Annan planına evet diyenleri ve kıbrıs 'ın çıkarlarını satanları bize seyrettirecekler anlaşılan
Annan planına evet diyenleri ve kıbrıs 'ın çıkarlarını satanları bize seyrettirecekler anlaşılan
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Bence de içten yanmalı motor devri bitti. Son 10 15 yılını yaşıyor olabilir.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
TCMB 200 puan indirdi. Çekirdek enflasyonu baz alacağız dedi. oda yalan çıktı. Eylül ayı çekirdek enflasyon %16.98. Politika faizi ise 16 ya indi.
Enflasyonun altında olmayacak diye kaç kez söyledi yalan çıktı. çekirdeğe döndük dedi. Oda yalan çıktı.
Ben 100 puan bekliyordum doğrusu. piyasada 50 puan desede 100 puan bekliyorlardır. Ama 200 puan yaptı. 3 TCMB başkan yardımcısının atılmasının sebebi buydu demekki.
İşin kötüsü arabada giderken tam 13:58 de cep telefonundan long kontratların bir kısmını 1585 den sattım.
TCMB kararı ile viop hızla düşünce çok şanslıyım demiştim.
O arada viop indi. Biraz long alayım dedim, aracı kurumun al-sat ekranına girdim. Kaç kontrat long kalmış bakayım dedim. Gözlerime inanamadım. Saat 13:58 de 1585 den sattım dediğim kontratları satmamış tersine 1585 den long almışım. Satış yerine alış yapmışım ve farkında değilim.
Lanet aracı kurumun yazılımı çok kaliteli olmadığından, alış yapmışım farkında değilim.
neyseki viop tekrar yükseldi ve fazladan aldıklarımı 3 kuruş zararla kapadım.
Aracı kurum 6 ay kadar önce yazılımını değiştirmişti. Yeni yazılımın tonla eksiği yanlışı vardı. hepsini yazdım gönderdim. Çoğunu yapmışlar bir kaç hafta önce yenisini aktif ettiler. baktım dediklerimi yapabildikleri kadar yapmışlar ama yinede yeterince kullanışlı çözümler bulamamışlar ve görüldüğü üzere hata yapmaya elverişli bir yazılım olmuş.
Tekrar hatalarını yazıp göndermeyede üşenirim. Uygulamayı e-ticaret paketi yazar gibi yazmışlar. Borsa oynayanlardan yeterli veri toplamadan yazmışlar yada topladıkları veriyi yanlış kişilerden toplamışlar veya aldıkları veriyi tasarıma dökememişler.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Gelelim bundan sonra ne olacağına. Ağır TCMB kararı sonrası BIST in bu kadar hızlı toparlaması, BIST manipulatörlerinin pozisyonunun long olduğunu gösteriyor. Ancak yabancılar yinede satabilirler.
Durumu anlamak için yarını bekleyeceğim.
@NeAcaipDunya
Dün TCMB kararından sonra beklenmedik hareket oldu.
Aylardır TCMB nin her faiz indirimine yönelik karar ve açıklamasında BIST çakılmıştı. Hatta tayyip TV de faizin inmesi gerekir dediğinde bile BIST çakılmıştı. Faiz her arttığındada BIST yükselmişti.
Dün ne değiştide BIST 200 puanlık çok yüksek faiz indirimine rağmen yükseldi.?
Bunu anlamak için bankalara bakmak gerekir. Bankalar uzun yıllardır hep batılı yabancıların elindeydi ve hükümete her kızdıklarında aylarca satıyorlardı.
Dünki bankalara bakıyorum, anlam veremiyorum.
Tabi benim işime geldi az da olsa longdaydım. hatta yaptığım ağır bir hata vardı, long kapadım derken ilave Aralık vade long almışım dünki saat 14:00 öncesi en tepede. Sonrada ekranı kapamıştım long sattım kafam rahat diye. Yani BIST çakılsaydı, büyük zarar yazacaktım. Bir dahada toparlayamazdım çünki TCMB faiz düşürmeye çok olmasada devam edecek.
Her ne kadar "inecek yer kalmadı" desede yine yalan söylüyor. "inecek yer kalmadı" demek enflasyon düşmezse faiz düşürmeyeceğim demek. Enflasyon aynı kalsa bile yıl sonuna kadar en fazla 50 baz puan filan düşüreceğim demek. Yalan. O lafı tamamen koyunları sakinleştirmek için söyledi. Ağılda koyunlar sağa sola koşunca ne dersiniz "bürrrrsst" dersiniz. İşte TCMB de "bürrrrsst" dedi. Elinde bıçağı ile kasap hala orda, ama koyunlar yatıştı.
Bi dakka yaw, sığırlaramı denirdi "bürrrssst" diye yoksa eşeğemi.? Şimdi teknik yazı yazıyorum yanlış deyim kullanmayayım.
Neticede bu yükseliş benim hatamı kapadı.
Bugün, dünki hareketin devamı beklenir. Çünki dün yükseltenler büyük para yatırdılar. Güçleri yeterse bugün devam ettirirler. yetecek gibide görünüyor.
Bugün duruma göre kemik longlara ilave yapabilirim. Son oynama tarzım iyi. Devam ettireceğim. Endeks düşsede büyük kayıp yaşamadım ve her seferinde çabucak artıya geçtim. İş, ana dirençleri yakalayıp long kapatmakta. Azaltmak yerine tam kapasam daha iyiydi.
Zaten büyük şirketlerden bir kaçının bilançosu açıklandı. İyi geldiler. Önceki çeyrek bilanço döneminde bilançolar süper gelmişti ama TCMB faiz düşürecek diye endeks yükselmemişti hatta düşmüştü. Şimdi ise tam tersi oluyor. Buda BISTin manipulatorlerin oyuncağı olduğunu açıkça gösteriyor.
Hayırlı olsun.
@NeAcaipDunya
Belkide 15 yıldır TV de haber dinlemem. Eğer beyniniz varsa, o haberlerde bizi nasıl soyduklarının haberini yapıp durduklarını görüyorsunuz. haberi yapanlarda soyanlar.
O sebeple haber dinlemeyi bırakmıştım, cehape liderleri dahil herhangi bir kanalda siyasi lider görsem saniyesinde kapatırım. Sadece internetten ekonomik etki yaratan konuşmaları olmuşsa mecburen özetine bakarım. o kadar bıktırdılar.
kılıçdaroğlu nun söyledikleri hakkındada kaç gündür internette konuşmalar oluyor. Nihayetinde dayanamadım "lang ne demiş bu ktipiyoz" diye araştırdım.
"pazartesiden itibaren(geçen pazartesi), hırsızlığa bulaşan devlet çalışanları ayaklarını denk alsın. akp gidici biz geliyoruz, hesap soracağız. Kanun dışı iş yaptım ama emir aldım demekte sizi kurtarmayacak" demiş.
Adamın bir tarafı kalkmış.? neden kalkmış.? iyi iş başardığı içinmi.? Oylarınımı yükseltmiş. hayır. tarihin gelmiş geçmiş en kötü hükümetine karşı oylarını artıramamış. akp gidecek diye havaya girmiş.
Üstelik pazartesiden önceki talanı da af ediyor. Sen padişahmısın ki af etme yetkin olsun. Adam beni soymuşsa, seni soymamışsa, sen o soygundan yasalda olsa pay almışsan, ne haddine beni soyanı affetmek.
Hapistekilere af çıkarıyorlar, o çıkan katiller ve azılı hırsızlar yine adam öldürüp gasp-soygun yapıyorlar. Ne haddinize sizin af etmek. padişahmısınız.? Siyasi suçları affedersin, ilk hafif suçunu işleyen gençleri af edersin. Ama suç işlemeyi iş edinmiş kişileri af edemezsin.
Adam 40 yıl hapis cezası almış. Azılı suçlu. Öldürmüş soymuş. Aflarla filan 7 yılda çıkmış. Çıkınca yine soymuş, adam öldürmüş. Ne haddinize sizin bu suçluyu af etmek. Bizzat sizi yargılamak gerekiyor çünki o adamı çıkararak suç ortağı oldunuz. Çünki af çıkararak oy artırdınız veya oy artırmayı umdunuz, yani olaydan menfaat sağladınız, sağlamak istediniz. Aftan menfaat sağladığınız için, af ile çıkanların işlediği soygunlardan, öldürmelerden, tecavüzlerden sizde sorumlusunuz. Suç ortağısınız.
Vekiller kendi maaş ve ek ödemelerini her yıl bolca artırıyorlar. Yükü çalışan vatandaş çekiyor. Soyulan vatandaş. Sen kimsinki beni soyanı af ediyorsun. lang kimsin sen...
Pardon gaza geldim.
Bu yazıyı cehape liderine yazabiliyorsunuz ama diğer parti liderlerine korkar yazamazsınız. Buda, o kadar kötü olmasına rağmen cehape nin diğer meclis partilerinden üç beş gömlek üstün olduğunu gösterir. Ülkenin en iyi partisi bile rezaletse, ülke afrika ülkeleri seviyesinde demektir. Hızla daha dibe doğruda gidiyoruz.
.
Son düzenleme : alicemal; 22-10-2021 saat: 10:03.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri