Sayfa 708/1122 İlkİlk ... 208608658698706707708709710718758808 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,657 - 5,664 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    aynen yoldaş bekar olan çocugu olmayan kaç arkadaşım sürünüyor hastanelerde tek başlarında,yanlız ölende var...
    çocukların ya da eşin son günlerinde yanında olacağının garantisi yok eşin senden önce ölebilir çocukların yurt dışında olabilir maddi durumları iyi olmayabilir çeşitli sebeplerden aranız açık olabilir çevremde yaşlı yakınlarımın çocukları olduğu halde hepsinin yanında bakıcıları vardı alzheimer olanlar ise bakımevlerindeydi evlilikte tıpkı yatırım gibi yaptığın portföyün her zaman kaybetme riski vardır

2. Şu devirde anaya babaya çocuklar dan bi fayda olmaz. Eskiden insanlık vardı merhamet vardı. Kimse kendini kandırmasın.... Sana yarın yaşlandığında evladın bakmaz.... Paran varsa bakar anca... Etrafınıza bakın anlarsınız... Birbirine kanka diye hitap eden toplumdan bişe beklemeyin....

3. Bana bakar yaşlılığımda diye çocuk yapılmaz.

Yapılan çocuk anne-babasına niye borçlu olsun? Evliliklerde sevmediğim şeylerden birisi de tam olarak bu.

Çocuk yapılmışsa çcuktan karşılık beklemeden yapılır. Elden gelen en iyi şartlarda, en doğru şekilde yetiştirilmeye çalışılır. Gerisi oluruna bırakılır.

Belki çocuk gidecek ABD'de herkesten uzakta kendine başka bir yaşam kurmak isteyecek? Aman oğlum kızım gitme bizi yalnız bırakma deyip çocuğun psikolojisini bozup hayalleri ile oynamaya ne hakkı var ebeveynlerin?

ytd

4. evlilikten ve çocuklar dan da bu kadar korkmayın.
    kendi soyunuzun devamını istemeyen kişiler kendileriyle barışık değildir.
    yaşamda temel içgüdü yemek , içmek , üremek.
    kendinizden bu kadar nefret etmeyin
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    çocukların ya da eşin son günlerinde yanında olacağının garantisi yok eşin senden önce ölebilir çocukların yurt dışında olabilir maddi durumları iyi olmayabilir çeşitli sebeplerden aranız açık olabilir çevremde yaşlı yakınlarımın çocukları olduğu halde hepsinin yanında bakıcıları vardı alzheimer olanlar ise bakımevlerindeydi evlilikte tıpkı yatırım gibi yaptığın portföyün her zaman kaybetme riski vardır
    Aile , tüm canlılar için temeldir. Olmazsa olmazdır.

Ancak ; her konuda yozlaştırılan bu millet ne yazık ki aile bağlarını da koparttı. FETÖ denen pislik, sürekli okullarında- dershanelerinde çocuklara '' siz en değerlisiniz. Öncelikle kendinizsiniz. Aile bir hiçtir. Sizin sırtınızdan geçinmek için sizi büyütüyorlar ......vb '' diye aşıladılar. Konuşulanlar , öğretilenleri sakın ailenizle paylaşmayın diye de sıkı sıkı öğütlediler. Haliyle çocuklar sadece - abi , abla - dedikleri pisliklere güvendi. Aileden koptu. Bu konuda çok örnek gördüm .

Bir komşum, özenle büyüttüğü tek erkek çocuğunu ( 2 kızı da vardı ) liseye kadar ite kaka okuttu. Kızlarına çok acımasız davranıyorlardı. Bu Ali efendi askere gitti geldi. İş aramıyor. babadan her gün maaş alır gibi para alarak hayatını yaşıyor. Baba mahallenin hocası ( eskiden mele dedikleri , nuska da yazıyordu ) çok sevilen biri. Bir gün bitişik evden bağırtı, küfür ve ağlama sesleri geliyor. Ben gittim ne oluyor diye avludan girdim. Ali efendi yanındaki genç bir kızla birlikte annesini tekme tokat dövüyordu. Kızarak ittirdim, dışarı çıkardım. Babasına olayı sorunca ; sevdiği bu kızı kaçırdığını, birlikte Antalya da yaşayacaklarını, buradaki malları satarak kendisine vermesini istemiş. baba kabul etmiş annesi reddetmiş. Yalvarmış yakarmış kızı geri götür, isteyelim, düğününüzü yapalım bize yakışmaz böyle şeyler felan demiş.

Sonuç ; Babası eşini dinlemeyerek o tarihte 20 dönüm imar sınırındaki tarlayı sattı Ali efendiye verdi. Ali efendiyi bir daha hiç görmedik. Bu anne- babaya ise büyük kızları ölünceye kadar baktı. Utançlarından kimseyle konuşmadılar, adeta ölmeden mezara girdiler. O nedenle her şeyin dozu çok önemli. Kız evladı- erkek evladı ayrımı yanlış. İyi eğitimle , ailede güçlü sevgi bağlarıyla donatılan çocuklar daima vefalı olurlar. Zaten bu devirde çocuklara da çok yüklenmemek gerek. Eski dönemde tarım toplumunda insanlar bir arada yaşamak zorundaydı ve atası ölünce aynı toprağı kendisi işliyordu. İnsan gücü ön plandaydı. Şimdi, teknoloji var. Herkesin az- çok geliri var. Sosyal yardım kuruluşları ve diğer kurumlara ulaşmak çok kolay.

6. Tansu Çiller ve hükümeti son 99 yılın EN KÖTÜ ekonomi yöneten kişisi ve hükümetiydi.

Artık en kötü değil, sondan ikinci …

https://twitter.com/ProfDemirtas/sta...sYioT-6iA&s=19

Tansu Çiller dönemini çalışan olarak yaşadım.

Fakirleşme bugünkü kadar yoktu asla zira enflasyon oranı neyse oydu ve çalışanlar ona göre zam alırdı.
    Enflasyon oranında (%120) zam alıyordum.

Bugün var mı %170 zam alabilen?

https://twitter.com/AtakanSevgi_/sta...00OQEI_AA&s=19
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7. kendini sevmeyen , bencil ve cimri kişiler çocuk yapmasın,
    çocuklar ne verirsen onu alırlar.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8. Sn. Ressam sizde de ne hikaye var hepsi ibretlik keyifle oluyorum selamlar.

Çocuk konusunda da es konusunda da hayat konusunda da hiç bir garanti yok. Çocuk yaparsın bir rahatsızlığı olur ölene kadar sen bakarsın. Hepsi hayatın içinde var. Ama bence yaşamak da bu demek, neyse riski onu alıp. Herkese de sonsuz saygım var...

Sadece hem yapmayıp hem ağlayana saygım yok!

Sayfa 708/1122 İlkİlk ... 208608658698706707708709710718758808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •