Sayfa 206/418 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306 ... SonSon
Arama sonucu : 3338 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    Şirkette yatırımcı ilişkileri açısından güzel gelişmeler olduğunu gösteren çok yerinde ve zamanında yapılmış bir açıklama, şirketin iletişim eksikliğinin giderilmeye başlandığını gösteren açıklamanın hızı ve zamanlaması çok güzel, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama özellikle Uğur Bey e özel olarak teşekkürler.👏👏👏
    Hasan hocam Şirketin stok eritmesini bekliyorduk, bir kısmı gerçekten yanarak erimiş oldu bu bilançoya olumlu yansır diye düşünüyorum…sizin görüşünüz nedir? Teşekkürler

2.  Alıntı Originally Posted by Marin Yazıyı Oku
    Hasan hocam Şirketin stok eritmesini bekliyorduk, bir kısmı gerçekten yanarak erimiş oldu bu bilançoya olumlu yansır diye düşünüyorum…sizin görüşünüz nedir? Teşekkürler
    Yangın paketleme bölümünde çıkmış orada paketlenen ürünlerin yandığını kabul edebiliriz ama stok depolarının yandığını düşünmek için bir sebep yok. Paketleme bölümünde veya başka alanlarda yanan ürünlerin tümünün sigorta kapsamında tazmin edileceği belli, yani ben yangınla stok arasında bir bağlantı kurmuyorum,

Şirket son birkaç çeyrekte stokları eritiyor, bir anda bitmesini beklememek lazım, aşama aşama makul bir seviyeye düşecek ki zaten şirket sıfır stokla çalışamaz, belli bir stok miktarını koruyacaklardır, hatta şirket stokları yurtdışında tutmak için bir çalışma yapıyor diye patronun bir açıklaması olmuştu. Doğan holding 14 Aralık'ta yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapmıştı, o toplantıda yapılan sunumda Karel in 2023 yılı içerisinde 30 milyon dolar civarında stok azalttığı gibi bir bilgi vardı. stokların azalması ile ilgili net verileri yıllık bilançoda göreceğiz,

3. hasan hocam bu karel bize ne zaman para kazandırabilir...bu sene bir atılım yapabilir mi...teknoloji şirketleri genel olarak iyi ...karel bir türlü beklenen performansı yapamıyor...bu hissenin çoktan 20 tl li rakamlardan işlem görüyor olması gerekti 2023 yılı yerinde saydı hisse....bedelli yapıp yatırım yapıp yerinde sayan hisseyi de ilk kez gördüm...

4.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    Yangın paketleme bölümünde çıkmış orada paketlenen ürünlerin yandığını kabul edebiliriz ama stok depolarının yandığını düşünmek için bir sebep yok. Paketleme bölümünde veya başka alanlarda yanan ürünlerin tümünün sigorta kapsamında tazmin edileceği belli, yani ben yangınla stok arasında bir bağlantı kurmuyorum,

Şirket son birkaç çeyrekte stokları eritiyor, bir anda bitmesini beklememek lazım, aşama aşama makul bir seviyeye düşecek ki zaten şirket sıfır stokla çalışamaz, belli bir stok miktarını koruyacaklardır, hatta şirket stokları yurtdışında tutmak için bir çalışma yapıyor diye patronun bir açıklaması olmuştu. Doğan holding 14 Aralık'ta yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapmıştı, o toplantıda yapılan sunumda Karel in 2023 yılı içerisinde 30 milyon dolar civarında stok azalttığı gibi bir bilgi vardı. stokların azalması ile ilgili net verileri yıllık bilançoda göreceğiz,
    Kap haberinden: Fabrikamız ve stoklarımız sigorta kapsamında olup….kelimesi stoklarında yangından etkilendiği intibası bende uyandırdı…Şirket zaten bu yıl modernizasyon yatırımı yapacaktı ve stok azaltımı hedefi vardı. Teçhizat ve stok yandıysa bu her türlü karel için krizi fırsata çevirme durumu olacaktır.

5. Allahtan kısa zamanda söndürdüler yangını ya tamamen yansaydı fabrika ne olurdu....Burada bir ihmal var çalışanlardan kaynaklı hesabı sorulmalı....

6.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    hasan hocam bu karel bize ne zaman para kazandırabilir...bu sene bir atılım yapabilir mi...teknoloji şirketleri genel olarak iyi ...karel bir türlü beklenen performansı yapamıyor...bu hissenin çoktan 20 tl li rakamlardan işlem görüyor olması gerekti 2023 yılı yerinde saydı hisse....bedelli yapıp yatırım yapıp yerinde sayan hisseyi de ilk kez gördüm...
    Sayın Wiper, kesin bir şeyler söylemek doğru olmaz ama şirketin yakın dönemde daha başarılı profesyoneller tarafından doğru istikamette yönlendirildiğini düşünüyorum. İhracat artışı için yapılan çalışmalar, düşük kar marjı olan Telekom ihalesine teklif verilmemesi, verimliliği artıracak modernizasyonlar, borç yapısını düzeltecek ve azaltacak adımlar vb. birçok doğru adım atılıyor. Bunlar belki biraz zaman alabilir ama sonuçları şirket için güzel olacak. Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümüne farklı zamanlarda sorulan sorularda milli 5G altyapı kurulumuyla ilgili gelişmelerin ve bu altyapı çalışmaları kapsamında milli 5G baz istasyonu kullanımı ile ilgili konuların yakından takip edildiği şirket tarafından ifade edilmişti. Bu yıl içinde bence 5G frekans ihalesi yapılacaktır bence. Bu konuda çok büyük hikaye çıkacak Karel için.

Atılan adımların sonucunda bu yıl içinde Karel in yüksek borç ve yüksek finansman gideri sarmalından kurtulacağını düşünüyorum, 2023 yıllık bilançosunda rekor bir ciro, rekor bir esas faaliyet karı ve düşük te olsa net kar görüleceğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz yıl içinde çok daha yüksek kar rakamları olacaktır. Şirketin bu yıldan itibaren uzun zamandır beklediğimiz ivmeyi yakalayacağını düşünüyorum. En çok ihtiyacımız olan şey sabır.

7.  Alıntı Originally Posted by Hasan Kürşad Yazıyı Oku
    Sayın Wiper, kesin bir şeyler söylemek doğru olmaz ama şirketin yakın dönemde daha başarılı profesyoneller tarafından doğru istikamette yönlendirildiğini düşünüyorum. İhracat artışı için yapılan çalışmalar, düşük kar marjı olan Telekom ihalesine teklif verilmemesi, verimliliği artıracak modernizasyonlar, borç yapısını düzeltecek ve azaltacak adımlar vb. birçok doğru adım atılıyor. Bunlar belki biraz zaman alabilir ama sonuçları şirket için güzel olacak. Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümüne farklı zamanlarda sorulan sorularda milli 5G altyapı kurulumuyla ilgili gelişmelerin ve bu altyapı çalışmaları kapsamında milli 5G baz istasyonu kullanımı ile ilgili konuların yakından takip edildiği şirket tarafından ifade edilmişti. Bu yıl içinde bence 5G frekans ihalesi yapılacaktır bence. Bu konuda çok büyük hikaye çıkacak Karel için.

Atılan adımların sonucunda bu yıl içinde Karel in yüksek borç ve yüksek finansman gideri sarmalından kurtulacağını düşünüyorum, 2023 yıllık bilançosunda rekor bir ciro, rekor bir esas faaliyet karı ve düşük te olsa net kar görüleceğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz yıl içinde çok daha yüksek kar rakamları olacaktır. Şirketin bu yıldan itibaren uzun zamandır beklediğimiz ivmeyi yakalayacağını düşünüyorum. En çok ihtiyacımız olan şey sabır.
    ortak karel benim amiral hissem güvendiğim için bekliyorum...2-3 yıl daha beklerim sıkıntı yok...uğraştığı sektörler ilgimi çekiyor..

8. yangından dolayı üretim satış nasıl etkilenecek etkilenecek mi oluşan maddi hasarın giderilmesi ne kadar zaman sürecek... olayın boyutu nedir...daha detaylı bir açıklama olsa iyi olur biz yatırımcılar için.. eli ayağı karışacak panik yapacak yatırımcı çoktur hissede baskı oluşmaması için detay şart...

Sayfa 206/418 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •