Sayfa 118/637 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 937 - 944 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Aslında, emekli maaşının tutarından ziyade, % 100 devlet güvencesi ile ölene kadar nakit akışı sağlanıyor olmasının verdiği güvence var. Temettülerin sürekliliği ise % 100 güvence altında olmadığından aynı rahatlık olmayacaktır diye düşünüyorum. Çocukların, ailenin geçimi, karnının doyması vb. % 100 garanti olmalı.

2.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
    Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.

Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.

Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.

Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.
    sayın certugrul

1999 asya ve 2008 krizlerinde de %100 hissedemi idiniz veya krizlerde dahada ilave para koydunuz mu ben şöyle anlıyorum benimde bir özelliğim gece hissesiz yastığa kafanınızı koyamama.Ben temettü degilde o yıllarda sermaye artırımı bjk aslan vb. gibi kagıtlarda kazanç birikimi sağladım. sene 1996-97 de aktaş elektriğin 1/4 bedelsizi hatırlıyorum 150 tl den 600 tl olduğunu asker harçlığımla aldığımı.6 ay takip etmeden ciddi sermaye yapmıştım.sonra o hızla aldık verdik. benim anladığım bu işte kazandığınızı cekip ben öyle yapmıştım 2011 de gm ye bagladım. kalanla devam ettim bir ara varantta bulaşıp önce çok kazanıp sonra verdim.sizin aldıgız temettülere ulaşmak için ciddi sermaye lazım yeni nesil için..her ay gelirlerinin 1/4 ü koysalar bile 100 bin tllik bir portföye 5- 6 yıl da ulaşılır.Emekli maaşı veren bir portföy içinse 500 bin tl lik bir portföy lazım..

sadece temettü degilde büyüme odaklı şirket yatırımıda yapmak lazım. yaşa göre sağlamcılar bıst-30 50 temmettü kagıdı genclerin büyüme pot. gördükleri kagıtlarda portföy oluşturmaları daha mantıklı geliyor bana..

3.  Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Aslında, emekli maaşının tutarından ziyade, % 100 devlet güvencesi ile ölene kadar nakit akışı sağlanıyor olmasının verdiği güvence var. Temettülerin sürekliliği ise % 100 güvence altında olmadığından aynı rahatlık olmayacaktır diye düşünüyorum. Çocukların, ailenin geçimi, karnının doyması vb. % 100 garanti olmalı.
    sevgili mann,

emeklilik geliri ileride görece olarak yeni nesiller için düşecek...yani bizler sigorta primi tavandan ödendiyse, kayda değer bir gelir elde edecekler...ben bugün emekli olsam, 4000 tl civarı bir emekli maaşı alacaktım...yani bundan sonra bir gün dahi prim ödemezsem, 57 yaşında, 4000 tl nin her yıl zam görmüş hali ile denk gelen rakamı alacağım.

bizim burada özellikle genç arkadaşlar için vurgulamaya çalıştığımız emeklilik yaşı 65 e çıkacağı ve muhtemelen beyaz yaka olarak 50-55 yaşlarında kapı dışarı edilecekler için..şimdiden 50-65 yaş arası geliri iyi palanlamak lazım.

emeklilik geliri çok düşecek, insanlar çok zor koşullarda emekli hayatı yaşayacaklar dediklerimiz...bugün asgari ücretle prim ödemesi yapanlar..bu kişiler bugünkü muadilleri 1200-1300 tl civarı emekli maaşı alırken, kendileri emekli olduğunda 600-700 tl alacaklar.

özetle, şu anki sistem çökmedikçe, tavandan prim ödemesi yapanlar görece olarak çok daha iyi durumda olacaklar..beyaz yaka için kalan tek avantajlı durum da bu..ileride ona da bir güzellik yapabilir belki (vergiyi peşin peşin en yüksekten veriyoruz, karşılığını umarım söylendiği şekilde alırız).

4. bir şey soracaktım %114 temmetü veriyor diyelim froto isimli hisse 1,000 lotum var ne kadar temettü ödemesi alırım .tşk

5. Sevgili Cautionary, 65 yaşında emekli olacak bir çalışan 50 yaşında kapı dışarı edildiğinde, yaşı nedeniyle 15 sene boyunca iş bulamayabilir. Bu sırada, ailesini kurmuş muhtemelen ortalama 2 çocuğu da olmuştur. Ailesinin 15 sene geçinebilmesi için 4 bin TL aylık % 100 garanti gelire (sağlık hariç) ihtiyacı olacaktır. Garanti kısmı olmasa, temettülerle bu iş çözülebilir, fakat % 100 olması lazım. Yine bir portföy yönetimi yapılması gerekecektir. Bu portföy de riskli enstrümanlardan ziyade risksiz enstrümanlardan oluşmalıdır sanırım.

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
    Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.

Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.

Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.

Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.
    Hocam cidden örnek alınacak bir yazı. Yaşınızı sorabilir miyiz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bir şey soracaktım %114 temmetü veriyor diyelim froto isimli hisse 1,000 lotum var ne kadar temettü ödemesi alırım .tşk
    Selam, 1 TL nominal değer üzerinden hesaplanır. %114 = 1,14 TL bir lot için.

8.  Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    sayın certugrul

1999 asya ve 2008 krizlerinde de %100 hissedemi idiniz veya krizlerde dahada ilave para koydunuz mu ben şöyle anlıyorum benimde bir özelliğim gece hissesiz yastığa kafanınızı koyamama.Ben temettü degilde o yıllarda sermaye artırımı bjk aslan vb. gibi kagıtlarda kazanç birikimi sağladım. sene 1996-97 de aktaş elektriğin 1/4 bedelsizi hatırlıyorum 150 tl den 600 tl olduğunu asker harçlığımla aldığımı.6 ay takip etmeden ciddi sermaye yapmıştım.sonra o hızla aldık verdik. benim anladığım bu işte kazandığınızı cekip ben öyle yapmıştım 2011 de gm ye bagladım. kalanla devam ettim bir ara varantta bulaşıp önce çok kazanıp sonra verdim.sizin aldıgız temettülere ulaşmak için ciddi sermaye lazım yeni nesil için..her ay gelirlerinin 1/4 ü koysalar bile 100 bin tllik bir portföye 5- 6 yıl da ulaşılır.Emekli maaşı veren bir portföy içinse 500 bin tl lik bir portföy lazım..

sadece temettü degilde büyüme odaklı şirket yatırımıda yapmak lazım. yaşa göre sağlamcılar bıst-30 50 temmettü kagıdı genclerin büyüme pot. gördükleri kagıtlarda portföy oluşturmaları daha mantıklı geliyor bana..
    Sayın E.Yegen,
    İnsanoğlunu en önemli özelliklerinden birisi içinde bulunduğu ortama, yeni şartlara göre davranabilme becerisi. Benim yaptığım şeyler benim zamanım için doğruydu. Yeni nesil kendini yeni şartlara göre adapte etmeli elbette.

Dediğim gibi, aklınıza gelebilecek ne kadar kriz varsa, ben ve eşim oradaydık Sadece biriktirdik, krizde filanda satmadık biz. Sadece ev ve dükkan alırken, aldığımız temettüleri hisseye çevirmedik, çeviremedik. Zaten yaşarken kriz olduğunu anlamıyorsunuz. genelde, dönüp baktığınızda vay be ne krizmiş deniyor.

Sayfa 118/637 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •