Sayfa 186/425 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1. Çok önemli fakat değeri yeterince anlaşılmayan holdingin almış olduğu kendi payları var, şirket 45 milyon lotu (toplamın %10u) kendinde tutmakta. Bu da 1 lot ile şirkette 1,1 lot pay hakkımızın olması demek.

2. Şirket kur korumalı hesapta tuttuğu 194 milyon ile bu sene için 5 milyonu aşkın kurumlar vergisi istisnası sağlıyor ve bu rakamın olası döviz düşüşüne karşı da bir nevi korumaya almış oluyor.

3. Şirketin Silopideki santral ile ilgili pozisyonu herkesçe bilinen bir değer. Geri satışı yapılan paylarla ilgili ticari alacakların döviz bazlı olması geçtiğimiz dönem için olumlu bir durum. Değerleme yapılıp tespit edilmektedir diyor açıklamada paylar için, değerlemenin yapılış şekli de yazılmış ama benim değerleme beklentim daha yüksek, birebir muadilleri var, ürettiği enerji belli, yaptığı hasılat az çok belli, burda oluşabilecek değişimi birkaç çeyrek sonra belki daha belirgin ve farklı hissedebiliriz yanlış yorumlamıyorsam.

4. Son olarak siparişi verilen 2 geminin teslimatının 2023 2Çte teslim alınacağına değinmek istiyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Frqn21 Yazıyı Oku
    Ben de, herkes veya en azından çoğu kişi biliyordur belki de, öncelikle birkaç grafikle bazı çarpanları grafik olarak paylaşmak istiyorum. Pd/DD: 0,63 Bist Holding ortalaması 1,34. FK: 2,61 Bist Holding ortalaması 7,07. FD/Favök: 2,10 Bist Holding ortalaması: 18,15

Paylaşımlarınız gerçekten güzel. Holding ortalaması yerine benchmark olarak mümkünse Sahol’ü ve Kchol’ü koysanız bence mükemmel bir anlatım olurdu. Sahol neredeyse banka hissesi gibi fiyatlanan bir holding, Kchol ise neredeyse sanayi hissesi gibi fiyatlanan bir holding. Sahol’deki kötü fiyatlamayı haklı bulmamakla beraber, Gsdho gibi nakit akışının inanılmaz yüksek, iş riskinin inanılmaz düşük ve varlıkları/gelirleri büyük oranda dolar korumalı olan bir hissenin çarpanlarının Kchol’e yakın olmasını beklerdim.

6. Temettü ve 2Ç bilançosunun ardından bu fiyatla FK 2nin altına inme durumu söz konusu olabilir.

Hissenin fiyatı düşer mi çıkar mı bilemem.

7.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Paylaşımlarınız gerçekten güzel. Holding ortalaması yerine benchmark olarak mümkünse Sahol’ü ve Kchol’ü koysanız bence mükemmel bir anlatım olurdu. Sahol neredeyse banka hissesi gibi fiyatlanan bir holding, Kchol ise neredeyse sanayi hissesi gibi fiyatlanan bir holding. Sahol’deki kötü fiyatlamayı haklı bulmamakla beraber, Gsdho gibi nakit akışının inanılmaz yüksek, iş riskinin inanılmaz düşük ve varlıkları/gelirleri büyük oranda dolar korumalı olan bir hissenin çarpanlarının Kchol’e yakın olmasını beklerdim.
    Yok zaten direk Holding çarpanları budur, oraya gitmelidir demek doğru olmaz, başka sektör hisseleri ve sektör çarpanları değerlendirilirken de bunu yapmamak lazım çok fazla, her durumun, şirketin, sektörün farklı dinamikleri olur. Önemli olan burda fiyatlamanın ilginçliğini vurgulamaktı. Farklı parametreleri de karşılaştırmak mümkün, aktif karlılık, FD/NA olabilir. 2 Milyar TL, 125 milyon dolar piyasa değeri mi olur, göz var ayar var diye düşünüyorum sizin de öncedi mesajlarda yazdığınız sahip olduğu likit ve diğer değerleri düşününce.

8.  Alıntı Originally Posted by Frqn21 Yazıyı Oku
    Yok zaten direk Holding çarpanları budur, oraya gitmelidir demek doğru olmaz, başka sektör hisseleri ve sektör çarpanları değerlendirilirken de bunu yapmamak lazım çok fazla, her durumun, şirketin, sektörün farklı dinamikleri olur. Önemli olan burda fiyatlamanın ilginçliğini vurgulamaktı. Farklı parametreleri de karşılaştırmak mümkün, aktif karlılık, FD/NA olabilir. 2 Milyar TL, 125 milyon dolar piyasa değeri mi olur, göz var ayar var diye düşünüyorum sizin de öncedi mesajlarda yazdığınız sahip olduğu likit ve diğer değerleri düşününce.
    Demek istediğinizi anladım. Benim söylemek istediğim bizim çarpanlar Sahol’e yakın ama belirttiğim sebeplerden dolayı Kchol yakın olması daha makul olurdu.

https://twitter.com/fintables/status...KZYbAe10Gr3IXg

Bu vesile ile şunu da paylaşayım. Gördüğüm kadarıyla denizcilik şirketleri gibi bu işin uzmanları da kuru yük (dry bulk) tarafında genel olarak olumlu dönemin devam edeceğini düşünüyor.

https://twitter.com/jhannisdahl/stat...KZYbAe10Gr3IXg

Sayfa 186/425 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •