Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 298/564 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı.
    Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.
    2018 fırsatlar yılı olacak gibi geliyor bana.
    *izmir'de yaşıyorum.
    Bu başlık yine çok seviyeli ve kaliteli, forumun geneline bakarsanız berbat durumda..

Yıllık min %30 getiri hedefiniz iyi ama maalesef çok yüksek ve böyle garanti veya düşük riskli getiri oranı hiçbiryerde yok. Yüksek risk almanız lazım, ya borsada spekülatif hisselere ya kripto paralara gireceksiniz, o da getirebileceği gibi götürebilir de.
    Bir yolunu bulursanız lütfen paylaşın, çok sevap alırsınız

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kısacası Türkiye'de özel sektör şartları rezildir, sadece özel sektör de değil aslında kamu her ne kadar yatış yeri gibi gözükse de kritik alanlarda (yargı, emniyet, ordu, her türlü rantın döndüğü inşaat işleri ile ile ilgili daireler) çok aşırı psikolojik baskı vardır ve küçük düşürülme/pasifize edilme/dışlanma gibi psikolojik travma yaşatabilecek hadiselerle karşılaşma olasılığı özel sektöre göre daha yüksektir.
    Maalesef doğru, insanlar kamuyu rahatlığı ve iyi çalışma koşullarıyla bilir, doğrudur ama yerine göre çok değişebilir, memur adam özel sektördeki gibi şak diye istifa edemez, memurluk maaş ve diğer haklar açısından iyidir, girmek de çok zordur, bunları öyle bırakıp gidemez kötü şartlara dayanmak zorunda kalır sonuna kadar. Bu da büyük yük getirir, tanıdığım ruhsal tedavi gören çok memur var.

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Konuyu ilgiyle takip ediyordum. Ama konu dağılmaya başladı. 36 yaşındayım. 13 yıldır beyaz yakalıyım. 7 senedir üst düzey yöneticiyim. TR ortalamasının üstünde gelire ve kariyere sahibim. Ama bunun karşılığını da fazlası ile verdim. 13 yıldır balayı dışında tatilim yok. Tabiri caizse eşek gibi çalışıyoruz. Konumuza gelirsek, burada 40+'da finansal özgürlüğe kavuşmanın hayalini kuruyorsak, ona göre yazışmalar ve tartışmalar olmalı diye düşünüyorum. İş dünyasının rezilliğ, zorluğu , mobbing v.s. konuşmaya gerek yok herhalde. O başka bir tartışmanını konusu.

Benim amacım elimdeki nakti bu sene min %30 arttırmak. Nasıl yapmalıyım? Bunu düşünüyorum.

2018 fırsatlar yılı olacak gibi geliyor bana.

*izmir'de yaşıyorum.
    Sadece borsa için yorumum şöyle olur ;

Öncelikle hedef kar oranı bence doğru yatırımcı karakteri taşıyan , makul bir rakam ;

1- Endeksler , süreç olarak ( aylık grafiklerde ) ayı değil , boğa piyasasında ise doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde bu oranı tutturma ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

2- Kazanım oranınız aynı kalmak şartıyla yatırım sürenizi uzatırsanız/uzatabilirseniz ; örneğin 1 yıl için %30 yerine 3-4 yıllık bekleme sürecinde ortalama %30 bir kazanç oranını doğru bir maliyetle girilmiş , sağlam bist100 hisselerinde yakalama ve geçme olasılığı yüksek ihtimal.

3-Kazanım oranı kümülatifte yıllık %30 olacak şekilde, yine doğru maliyet ve sağlam bist100 hisse analizleri ile yıl içinde hisse bazlı %5-%10 arası kısa-orta vadeli hareket hedefli , farklı 2-3 hisseden %30 hedefine ulaşma ve geçme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

3. Finansal özgürlük sürecinde en sık yapılan hatalardan biri ilk yıllardaki düşük rakamlardan morali bozup parayı araba tatil gibi saçma kalemlere harcamak oluyor
    İlk 5 yıl tohum atma yolu meyveler biraz geç gelecek maalesef

Maalesef yakın zamanda ben bu hatayı yaptım ikinci el diye çıktım sıfır araba aldım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,135
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır. gündüzleri beyleri yerinde bulamazsın gelen gidenden işlerle ilgilenmezler geceleri ise çoğunlukla bir şey yapmadan oturulur ve bunun adı fazla çalışma çoğunlukla biz olmasak vatan batardı olur (tabii onlar kaldığı için nöbette personel kalır uzman/lar, sekreter/ler, şöförler, servis elemanları gibi)...hoş büyük çoğunluğu da eve gitse işyerindeki yalakalığı ( tabirimi mazur görün lütfen ama başka tabir hafif kalır) evde göremeyecekleri için işyerini eve tercih edenlerden oluşmaktadır... ayrıca kesinlikle yetki devri yapılmadığı yerlerine yeni adam hazırlamaktan korktukları için orada sürekli oturup kalanlar da cabası...
    kamu böyle peki özel sektörde mesailer gerçekten(üst yönetim için) gerekli mi? çoğu iş uzaktan idare edilemez mi?
    sorumu garipsemeyin çünkü etrafa örnek verdiğim bir çok mesajı burada okuyorum. madem mesailer yapılıyor madem yönetim kademesi gerçekten sistemi buradan sorgulayabilirsek belki düzeltecek birilerine ulaşır veya o sürece katkıda bulunabiliriz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,135
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır. gündüzleri beyleri yerinde bulamazsın gelen gidenden işlerle ilgilenmezler geceleri ise çoğunlukla bir şey yapmadan oturulur ve bunun adı fazla çalışma çoğunlukla biz olmasak vatan batardı olur (tabii onlar kaldığı için nöbette personel kalır uzman/lar, sekreter/ler, şöförler, servis elemanları gibi)...hoş büyük çoğunluğu da eve gitse işyerindeki yalakalığı ( tabirimi mazur görün lütfen ama başka tabir hafif kalır) evde göremeyecekleri için işyerini eve tercih edenlerden oluşmaktadır... ayrıca kesinlikle yetki devri yapılmadığı yerlerine yeni adam hazırlamaktan korktukları için orada sürekli oturup kalanlar da cabası...
    kamu böyle peki özel sektörde mesailer gerçekten(üst yönetim için) gerekli mi? çoğu iş uzaktan idare edilemez mi?
    sorumu garipsemeyin çünkü etrafa örnek verdiğim bir çok mesajı burada okuyorum. madem mesailer yapılıyor madem yönetim kademesi gerçekten sistemi buradan sorgulayabilirsek belki düzeltecek birilerine ulaşır veya o sürece katkıda bulunabiliriz...
    yok mu beyaz yakalılardan cevap?

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sorunuz güzel de, buna her forumdaş kendince mantıklı argümanlarla cevap verebilir...konu da uzar gider.

ben kısa yoldan bir cevap vereyim...herkes adına da az çok cevap vermiş olurum umarım...her şeyden önce konu kültür ile alakalı..iş kültürü...eğer 8 saatlik çalışma yanında ortalama 2-3 saat de ücretsiz mesaiye kalınması doğal ve gerekli karşılanıyorsa...o ekibin yöneticisinin de kalması beklenir..bir şey yapması, çalışması da gerekmez...face de takılabilir, hisse.net forumu okuyabilir...ama ekibin bir işi tamamlaması için çalışması gerekiyorsa, ekip yöneticisi de kalır...bakın çalışır demiyorum, bazen çalışır, bazen çalışmaz, ama her halükarda kalıp ekibe refakat eder.

fazla mesai mevzusunun çözülmesi için, mesai dışı çalışma işi kültür olarak rafa kalkmalı...böylece yöneticinin de kalması gerekmez. ama bunu kaldırmak hiç bir şirketin işine gelmiyor şimdilik.

(gelişmiş avrupa ülkerinde, gece mesai bitiminde şirkette kalmak yadırganıyor...kalan ve çalışan adama iş yükün fazla mı, bir sorun mu yaşadın gün içinde işini bitiremedin şeklinde yaklaşılıyor...kültür böyle olunca kimse de kalmak zorunda olmuyor, müzmin bekarlar, ya da evde çocuk dırdırından sıkılanlar da başka yerde takılmak zorunda kalıyor bu durumda).

7. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Mesai karşılığı para veya izin varsa mesai çok kötü birşey değil.

Cumartesi kalırsan 2gün izin yapabileceğin yerler var Türkiye de 40 günü geçmemek kaydıylaydı en son

Yukarıda dediğim gibi mesaideyken gece tarifesi açılıyorsa çok kötü birşey değil Yılda 40-50 saate kadar normal sayılır bence...

asıl sorun evden çalısma. Ben evde 3 saat çalıstım bana onun parasını ver diyemiyorsun... Aslında bu konuda da firmaların adım atması lazım..
    Neyse bu talebimde sgk gibi tozpembe karşılanır şimdi

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır.
    Buralardan birşey düzelmez, forumun öyle bir gücü yok.
    Bu işsizlikte zaten birşey düzelmez, işsizlik sadece yeni mezunların sorunu değil yöneticilere de yansır, adam eşşek gibi çalışmazsa yerine yönetici mi yok.
    Önce işsizlik düşecek, çalışan kıymete binecek, zorlarsanız ayrılırım bana iş çok diyebilecek, şirketler çalışanı elinde tutmak için çalışma şartlarını iyileştirecek vb.
    Öyle kanunla zorlamayla falan da olmaz o iş. Arz talep meselesi, işsizlik yüzde on üstüyse çalışanı ezerler..

Sayfa 298/564 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •