Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1173 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hoşgeldin..ben gemelde kötümser bilinirim..ama kendimi ihtiyatlı olarak tanımlıyorum..aslında kısa vade ihtiyatlı olsam da, orta uzun vade hep iyimser oldum.

Belki bu nedenle, ülkem ve beyaz yakanın geleceği için de iyimserim. sonuçta şu an toplumsal olarak dibe vurduk sayılır, 2001 de ekonomik olarak dibe vurmuştuk..sonra çok güzel sayılabilecek 7-8 yıl geçirdik..bu sefer de benzer olabilir...tek endişem o zamana göre şimdi toplumsal bir çöküş de var...diğer taraftan sırf bu yüzden belki ayağı yere basan daha sağlam bir yeniden toparlanma dönemi başlar, diye umuyorum.

öte taraftan aklıma son dönemlerin moda esprisi geliyor..daha bozmaz dedik, yine bozdu...bundan fazla bozamaz dedik, daha fazla bozdu vsvs.
    bazen ben de tam olarak böyle düşünüp umutlanıyorum, daha yolun yarısındayız ev. vs. alabildik, kötü günleri idare ediyoruz dipten dönünce her şey çok daha iyi olur diye düşünüyorum fakat lübnan, arjantin gibi örnekleri gördüğüm için ve en önemlisi ülke artık değerli insan kaynağını kaybettiği için umudum kayboluyor.

bakın mesela hollanda yurtdışından gelen kalifiye çalışanlara belli bir süre gelir vergisinden indirim yapıyor.
    bizde yabancılara böyle bir muafiyet tanınsa olay çıkar fakat, hollanda bunu kendi halkına şöyle açıklıyor; biz bu kalifiye elemanların bu yaşa kadar eğitiminden, sağlığına kadar bir euro kamu harcaması yapmadık ve şimdi bizim ülkemiz için çalışıyor, katma değerler yaratıyor. bu nedenle belli bir süre vergi almamamız normal diyor expatlardan.

etrafımda hollanda'ya gitmeyen veya gitmeyi düşünmeyen kaliteli IT personeli(yazılım, devops vb) kalmadı. ülkenin en parlak çocuklarını kendi elimizle gönderiyoruz. bunun sonunun iyi olacağını düşünemiyorum maalesef.

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    bazen ben de tam olarak böyle düşünüp umutlanıyorum, daha yolun yarısındayız ev. vs. alabildik, kötü günleri idare ediyoruz dipten dönünce her şey çok daha iyi olur diye düşünüyorum fakat lübnan, arjantin gibi örnekleri gördüğüm için ve en önemlisi ülke artık değerli insan kaynağını kaybettiği için umudum kayboluyor.

bakın mesela hollanda yurtdışından gelen kalifiye çalışanlara belli bir süre gelir vergisinden indirim yapıyor.
    bizde yabancılara böyle bir muafiyet tanınsa olay çıkar fakat, hollanda bunu kendi halkına şöyle açıklıyor; biz bu kalifiye elemanların bu yaşa kadar eğitiminden, sağlığına kadar bir euro kamu harcaması yapmadık ve şimdi bizim ülkemiz için çalışıyor, katma değerler yaratıyor. bu nedenle belli bir süre vergi almamamız normal diyor expatlardan.

etrafımda hollanda'ya gitmeyen veya gitmeyi düşünmeyen kaliteli IT personeli(yazılım, devops vb) kalmadı. ülkenin en parlak çocuklarını kendi elimizle gönderiyoruz. bunun sonunun iyi olacağını düşünemiyorum maalesef.
    Hollandanın bu konudaki motivasyonu uluslararası şirketleri hollanda da bulunmaya teşvik etmek. Ülkede ingilizce ile yaşabilmenizde bunun cabası. Özellikle it sektöründe büyük açık var. Bu nedenle nüfüs akışı önümüzdeki dönemde de azalmayacaktır.
    Bizim gençlerimizin hazır bu konuda motivasyonu varken daha çok insan yetiştirmeliyiz.
    Diğer yandan her ülkede olan, doğuştan yetenekli iş gücünü hızla kaybediyoruz. Bu konunun partilerüstü ele alınması gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •