Sayfa 382/637 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432482 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,049 - 3,056 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İstediğiniz herhangi bir bankaya gidin,
    TL, dolar, euro, sterlin, yuan, yen, kron, repo oraya yatırdığınız her şeye faiz verirler.

Bir tek şey hariç; altın!

Başka söze gerek yok sanırım.

Yukarıda yazanlar bana ait değil, bi yerde okudum. Üstelik de mutlaka fiziki altın alınmasından bahsediyordu. Kağıt üstündeki, banka defterindeki sanal altınlar bi işe yaramaz aksi bir durumda ama elindeki sarı sarı çil çil altınlar dünyanın her yerinde geçer akçedir diye de eklemişti. Aklıma geldi yazayım dedim.
    O kadar kesin konuşmayın:

Kuveytturk.

Altına Altın Katılma Hesabı, altına faizsiz getiri sağlayan ilk hesap türüdür. Hesap sahiplerine hem tasarruf etme hem de kazanç elde etme imkânı sağlar.
    *
    Hesaba yatırılan her gram altın reel sektörde değerlendirilir, buradan elde edilen kâr ise size yine altın olarak geri döner.1 ay vadeli Altına Altın Katılma Hesabı, 100 gr altın ile açılabilir.3 ay ile 1 yıl arasında istenilen vade seçeneğinde 10 gr altın ile hesap açılabilir.Aylık vade için 100 gr, diğer vade seçenekleri için ise vade ortasında bakiye 10 gramın altına inmeyecek şekilde altın çekilebilir veya bozdurulabilir. Hesabın vadesi bozulmaz, kalan bakiye üzerinden kâr payı alınır.Vade tarihinde tahakkuk eden kâr, hesap sahibi ile kurum arasında %85 - %15 oranında paylaşılır.Stopaj oranları her vade için %15’tir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. böyle fon değil de doğrudan belli hisseyi bistten alır gibi alabileceğimiz bi yer var mı?
    Netflix alsam mesela...
    Fonlar hep şüpheli gelmiştir bana.
    Adamin hangi hisseyi alıp hangisini sattığını bilmiyorsun.
    Sana bi kutu veriyor içinde ne var ne yok o biliyor... bu da benim içime sinmiyor...

3. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    böyle fon değil de doğrudan belli hisseyi bistten alır gibi alabileceğimiz bi yer var mı?
    Netflix alsam mesela...
    Fonlar hep şüpheli gelmiştir bana.
    Adamin hangi hisseyi alıp hangisini sattığını bilmiyorsun.
    Sana bi kutu veriyor içinde ne var ne yok o biliyor... bu da benim içime sinmiyor...

Bilmesi basit
    %0,71 oranında netflix var.
    https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...616a4412cd4f3f

stopaj gideri olmayabilir.. İzahnemisini okudum ama tam emin değilim..

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

4. Yurt dışı yatırım alternatifleri konusunda nacizane görüşümü ifade edeyim...Ben iç piyasada yeterince alternatif olduğunu düşünüyorum. Her kuşun etini yedik de, yurt dışı kaldı diyorum...Takibi, alım-satım hızı, komisyonu vergisi vs bir sürü negatif faktör var. İstenilen tipte bir portföye iç piyasadaki enstrümanlarla da ulaşılabileceğini düşünüyorum.

Daha, portföyü belli dönemlerde vadeli piyasalarda endeks short yaparak korumaya alma konusunda bile çok gerideyiz. Ya da yine korunma amaçlı zaman zaman döviz pozisyonu alırken bunu spottan değil de vadeliden alma konusunu bile pek bilmiyoruz.

Yani demem o ki, önce iç piyasalardaki enstrümanları doğru dürüst kullanmayı öğrenmek lazım bence.

Önemli not: Eğer amaç ülke riskinden korunma amacıyla yurt dışında bir miktar servet bulundurmak ise bu ayrı bir konu tabii ki..hani ülke batar, mala mülke el konur, bankacılık sistemi, ya da emeklilik sistemi batar vs...hani belki 1000 de bir ihtimaldir ama yine de bu saikle yurt dışı yatırım düşünene hiç bir şey diyemem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İstediğiniz herhangi bir bankaya gidin,
    TL, dolar, euro, sterlin, yuan, yen, kron, repo oraya yatırdığınız her şeye faiz verirler.

Bir tek şey hariç; altın!

Başka söze gerek yok sanırım.

Yukarıda yazanlar bana ait değil, bi yerde okudum. Üstelik de mutlaka fiziki altın alınmasından bahsediyordu. Kağıt üstündeki, banka defterindeki sanal altınlar bi işe yaramaz aksi bir durumda ama elindeki sarı sarı çil çil altınlar dünyanın her yerinde geçer akçedir diye de eklemişti. Aklıma geldi yazayım dedim.
    Eski bankacıyım. YKB'de şirketlere altın kredisi veriliyordu.
    Mevduat olarak Kuveytturk haricinde faiz veren YKB(min.1 ay, TEB(min.1 ay vade) ve Finansbank(min.1 yıl vade var. Başka bankalar da kesin veriyordur.
    Para=Altın..Diğer herşey kredidir
    Syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yani demem o ki, önce iç piyasalardaki enstrümanları doğru dürüst kullanmayı öğrenmek lazım bence.

Önemli not: Eğer amaç ülke riskinden korunma amacıyla yurt dışında bir miktar servet bulundurmak ise bu ayrı bir konu tabii ki..hani ülke batar, mala mülke el konur, bankacılık sistemi, ya da emeklilik sistemi batar vs...hani belki 1000 de bir ihtimaldir ama yine de bu saikle yurt dışı yatırım düşünene hiç bir şey diyemem.
    Ben şu amaçla sordum. Özellikle abd menşeli şirketler TR dekilere göre çok daha hızlı büyüme potansiyeli taşıyorlar...
    Misal TR de kurulan bir şirketin yurtdışına açılacak kivama gelmesi bile on yillar sürüyor. O kıvama geldiği zaman bile en fazla orta asya dogu avrupa falana hitap ediyor.
    Ama abd de bir şirket bi anda tum dünyayı piyayasi haline getirebiliyor. Bi tarafta kişi başına geliri 10 bin dolar altı olan 78 milyona hitap eden şirketler
    Diger tarafta kişi başına geliri 50 bin dolari bulan 350 milyona yakin piyasaya hitap eden şirketler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ben şu amaçla sordum. Özellikle abd menşeli şirketler TR dekilere göre çok daha hızlı büyüme potansiyeli taşıyorlar...
    Misal TR de kurulan bir şirketin yurtdışına açılacak kivama gelmesi bile on yillar sürüyor. O kıvama geldiği zaman bile en fazla orta asya dogu avrupa falana hitap ediyor.
    Ama abd de bir şirket bi anda tum dünyayı piyayasi haline getirebiliyor. Bi tarafta kişi başına geliri 10 bin dolar altı olan 78 milyona hitap eden şirketler
    Diger tarafta kişi başına geliri 50 bin dolari bulan 350 milyona yakin piyasaya hitap eden şirketler...

slm
    bu konuyla ilgili forumda bir başlık açmıştım. Baya detay mevcut.
    Sn. Cauti'nin dediği gibi götürü kısmı (vergi,komisyon) yüklü. Atılacak taşa değmiyor.
    Ama gelişmeleri takip edeceğiz.

-Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri-
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...57#post1676857
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku

Ben de diyorum ki, kazanacak olan burada da kazanır..abd ye kadar gitmeye gerek yok...hem orada da pasif yatırımcının aktif hisse bazlı işlem yapanaa göre zaman zaman daha iyi kazandığı case ler var.

yani bence abd nin büyüsü yıllık ortalama piyasa hisse getirisinin cazibesi..bizim gibi piyasa genelinin enflasyonu pek de yenemediği piyasalara göre çok büyük avantaj sunuyor.

ancak son 10 yılda dolar bazlı 3-4 katına çıktı fiyatlar abd de...bu nedenle ayrıca dikkatli olunmalı...şahsen 900 milyar dolar piyasa değerinden apple, 800 milyar dolardan da google almak istemezdim..amazon, facebook da çok farklı değil (endeksin genelini yansıtan fonlar demek, bu hisseleri almak demek zaten).

Sayfa 382/637 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432482 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •