30 nisandakinden ufak bir miktar bozdum ordan stopaj çıktı denizbankta.Kuzen de bozmuş %10 kesmişler dedi o da ben söyledikten sonra.Valla önümü göremediğim için yüklü miktar ppf var elimde. Döviz ve altın haricinde parça parça hisse yoğunlara geçersrm diye almıştım. Diğer enstrümanlar da sapıtınca bir süredir tutuyorum ppfleri getiri iyi olunca. Kredi kartı için finansbanktan da bozdum bir miktar ppf, stopaj falan bir sorun yaşamadım
Das ta eski içeriğe göre ne değişti. Ufak bir eksi getirmiş
Değer kaybının yatırımcı çıkışıyla bağlantısı var mıydı? Hisse senetlerindeki gibi değil diye biliyorum? Yani sattıkça değer kaybı mı oluyor fonlarda da?
Ben mevduata ve altına bir yönelim olduğunu düşünmüyorum. Daha geçen gün hem mevduatta hem altın fonlarında stopaj oranları arttırıldı; bankalar de ne fırsat gördüler bilmiyorum, faiz oranlarını birer ikişer aşağı çekmeye başladılar; zaten ekside geziniyordu reel oranlar daha kötü oldu; hani şahtı şahbaz durumu. Bunun üzerine niye mevduata geçsinler? Mevduattakiler arayışa başladılar esas.
Altın fonlarına gelen stopaj sonrasında da aldığım genel izlenim altın fonu almanın anlamsız olmaya başladığı gibiydi. Belki fiziki altına yönelirler ama orada da makas bir şeyler var diyorlar. Dövizin yükseleceğine inanan kitle çok sert bir kitle, eninde sonunda büyük bir çöküş (devalüasyon) olacağı düşüncesindeler.
Borsadan ziyade hisse yoğun fonlara bir ilgi bekliyorum. Tek stopaj avantajı onlarda kaldı. Borsaya da yabancılar gelmeye başladı gibi.
Bu arada bankalar da döviz esaslı serbest fonlar açmaya tam gaz devam ediyor. Yanılmıyorsam İş Bankası üç tane fonu devreye soktu. Bir bildikleri, beklentileri mi var acaba? Yatırımcı ilgisinin olacağını düşünmeseler açmazlar herhalde diye düşünüyorum (her ne kadar serbest fondan çok anlamasam da).
Yer İmleri