçtı. Şirketin yetkiisi enişte mahkeme karakol derken yatırdıkları para uçtu. %1-3 faizle para verdikleri adamlar batmış. Eniştenin çalışarak ödeyemiyecegi bir borç var. Tadını bir kere aldı. Bir şirket buldu temiz kmh iyi. Hemen bunu bir yakınınin üzerine aldı biraz para verdik borcunu ödesin diye. Günlük bir postan 400 TL alıyor 6 sene önce para verirse %1-3 bizim parayı kullanarak baya bir noktaya geldi 100 -200 bin TL para 10 larca araba var. Sürekli birileri üzerinden pos patlayıncaya kadar yatır çek yapıyor faturalar hurda altın ticareti gibi kesiliyor listedeki TC kere. KDV ÖTV hiç bir vergi yok günlük bir postan 400 bin çekim var ama hiç vergi yok. Bir pos üç ayda patlıyor iptal oluyor. Nerde saf adam var onun üzerine şirket yada işletme kuruluyor. Bankacılara pahalı hediyeler yemek tatlı ikramı var. Eniştenin altında iki sıfıra yakın Mercedes onlarca araba ve baya bir para var 3-5 eleman var. Arabalar kira da ve ipotekli kredili. Bu paranın çoğu başkasının %0,5-1 günlük veriyor kim istemez böyle parayı. Enişte bir kargocuyla tanıştı. Adama 100 bin veriyor on gün de 110 bin alıyor bir iki böyle yaptı güzel para rakam büyüdü en son verdiğini alamadı. Posa verdiği para da sıkıntı oldu banka bloke etmiş bizim enişte battı. Bu sefer üstünde hiç bir şey yokken battı zaten kara listede olduğu için herşey yakınının üzerlerindeydi bir Linea hediye etti onlarca araba aldılar ipotekli. Para ve kredi kartı verenler avcunu yaladı arabalar icradan satıldı. O yakınınin borcunu sülalesi evini satsa ödeyemez. Enişte ayakkabı imalatında sigortasız o yakınları da sigortasız çalışıyor bu arada dünürünun üzerinde de baya araba almışlar o da ortak olmuş. Dünürünun 2500 metre çok güzel bir yerdeki o arsa içinde 2,5 kat ev olan yer tümüyle icradan 500 bine satıldı 7 tane ev veriyordu müteahhit bu arsaya. Enişte o günlük Mercedes değiştirerek gezerken herkes sıraya girmiş para vermek için. Sonuçta 10 milyon batak. Ben o iyi günlerde ana paramı ancak kurtardım. Sonra kaza oldu bir ay yoğun bakım da yattım ilk sorduğum hanıma enişteye k kartını ve evin tapusunu verdin mi oldu. Nasıl bir bilinç altına yerleştiyse. Piyasa da aynı bunun gibi şuan o arabadan öbürüne biniyorlar yüzmenin son bulduğu ana kadar devam edecek bu. Ha 1 milyona batmış ha 5 milyona. Bu ülkede çok keriz var koştur koştur gidecek. Dün bizim enişteydi geçen tosundu sonra ki bitcoinci toptan altın alıp satan di. Konya'nın bir ilçesinin tamamına yakını Denizbankin ipoteği altında hepsi traktör almış tarlalar ipotekli. Bir gün bir bakmışiz ilçenin adı değişmiş Katar ilçesi olmuş. Yaşantımız krallar gibi halimiz itten beter.

4. Yakında görürüz aylık dolar bazında %10 veren bitcoinciler var. muhtemelen millet sıraya girmiştir para yatırmak için.

5. Buralarda bir explorer vardı 8 25 den dolara çöp muamelesi yapan arkadas bankacılık endeksınıde 10 katına satıyordu. Sadece bir haftada dolardan %5 girdi. Bankacılık endeksınden %10 girdi. Onada slm olsun buradan

6.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku

daha öncede paylaştığım graf
    pazartesi x30 1500 bölgesini aşağıya geçmemeli

Hafta sonu endeks 30 bakayım dedim
    Günlük olarak 1500 değeri çok önemli
    hem fibo, hem trend desteği
    pazartesi inş altına inmez
    inersede inş altına kalmaz hızla yukarı atar
    şuan poz olarak
    dengeli durumum var
    fakat inandığım yükseliş sakata gelecek
    o nedenle canım yükselmesini istiyor

Riskler
    Abd de vade sonu idi
    Babablar sanırım longda idiler
    abd endeksleri
    ucurumun kenarında durdular
    Cinde önemli bir tahvıl geri ödeyememe sorunu var

Yanı özet ve net
    Dolar hereketli
    yurt dışından gelebilecek riskler
    bizde de endekslerin, Herkesin dönmesi gereken yer olarak
    gödüğü rakamlara gelmiş (yaklaşmış ) olması.

Şayet yurt dışı sert satışa geçmez ise
    Bizde sert alım beklentim var

Sarı ile kutu içinde aldığın dönüş işaretleri
    şimdide var
    bakalım hayırlısı

7. Hafta sonu olunca biraz inceleme yapayım dedim
    Sn Deniz hocam da kontrol eder inş

22 Mart sonrası oluşan durumda yabancı ne yapmış
    MB verileri excele aktardım
    resim aşağıda

özet
    22 Mart sonrası toplam tabloda hisse senedi tarafı ekside
    fakat Dibs tarafı artıda
    ilk iki haftayı çıkarırsak
    hisse tarafı 684 ml usd
    Dıbs tarafı da 1713 ml Usd artıda
    tablonun sonuna doğru
    yakın yakın tarih durumu ise çok net para girişi var

özetle
    23 Temmuz itibariyle son sekiz hafta
    borsaya 509 milyon usd
    Dibse ise 1,013 milyon usd giriş var

İki yıldır her fırsatta satan yabancı alım yapmış
    satan yok yanı
    umutlu olmak için sebep var yanı

Son düzenleme : yemekci; 18-09-2021 saat: 12:17.

8. Açıkcası bist 100 e tl bazlı bakınca 1150-
    1200 görünüyor. Grafıkler baya sıkıntılı. Ama usd bazlı bakınca sanki 27 cent e göz kırpıyor heran fişekleyecek gibi.

Ben tamamen zıt görüyorm tl ve usd bazlı

Özellıkle usd bazlı bazı hisselerde 2 senelık 3 senelık dip olusumları var. Buralar kırılmaz gibi görünüyor ama tl ye cevirince neden kırılmasın gibi görünüyor

Sayfa 401/1004 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •