Sayfa 863/898 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 6,897 - 6,904 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. SASA yönetiminin mesailerinin çoğunu şirket faalietinden ziyada borsa simsarlığına ayırdığını anlamış olmak gerekiyor. Kafa patlattıkları tek konu... nasıl bir strateji izlersek ya da nasıl bir açıklama yaparsak... daha fazla yatırımcıyı hisseye hapseder paralarını sıfır faizle (hatta negatif faizle) kullanırız telaşıdır.

Yapılan açıklamaları hep bu mantık süzgecinden geçirip, ona göre pozisyon almak gerekli diye düşünüyorum.

Şahsen SASA'dan bundan sonra da doğrudan yatırımcı lehine bir davranış beklemiyorum. Küçük yatırımcı ancak, borsa simsarı patronun kendi çıkarları doğrultusunda yaptığı hareketlerden edebilirse kar eder.

Tıpkı balinanın yanında yüzen balıklar gibi..

Şahsi düşüncem budur, bundan sonra da şirket faaliyetlerinden para kazanmaktan çok... patronu tırtıklayarak para kazanma stratejisi gütmeye çalışacağım.

2.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    SASA yönetiminin mesailerinin çoğunu şirket faalietinden ziyada borsa simsarlığına ayırdığını anlamış olmak gerekiyor. Kafa patlattıkları tek konu... nasıl bir strateji izlersek ya da nasıl bir açıklama yaparsak... daha fazla yatırımcıyı hisseye hapseder paralarını sıfır faizle (hatta negatif faizle) kullanırız telaşıdır.

Yapılan açıklamaları hep bu mantık süzgecinden geçirip, ona göre pozisyon almak gerekli diye düşünüyorum.

Şahsen SASA'dan bundan sonra da doğrudan yatırımcı lehine bir davranış beklemiyorum. Küçük yatırımcı ancak, borsa simsarı patronun kendi çıkarları doğrultusunda yaptığı hareketlerden edebilirse kar eder.

Şahsi düşüncem budur, bundan sonra da şirket faaliyetlerinden para kazanmaktan çok... patronu tırtıklayarak para kazanma stratejisi gütmeye çalışacağım.
    Aklına emeğine sağlık kardeşim, tamamen katılıyorum. Bu hisseyi şirket kendi eliyle bu hale getirdi. 2 senedir yatırım diye diye millete umut bağlattılar. Halen ortada bir şey yok.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Aklına emeğine sağlık kardeşim, tamamen katılıyorum. Bu hisseyi şirket kendi eliyle bu hale getirdi. 2 senedir yatırım diye diye millete umut bağlattılar. Halen ortada bir şey yok.
    Sağol sen de birader.

Elbette bu hisseyi bu hale kendi eliyle getirdi.

Düşünsenize... %75 hissesi bende olan... hemde kendi şirketimin hissesiyle birileri al sat yapacak öylemi... Valla varya adamın içinden bir geçerim, akşama evini bulamaz. Bu yüzden bu hisseyi bu hale getiren de (getirmese bile getirilmesine göz yuman da) patronudur.

Yatırımcısına bile.... isteye......kasten...., zarar ettiren de, kan kusturan da, evindeki huzuru yok eden de patronudur. Ve bu vebal üzerindedir. Elbet bir gün bir yerinden çıkacaktır. Çünkü bu olay ekonomik göstergeler ile gelişen bir durum değildir. İşin içinde kasıt vardır, "simsarlık" vardır.

O yüzden ben kendisine patrondan ziyade "borsa simsarı" demeyi daha uygun buluyorum.

Çok da yazıp moralleri iyice bozmak da istemiyorum. Ama benim penceremden görünen resim budur.
    Son düzenleme : kardamadam06; 11-12-2024 saat: 17:10.

4.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Sağol sen de birader.

Elbette bu hisseyi bu hale kendi eliyle getirdi.

Düşünsenixe... %75 hissesi bende olan... hemde kendi şirketimin hissesiyle birileri al sat yapacak öylemi... Vall varya adamın içinden bir geçerim, akşama evini bulamaz. Bu yüzden bu hisseyi bu hale getiren de (getirmese bile göz yuman da) patronudur.

Ben kendisine şahsen kendisine patrondan ziyade "borsa simsarı" demeyi daha uygun görüyorum.
    2023'te bitireceklerini söyledikleri PTA tesislerini 2024 ikinci çeyrekte yürürlüğe sokacağız dediler, sonra 2024 ekim-kasım gibi dediler, yıl bitiyor halen faaliyete girmedi. Bundan sonraki 2030'a kadar olan ve kendilerinin dev yatırımlar diye tabir ettikleri yatırımlara yatırımcıyı nasıl inandırıp güvendirecekler merak ediyorum doğrusu. Bir yatırım planında bu kadar sapma olması düşündürücü.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

5. arkadaslar merhaba , moral bozmayin , en son kapta test calismalarinin tamamlanmasindan sonra bu yil sonuna kadar acilisi yapmayi planladiklarini belirtmislerdi , patronun demecinde ; acilisi cumhurbaskanini davet ederek yapma dusuncesinde oldugunu belirtmis,

buyuk ve onemli bi sanayi tesisi acilacak muhtemelen bu acilisa cumhurbaskanini davet edecektir diye dusunuyorum , ben fabrika aciyom sende gel davetlimsin diye bisey olmaz , koskoca cumhurbaskaninin bi programi var , cumhurbaskan vekili o programa uygun bi zaman belirler ve acilisi su tarihte yap der ,yani sen cumhurbaskaninin programina ayak uydurursun ,

eger fabrika bittiyse acilis tarihini ona gore belirlersin yani ,

onemli olan fabrikanin artik bitmis olup olmamasi , acilisa hazir olup olmamasi yani ,moral bozmamaya calisin ,

sasa calisanlarinin kendileri diger tarafta yorum yapmislardi ayin 15 i ve ayin 17 sinde iki farkli kisi iki farkli acilis tarihi paylastilar ve bu tarihte acilis PLANLANIYOR demislerdi yorumlarinda , ne kadar dogru yanlis bilemem ama muhtemelen yilbasina kadar acilis yapilir diye dusunuyorum ben ,

arkadaslar pta 1 -2 hafta daha gecikse bisey olmaz bisey degismez , fabrikanin son test calismalari yapiliyordu , uretim dahi yapiliyor haberleri geldi bu test calismalarindan kaynakli , artik dananin kuyrugu kopma noktasina geldi , bundan sonra sikinti yok yani,

haa bu acilistan kaynakli hisse fiyatinda gelisme olurmu derseniz , borsada beklenti primlenir , gerceklesen bisey prim yapmaz , simdiye kadar pta nin beklentisinin primlenmesi gerekirdi ama 2 senedir hissede tik yok , artik pta acilisi gerceklessede hisseye bi etkisi olmaz dusuncesindeyim,
    benim dusuncem 2025 bilancolarda pta nin belirgin bi etkisi olacaktir ve bu guzel bilancolardan kaynakli 2025 de hisse harekete gecer , nisan baslangicinda ilk bilanco sonuclari fabrikada sekillenecektir , mayisin 2 . haftasindada bilanco aciklanir ,artik bu saatten sonra iyi gelecek bilancodan kaynakli o tarihten sonra hisseye alicilar fazlalasir ve hisse hareketlenmeye baslar diye dusunuyorum , ama mayis haziran ayindan itibaren faiz dusurulmesinden kaynakli faizden kayan paranin borsaya aktarilmasi ile endekste hisselerde asil hareketler gormeye baslayabiliriz ,

benim sahsi gorusum hazirandan evvel hissede kimse ciddi hareketlenme beklemesin , ben kendimi o sekilde sartladim , o zamana kadar hisse harketinde bi beklentim yok , olursa mutlu olurum ama olmazsada hayal kirikligi yasamam , ayni beklentide olursaniz en azindan hazirana kadar hayal kirikligi yasayip uzulmezsiniz ...

gercekci olmak lazim , faizler dusmeden balinalarin parasi borsaya kaymaz , ancak o balinalarin parasiyla hisse zoraki hareket gorur , aksi takdirde patron hisseyi yukari kolay kolay goturme dusuncesinde olacagini pek zannetmiyorum , tahtaci 6 ay daha yapabilecegini yapmaya calisir , her gun alim - satim farkini tahtada goruyoruz alim her gun onde oldugu halde para girisi oldugu halde , hissenin toplandigini gordugumuz halde ,yinede yukselis cok sinirli kaldi her gun , bu tahtacinin baskilamasindan kaynakli , gorunen koy kilavuz istemez , tahtaci baskiya devam edecektir faizler dusurulmeden endekste hareket olmaz , bizim hissede ancak endeksdeki asiri alimlar yukseldikce kipirdanma olur , bu bi gercek ...

4.70 onemli bi direnc , bu direncin uzerinde 3 gun kapanis yaparsa 5 uzerine atabilir , yoksa 4.70 altinda gider gelir bu fiyatlarda yataya salar , 4.70 uzerinde 6 lira var , 6 uzeri bos, uzerine atarsa oradan 8 e yukselmesi kolay olur ama bu 2 direnclerin kirilmasi gerek , 4.70 ve 6 lira onemli , bilginize ..

yatirim tavsiyesi degil, sahsi goruslerimdir

6. Stratejide şirket başarılı, ancak planlamada bana göre çok eksikleri var. Yatırım ciddi, pahalı ve riskli bir iştir. Sasa bu riski almış, ciddiyetlerinden de hiç şüphe yok. Ancak planlama konusunda katedecekleri yol var.

7. Hissede dikkatimi çeken, geçen aya göre RSI indikatöründe gözle görülür bir yükselme olmuş. Günlük RSI 56,48 'e yükselmiş ve alım yönünde görüntü veriyor. Haftalık RSI 46, Aylık RSI ise 44 civarında. PTA tesislerinin önümüzdeki dönemde bilançoya pozitif etkiler yapacağı beklentisi hissede biraz toparlanma sağlamış durumda. Önümüzdeki bilançolarda bu etkiyi görürsek yeniden eski günlerine dönebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    SASA yönetiminin mesailerinin çoğunu şirket faalietinden ziyada borsa simsarlığına ayırdığını anlamış olmak gerekiyor. Kafa patlattıkları tek konu... nasıl bir strateji izlersek ya da nasıl bir açıklama yaparsak... daha fazla yatırımcıyı hisseye hapseder paralarını sıfır faizle (hatta negatif faizle) kullanırız telaşıdır.

Oysaki geniş yatırımcı kitlesini memnun edecek adımlar atsa daha doğru olurdu.

Ben şahsen ülkemizin 2030'ları göreceğine pek emin değilim.

Önümüzdeki dönemde işler öyle hale gelecek ki, her 3 ay da bir kar payı ödemeyen hiçbir şirket tek lot hisse satamayacak.

Bekleyip göreceğiz.

Bankalar %50 faiz verecek, sen ortağına 2 sene gibi bir dönem tek damla su vermeyeceksin, bu plan tutar mı ?

Sayfa 863/898 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •