Artan

159,70 9.99 11:07
14.980,00 9.99 11:08
44,72 9.99 11:08
3,99 9.92 11:08
2,96 8.03 11:08
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:08
90,35 -8.27 11:08
3,35 -7.46 11:08
152,60 -6.84 11:08
29,00 -6.33 11:08
Azalan Hisseler

İşlem

2.723.250.291,32 11:08
2.105.040.245,05 11:08
2.082.294.851,34 11:08
1.920.481.981,80 11:08
1.849.701.755,01 11:08
Tüm Hisseler
Sayfa 203/583 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon
Arama sonucu : 4658 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    MAŞALLAH Sayın Mr Steel, ALLAH daha çok versin, sağlık sıhhat, huzur içinde, sevdiklerinizle harcamak nasip etsin. Hepimize de..

Zor anlardaki motivasyon kaynaklarımızdan birisiniz.. İlerleyen yıllarda bunun tekrar altını çizebilirim.
    Sana özel motivasyon vereyim ki üzülme asla 1 TL aşağı yukarı harekette bu adamın portföyü ne kadar oynuyor diye düşün. Lütfen istikrarlı uzun vadeli planın çerçevesinde lot artırmaya devam et. Sgk maaşıyla hangi seviye olursa olsun emeklilik olmaz bu ülkede.

2.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    100 bin lot bence kırılım noktasını oluşturur. Çünkü geçmiş verilere bakınca Eregl ortalama yıllık temettü verimi kabaca %8 dır. Anlamı şudur 100 k lotu olan hiçbir şey yapmasa sadece oturduğu yerde otursa zıp zıp zıplamasa hata yapmasa sürekli uçan kaçan derdine düşmese yılda zaten min 8-10 bin lot mal varlığını artırır. Benim hikayem uzun. Ama şunu söylemek isterim pandemide Nisan 2022 itibariyle battım toplam portföyümün % 80 ini yitirdim ve tam 6 sene kaybettim. Sonra 2 ay borsadan uzak durdum. Kalan paramla 6-7 liralardan Eregl ve 8 liralardan Aksa toplamaya başladım. Ortalama 12 lira maliyetli Aksa 1 ay önce 56 civarından satarak tamamen Eregl döndüm. Bu sene Allah nasip ederse 3 üncü temettü alacağım.

Iyi trade ederim aynı zamanda koru körüne temettü yatırımcısı değilim. Ancak Eregl trade etmem. Ben bir vesileyle söylemiştim Ereğli hisselerimi teminat verip uygun maliyetli kredi alıp onunla trade ediyorum. Elde ettiğin karı dönüp Eregl lot artırım amacıyla kullanıyorum. Zarar olursa da kısmet diyorum zararda oturmam kısa stoploss hemen uygular kapatırım bu suretle bu yıl 100 k kadar Eregl lot artirmayi becerebildim şimdiye dek.

Tekrar belirtmek isterim ki Eregl ben sadece alıyorum satmam en azından şu seviyelerden. İşte efendim 35 den satıp 25 den alsaydım şu kadar lot artardi vs hikayelerine kulağımı kapadım benim yıllık lot hedefim vardır sene başında belirlerim. Ona ulaşmaya çalışırım ulaşırsam ne mutlu başarılı geçmiştir yıl. Parayla işim yok lotla işim var.

Bu arada yine belirtmiştim benim evim dükkanın gmenkul vs yok tamamen kira. Carpanlar böyle oldukça da kira devam edecek. Gmenkul yatırımı düşünürsem arsa hatta tarla olacak asla bitmiş gmenkul almam. Yıllarca almadım en ufak pişmanlık duymadım.

Özetle ilk 100 k lot sınırı önemli ondan sonra süreç kendi kendini büyütmeye başlayacaktır
    Sayın hocam, pandemi döneminde nasıl battınız? Düşük fiyattan hisse mi sattınız?
    Eğer öyleyse mevcut portföyünüzü bozmasaydınız durumunuz ne olurdu? Böyle bir hesap yaptınız mı?

Pandemi dönemine ben de full hissede girdim. Kıpraşmadan bekledim. Hatta alabildiğim kadar hisse senedi aldım. Çok faydasını gördüm.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3. Pandemi öncesinde sürekli trade ederek portföyünü büyüttüm. 2015 de Goody bedelsiz ile iki kata çıktım. Akabinde 2016 de Algyo ile (kredili olmanın da etkisiyle yeniden 2x yaptım) sonra Hekts aldım ki şirketin % 1 i kadar hissem vardı şimdiye dek durabilir miyim bilmiyorum ama durabilmek 0.5 milyar TL yakın hissem olurdu. Ama durmazdım. Sonra yeniden Algyo ile kazandım arada ufak tefek hasarlar oldu ama büyük resimde iyi trade karları elde ettim. 2019 sonunda yüklü Trkcm aldım 2 ayda % 50 prim yaptı satmadım birleşme mevzusu çıktı. Dedim bekleyeyim. Ama arkasından malum pandemi piyasada kan gövdeyi götürmeye başladı. Sürekli portföy TL bakiyesi hergün erimeye başladı sabır sabır sabır derken endeksin 82 bin gördüğü dip noktada dayanamayıp tüm portföyumu boşalttım psikolojik rahatlama ama finansal çöküş oldu. Şu andaki tecrübem olsa pandemiye Eregl ile girer ve değil satmak kol kesmek oturup sabırla beklerdim. Ama olmadı kısmet değilmiş. 2015 sonrasında trading elde ettiğimin tamamından fazlasını Trkcm ile geri piyasaya verdim. Sonra 2 ay ara kendi iç dünyamda hesaplaşma süreci. Akabinde Mayıs 2020 den sonra yeniden ancak bu kez farklı bir bakış açısıyla lot sayısına odaklı yatırımcı bakış açısıyla döndüm ki çok şükür geldiğim noktada geriye dönünce şunu diyebiliyorum. Iyi ki pandemide batmışım. Her şerde bir hayır vardır derler çok doğru. Şimdi portföyün TL bakiyesi ile hiçbir işim yok. Lotlar sayısal büyüdükçe kendimi daha güvende hissediyorum gece uykum kaçmıyor piyasa yarın düşer diye endişe etmiyorum. Çıkınca kazandım duygusuna kapılmıyorum. Ama hevesle ve iştahla temettü dönemini bekliyorum çünkü son 2 yılda banka hesabıma artarak giren meblağı bu sene daha da artarak gireceğini hayal ediyor öngörüyorum. Hekts Sasa vs vs uçtu kaçtı hepsine eyvallah ama 3 bin 5 bin lotla o oyun içinde olabilirsin. Meblağ büyüdükçe olmak kolay değil tek hatana bakar ki ben yaşadım. Temettü daha sakin daha huzurlu geliyor bana

4.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Pandemi öncesinde sürekli trade ederek portföyünü büyüttüm. 2015 de Goody bedelsiz ile iki kata çıktım. Akabinde 2016 de Algyo ile (kredili olmanın da etkisiyle yeniden 2x yaptım) sonra Hekts aldım ki şirketin % 1 i kadar hissem vardı şimdiye dek durabilir miyim bilmiyorum ama durabilmek 0.5 milyar TL yakın hissem olurdu. Ama durmazdım. Sonra yeniden Algyo ile kazandım arada ufak tefek hasarlar oldu ama büyük resimde iyi trade karları elde ettim. 2019 sonunda yüklü Trkcm aldım 2 ayda % 50 prim yaptı satmadım birleşme mevzusu çıktı. Dedim bekleyeyim. Ama arkasından malum pandemi piyasada kan gövdeyi götürmeye başladı. Sürekli portföy TL bakiyesi hergün erimeye başladı sabır sabır sabır derken endeksin 82 bin gördüğü dip noktada dayanamayıp tüm portföyumu boşalttım psikolojik rahatlama ama finansal çöküş oldu. Şu andaki tecrübem olsa pandemiye Eregl ile girer ve değil satmak kol kesmek oturup sabırla beklerdim. Ama olmadı kısmet değilmiş. 2015 sonrasında trading elde ettiğimin tamamından fazlasını Trkcm ile geri piyasaya verdim. Sonra 2 ay ara kendi iç dünyamda hesaplaşma süreci. Akabinde Mayıs 2020 den sonra yeniden ancak bu kez farklı bir bakış açısıyla lot sayısına odaklı yatırımcı bakış açısıyla döndüm ki çok şükür geldiğim noktada geriye dönünce şunu diyebiliyorum. Iyi ki pandemide batmışım. Her şerde bir hayır vardır derler çok doğru. Şimdi portföyün TL bakiyesi ile hiçbir işim yok. Lotlar sayısal büyüdükçe kendimi daha güvende hissediyorum gece uykum kaçmıyor piyasa yarın düşer diye endişe etmiyorum. Çıkınca kazandım duygusuna kapılmıyorum. Ama hevesle ve iştahla temettü dönemini bekliyorum çünkü son 2 yılda banka hesabıma artarak giren meblağı bu sene daha da artarak gireceğini hayal ediyor öngörüyorum. Hekts Sasa vs vs uçtu kaçtı hepsine eyvallah ama 3 bin 5 bin lotla o oyun içinde olabilirsin. Meblağ büyüdükçe olmak kolay değil tek hatana bakar ki ben yaşadım. Temettü daha sakin daha huzurlu geliyor bana
    Valla hocam kitap yazılacak cinsten borsa serüveni yaşamışsınız.

Şer gördüğümüz şeyler bazen hakkımızda hayırlıdır. Biz bilmeyiz Allah bilir. Yüce yaratan böyle söylüyor.
    Ben de buna çok inanıyorum ve hayatımda böyle şeyler tecrübe ettim.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Abi kervni bana sor 8,5 sene bekledim yazsam 5 cilt roman olur
    Bu kervanı yapanlar, işe önce feniş le başladılar, 15 sene olmuştur. Ama her dönem operasyon yapacak yeni komandolar buluyor. Bu gözler neler neler gördü, o yüzden ereğli den ayrılmayın diyor. Bugün dışarıda her bist30 dışı senet kervan olacak bir adaydır. Hiç belli olmaz. Sahiplik hırsı bu yancıları bulur ve yapacağını yapar. Parayı aklamak için lösev olur, kızılay olur, uygun yerlere yardımlardan kacınmazlar. Alışkanlık yaşam tarzına dönüşmüş.

6. Elektrikle üretenler fiyatlar 700 dolar altına gelmesin diye direniyor, hurdanın seyri önemli. 360 dolar iler mi geri mi gidecek. şuan elektrikle üretenlerin bazıları şu hesabı yapıyor, 300 dolar toplam maliyet diyor, 360 dolar 1 ton hurda, %30 daha hurda alıyor, 108 dolar, 300+360+108 =768 dolar. 300 dolar maliyet almayan hurdayı 1,5 ton sayıyor. Bu 300 dolar sayan 200 dolar toplam maliyet dese 668 dolar. HRC nin pek gidecek yeri yok. Ama piyasa bariz şekilde avrupanın bizden mecbur olmadıkca mal almadığını da söylüyor. Yani avrupa kapıları daha faydalı kullanılmalı. Mesela hollanda turist vizesi için bize randevu dahi vermiyormuş.

7. Ereğlide maliyet ne kadar, 98 dolar cevher, 1,5 ton kullansa 150 dolar, 20-30 dolar kireç taşı vardır, en kötü 150 dolar da kömür. 150+30+150 = 330 dolar. Enerji maliyeti diğerleri gibi değil, 150 dolar da işletme üretim proses maliyeti desen 480 dolar.

Ama iş de eski fiyatların ikinci kullanıcıda düzene girmesi şart, ticaretin dönmesi birazda buna bağlı.

8.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Sana özel motivasyon vereyim ki üzülme asla 1 TL aşağı yukarı harekette bu adamın portföyü ne kadar oynuyor diye düşün. Lütfen istikrarlı uzun vadeli planın çerçevesinde lot artırmaya devam et. Sgk maaşıyla hangi seviye olursa olsun emeklilik olmaz bu ülkede.
    6 ay önce ben bazen bir günde villa kaybediyorum demiştiniz... Ciddiye almıştım da o kadar da değildi... O zaman nerede ise ben daha yeni girmiştim ve hiç zararım da yoktu hissede hatta artıdaydım Yani 1TL kayba bile tahhammülüm yoktu, biraz da teselli arıyordum nasıl olur bu iş böyle diye? Şimdi 80-100 bin zarardayım ama çok da umrumda değil, 3 gün yükselse zararım kapanıyor, lotlarım da 2.5 kat arttı bu süreçte. O zaman dediğim gibi bir TL'ye bile tahammülüm yoktu, ama şimdi görüyorum ki, para kaybetmeden kazanılmıyor, lotlarıma bakıyorum Stres de sıfır!

Sayfa 203/583 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •