Alıntı Originally Posted by hasan198686 Yazıyı Oku
3. çeyrekte 20 mn kur farkı gideri fazladan 8-10 mn de finansman gideri yazmış. Bu rakamlar olmazsa karı çeyreklik iki katından fazla 9 aylık 3 katından fazla arttıracakmış. Yine de 9 aylık rakam güzel. Son çeyrekte %25 kapasite düşüşü olacağı da açıklandığına göre 12 aylıkta pekte bir şey beklememek lazım. Eğer son çeyrekte 9 aylıktaki gibi kur farkı zararı yazmaz hatta karı yazarsa işler biraz daha değişebilir.

Sene başında temettü için bütün sene bekleyebilirim diyordum ama bu saatten sonra hele ki bir açıklamada 2 kere üst üste ciddi düşüş yaşamış bir hissede durmakta pek istemem. İnş bilanço etkisi ile bilanço dönemi bitmeden güzel bir yükseliş gerçekleştirir ve daha uygun hisselere geçeriz.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Hasan bey çok karamsar gördüm sizi ...

Oturduğum sitede Türkiye'nin en büyük fabrikalarından birinde ( isim vermeyeceğim) üretim müdürü komşumuz ailecek de görüşüyoruz..5 tane ana makinadan şuan sadece 1 tanesi çalışıyor dedi ...stoklar şişti mal çekilmiyor dedi ..asya piyasasi biraz iyi Avrupa ve ABD durdu dedi...

nisan ayına kadar da böyle dedi .. sıkıntı tüm sektörlerde var şuan ..tabiki enerji gıda şirketleri nispeten iyi prim yaptı ama şuan her yer sıkıntılı