Artan

249,70 10 18:10
108,50 9.98 18:10
21,94 9.97 18:10
259,50 9.96 18:10
21,22 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

77,90 -9.99 18:10
9,96 -9.95 18:10
16,38 -9.95 18:10
1,41 -9.03 18:10
21,86 -8.07 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.647.548.492,50 18:10
8.598.707.337,64 18:10
6.479.891.340,50 18:10
6.323.791.257,20 18:10
5.969.869.447,75 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 435 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ama benı dışladıgınız sürece nasıl benden yararlanabıleceksınız cidden amacım yardım etmek.

varsa bilginiz hisseler üzerinde konusalım.

BEN ORGE DİYORUM. bence güzel bir hisse güzel bir şirket cok iyi iş yapıyor. TEMettüyü kriter baz alıyorsunuz geçen sene dagıtmış.

Yanlız benım kriterimde 20 senelik yatırım yoktur. bir şirketi 20 yıl tutmam için gelecek 20 yıllın garantiyi almış olmam gerekir. MAntıgım öyle diyor.

ORGE içinde almak istiyorsan alırsın her 3 ayda bir sen analiz edemiyorsan bılancoyu bana yaz özelden bilancosunu beraber degerlendirelim. bilanco aynı karlılıgını korudugu surece satmak yok. bilancoda bir bozukluk gorursek o anda satacagız. ve başka arayışlara gireceğiz.

Dolayısıyla 3 ay sonrakı bılanco bozulmuşsa satmak zorunda kalacaksın. Bozulmadan giderse sen satmak ısteyınceye kadar elınde tutabılırsın.

Bu hisse bu bılancolarla giderse. Yıllık ortalama en az %40 bırakacagını düşünüyorum. Gelecek yıl temttü dağıtırmı dagıtmaz mı bılmem ama merak etme temettü dagıtsada dagıtmasada kazancından bır eksık yaratmayacağını garanti veriyorum.

İstersen detaylı bilancosundanda bahsedebilirim.

Yada istediğin bir hisse varsa ona bakayım birde benden dınlemıs ol
    Benim akla ihtiyacım yok, kendimde yeterince var. Ama fikirlerinizin başımızın üzerinde yeri var.

Yalnızca fikirlerinizi ifade etseniz ve biraz da mütevazi olsanız, dışlanmışlık psikolojisine girmezsiniz inanın..

Orge'ye kendim bakar, kararımı da kendim veririm, para benim, risk benim, getirisi de götürüsü de benim. Hasbel kader yatırım yapar da zarar edersem kendimden başkasını da sorumlu tutmam. Ama kar edersem "uyandırma servisi" olarak size bir teşekkürü borç bilirim.

2.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Benim akla ihtiyacım yok, kendimde yeterince var. Ama fikirlerinizin başımızın üzerinde yeri var.

Yalnızca fikirlerinizi ifade etseniz ve biraz da mütevazi olsanız, dışlanmışlık psikolojisine girmezsiniz inanın..

Orge'ye kendim bakar, kararımı da kendim veririm, para benim, risk benim, getirisi de götürüsü de benim. Hasbel kader yatırım yapar da zarar edersem kendimden başkasını da sorumlu tutmam. Ama kar edersem "uyandırma servisi" olarak size bir teşekkürü borç bilirim.
    aslında hep mutavazi gidiyorum ama biri gelip konu dışı al satcı temettü karışıtı vesaireci gibi girince teller atıyor.

Alın anlamında demedim. Somut bırseyler konusunda dediğiniz için yazdım. Yani sizin söylediğiniz yapıyorum gelin beraber hisse çıkartalım.

yazımda son paragrafinde birde benden dınlemıs ol ? yani aslında ukalalık etmedim. siz zaten analiz etmişsiniz birde ben analiz edeyim. diyorum. getirin ben bakacam sen anlamassın tarzı ukalaca yazmadım. Onun öcesindeki tartısmalarda evet sivrildiğim dogru. Onunda sebebini yazdım.

benim dışımda ne konusulmus dıye baktım şu ve şunun gibi şeyler bu sene x hissesi su kadar temettü acıkladı gelecekte soyle acıklarsa süper olur. bir başkası en cok temettü veren şirket hangileri.

Bir başkası su hisse temettü veriyor su su sebepten ucuzlamıs bence ıyı bır fırsat vesaire.

objektif olarak bakmaya calısın yazılanlara eleştirmek için söylemiyorum bunlarda konuslmalı lakın aslında cogu yazı gelecekteki hayaller üzerine yani somut birşey yok.

Mesela isyat söyle böyle temettü dagıtmış bence gelecekte söyle gider denilmiş hangi gerekçe hangi bilanco hangi yatırıma göre ? somut olabilmesi için ikna edici deliler olmalı bakın bu bilancosu su kadar kar var vesaire diye anlatan kimse yok.

çoğu kişi portfoyunu yazmış.

bir kaç kişi x hissesi biraz pahalı y hissesi biraz ucuz demiş. ama sebeplerini acıklamamıs neye dayanarak ucuz veya pahalı ? neye dayaranarak gelecekte kar ettirecek hangi delileri sunabildin sayfadakı diğer okurlara ?

bir scantek arkadaşımız güzel en azından bıraz daha somut dıyebılecegımız yazılar yazmış.

Bende bu gerekçeleri sorgulayarak arkadaşımıza dedimki temettü hisseleri üzerine emeklılık planı yapacağız fakat gelecekte hangi hisselerin ne kadar temettü dağıtacağını bilmiyoruz bunu nasıl yapacağız diye sordum ?

Bunun bir garantisi olmadığı içinde temettüye bel baglamayıp bilancoya bel baglasak daha iyi olur dedim.

burada temettümü değilmi kısmını tartısmayalım burada sizin aldıgınız hisselerin bilancosunu resimlerle görsellerle sayılarla % oranlarıyla konusalım. okadar sayfa geriye gittim bir tane bilanco analizi göremedim. mesela

BU sayfanın bir eksıklıgı herkes gelecekle ilgili hayal ve beklentilerinden bahsetmiş ama okuyuculara somut olarak ne verebilmiş.

3 gundur bilanco performanslarımızı konusacagımıza temettümü değilmiyi konusuyoruz.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    aslında hep mutavazi gidiyorum ama biri gelip konu dışı al satcı temettü karışıtı vesaireci gibi girince teller atıyor.

Alın anlamında demedim. Somut bırseyler konusunda dediğiniz için yazdım. Yani sizin söylediğiniz yapıyorum gelin beraber hisse çıkartalım.

yazımda son paragrafinde birde benden dınlemıs ol ? yani aslında ukalalık etmedim. siz zaten analiz etmişsiniz birde ben analiz edeyim. diyorum. getirin ben bakacam sen anlamassın tarzı ukalaca yazmadım. Onun öcesindeki tartısmalarda evet sivrildiğim dogru. Onunda sebebini yazdım.

benim dışımda ne konusulmus dıye baktım şu ve şunun gibi şeyler bu sene x hissesi su kadar temettü acıkladı gelecekte soyle acıklarsa süper olur. bir başkası en cok temettü veren şirket hangileri.

Bir başkası su hisse temettü veriyor su su sebepten ucuzlamıs bence ıyı bır fırsat vesaire.

objektif olarak bakmaya calısın yazılanlara eleştirmek için söylemiyorum bunlarda konuslmalı lakın aslında cogu yazı gelecekteki hayaller üzerine yani somut birşey yok.

Mesela isyat söyle böyle temettü dagıtmış bence gelecekte söyle gider denilmiş hangi gerekçe hangi bilanco hangi yatırıma göre ? somut olabilmesi için ikna edici deliler olmalı bakın bu bilancosu su kadar kar var vesaire diye anlatan kimse yok.

çoğu kişi portfoyunu yazmış.

bir kaç kişi x hissesi biraz pahalı y hissesi biraz ucuz demiş. ama sebeplerini acıklamamıs neye dayanarak ucuz veya pahalı ? neye dayaranarak gelecekte kar ettirecek hangi delileri sunabildin sayfadakı diğer okurlara ?

bir scantek arkadaşımız güzel en azından bıraz daha somut dıyebılecegımız yazılar yazmış.

Bende bu gerekçeleri sorgulayarak arkadaşımıza dedimki temettü hisseleri üzerine emeklılık planı yapacağız fakat gelecekte hangi hisselerin ne kadar temettü dağıtacağını bilmiyoruz bunu nasıl yapacağız diye sordum ?

Bunun bir garantisi olmadığı içinde temettüye bel baglamayıp bilancoya bel baglasak daha iyi olur dedim.

burada temettümü değilmi kısmını tartısmayalım burada sizin aldıgınız hisselerin bilancosunu resimlerle görsellerle sayılarla % oranlarıyla konusalım. okadar sayfa geriye gittim bir tane bilanco analizi göremedim. mesela

BU sayfanın bir eksıklıgı herkes gelecekle ilgili hayal ve beklentilerinden bahsetmiş ama okuyuculara somut olarak ne verebilmiş.

3 gundur bilanco performanslarımızı konusacagımıza temettümü değilmiyi konusuyoruz.
    Çizdiğiniz bu çerçeve çok sağlıklı ve kapsayıcı. Aslında benim de anlatmaya çalıştığım buydu.

Somut olarak bahsettiğiniz için İSYAT'ı biraz açmak istiyorum. Bu hissenin potansiyeli en fazla mevduat faizinin üzerine % 2-3 artılı bir potansiyeli olan bir hissedir. Son 4-5 aydır bakmadım ama değiştiğini sanmam, reel getirisinden fazlasını temettü olarak dağıtan ve bu nedenle özkaynakları giderek reel olarak azalan bir şirket var karşımızda.

Mevduata göre bir dezavantajı da var bu gün alıp yarın satmaya kalksanız % 1 zarar edersiniz. Çünkü alım satım da iş yatırımın girilmiş milyon lotluk emirleri var hergün.

Reel olarak küçüldüğü için orta ve uzun vade de yönetim giderleri mevduata artısını da sıfırlama potansiyeline sahip.

Neresinden baksanız örnek gösterilecek bir hisse değildir, benim gözümde. Zarar ettirmez ama aman aman kazandırmazda.

Orge'ye bakıp fikirlerimi yazacağım. Benzer potansiyeli olduğu düşünülen hisselerin tartışmaya açılmasının topiği canlı ve yararlı tutacağına inanıyorum. İsgyo ve genel olarak yatırımları olan gyo'lar konusunda riskler ve potansiyeller olduğunu düşünüyorum. Bu konuda fikri ve bilgisi olanların paylaşımları da makbule geçecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Çizdiğiniz bu çerçeve çok sağlıklı ve kapsayıcı. Aslında benim de anlatmaya çalıştığım buydu.

Somut olarak bahsettiğiniz için İSYAT'ı biraz açmak istiyorum. Bu hissenin potansiyeli en fazla mevduat faizinin üzerine % 2-3 artılı bir potansiyeli olan bir hissedir. Son 4-5 aydır bakmadım ama değiştiğini sanmam, reel getirisinden fazlasını temettü olarak dağıtan ve bu nedenle özkaynakları giderek reel olarak azalan bir şirket var karşımızda.

Mevduata göre bir dezavantajı da var bu gün alıp yarın satmaya kalksanız % 1 zarar edersiniz. Çünkü alım satım da iş yatırımın girilmiş milyon lotluk emirleri var hergün.

Reel olarak küçüldüğü için orta ve uzun vade de yönetim giderleri mevduata artısını da sıfırlama potansiyeline sahip.

Neresinden baksanız örnek gösterilecek bir hisse değildir, benim gözümde. Zarar ettirmez ama aman aman kazandırmazda.

Orge'ye bakıp fikirlerimi yazacağım. Benzer potansiyeli olduğu düşünülen hisselerin tartışmaya açılmasının topiği canlı ve yararlı tutacağına inanıyorum. İsgyo ve genel olarak yatırımları olan gyo'lar konusunda riskler ve potansiyeller olduğunu düşünüyorum. Bu konuda fikri ve bilgisi olanların paylaşımları da makbule geçecektir.
    Merhaba Sn.Ekfuture ve Sn.Erhan

ISYAT'ın temettü verimi enflasyondan yüksek olması ve hisse fiyatının ucuz (1 TL) olması sebebiyle, lot sayım fazla olsun diye üç-beş kuruş birikmiş paramı bu kağıda yatırdım. Bu ay sonu %12.50 temettü verecek. Borsada yeniyim, kısa vadeli al-sat yapmak amacım yok. Uzun vadeli düşünüyorum, yazdıklarınızı okuyunca ISYAT için iyi bir temettü kağıdımı? diye aklımda bir soru oluştu. Fikirlerinizi öğrenmek beni memnun edecektir.

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by Pardayan Yazıyı Oku
    Merhaba Sn.Ekfuture ve Sn.Erhan

ISYAT'ın temettü verimi enflasyondan yüksek olması ve hisse fiyatının ucuz (1 TL) olması sebebiyle, lot sayım fazla olsun diye üç-beş kuruş birikmiş paramı bu kağıda yatırdım. Bu ay sonu %12.50 temettü verecek. Borsada yeniyim, kısa vadeli al-sat yapmak amacım yok. Uzun vadeli düşünüyorum, yazdıklarınızı okuyunca ISYAT için iyi bir temettü kağıdımı? diye aklımda bir soru oluştu. Fikirlerinizi öğrenmek beni memnun edecektir.

Teşekkürler.
    Dediğim gibi 4-5 aydır isyat'ın portföyüne bakmadım. Ama baktığım zaman % 15-20 oranında hisse ve % 80 oranında sabit getirili kıymetlerden oluşan bir portföyü vardı. İsyat analistleri portföye hisse seçiminde çok iyiler, bir de şu son ralli ile bu hisselerde iyi bir kar yapmışlarsa, bu sene temettü sonrası portföyde reel bir değer azalışı olmayabilir. Ama portföyün çoğunluğunu sabit getirili kıymetler oluşturduğu için temettü potansiyeli kısıtlıdır. Siz de demişsiniz, getirisi enflasyondan yüksek diye. Ama bu yükseklik hisse senetlerinin nötr olduğu durumda % 2-3'ten fazla olmaz. Ama borsa ters gider, isyat reel portföy değer kaybınını göze alarak yüksek temettüye devam ederse bu portföyü reel olarak eritir.

Burada yapmanız gereken, isyat temettü dağıttıktan sonraki portföy büyüklüğünü, geçen yılın aynı döneminin portföy büyüklüğü ile kıyaslamaktır. Portföyün oransal değer artışı enflasyondan az ise portföy reel olarak değer kaybediyordur, yani anaparadan temettü ödenmiş demektir.

İsyat'ın sabit getirili kıymetlerini de mercek altına yatırmak gerekiyor. En son baktığımda sabit kıymetlerin vadesini kısaltma çabası içinde idiler. 16 Nisan'dan sonra faizler patlarsa portföyün değeri yeni faiz oranlarıyla vadelerin uzunluğu oranında değer kaybına uğrayacaktır. Ama bir sürpriz olur da piyasa faizleri düşerse portföy extra değer kazanacaktır.

Gördüğünüz gibi sorunuzun cevabı bizde değil, işyat'ın bilançosunda ve gelecekte borsa ve faizin gideceği noktalardadır.

Bizim burada isyat'ı örnek olarak göstermemizin nedeni isyat temettüsünün reel bir temettü olmamasıdır. Siz aynı parayı 32 gün vade ile rekabetçi faiz oranları ile bankalarda çevirseniz 1-2 puan eksiği ile aynı getiriye sahip olabilirsiniz, yani amacımız, isyat'ı olumsuzlamak değil, sabit getirili bir enstrüman oluşuna vurgu yapmaktır. Yani isyat'ta aldığınız temettü değil (hisse portföyü hariç) faizdir. Karşılaştırması da faizle yapılmalıdır.

İsyat'ın portföyü çok karmaşık değildir. Bence kendiniz verdiğim bu bilgiler çerçevesinde hisseyi değerlendirin. Gerekirse özel mesajla tereddüt ettiğiniz hususları bana sorabilirsiniz. Ama dediğim gibi riskleri kendiniz değerlendirip karar vereceksiniz.

Edit: Biraz önce portföye baktım. En son haftalık rapora göre hisse başı portföy değeri 1.49 TL gözüküyor. Yani % 32 oranında iskontolu işlem görüyor. Bu oran 5-6 ay önce % 40 idi.
    Son düzenleme : ekfuture; 15-03-2017 saat: 03:06.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •