Sayfa 425/1000 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. Bist100 endeksi çok hafif ekside 0.03 yatay seyrediyor diyebiliriz. Endeksin önündeki bana göre ilk önemli direnç seviyesi 110.xxx olurken; destek seviyesi ise 105.xxx dir. Böyle devam ederse son dakika alımları ile bugün de artı kapatabilir. Ama borsanın iyi bir habere ihtiyacı var görünüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    sayin hayrani
    o yuzden 10 dan 1 ini oraya yatirmisim. kac ay oncede tcd ye girmeden yazdim riski 7 dir bu fonun. adida ustundedir. ama bence bir soz var. kendin hisse alip satmak istersen ve haala bu isde uzman degilsin bu tip fonlar kotu degil. ben parami hic zaman bir yerde yatirmam. birde ben kisa vade adami degilim. kar olustuurdukca o kari bir anda cekiyorum hesaptan. ve yine onceki parayla devam ediyorum. kisa vade bakamam zaten.

sayin hayrani risksiz insan bir yere catmaz emin olun. tabi ful risk yanlis ama risksiz bir sey olmaz.

ama sonunda sorumun cevabini bilmedim
    sanırım ne demek istedğimi anlatamadım. tabi ki risksiz bir şey olmaz. arabaya binip trafiğe çıkmak, hatta yolda yürürken çatıdan bir kiremitin düşmesi sonucu çlmek gibi riskler vardır. ama hiç birimiz, ya trafik kazası geçirirsem diye evimizden çıkmamazlık etmiyoruz. çünkü olası bir depremde enkaz altında kalıp ölme riski de var. ama her gün bunların endişesini duymuyoruz. fonlarda da böyle bir risk var. ama bu risk sürekli aklımıza takılıp bizi tedirgin edecek düzeydeyse tekrar söylüyorum, böyle bir fonu almamak lazım. risk algısından kastım buydu

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sn admustafa üstadım, fonların efendisi olduğunu tekrar tekrar tescillediğin için seni tebrik ediyorum. yaptığın tahminler, çok hafif sapmalarla gerçekleşiyor ki bu tahminleri bir ay öncenin bilgileriyle yaptığını göz önünde bulundurduğumuzda aslında sapmanın s'sinden dahi bahsedilemez. tcd'yi de onca karışık hali ve bir ayda iki kattan fazla artan portföyüne rağmen nokta atışıyla açıkladın. yüzbin kere maşallah. yalnız borsa direnç seviyesinde olduğundan epeyce korkup satanlar oluyor ki 7 milyon civarı para çıkışı olmuş tcd'den. yine tahmini en zor olan acc'de de nokta atışı yaptın. acc'yi her zaman dikkatle takip ettiğimden yavaş yavaş şunu düşünmeye başladım: bunlar her ne olursa olsun genelde short pozisyon alıp önceliği düşüşten korunmaya vermek suretiyle bu uğurda yükselişlerden kazanacakları hatırı sayılır getirileri yakıyorlar. hal böyle olunca da yükselişlerde azar azar, düşüşlerde ise daha fazla kazanıyorlar. zaten dün de dikkatinize sunduğum gibi getiri eğrisi zaman geçtikçe istikrarlı artıyor. yani diğer fonların şu ara getirilerine baktığımızda endeksle alâkalı olarak 6 aylık getiri ile yıllık getiri, yıllık daha az olmak kaydıyla birbirine yakın seyrederken acc'de zaman arttıkça getiri eğrisi, daha dengeli artıyor. getiri diğer hisse fonlara göre daha az, ama daha istikrarlı oluyor. bu durumun düşüşlerde de devam etmesi, önceliği her zaman defansa vermesinden kaynaklanıyor. az olsun bizim olsun sıtratejisi başarıyla işliyor. bu sıtratejinin aynen korunduğunu var saydığımızda acc'nin ortalama her ay yüzde beş getiri sağlayabileceğini yüksek ihtimal görüyorum. ama biz bunu ne olur ne olmaz diye yüzde üç ile üç buçuk arasına falan çeksek dahi uzun vadede müthiş getiri. çoğumuz bu işin böyle olacağına kesin gözüyle baksak başka hiç bir fonla uğraşmadan ppf'lerin aylık net getirisinin yüzde birin dahi altına düştüğü bir ortamda gözü kapalı acc alırız. ama hiç bir şeyin garantisinin olmadığı bir ortamda senaryo yazmak kolay. ama o senaryoyu uygun bir yapımcıyla anlaşıp sinemaya uyarlatmak zor.
    Üstad bist100 gragiğini aç bak. Örneğin 30 eylül 2019 ile 15 ekim 2019 tarihleri arasında düşüşten en az etkilenen ya da getirisi en fazla olan fon bence iyi yönetilen fondur.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sanırım ne demek istedğimi anlatamadım. tabi ki risksiz bir şey olmaz. arabaya binip trafiğe çıkmak, hatta yolda yürürken çatıdan bir kiremitin düşmesi sonucu çlmek gibi riskler vardır. ama hiç birimiz, ya trafik kazası geçirirsem diye evimizden çıkmamazlık etmiyoruz. çünkü olası bir depremde enkaz altında kalıp ölme riski de var. ama her gün bunların endişesini duymuyoruz. fonlarda da böyle bir risk var. ama bu risk sürekli aklımıza takılıp bizi tedirgin edecek düzeydeyse tekrar söylüyorum, böyle bir fonu almamak lazım. risk algısından kastım buydu
    harikasin tesekkurler anladim

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Üstad bist100 gragiğini aç bak. Örneğin 30 eylül 2019 ile 15 ekim 2019 tarihleri arasında düşüşten en az etkilenen ya da getirisi en fazla olan fon bence iyi yönetilen fondur.
    Bence mart 2019 mayis 2019 daha iyi .o tarihlerde iki yilliklar 30 a dolar 6.20 ye bist 85 e vurdu .o tarihler arasi kim ne yapmis o omemli .

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bence mart 2019 mayis 2019 daha iyi .o tarihlerde iki yilliklar 30 a dolar 6.20 ye bist 85 e vurdu .o tarihler arasi kim ne yapmis o omemli .
    Isin ozunu soyluyorum
    Bir fonun aylik getirisine bakacaksiniz. Size yeterli ise uc ayligina bakacaksiniz eger bu deger ayligin hemen hemen uc katiysa...
    Alti ayligina bakacaksiniz eger bu deger ayligin hemen hemen alti katiysa...
    Heleki yillik getirisi de ayligin 12 katiysaaa..

Gozu yumulu gireceksiniz...
    Bu oran fonun aylik getirisinde istikrar oldugunu gosterir....

Macera aramaya gerek yok...

Bunu suan en iyi saglayan acc dir...ytd

7. üstadım, 30 eylül 15 ekim arası endeksin 105 binden 94 bine düştüğünü anladım. ama malûm ekran okuyucunun yetersizliğinden dolayı tefaştaki geçmiş fiyatları okutamıyorum. siz veya vakti olan bir başka dostumuz, bu sürede takipteki fonlarımızın getirilerini yazabilir misiniz? çok uğraşsam da ekran okuyucuyla geçmiş fiyatları tıklatamıyorum

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Burada sabahtan beri özellikle bu işi tam bilmeyen kişileri çok ama çok olumsuz yönde etkileyebilecek şeyler söylenmiş
    1- Hiçbir fonun geçmişi geleceğinin garantisi değildir.
    Fonda hiçbir garanti yoktur
    Paranızı tanımadığınız birilerine emanet ediyorsunuz bunu unutmayın
    O kişilerin hatalı kararları sonucu kaybedeğiniz birikimleriniz için hiç kimseden hiçbirşey talep edemezsiniz
    Yeniler bunu akıllarının bir köşesine yazsınlar
    2- Hisse yoğun fonlar aşırı risk içerir
    ACC'de bunlardan biridir ve en yüksek oranda risk içerir
    PPF ile falan kıyas kabul etmez
    Bu fonunda geçmişi geleceğinin garantisi değildir
    Düşüşlerde bir sıyırır iki sıyırır sonunda oda dayanamayabilir
    3-Siz siz olun bu fonlara kaybını göze alabileceğiniz miktarlar dışında girmeyin sonuç çok üzücü olabilir
    Bu gece ters bir haber gelse Pazartesi çıkayım diyene kadar ciddi kayba uğrayabileceğinizi unutmayın
    4-Hiçbir zaman paranızı büyük oranda tek bir fona bağlamayın
    5-Çokta açgözlülük etmeyin yağmasın ama damlasın sonuçta siz kazançlı çıkarsınız
    SONUÇ:Fon işi risklidir sonunu düşünmeden hırsınıza yenik düşüp pişman olabileceğiniz işlemler yapmayın
    Ben bir madde daha ekleyim. Eğer girdiğiniz fona güveniyorsanız, günümüz normal piyasa koşullarında zarar ettiriyorsa hatta bir hafta, on gün üst üste zarar ettirse bile fonda kalmaya devam etmek gerekir. Çünkü fonu zararda iken satarsanız zararınızı realize etmiş olursunuz. Ama fonu elde tutarsanız zararrı çıkarıp kara geçme şansınız olabilir. Borsa da yükseliş ve düşüleri en profesyoneller bile tam olarak bilemiyor. Bu yüzden şimdi satayım, sonra daha düşükten alırım demek sizi yanılgıya düşürebilir. Tıpkı hisse senedi alım satımında olduğu gibi. aralarında bir fark yok.

Sayfa 425/1000 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •