Sayfa 217/1002 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Bunda hemfikiriz Zaten. Nitelikli yatırımcı olmanın şartı bir milyonu cebinde olacak gibi bir ibare var mı. Araci kurumum nitelikli yatırımcı beyanı ve sip formunu yolladı orada bir milyonum var garanti ediyorum gibi bir ibare yok. Nitelikli yatırımcı sıfatı biraz piyasalarda kaç yıl gecirdiginizle ilgil. Tabi kesin emin değilim. Aracı kurum kriteri mi veya insiyatif mi alıyorlar emin değilim

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğin
    "Talebe dayalı olarak profesyonel müşteri kabul edilecek müşteriler" başlıklı 32 inci maddesinin üçüncü fıkrasında da "Kurulun ilgili düzenlemelerinde yer alan nitelikli yatırımcı tanımı kapsamında, talebe dayalı olarak profesyonel kabul edilecek müşterilerin belirlenmesinde bu maddenin birinci fıkrasında yer alan şartlardan sadece (b) bendindeki şartı sağlayanlar nitelikli yatırımcı olarak kabul edilir." denilmekte olup, talebe dayalı profesyonel müşteriler "nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamının 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşması" şartını sağlayan müşteriler olarak belirlenmiştir.

Yani teoride şart olmasa da pratikte şart gibiymis gördüğüm kadarıyla. 3te 2.

Bir müşterinin profesyonel müşteri olarak kabul edilebilmesi için aşağıdaki şartlardan en az
    ikisini sağlaması gerekir:
    a) İşlem yapılması talep edilen piyasalarda son 1 yıl içinde, her 3 aylık dönemde en az
    500.000 Türk Lirası hacminde ve en az 10 adet işlem gerçekleştirmiş olmaları
    b) Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu
    finansal varlıkları toplamının 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşması
    c) Finans alanında üst düzey yönetici pozisyonlarından birinde en az 2 yıl görev yapmış
    olması veya sermaye piyasası alanında en az 5 yıl ihtisas personeli olarak çalışmış olması veya
    Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı veya Türev Araçlar Lisansına sahip olması”
    hükümleri yer almaktadır.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Dogru olan budur. Serbest fonlar ancak yuksek risk icerir

4.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    İçeriği hakkında bilgi alabildiniz mi? Portföy dağılımı nelerden oluşacakmış? Sadece kendi halka açık serbest fonlarına yatırım yapacak ise (IDF, IMF, IZS vs) zaten onların yıllık getirileri çok düşük. Diğer işlem görmeyen fonlarına ise zaten yatırım yapamazlar diye düşünüyorum.
    Burda bahsediliyor:
    https://youtu.be/uhhrdntNmFg

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo
    işlemlerine ilişkin esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına şubat ayında dahil edilmişti.

Faizsiz ilk para piyasası fonu olan, KLU - Kt portföy para piyasasi fonu da geçtiğimiz ay tefasta işleme açıldı.

Bugünde ilk portföy dağılım raporu yayınlandı, %99 hazine kira sertifikaları ile günlük vaad işlemleri yapıyorlar. Yani bir bakıma faizli ters repo/gecelik repo işlemlerinin faizsiz versiyonu.

Yatırımcı bilgi formuna göre risk ve getiri profili "1"

İş günlerinde saat 9-12:30 arası alım/satımlarda Valör süresi 0, yani aynı gün saat 14-16 arasında işlem gerçekleşmiş oluyor.

Yönetim ücreti %1 (yıllık azami gider % 1.65). Bu yönü ve günlük vaad işlemeleri yapması sebebi ile mevcut kısa vade kira sertifikası fonları(yıllık azami gider %2.5 civarı) ile kıyas edilirse, faiz yükseliş veya yatay gittiği dönemlerde kısa vade kira fonlarından daha iyi getirmesi beklenir.

Faiz düşüşe geçtiği zamanlarda ise teorik olarak bir müddet kısa vade kira ve normal kira sertifikası fonları daha yüksek getirebilir. KLU Fonu, kategorisinde ilk olduğu için, performansı izleyip göreceğiz.

Faizsiz para piyasası fonu olarak tefastan işleme ilk açılan fon olması sebebiyle izlenimlerimi aktarmak istedim.

Faizli tarafta daha düşük yönetim giderli fonlar olması sebebiyle, şimdilik genel olarak para piyasası fonları arasında KLU'nun performansının para piyasası fonları arasında orta sıralarda olacağını düşünüyorum.

Fonun tefas sayfası : https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KLU

Saygılar.
    SN. tradestop, katılım fonlarına ilgim olduğundan klu takip ediyorum ve ziraatin tzl'sine yakın getirisi olduğunu görüyorum. kısa vadeli kira fonlarından daha iyi bir alternatif olan katılım ppf'lerinin daha da artması çok hoş olur. mesela bir tane de ziraatın katılım ppf'si olsa. diğer yandan katılım hsyf'lerine ne oluyor böyle? özellikle kpc, kat50'nin yükseldiği son bir haftada sürekli eksi yazdı. bi ara harika iş çıkarttı dediğimiz rbh çökerken kendini toparlamaya başladı dediğimiz mps, yine istikrarsızlaştı. çıktığı ilk aylarda bekleneni veremeyen elz ise daha sağlam ve dengeli yapısıyla zaman içinde çok daha istikrarlı bir hale büründü. bu fon çıktığında diğerleriyle vedalaşıp tek katılım hsyf olarak elz taşımanızla ne kadar doğru bir karar verdiğiniz anlaşılıyor. fonların içeriklerini incelediğiniz için düşüncelerinizi almak isterim. katılım fonları, ne kadar aktif yönetiliyor? belli aylarda çok iyi getirip sonraki aylarda ciddi performans düşüşleri yaşamaları kafa karıştırıcı oluyor. hani hep deriz ya banka fonları iyi yönetilmiyor diye. kpc ve rbh de sonuçta banka fonu. mps'de de garanti bankası kökenli yönetim değişikliği olduğunu düşünürsek, geriye sadece elz kalıyor. ne dersiniz bu hususta? bol kazançlar ve şimdiden hayırlı bayramlar dileğiyle

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    SN. tradestop, katılım fonlarına ilgim olduğundan klu takip ediyorum ve ziraatin tzl'sine yakın getirisi olduğunu görüyorum. kısa vadeli kira fonlarından daha iyi bir alternatif olan katılım ppf'lerinin daha da artması çok hoş olur. mesela bir tane de ziraatın katılım ppf'si olsa. diğer yandan katılım hsyf'lerine ne oluyor böyle? özellikle kpc, kat50'nin yükseldiği son bir haftada sürekli eksi yazdı. bi ara harika iş çıkarttı dediğimiz rbh çökerken kendini toparlamaya başladı dediğimiz mps, yine istikrarsızlaştı. çıktığı ilk aylarda bekleneni veremeyen elz ise daha sağlam ve dengeli yapısıyla zaman içinde çok daha istikrarlı bir hale büründü. bu fon çıktığında diğerleriyle vedalaşıp tek katılım hsyf olarak elz taşımanızla ne kadar doğru bir karar verdiğiniz anlaşılıyor. fonların içeriklerini incelediğiniz için düşüncelerinizi almak isterim. katılım fonları, ne kadar aktif yönetiliyor? belli aylarda çok iyi getirip sonraki aylarda ciddi performans düşüşleri yaşamaları kafa karıştırıcı oluyor. hani hep deriz ya banka fonları iyi yönetilmiyor diye. kpc ve rbh de sonuçta banka fonu. mps'de de garanti bankası kökenli yönetim değişikliği olduğunu düşünürsek, geriye sadece elz kalıyor. ne dersiniz bu hususta? bol kazançlar ve şimdiden hayırlı bayramlar dileğiyle
    Selamlar Sn. hayrani.

Bende Zpk'da bıraktığım miktarım 2/3'ünü şimdilik Klu'ya taşıdım. Yıllıkta bakıldığında 1 puan civarı fark oluyor şuan. Klu'nun arkasında bir banka olması büyümesinde önemli, 15 nisanda 163.000 tl ve 16 yatırımcı ile başlamıştı, şuan 356 yatırımcı 101 milyon Tl büyüklüğe ulaşmış. Ktv kısa vade fonunun büyüklüğü yaklaşık 1 milyar, Klu performansını devam ettirirse bu miktar geçilir, en azından burdaki miktar Klu'ya kayacaktır. Tabi fondaki miktar büyüyünce performans ne olacak onuda merak ediyorum, büyük montantlı vaad işlemleri performansa etkisi olacak mı bakalım. Kt portföy'ü ilk kez hızlı davranıp tefasa açık ve yönetim giderini %1'de tuttuğu için tebrik ediyorum. En büyük özel katılım bankası olarak halen bir döviz katılım fonu ve yabancı katılım hisse senedi fonu çıkarmadığı için de eleştiriyorum.

Dediğiniz gibi ziraat'te bir katılım ppf çıkartabilir, katılım esaslı byf vs. gibi son zamanlarda baya ürün çıkardılar. Önemli olan düşük toplam fon gideri olması. Bende ziraat hesabı var ama, tabi bu tarz fonların tefasa açık olmasıda önemli, Tzl para piyasası fonu tefasa açık değil bildiğim.

Katılım PPF çıkarması beklenebilecek diğer portföy şirketleri, Albaraka portföy, Qinvest portföy ve Aktif portföy olabilir. Diğer şirketler bekle gör taktiği uygular diye düşünüyorum.

Katılım Hsyf'lerde diğer Hsyf'lerde olduğu gibi portföy yöneticisinin performansı(hisse seçimi, portföy çeşitlendirmesi vs) ön plana çıkıyor. Malumunuz katılım hsyf'ler her hisseye yatırım yapamıyor, 400 civarı hisseden 150 adedi arasından seçim yapabiliyor. Bu kısıtlama dahilinde zaten katılım esaslarına uygun şirketlerin çoğu orta ve küçük büyüklükte şirketler. Çoğunun hisse fiyatı'da olması gereken değerin kat kat üstünde olduğunu analistler söylüyor. Benim izlenimim Katılım hsyf'lerinden Kpc,Rbh ve Elz portföyde nadir değişiklikler yapıyorlar, çok anormal fiyat değişikliği olmadığı sürece uzun yıllar hisseleri tutuyorlar, büyük çoğunlukla portföyün ağırlık %'leri ile oynuyorlar.

Yakında kontrol etmedim ama en çok değişikliği Mps yapıyordu en son, ama Mps de, portföyünde 50 civarı şirket hissesi tutuyor(diğer katılım hsyfler 25-30 civarı). Daha öncede konuşulmuştu, bu kadar çok hisse ile endeksi sürdürülebilir şekilde devamlı geçmek oldukça zor. Çeşitlendirme arttıkça teorik olarak getiri endekse yakınlaşıyor. Bir de geçen yıl portföy yöneticisi değişikliği olmuştu, gerçi Şirket fonu yöneten kilit ismin değişmediğini ifade etmişti, o da ayrı bir mevzu.

Değindiğiniz konuda önemli, aktif yönetilen Hsyf'lerin yönetiminde geçmiş performansa baktığımızda bankalara göre bağımsız pyşlerin öne çıktığını görüyoruz.(Tacirler, Marmara capital, Gedik, Hedef portföy, İstanbul portföy, Osmanlı Portföy vs.) Sanırım farkı yaratan, hisse yatırımına daha fazla yoğunlaşmaları daha fazla cesaretle risk almaları ve tabiki portföy yöneticilerinin yeteneğinde iş bitiyor.

Rbh ve Kpc kısmen yeni kurulan Katılım hsyf'leri, dediğiniz gibi sonuç olarak banka hsyf'leri. Elz katar bağlantılı bir Bankanın, ülkemizdeki pyş'sini bir fonu, henüz ülkemizde bir bankası yok, bir ara alacağı söylentileri vardı. Fonu yöneten Ekip 2000'li yıllarda kurulan ergo portföy'den geliyor. Bireysel emeklilik ve hisse senedi yatırımları konusunda uzun yıllar tecrübeleri var. Daha önce söylediğim gibi, Albaraka ve Kuveyttürk'ün ortak emeklilik şirketinin hsyf'sini de Qinvest yönetiyor. Hepsini üstüste koyunca katılım hsyf tercihimi bu sebeple Elz'den yana kulanmıştım. Tabi geçmiş performans gelecekte devam edecek diye bir durum yok. Ayrıca katılım hsyf'ler banka taşıyamadağı için banka kaynaklı endeks yükselişlerinden faydalanamıyorlar, türev de kullanamıyorlar.(türev araçları başarılı kullanan pyş'ler olduğu gibi, başarısız kullanan hsyf'lerde var, ayrı mevzu).

İstanbul Portföy ve Hedef Portföy'ün katılım hsyf kurma gibi düşünceleri var, fon yöneticilerinin youtube ve sosyal medya üzerinden açıklamaları olmuştu. Katılım Hsyf alanında rekabetin daha artması için başarılı bağımsız pyş'lerimizin, (İstanbul Portföy, Azimut Portföy, Hedef Portföy, Osmanlı Portföy vs) oyuna girmesi gerekiyor. Tacirler ve Marmara Capital'in bu yönde bir girişimi yok, youtube yayınlarında dile getirmişlerdi diye hafızamda kalmış.

Saygılar.

7. AOY , Biden baskan yokmuscasina dusuyor %-5,1720. Yesil enerji hisseleri asiri sismis oldugundan olsa gerek herhalde.

8. Elz iyi gidiyor...

Sayfa 217/1002 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •