Originally Posted by
ctugrul
Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.
Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.
Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.
Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.
Hocam cidden örnek alınacak bir yazı. Yaşınızı sorabilir miyiz?
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri