Sayfa 174/637 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Orhangazi'de 50-60 zeytin ağacım var..20-25 yaşlarında...Allah nasip ederse bu ağaçları çocuklarıma bırakacağım, ama önce doğa sevgisini, ağaç sevgisini aşılayacağım.
    Hocam bir kere sormuştum herhalde görmediniz. Aynı büyüklükte ama egede zeytinlik arıyorum. Ama çalıştığım için bakım vs olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yıllık izin çok az. Siz bakımını nasıl yapıyorsunuz, misal ne kadar zeytin alıyorsunuz. Diktiğiniz fidanlar ne fidanı acaba. Şimdi genç zeytin arazisi alırsam 10 yıl sonraya tam verim alırım diye düşünüyorum

2. Gunlerden bir gun, Kanada'dan ABD'ye geciyorum

Windsor-Ontario'dan, Detroit-Michigan'a.

Gumruk alaninda ABD'li bir TIR soforunu yakalamis gumruk polisi.

Cocuk nafaka borcunu yatirmamis adam.

ABD polisi diyor ki, ara, avukatin mi gelir, kardesin mi, bilemem ama bu 6.500 USD. odenmeden ABD'ye giremezsin.

Adam geri Kanada'ya da donemiyor, o borc odenmeden.

Biz gectik tabiki sonucunu goremedim.

Ancak bu iki Demokrasi sampiyonu ulke insan hakki, hukuku vs. sacmalamadan bunu uygulayabiliyorsa, cevirmede Jandarma yakaldi, bakti GBT'ye, adam 12.000 TL. borcundan araniyor.

Dese ki, bu para gelmeden, ne araban ne sen bu karakoldan cikamazsin.

Uygulanamaz mi ?

Tabiki uygulanir.

Neden yapilmaz, hukuk devleti oldugumuz icin.

Bu ne demek, o jandarma Savci'ya bildirecek, o da dava acacak, mahkeme bitecek, adamin borcu mahkeme sonunda 48 takside baglanacak, 4 senelik mesele.

Bu sure zarfinda bizim koylu yurttas parayi alamadi, traktore haciz geldi ( 15 gunde geliyor ) hayati sondu, kimin umurunda ?

Hukuksuzluk, hukusuzluktan nemalananlar oldugu icin suruyor.

Bu ABD ve Kanada'nin yaptigi aslinda adaleti saglamanin en etkin yolu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Cocuk 3- 5 yaslarindayken, agac erik olur, elma olur farketmez, tut elinden, bir agac asilamasi yap.

Bak kizim o gun o asiyi yaptik ya, bak simdi agacin bu dallari yesil erik, bu dallari papaz erik cikti, de goster.

Sadece bu kadari ile oyle bir egitim asilarsiniz ki, zaten cocuk 6 yasinda, elinizi kendi tutar goturur, zeytin budamaya.

Cocuklar cicektir, sevgiyle buyurler, sevgiyi bilirler.

Zamaninda verin o sevgiyi o yavruya.

Iki hafta, tatilde, denize girip, bira icmesenizde olur.

Yaniliyormuyum.?

Ha ben agac asilamasi yapmadim hic bilmem.

Sadece tek bir gun surer ogrenmeniz.
    Haklısın tabii ki..20 tane meyve ağacı diktim...meyve toplamaya, zeytin hasadına gideceğiz inşallah...en büyük miras bunlar aslında.

Bu yazın, 10 yaşındaki oğlumla köyümüzde meyve topladık..dağlardaki kaynak sularından içtik..baba bu su mu dedi? evet dedim...çok farklı, çok lezzetli dedi..bizim içtiğimiz sulara benzemiyor dedi...tabii ki damak genç, tadları daha iyi ayırt edebiliyor...bahçemizden rize eriği topladık(malta eriği), tadı ne kadar güzel dedi..dalından meyve yemek farklıdır.

5.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Şehir hayatını görmüş çalışma hayatının koşuşturmasından sıkılmış beton yığınlarının arasında bunalmış kişiler huzuru toprakta ve tarımda arıyor.Benim bir ayağım bursada bir ayağım köyde.Köyde üretmeye çalışanların ise artık topraktan ürettikleri üründen hiç bir ümidi yok hatta suan köylerin %50sinden fazlası üretim yapmıyor.Ya emekli maasiyla yaşamına devam ediyor yada sehirlere göç edip hafta sonu köye gelip yazlık kışlık şeklinde yaşıyor.Inanın 50-60 ağacla hayat devam etmiyor.Ürün her sene aynı rekolteyi cikartmiyor hatta hava sartlarindan dolayi hiç olmadığı yillar oluyor peki o yıl giderlerinizi nasil karşılayacaksınız.Ya traktörünüzü satacaksaniz yada bankaya borcunuz varsa araziniz elinizden gidecek.Yıllardir enflasyonu baskılamak için tarım ürünlerinin üzerinde baskı var ve bunun sonu facia olacak.En son örneği et fiyatlari.Mazota yeme işçiliğe zam gelirken et ithal edilerek et fiyatları aşağı çekildi.Peki besici 23-24 tl ye mal ettiği hayvanı 25-26 tl ye satarsa bir hayvandan 200-300 tl kar etmek için bu işi yaparmı.Bir hayvandan en az 2000-3000 tl arasi kar etmesi lazımki o bokun içine girdiğine sabahın ayazında kalkıp hayvanlara baktığına değsin.Yıllardir teşviklerin büyük üreticilere verilerek küçük aile işletmelirinin sistem dışı bırakılmasıninda etkisi büyük.Yazdıklarımdan bu işleri kessinlikle yapmayın anlamı cıkmasın.Üretmek zorundayız ne olursa olsun topraklarımızı değerlendirmek hatta çocuklarımizida bu konuda eğitmeliyiz.Ama kulaktan dolma bilgilerle değil bir hevesle değil gerçekçi olmaliyiź.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tarım ve hayvancılık la geçinilir...ama bu ülkedeki tarım hayvancılık politikalarıyla bir güzel batarsın..bu nedenle para kazanmak için değil, huzur için uğraşmak lazım bu işlerle...para gelirse şükür dersin, gelmezse zaten bir beklentim yoktu dersin....para derdine düşersen, huzur ararken huzursuz olursun!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Temetttü emeklisi kardeşiniz blogunda güzel bir yazı paylaşmış

http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-jason-fieber/

hemen ABD borsasından hisse alasım geldi...

syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

7.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Beyaz yakanın son zamanlarda meşhur kelimesi bu sektör içinde geçerli farkındalık yaratmak lazım.Çocukluğum toprakla hayvanla uğraşmakla geçti simdi ise toprak boş duruyor ben ise ülkenin sayılı isletmelerinden birinde çalisiyorum ama aklim hala torakta.Her ay hesap ediyorum toprak boş kalmasın değerlendireyim diye ama oturup hesap yaptığımda ne yaptigim masrafı nede ayırdığım zamanın karşılığı olan getiriyi sağlamıyor.Basit bir örnek bu yaz biraz vakit ayırıp fasulye ektim hiç ilaç kullanmadan gayette güzel oldu.Fazla fazla yedik artanıni pazarda 5 tl iken ben 2.5 tlye satayım dedim sonuç 2 tlye alalim diyenler.Bende hanıma dedimki ihtiyacın olanıni al kalanı tarlada çürüsün almak isteyende gitsin pazardan 5tl ye ilaç kkullanılmış tadı tuzu olmayan şeyleri yesinler.Bu yıl ise yiyeceğim kadarını eker yerim.Sonuçta bir emek var hakkınıda vermek lazım.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    dediğim gibi...bu ülkede tarım ve hayvanclıüı ancak kendi ihtiyacın kadar yapacaksın..fazlası zarar, para kazanma derdin de olursa, dertsiz başına dert alırsın.

8.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    Hocam bir kere sormuştum herhalde görmediniz. Aynı büyüklükte ama egede zeytinlik arıyorum. Ama çalıştığım için bakım vs olayını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yıllık izin çok az. Siz bakımını nasıl yapıyorsunuz, misal ne kadar zeytin alıyorsunuz. Diktiğiniz fidanlar ne fidanı acaba. Şimdi genç zeytin arazisi alırsam 10 yıl sonraya tam verim alırım diye düşünüyorum
    Bakımı köyden bir arkadaş yapıyor...üçün birini almamız lazım normalde ama bir sene var, bir sene yok yılı...var yılıydı bu yıl zeytinde...abi sulama sistemi yaptık, damla sulama, şu kadar masraf ettim dedi...ben de bu seneyi de geçelim dedim

yeter ki doğru dürüst olsun...zaten 25-30 yaşında...hoşuma da gidiyor tarımla uğraşması...keşke biraz daha destek olabilsem...özetle 1-1,5 ton arası mahsul alınıyor...ortalama bir teneke yağ, bir teneke zeytın verse yeter...maksat malımızdan bir şey yemiş olalım...bir de iyi baksın tarlaya.

meyve ağaçlarını yeni diktik...yöreye uygun endüstriyel ağaçlar...ama zeytinler 20-25 yıllık.

yeni zeytin bahçesi kurmak çok zahmetli ve gereksiz...bu işten bıkan bir sürü köylü var...yer inşaat rantına uygun değilse, dönümünde 20 yetişkin ağaç olur, 10-15 bine alırsın dönümünü..bedava bence...ama ranta uygun olmayacak...orhangazi öyle değil, hem iste yakın, hem de otoban gişesi içinden geçiyor...ana yol kenarlarının dönümü 100 oldu, kadastrolu yol kenarları da 70-80...çok pahalı yani bu tür yerler.

Sayfa 174/637 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •