Sayfa 9/210 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Günaydın

Çok güzel bir başlık olmuş.
    Emeklerinize sağlık.
    Fırsat bulunca en baştan tek tek okumaya başlayacağım.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Peki dalgalanmalarda eksiye düşerse yada teminat eksiye düşerse o vade sonundaki gerçeklesmeye bir etkisi olur mu ...anladığım şu ek para varsa problem yok gibi
    Dalgalanmalar sizi etkilemez, teminatınız eksiye düşmeyecek ona göre hesaplayıp pozisyon açın veya eksiye düşerseniz birazını bozacaksınız. Fazla teminat tutmanın zararı yok teminatlar takasbanktan gecelik piyasada değerlendiriliyor mevduat kadar ya da o civarda gecelik faiz işliyor.

3. Son bir haftada nisan ayı için kendi açtığım pozisyonları yazayım bir ay sonra kapanınca sonucu da yazarım örnek olur:
    25 mart: ISGYO borsada 9,41'den 4200 hisse alış, viopta 9,77'den 42 kontrat satış, beklenen getiri 36 gün için %3,82 (yıllık %38,8)

28 mart: ISGYO borsada 9,55'den 5200 hisse alış, viopta 9,97'den 52 kontrat satış, beklenen getiri 33 gün için %4,4 (yıllık %48,6)

1 nisan: AKBNK borsada 7,35'den 6700 hisse alış, viopta 7,52'den 67 kontrat satış, beklenen getiri 29 gün için %2,3 (yıllık %29,1)

Yukarıdakilerin dışında başka bir işlemimi daha yazayım: 28 martta ISGYO'dan nisan kontratında 48 satış, mayıstan 48 alış yaptım, aradaki fark 16,6 kuruştu yıllık %17 gibi bir artışa denk geliyor, piyasaya uymayan çok düşük bir oran, halbuki yukarıdaki örneklerdeki gibi %40 civarında olmalı, bunun artacağını öngördüm ona göre pozisyon aldım, beklentim oluşursa kapatacağım. Cuma kapanış farkı 21 kuruş beklentime uygun artıyor. Bu yazdığım farklı bir stratejidir yukarıda örneklediğim arbitraj pozisyonlarıyla karıştırmayın, riski vardır ve getirisi daha yüksektir, piyasada alınabilecek farklı pozisyonlara örnek olarak yazdım arada böyle dengesiz fırsatlar çıkınca onları da değerlendiriyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yukarıdakilerin dışında başka bir işlemimi daha yazayım: 28 martta ISGYO'dan nisan kontratında 48 satış, mayıstan 48 alış yaptım, aradaki fark 16,6 kuruştu yıllık %17 gibi bir artışa denk geliyor, piyasaya uymayan çok düşük bir oran, halbuki yukarıdaki örneklerdeki gibi %40 civarında olmalı, bunun artacağını öngördüm ona göre pozisyon aldım, beklentim oluşursa kapatacağım. Cuma kapanış farkı 21 kuruş beklentime uygun artıyor. Bu yazdığım farklı bir stratejidir yukarıda örneklediğim arbitraj pozisyonlarıyla karıştırmayın, riski vardır ve getirisi daha yüksektir, piyasada alınabilecek farklı pozisyonlara örnek olarak yazdım arada böyle dengesiz fırsatlar çıkınca onları da değerlendiriyorum.
    Bu yazdığım işlemi biraz değiştirerek arbitraj konusuna sokayım farklı bir örnek vereyim zihin egzersizi olsun:
    Diyelim viopta baktınız altın/TL kontratlarında nisan-haziran kontratları fiyat farkı 50 kuruş, haziran-ağustos kontratları farkı 80 kuruş, böyle oluyor bazen. Halbuki altın/dolar kontratında (bizim viop veya uluslararası piyasalarda) böyle bir fark yok, dolar/tl kontratlarında da aradaki farklar eşit. Bu durumda altın kontratlarında nisan düşecek, haziran artacak, ağustos düşecek ki iki fiyat farkı eşit düzeye gelsin, o zaman aynı sayıda nisan satış, haziran alış, ağustos satış kontratı alıyorsunuz. Farklar eşitlenince ya da azalınca pozisyonları kapatıyorsunuz. Ben bu işlemi de fırsat çıktıkça yapıyorum, hisselerde sadece üç aylık kontrat olduğu için ve üçüncü ay işlem yapılamayacak kadar sığ olduğu için pek yapılamıyor ama dolar ve altın kontratları hacimli ve bu işe müsait.
    Yukarıda verdiğim örnekte biraz risk var, o fark kontrat vadeleri gelene kadar kapanmayabilir ya da daha da açılabilir (başıma geldi), bu durumda işi daha da kesinleştirip hiç risksiz işlem yapmak için durumunuzu hedge edecek şekilde dolar/tl ve altın/dolar kontratlarında ek pozisyon alabilirsiniz (burası iyice karmaşık oluyor, anlatmayacağım, kendiniz ne yapmanız gerektiğini çözemiyorsanız bulaşmamalısınız).

5. Zaten hepiniz biliyorsunuzdur. 1 yılda %50 getiri vermiş. Kişisel olarak uğraşmak istemeyenler içeriğini araştırıp deneyebilir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TZP

6. İşin içine viop girdiyse para yönetimini çok iyi yapmak gerekir. Viop ile getiriyi yükseltebilirsiniz ama zarar etme ihtimalinizi de artırmış olursunuz.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Memetabi' ye büyük oranda katılıyorum.Burada en eskilerden sayılırım.16 yıldır vobda aktif işlemler yaparım.Onlarca arkadaşımız oldu.Bunların %99 unu artık göremiyorum.Batan çok oldu.Kredi notu artınca,darbe,MB BAŞKANI değişince vs...ters pozisyonda kalmışsan ve de kaldıracın 4-5 ise bile çok büyük zarar ediyorsun.uykusuz geceler ve çok strestli bekleyişler(ters poz. ise seansın açılışını beklemek).

Öyle ilk başlarda karlı poz. alıp konuşmamak lazım..en az 2-3 yıl sonunda VOB hakkında daha doğru fikir sahibi olunur.Geçen HAYAT,BOŞA GİDEN GÜNLER VE TONLARCA ZARAR olması gayet yüksek olasılıktır.

Kimseye ,asla,asla asla VOBU ÖNERMEM..bu ona yapılacak en büyük kötülük olur.

Hisse işi kesinlikle bundan çok daha RAHAT-HUZURLU ve kazançlıdır.

Vob İLLAKİ YAPILACAKSA,BEKLENTİLER DÜŞÜK TUTULARAK,HARÇLIK VS. İÇİN,AZ KALDIRAÇ İLE OYNANMALI...

VE mutlaka LONG/FLAT...EĞER SİSTEMLE DAİMA LONG/FLAT OYNANIRSA, VOB pek çok masrafı karşılar..ama mutlaka düşük kaldıraç
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Zaten hepiniz biliyorsunuzdur. 1 yılda %50 getiri vermiş. Kişisel olarak uğraşmak istemeyenler içeriğini araştırıp deneyebilir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TZP
    Bu fon işlem görmüyor anladığım kadarı ile.

Ünlü ve deniz de arbitraj fonları çıkarmış ama getirileri daha düşük.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku

Şunu iyi anlamak lazım: kesin getiri mevduattadır. Arbitrajdaki "kesin getiri" hisse fiyatının düşmesi veya çıkmasının sizi etkilemeyeceğidir ki bu bile tartışılır (mart ayı isgyo rallisi örneği...)
    İsgyoda ne yaşadınız tam anlatır mısınız fiyat neydi ne oldu vs vs...yani ne olduda son anda kurtardıniz dolarıniz olmasaydı ne olurdu ..bizde bilelim riskleri .tskler

Sayfa 9/210 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •