Sayfa 583/1002 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Şeyhim sizi ümitsiz gördüm. Bence bu konuda borsa oyuncusu olarak daha rahat olmamız gerektiğini düşünüyorum. Borsa hiçbir zaman enflasyon ve devalüasyonun altında ezilmemiştir. hatta %400 %500 enflasyonlarda daha çok kazanmıştır. herşeyden önce, her tahtanın yapıcılarından yola çıkmalıyız. onlar enflasyon üzeri ve taşıma maliyetlerinin üzerinde kazanmak zorundadır.yıl içinde bu rakam hep %200 üzeri olmuştur. Siz fon konusunda uzmansınız. fon konusunda şöyle bir değerlendirmeyi yaparsanız sanırım borsadaki bütün hisseleri, teknik ve temel analiz yapmadan durumları görerek hisse alımı yapabilirsiniz. bildiğiniz gibi hisse yoğun fonların hisselerini , excel üzerinde aylık olarak topladığınızda ortak fonlar ve tek fonları n ışığında hiç boş yapmadan 3x hisseleri görebilirsiniz. yaptım oluyor )
    Güzel bir yöntem.
    Hisse al sat yapanlara baya faydalı olur.

Bu arada bizi geri bırakan şey yatırım çeşitliliği oluyor.
    Hani derler ya yumurtaları tek sepete koymayın diye. İşte o bizi geri bırakıyor.

Örneğin ben hisse ve agresif değişken fonlarımdan çok memnunum
    Ama döviz ve kıymetli maden fonları son dönemde getiriyi aşağı çekiyor.

Sepeti hisse ve agresif değişkenle doldursaydım enflasyon derdim olmayacaktı.

Ama uzun vadeci olunca onları satmayada gönlüm elvermiyor.Duruyorlar öylece.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Güzel bir yöntem.
    Hisse al sat yapanlara baya faydalı olur.

Bu arada bizi geri bırakan şey yatırım çeşitliliği oluyor.
    Hani derler ya yumurtaları tek sepete koymayın diye. İşte o bizi geri bırakıyor.

Örneğin ben hisse ve agresif değişken fonlarımdan çok memnunum
    Ama döviz ve kıymetli maden fonları son dönemde getiriyi aşağı çekiyor.

Sepeti hisse ve agresif değişkenle doldursaydım enflasyon derdim olmayacaktı.

Ama uzun vadeci olunca onları satmayada gönlüm elvermiyor.Duruyorlar öylece.
    Biliyorsunuz daha öncede yazmıştım. SKBNK,TSKB, GARAN Bu 3 hisse de olmazsanız, paranızın en 1/3 te olmaz ise yada her hisse için portföyün %10 bu hisselerde olmaz ise Siz borsada devamlı savunmasız geziyorsunuz demektir. Defansif savunmanız yok demektir. HEDGE yolu borsada bu 3 hissedir. Tabi şu anda her 3 nünde dip ve tepe noktaları değişecek. 2008 den beri 6 tl- 12 tl arasında gidip gelen garan. şimdi yeni dip ve tepelerini belirleyecek şu anda ki duruma bakarsak 17-60 arası yapıyor gibi.tabi bu ancak seneye netleşir. ocak ayına kadar da iyi para kazandırır. biliyorsunuz bununla ilgili kademe sistemi ile çalışmak gerek.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    %400-500 derken kastınız yıllık mı? hangi dönemde öyle bi kazanç olmuş 1986-89 arası acemilik döneminde bi tek. bugünleri ele alırsak bir insanın hayattaki en temel gideri olan ekmek 1,5 lirayken bist 1200'dü 2020 yılında değilmi? ekmek 5 lira oldu, bist 3900 yani kayıp yok bire bir gidiyor enflasyonla ve bu rakama da çok şişti deyip duruyorlar bloomun çakma uzmanları. soru şu, benim gibi eyt için dua eden 200 bin lira parası olan biriysen zaten hayatın kaymış tüm paranı borsaya göm gitsin, misal sizin 2-3 milyonunuz olsa tüm paranızı şu an biste yatırabilirmisiniz gönül rahatlığıyla?
    borsadaki paranın miktarı kazanç yüzdesini değiştirmez. daha yeni skbnk 5/0,93= %437 tskb 7/1,3= %438 Garan 31,64/8=%295

4.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Biliyorsunuz daha öncede yazmıştım. SKBNK,TSKB, GARAN Bu 3 hisse de olmazsanız, paranızın en 1/3 te olmaz ise yada her hisse için portföyün %10 bu hisselerde olmaz ise Siz borsada devamlı savunmasız geziyorsunuz demektir. Defansif savunmanız yok demektir. HEDGE yolu borsada bu 3 hissedir. Tabi şu anda her 3 nünde dip ve tepe noktaları değişecek. 2008 den beri 6 tl- 12 tl arasında gidip gelen garan. şimdi yeni dip ve tepelerini belirleyecek şu anda ki duruma bakarsak 17-60 arası yapıyor gibi.tabi bu ancak seneye netleşir. ocak ayına kadar da iyi para kazandırır. biliyorsunuz bununla ilgili kademe sistemi ile çalışmak gerek.
    Sizin o sistem güzeldi ama öteki başlıkta kayboldu gitti anlatımı.
    Yeni arkadaşlar bilmiyor o sistemi

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Sizin o sistem güzeldi ama öteki başlıkta kayboldu gitti anlatımı.
    Yeni arkadaşlar bilmiyor o sistemi
    sayın myfinans, burada ki herkesin bir sistemi var. Bildiğiniz gibi fonlarla tanışmam ve kısa zamanda kazancıma katkı koyması sayenizde oldu. hisse senetleri ile hisse fonlarını birlikte değerlendirmek çok önem arzediyor. hisseler yükselirken, ilgili fonlarda yükseliyor. her iki durumdada atıl para tutmadan hem hisseden hem fondan kazanıyorsunuz. borsanın düşmesi anında ise fonlarda tutulan paralar hisseye dönüşüyor.

6. valla paramın tam sekizde biri tau bankacılık fonunda. paranın hepsini türkiyedeki bankacılığa yatırmak yumurtaları tek sepete koymak demek olduğundan mantıklı bir yatırım stratejisi değil bana göre. ha dünyada hele türkiyede artık piyasalar mantıklı mı? değil o da doğru ama kendi doğrularımdan şaştığım her zaman kötü dayak yediğim için benim şahsen cesaretim yok. (tayyar bir gece ansızın gelirse imaj olarak rusyadan bile kötü duruma düşeceğimiz için bankacılık endeksi gelecek yaptırımları da hesaba katarak temiz 6-7 taban yer. %10 limit yüzünden bistte stop kavramı yok. böyle bir durumda aselsan ve diğer sanayi hisseleri ikiye katlanabilir, dolar bazlı fonlar da öyle). bir de abd borsalarında şu an bankacılıktan daha büyük potansiyel var bence. her stratejiye saygım var piyasa bu, her strateji değişen konjektüre göre haklı çıkabilir.
    Son düzenleme : friendly_1980; 23-10-2022 saat: 11:51.

7. Sepet olayı bana da çok zarar ettirdi aslında ama tamamen riske giremiyoruz işte, gümüş, altın, emtia ve yabancı fonlar benim portföyün yarısını oluşturuyordu aylardır yerlerinde saydılar hatta zarar ettiler en sonunda hepsini sattım.
    Satınca düşük riskli fonlara girdim onların getirisi de malum çok düşük, elimdeki hisse yoğunların oranı çok düşüktü cesaret edip onları arttırsaydım çok iyi olurmuş ama o riski alamadım.
    Şimdi bist tarafı çok yükseldiği için yabancı ve emtia fonlarına tekrar girmeli diye düşünüyorum belki daha erken ama başka da alternatif bulunmuyor, ya parayı enflasyona karşı eriteceğiz ya da uzun vadeli bekleyeceğiz.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    valla paramın tam sekizde biri tau bankacılık fonunda. paranın hepsini türkiyedeki bankacılığa yatırmak yumurtaları tek sepete koymak demek olduğundan mantıklı bir yatırım stratejisi değil bana göre. ha dünyada hele türkiyede artık piyasalar mantıklı mı? değil o da doğru ama kendi doğrularımdan şaştığım her zaman kötü dayak yediğim için benim şahsen cesaretim yok. (tayyar bir gece ansızın gelirse imaj olarak rusyadan bile kötü duruma düşeceğimiz için bankacılık endeksi gelecek yaptırımları da hesaba katarak temiz 6-7 taban yer. %10 limit yüzünden bistte stop kavramı yok. böyle bir durumda aselsan ve diğer sanayi hisseleri ikiye katlanabilir, dolar bazlı fonlar da öyle). bir de abd borsalarında şu an bankacılıktan daha büyük potansiyel var bence. her stratejiye saygım var piyasa bu, her strateji değişen konjektüre göre haklı çıkabilir.
    borsanın mantığını, tahtacı belirler. banka hisselerinin hepsinin tahtacısı var. "taşıma maliyet" konusunda, (GARAN, AKBNK, TSKB, SKBNK )Bu nedenle bu hisseleri alırsanız 2 senede bekleseniz. taşıma maliyetinin haricinde en az %100 kazanırlar. burdaki arkadaşlar bilir. 2 sene önce TSKB ve SKBNK almıştım. TSKB Çok güzel kazandırdı. ama skbnk 2 yıl bekledikten sonra o da verdi. düşünsenize, 1 ay sonra politika faizi tek rakama düşecek. bunun fark kazancı bile bankalar ihya eder.

Sayfa 583/1002 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •