Originally Posted by
kerem_goksoy
Yurtiçi aracı kurum kullansak bile vergi yine yurtdışında ödenmiş olmuyor mu? Gedik Universal'ın verdiği sadece bilgilendirme yazısı mahiyetinde olmuyor mu? Fatura vb gibi resmi bir bağlayıcılığı olan bir belge vermiyorlar sonuçta. Maliyenin istediği konsolosluk, elçilik tarafından tasdiklenme şartı yine gerekir diye düşünüyorum. Kanun eğip bükmeye pek müsati değil, yabancı bir ülkeye vergi ödediysen konsolosluktan tasdik ettireceksin yoksa kabul etmem diyor. Yurtiçi kurumlar bizim adımıza böyle bir işlem yapmadığına göre, aracı kurum orda ya da burda olmuş farketmiyor bence.
Ben burada ikamet ediyorsam ve burada vergi mukellefi isem yurtdisindan nasil belge getirtecegim.?
Araci kurumun verdigi ekstre bence beyanname vermek icin yeterlidir..
Beyan esastir..
Sizin dediginiz durum adam burada vergi mukellefi, beyannamesini burada veriyor ama yurtdisinda ikamet ediyor ama vergi mukellefi degil.
Bu gibi durumlarda iki yerde de vergi odemeyip vergi kacirilmasin diye boyle bir yasal duzenleme getirilmis olmasi lazim ve muhtemelen bu duzenleme eskidir, degistirilmemistir CRS ciktiktan sonra.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri