Sayfa 73/106 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 577 - 584 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Erhan, temettü ile ilgili söylediğin herşey doğru ama piyasada olmak açısından yanlış..

Doğru söylerken nasıl yanlış yapıyorum dersen; piyasada kalmak ve vade konusundaki psikolojik faktörleri atlıyorsun.
    Çok şükür, sonunda aynı dili konuştuğum birisi çıktı. Tebrik ederim. Tamamen katılıyorum.

Daha uzun yazmak isterdim ama şu an çok güzel bir şeyi kutluyoruz ailecek.

En küçük evladım, İngilizce Eczacılığı tam burslu kazandı[emoji1]

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    her türlü paylaşımı yapabhilirsiniz sıkıntı yok.

önerini deneyebiliriz. kuralları koymaya başlayalım.

2. olarak bu konunun temettü veren hisse ile alakasını anlayamadım.
    Öncelikle temettü veren hisseler bulundugun dönemin temettü endeksine bakılarak mı seçilir bunu seçerken bir kriterin varmı nasıl seçiyorsun

temettü endeksi okey
    ikinci filitre ne ? ve diğer filitreler.

birde seçtiğin bu hisselerin gelecek yıllarda temettü vereceğinin garantisi varmı dağıtmazsa ne yapıyorsun ?
    Beni, yani temettü biriktireni bu işlerden pek anlamayan bir yatırımcı olarak düşün. Öyle daldan dala zıplayamayacak kadar bilgisiZim örneğin. Temettü diye aldım şimdi, şu anki temettü endeksine bakarak.. İlerde temettü vermeyen hisse olursa onu bile satamıyor olayım ben. Veya değiştireyim, farketmez. Bir de beni çok geri kafalı olarak düşün. Finanstan falan anlamıyorum.. Tek bir kriterim bar, seçtiğim şirketin bacası olacak.. arsa ve arazisi olacak. Bacası tütecek yani. Fabrikada üretim yapacak. İnovasyon falan bilmeyen geri kafalı bir yatırımcı gibi düşüm beni. Benim tek bir kriterim olacak... tek bir dayanak varlığa göre işlem yapacam

Diğer arkadaş yüzlerce system tester kullanabilir. 5 hisse seçecek. İstediği gibi alıp satacak.

Vade 3 yıl olsun, 5 olsun farketmez.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bu arada katılmak isteyen varsa belirlnen kurallar çerçevesinde.

hepimizin alım ve satımlarını eğer çok sık olmayakca excelde tutabilirim.

BABAYİĞİT YARIŞMACILAR :D

1-TomBombadillo
    2-Erhanacikgoz1

varmı katılan
    Ben babayiğit değilim. En amele versiyon yatırımcıyım gibi düşün.

Babayiğit olanlar temettüyü küçümseyen ve 1 e 5 kazanacaklarını iddaa edenler olsun

4. Tamam kuralları belirleyelim.

bende fazlaca iddali olmayayım :D

benide kumar oynayan bir yatırımcı gibi gör 1 e 5 kazanmak isteyen hayal perest :D ama sözde bir çok bilgisi olduğunu düşünen birisiymiş gibi :D

bu kadar mizahsen yeter.

Kurallar

-1000 TL ile başlayalım hesaplaması kolay olsun.
    -5 adet hisseye bölmek şartmı ? 5 in üzeri olamaz 1 den daha düşükte olamaz diyelim. nihayetinde ben daha agrasif bir yatırımcıyı canlandıracağım.
    -ağırlık arttırmak/azaltmak hisse değiştirmek serbest fakat seans açılmadan önce bildirilecek seans açılınca açılış fiyatı baz alınarak hisse değiştirilecek. Temettü sever kişiyi temsil edenler seçtiği hisseleri değiştiremeyecek. seçtiği 5 hissede ağırlık arttırıp azaltabilir.
    ancak bir opsiyon daha vereyim. 5 hisseden sadece 1 tanesini istediği zaman değiştirme hakkı olsun 1 tane opsiyon burakalım bence. Tmm uzun vadeci filan ama 1 tane değişim hakkı olsun.
    -yarısma en az 3 en faza 5 yıl devam edecek nasipse

buraya kadar varmı eklemek ıstedıgınız.

katılmcı varsa acıklasın katılmak ısteyenler.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Temettüyü küçümseyenlerin 1/5 kazanacağını kim söyledi ?

''Küçümseme'' kelimesi de yanlış !

Erhan Beyin dediği gibi , '' etkisizliği''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Temettüyü küçümseyenlerin 1/5 kazanacağını kim söyledi ?
    öyle birşey soylemedı kimsede yani hani temsilen o tarz kişiler öyle görülüyor ya tradersin ne anlarsın sen uzun vadeden temettüden denılır ya.

oda o manada dedi sanırım. hani hayalınde 1 e5 kazanacagını sanan trader temsili olarak soyledı ama

öyle bir iddamız yok tabiki

bu arada yeni bir haber buldum.

-----------------

Ünlü milyarder Warren Buffett'ın 50 yılı aşkındır yönettiği dünyanın en büyük ikinci holding şirketi Berkshire Hathaway, ikinci çeyrek sonunda 99,7 milyar dolarlık nakit sermayeye ulaştı.
    Bu rakam Buffett'ın şaşırtıcı para kazanma yeteneğinin bir göstergesi iken ABD'li yatırımcı için aynı zamanda bir yük. Çünkü kâr payı dağıtmayan ve kendi hissesini nadiren geri alan şirketi nedeniyle Buffett'ın yatırım için yeni yollar bulması gerekiyor.
    Business HT'nin haberine göre aralarında Berkshire'ın da olduğu 6 milyar dolarlık parayı yöneten Wedgewood Partners 'ın Baş Yatırım Müdürü David Rolfe, Berkshire Hathaway'in sahip olduğu nakdin işleme konulmasının iyi olacağını söyleyerek "Ancak Buffett'ın sahip olmak istediği şirketler çok çok küçük" dedi.
    Smead Capital Management yöneticilerinden Bill Smead'e göre Berkshire'ın harcamasını artıracak faktörün bir "ayı piyasası" olduğunu söyledi. Çünkü geçmiş tecrübeler gösteriyor ki, büyük ekonomi ya da şirketler ne zaman bir sorunla karşılaşsa Buffett, buralara yatırımdan geri durmadı.
    Edward Jones analistlerinden Jim Shanahan da artan nakit yığınının Buffett'ın doğru zamanı beklediğine bir işaret olduğunu söyledi.
    Mayısta katıldığı yıllık toplantıda bir süredir herhangi bir şirket satın alması için gaza basmadıklarını hatırlatan 86 yaşındaki Buffett, bu kadar çok paranın uzun vadede "hiçbir şey" için tutulmaması gerektiğini ifade etti.
    Warren Buffett, hisse fiyatlarının yıllık yüzde 30 değer kaybettiği Mayıs 2016'da Apple'dan yüzde 2,5 oranında hisse satın almıştı. Berkshire Hathaway de geçen haziranda iki küçük Hisse yatırımı yapmıştı. Bunlardan biri bir gayrimenkul yatırım ortaklığı, diğeri de Kanada merkezli holding Home Capital Group.
    Buffett, son olarak temmuzda ABD'nin altıncı büyük elektrik dağıtım şirketi Oncor Electric Delivery 'yi satın almaya niyetlenmiş ancak Elliott Management Corp'un CEO'su Paul Singer Buffett'tan daha fazla teklif vermişti.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Temettüyü küçümseyenlerin 1/5 kazanacağını kim söyledi ?

''Küçümseme'' kelimesi de yanlış !

Erhan Beyin dediği gibi , '' etkisizliği''
    Erhan Bey, başlığı hatırlatıyım, Temettü Etkisizliği.

İyi şirket iyidir, kar ettikten sonra ister dağıtsın ister yatırıma yönlendirsin .

Bizim savunduğumuz yatırıma yönlendirmesidir.

Kişi piyasada olamıyor ise, o; kişinin kendi problemidir, teorinin değil !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. Kendi halinde basit bir yatırımcıya ne olur Buffet falan demeyin.

Bu adamın hayat hikayesini okudum, tamamen palavra..

Bir örneği de şu: http://borsanasiloynanir.co/72-milyo...ohammed-islam/

Demek istiyorlar ki; bak bu embesil bile kazandı, sen de gel zengin ol...

Tabi her yıl Londra da mütemadiyen evinde ölü bulunan brokerları geçiyorum, onlar algoritmayı çözen kişiler..

Sayfa 73/106 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •