Sayfa 69/147 İlkİlk ... 1959676869707179119 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    elimde çeşitli fonların yanı sıra IPB fonu var. değişken fon. eski mb başkanının kovulmasından sonraki zamanda hisse çok iyi getirdi.
    sanırım tl varlıkları yöneten fonlar içinde en fazla getiren fonlardan biri, serbest fonlar hariç.
    hisse yatırımı yapılacaksa bist 100 ve 30 hisseleri önerebilirim, XTUMY hisselerinde bir süre daha durgunluk yaşanabilir.
    ytd
    Selamlar sayin Trust6, serbest fonlar icerisinde hangi fonlari IPB'den daha başarili buluyorsunuz acaba?

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sayfayı okumaya ve yatırım yapmaya başlayan herkese başarılar dilerim
    ben de ilk başladığımda yatırım fonlarının çok güzel getiri elde ettiğini gördüğümden portföyümde yer vermiştim tkf gibi hisse senedi yoğun fonlarda stopaj olmaması çok hoşuma gitmişti... bir de portföyün bir kısmını sabit getiriye endekslemek istediğim zaman bazı değişken fonların faizden yüksek getirdiğini fark etmiştim ..
    ancak sonrasında zaten az olan paramı çok böldüğümden hisse senetlerine yatırım yapıyormuş ortak oluyormuş hissini kaybettiğimi fark ettim... şu anda fonları sadece yurt dışı piyasalara yatırım yapabilmek ve nakitte tutmak istediğim parayı değerlendirmek için kullanıyorum ... zaten sağlam 12-16 şirkete yatırım yaptığımdan kendisi bir fon vazifesi görüyor ...
    son dönemde borsa geçmişe nazaran güzel bir ralli yakaladığı için çok yatırımcı geldi... ben ne olur ne olmaz diye kötü ihtimale de dayanacak bir portföy yapılması gerektiğini düşünüyorum... zaten önümüzdeki dönemde borsadan çok bir beklentim yok açıkçası.. ülke olarak yeni bir hikaye yazana kadar dolar bazlı düşük seviyelerden maliyetlenebildiğim kadar maliyetleneceğim... daha çok temettü hisselerine yer vererek kendimi bu zorlu sürece mental olarak hazırladım
    inşallah herkes kendini rahat hissedeceği şekilde yatırım yaparak psikolojisini yüksek tutup zor zamanların üstesinden gelebilir.. kısa zamanda gerekmeyecek para ile yatırım yapmak, borsa-altın-yabancı hisse senedi - dolar- araba -ev- bono- eurobond vs. çeşitlendirmeye gitmek her ne kadar maksimum kazanca engel olsa da rüzgar ters estiğinde zararın büyümesini engelleyecektir. zaten bizim gibi ky için ilk etapta önemli olan çok zarar etmemek çok gol yememek olduğunu düşünüyorum portföy belli bir limite ulaşınca daha riskli hamleler yapılabilir yediğimizden fazlasını atmayı deneyebiliriz bence...
    her şeyin gönlünüzce olması dileklerimle
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

4.  Alıntı Originally Posted by kutubira Yazıyı Oku
    ...

Yurtdışı piyasa işlemleri için, SWIFT ücretlerini ve yüksek komisyonları by-pass edebileceğim bir yol bulmuş olabilirim, yakında testini yapmayı düşünüyorum. Anlatayım: Wise’a TL atacağım, Enparada bedava galiba bu işlem. Wise eskiden Transferwise idi. İsim değişikliğine gitmişler. Burada parayı Dolara çevireceğim. Dolar hesabı var, Amerika’da bir banka hesabınız varmış gibi oluyor. Daha sonra Webull diye bir broker var, meşhur Robinhood gibi, ama Türkiye’den de hesap açabiliyorsunuz. Ben şu anda banka hesabı doğrulatma aşamasındayım. Amerikan bankalarının kullandığı bir yöntemle hızlıca halledilebiliyor, ama orada Wise yok haliyle. Micro-transaction yöntemi ile doğrulatacağım. Hesabıma önümüzdeki 2-3 gün içinde iki havale yapılacakmış. Havale miktarını doğru bir şekilde girersem doğrulanmış olacak. Ondan sonra para aktarabileceğim. Orada bir tane ETF almayı düşünüyorum: VIG (Vanguard Dividend Appreciation ETF). Şu anda 156 Dolardan işlem görüyormuş. Geriye 156 dolar + komisyon kadar para bulup hesaba göndermek kaldı
    Selam,
    Zamaninda ben de bu banka harici uygulamalara bakmistim, taaa ki Turkiyede banka harici finansal islemlerin yasaklanmasi hayata gecene kadar. O zaman farkettigim su olmustu: Bazen bu uygulamalara sadece yerel para biriminden islem yapiyor. Doviz cevrimi isin icine girince oradan parayi kiriyor.
    Su an icin benim buldugum "gorunen" en dusuk masrafli transfer yontemi citibank ustunden gondermek. Islem basina $15 masrafi var; fakat test etmedim. Gorunun kismi burada devreye giriyor. Islem yaptiginiz bankanin kagit ustunde gozukmeyen ama sadece para transferi sirasinda haberdar olacaginiz masraflari peydahlaniyor bir anda.
    Demem o ki dip toplama bakin gunun sonunda. SWITF masrafinin farki wise ustunden transfer etmek icin gireceginiz cabaya degmeyebilir.

5. Anladım. Teşekkür ederim uyarı için.

Bir deneme yapacağım, ama dediğiniz gibi Wise parayı döviz çevirmeden kırıyor, bir de TL dışında para göndermek istersem banka dışında onlar da komisyon alıyorlar. Dolayısıyla bir miktara kadar Wise, sonrasında geleneksel yollar daha mantıklıdır muhtemelen.

Bu arada, wise banka dışı finansal işlem olarak görülmüyor olabilir, çünkü aslında parayı başka bir banka hesabına gönderiyor gibi gönderiyorum.

Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Zamaninda ben de bu banka harici uygulamalara bakmistim, taaa ki Turkiyede banka harici finansal islemlerin yasaklanmasi hayata gecene kadar. O zaman farkettigim su olmustu: Bazen bu uygulamalara sadece yerel para biriminden islem yapiyor. Doviz cevrimi isin icine girince oradan parayi kiriyor.
    Su an icin benim buldugum "gorunen" en dusuk masrafli transfer yontemi citibank ustunden gondermek. Islem basina $15 masrafi var; fakat test etmedim. Gorunun kismi burada devreye giriyor. Islem yaptiginiz bankanin kagit ustunde gozukmeyen ama sadece para transferi sirasinda haberdar olacaginiz masraflari peydahlaniyor bir anda.
    Demem o ki dip toplama bakin gunun sonunda. SWITF masrafinin farki wise ustunden transfer etmek icin gireceginiz cabaya degmeyebilir.

6. her gün piyasayı takip eden yatırımcıların yerli hisse yatırım fonu almalarını tavsiye etmem. fırsat görüyorlarsa portföylerini dolaysız olarak yerli hisse senetleri ile oluşturabilirler. yüksek komisyonlar sebebi ile yabancı piyasalara yatırım yapamayan ama yapmak isteyenler için ise yabancı menkul kıymetler fonları getirileri ile gayet makul. Üstelik son üç-dört aydır sağlık, turizm, blockchain, digital oyun, yenilenebilir enerji fonları gibi tematik fonlar da piyasaya sürüldü. özellikle yenilebilir enerji fonları başta vanguard, blackrock gibi şirketlerin gözde megatrendleri arasındadır. portföyde çeşitlilik iyi ise de çok fazla dağılmamak kanısındayım. temel ve teknik analizin yanında yatırımcıların kesinlikle davranışsal finans başlıklı makaleleri okumaları öneririm.

7. 19 sene önce ilk deneyimi üniversite kızarkadaştan tüyo ilk anında tavan olup öğleden sonra bir tavan daha olmasıydı .

dışarıda yemek yer kutlardık .

arada bir iki yıl geçti sağlam operasyon olacak 60 kat artacak hisse dedi

Hisse Tam 60 kat arttı ama tek bir fark olarak 15-16 yıl sonra

o gün bugün tüyo ile iş yapmadım tecrübe önemli bir şey sonuçta

Ama sayesinde borsa ile tanıştım sonra internet Cafede borsa takip ederdim .

Ev alacaktım Kiptaş kurasına girip için para yatrırıp hala evim yok oda başka bir paradoks

16 yilda 60 kat da kabulüm ustad saygilar

Sayfa 69/147 İlkİlk ... 1959676869707179119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •