Sayfa 19/503 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon
Arama sonucu : 4021 madde; 145 - 152 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    260tan başlamış 450görmüş şimdi 330... epdk nisan ayı kömür tavanını neye göre belirleyecek?
    Yoksa mart kontrat fiyatı mayıs( t+2) tavanını mı belirleyecek

Bir de tersten gidelim yukardaki formule gore
    2000tl tavan desek 133dolar/mw
    133-6=127
    127×3=380dolar komur fiyatinda herhangi bir ithal komurcu zarar etmiyor.

Destege gerek yok bence .
    Kömür fiyatları çok oynak olduğu için karmaşıklık olacağı doğru. Bence Nisan ayında ithal kömürcülere destek olabilirler ama Mayıs ve sonrası için mevcut durumda kömür maliyetleri yeterince azalabilir. Bugün itibariyle Nisan kontratı 254 dolar ve Mayıs ayı için destek olup olmayacağı muhtemelen bir ay önceki ayın fiyatı olan Nisan kontratına göre belirlenir. İki ay önceki fiyat kullanılırsa dediğim şeyler Haziran ve sonrası için olur.

Kömürde karmaşa oldugu için herhalde şöyle bir durum olabilir: ton başına (atıyorum) 60dolar , yani 60/3=mw başı 20dolar = 300tl destek oluyoruz diyecekler.
    Hatta nisan mayıs için hiç destek olmayacak gibi. Sonrası allah kerim.

Gaz konusunda hesap basit. Şu anda egemer için 1400tl gaz maliyeti var.

Botaştan gelecek maksimum %25lik bir zamda , gaz maliyeti 1750ye çıkar ve santral çalışabilir. Daha yüksek oranda zam yaparsa destek gerekebilir, herhalde 20dolardan fazla marj vermezler.

Gaza gelecek %35lik bir zamda 1900+300=2200
    200tl ilave destek yapilir.

Böylece de hesçiye komurcuye fazladan 200tl kazandirmamis olurlar.

Gazcının allah cezasını vermiş zaten....

Akenerjiyi ana pazardan yıldız pazara almışlar , hissede olanlara hayırlı olsun.

Ne olacak şimdi yıldızda olunca, bilenler açıklarsa hepimiz öğreniriz. Kredili işlem , tavan limiti vs ..

Fonun burada fonksiyonu ne, neden uzak durmak gerekir?

kağıt, fona emanete bırakılır..

günü gelince oradan tekrar alınır..

kaide böyledir..

Aralık ayında fon 15milyonlara çıktığında yaptığımız konuşma..

Maksat 17martta hasıl oldu

Son 12 aylik fon bakiyesi ortalamasını 5milyon tl'ye eşitlemiş oldular.

Netice yıldız pazar

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Akenerjiyi ana pazardan yıldız pazara almışlar , hissede olanlara hayırlı olsun.

Ne olacak şimdi yıldızda olunca, bilenler açıklarsa hepimiz öğreniriz. Kredili işlem , tavan limiti vs ..

Hayırlı olsun, benim bildiğim alt pazardan ana pazara çıkmanın pratikte anlamı var ama ana pazardan yıldız pazara çıkmanın pek bir anlamı yok. Burada anlatmış. (Fiyat marjı Bist genelinde uzun zamandır %10 olarak uygulanıyor. Tekrardan eski düzene dönülürse yıldız pazarda olmanın farkı daha çok ortaya çıkabilir.)

https://www.vakifbank.com.tr/pazarlar.aspx?pageID=1248

6.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Fonun burada fonksiyonu ne, neden uzak durmak gerekir?

kağıt, fona emanete bırakılır..

günü gelince oradan tekrar alınır..

kaide böyledir..

Aralık ayında fon 15milyonlara çıktığında yaptığımız konuşma..

Maksat 17martta hasıl oldu

Son 12 aylik fon bakiyesi ortalamasını 5milyon tl'ye eşitlemiş oldular.

Netice yıldız pazar
    Fon olayında ihtimaller şunlar.

https://twitter.com/xanthos_027/stat...888766984?s=21

1. ihtimal sizin dediğiniz ama fonlar olmasa, uzun vadeli düşünen yabancı da yok denecek kadar azken (genelde bıyıklı ya da algoritma deniyor) biraz hacimli hisseler zor hareket eder. O zaman iş, yerli spekülatörlere kalır. Onlar mesela Pandemi rallisinde küçük hisseleri uçurdu.

https://twitter.com/xanthos_027/stat...212998144?s=21

Bu aralar ise Bist 30 hisseleri moda oldu. Bist 100’ü falan çok rahat geçiyorlar. Genelde daha çok kazanmak için ya da başka nedenlerle Bist 30 dışına çıkan fonlar da genelde Bist 30’a yenilmiş oluyor.

https://twitter.com/ru_unforgiven2/s...913294340?s=21

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Fon olayında ihtimaller şunlar.

https://twitter.com/xanthos_027/stat...888766984?s=21

1. ihtimal sizin dediğiniz ama fonlar olmasa, uzun vadeli düşünen yabancı da yok denecek kadar azken (genelde bıyıklı ya da algoritma deniyor) biraz hacimli hisseler zor hareket eder. O zaman iş, yerli spekülatörlere kalır. Onlar mesela Pandemi rallisinde küçük hisseleri uçurdu.

]

Belki de 3.ihtimaldir fon yöneticisi akenerjiyi çoook beğenmiştir bayılmıştır

Geçmişte bist100 hissesi idi bu ...siz kağıt, yanlış hatırlamıyorsam 22milyon civari da fon vardı.

Bütün genel kurullara da gözlemci olarak katılırlardi hala da hazirun listesinde goruluyorlar.

Sonra devalüasyonlarla , ulkenin kredi notu indirimleriyle birlikte fonlar bosaltti, sirket zarar ustune zarar acikladi, bist 100den de çıktı.

Şimdi belki geriye dönüşün bir habercisidir... derdim ama hiç inandirici degil.

Ortalamayi 5 milyona esitlemis birakmislar. Aralik ayindaki 10-15 milyon lotu emanet vermisler belli ki.

Düşeni ben çoktan satmıştım, çıkanı en önce ben bilmiştim dipten almiştım diyen höstadlar yine akenerji yazmaya başladı...

Bunların bi haltı da bilmediklerine daha da şahit değilim :D

Sayfa 19/503 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •