Sayfa 368/637 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary size göre eğer uzun vadeli yatırım yapılıyorsa hiç satış yapmamak mı gerekir. Mesela Aselsan yeterince şişti ve satış yapıp alttan almak mantıklı görünüyordu. Halil buhur al al ihtiyacın kadar sat diyor. Siz de mi aynı fikirdesiniz. Yani hiç satmadan biriktirmek mi yoksa fiyatın çok şiştiğini düşündüğünüz dönemlerde satıp alttan maliyet yapmak mı?
    Eğer uzun vade yatırımdan bahsediyorsak, ki bu başlığın motivasyonu da o, al-sat yapmadan düzenli biriktirmek lazım...eğer bir hisse potansiyeline gelmiş ve artık gideceği pek bir yer kalmamışsa sat al yerine, sat ve vedalaş yöntemi uygulanır...ha sen sattıktan 1-2 sene sonra fiyatı cok düşer ve çok cazip hale geiır, tekrar portföye alınabilir.

Örnekle açıklayayım... mesela Türk traktör 10 sene müthiş bir performans gösterdi...gideceği pek bir kalmamıştı bana göre...bu nedenle satıp, yerine yeni hisse alınabilirdi.

Ancak bu kararı vermek zor, kriterleri iyi belirlemek lazım...şöyle bir kural konabilir...portföye girdikten sonra hissenin bist e göre göreceli getiri ortalamasını bulup, sonraki yıl yarısının altına inerse ve bunu iki yıl üst üste tekrarlarsa hisseyle vedalaşılabilşr....veya benzer bir performans kuralı konabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Mantıklı, peki bir soru daha sorayım.

Yaşı 40'lara gelmiş birisi için elimizde iki opsiyon olsa; bahsettiğim şekilde X Y Z'den oluşan portföy veya BES. Hangisini seçmek makul sizce? B% BES'e ayırma opsiyonu yok gibi düşünelim, ya ilki ya ikincisi.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Disiplinli olarak ilki daha uygun.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    İnternet bankaciligindan baktim goremedim, sadece cari hesaptan kullanabiliyorum
    benim kullandigim banka ykb idi...

4.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    İnternet bankaciligindan baktim goremedim, sadece cari hesaptan kullanabiliyorum
    piyasalar açıkken bakmalısınız.Ben yapi kredide kredi kartımla aldım hep yatırım fonlarını.Yalnız kredi kartı borcunu ödediğiniz tarite aktif olur.

5.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    piyasalar açıkken bakmalısınız.Ben yapi kredide kredi kartımla aldım hep yatırım fonlarını.Yalnız kredi kartı borcunu ödediğiniz tarite aktif olur.
    Yapi kredide oluyor bankanin ilgili yazisini okudum , vakifta yapi kredinin world kartini kullaniyor ama oyle bir durum yok, piyasalar acikkende sadece vadesiz hesaptan alima izin veryirodu detayli arastirdim internet bankaciligini fakat bulamadim, musteri hizmetlerine ve genel mudurlugune bir yazi yazdim ama pek ihtimal vermiyorum olumlu geri donuse.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    sefil bir beyaz yaka olarak aldığım sinyallere göre borsalarda artık satış zamanı yaklaşıyor. çünkü muhtemelen o güç abd borsalarında (dji, nasdaq) 1 saatte -%7 yaptırdıysa, aynı şekilde yine yukarı devam ettiyse, bence artık kuşları tuzağa çekmek istemektedir ve bu hareket shortların stop loss'unu patlatmayı da istemektedir.

piyasadaki iştahlı alımlar, görmezden gelmeler, euro/usd'nin yaptığı abuk ralli, altının bir türlü 1350 usd'yi kıramaması ve 2018'de fed'in 0 faiz arttıracakmış gibi kabul edilmesi. bence bu görmezden gelmelerin sonu çok kötü bir haberle bitebilir.

bist'e bakıyorum, gördüğüm kadarıyla tüm kağıt sahipleri bunu beklediği için kağıtlar gitmiyor bir türlü. bist 77binden 120bine geldi ve ralliye katılmayan bir sürü kağıt var. ve bu kağıtlar da çok sağlam şirketlerin hisseleri. brisa, soda, doaş, arçelik, bankaların çoğu, çimentolar, gübre, otokar, pınarsüt, işyat vs. eğer bizim borsa buraya thyao, aselsan, kardemir, petkim ile geldiyse bunun dönüşü bence çok sert ve keskin olacaktır. fakat gel gör ki yalancı bahar yaşanacaktır bahar ayında bence. borsada 4 cent seviyelerinin görüleceğini düşünüyorum. sonrası fırtına.

bomba haberler gelebilir, ab vize serbestliği, ohal'in kalkması, operasyonların bitmesi ve açılım sürecinin yeniden başlaması gibi. coşkuyla thy'yi 20 küsürlerden, aselsanı 40 küsürlerden zevkle satar yahudiler.

ben parça parça satmaya başladım ve dolar mevduat-tl mevduat ağırlığımı arttırmaya karar verdim.

7. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Açıklanan bilançolardan aksa’yı oldukça beğendim. Bana göre bu kar henüz fiyatlanmadı. net 1 lira temettü verebileceğini de hesaba katarsak aksa bu ivmesi ve spesifik karbon elyaf işiyle uzun vadeli yatırıma her yönden uygun bir hisse.
    Detaylı bilanço değerlendirmesini şurada yaptım:

http://www.hisse.net/topluluk/showth...25#post1729425

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Soruyu yanlış kişiye sordun...benim birinci yatırım kuralım, portföyü yeterince çeşitlendir kuralına dayanır..bu dediğimin miktarla da bir ilgisi yok, yatırım ilkeleriyle ilgisi var...yanı kusura bakmayın, istediğiniz şekilde cevap veremeyeceğim.
    Ben yatırımlarımı altın, dolar, euro ve 10 değişik hisse olmak üzere böldüm. BES çok cazip gelmiyor nedense. Sizce yeterli mi daha fazla çeşitlendirmeye gidilmeli mi?

Sayfa 368/637 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •