Sayfa 227/637 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Estağfurullah Sayın Miriel,
    Yolunuz açık olsun. Umarım istediğiniz hedefe ulaşırsınız.

Amaç önemli. Amaç para kazanmaksa işi zordur insanın, amaç kazandığı parayla olabildiğince güzel yaşamaksa ona ulaşmak daha kolaydır. Birinin sınırı yoktur sen ona koştukça o senden uzaklaşır bir türlü ulaşamazsın, ömrünü yer. Tatmin olamazsın, mutlu olamazsın.

Diğerinde, hayatın güzelliklerini yaşama şansın olur.

Bakın Ömer Hayyam ne demiş, ne güzel ne anlamlı demiş;

Ben olmayınca bu güller bu selviler yok,
    Kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok,
    Sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok,
    Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok.

Ne adamlar gördüm, bankada parası çoktu. Ama bankadaki parasına dokunmamak için, çoluk çocuğunu alıp bir tatile götürmez, beraber bir yemek yemezdi. Üstüne başına bir şey almazdı, çocuklarının eğitimine para ayırmazdı. Tek hedefi, bankadaki parasının çoğalmasıydı. Bir sene önce yakın arkadaşlarımdan birisini kaybettim, ağır bir ve sancılı süren bir sürecin ardından gitti. Bu tip bir adamdı. O sancılı sürecinde sürekli konuşurduk. Bir gün sordum en büyük pişmanlığın ne Erdal diye.

"Kardeşim dedi, bende kendime sürekli soruyorum artık bunu. Dönüp bakıyorum, hanıma ve çocuklara çok ayıp etmişim. İçin boş bir amaç tüm ömrümü almış. Biliyormusun dedi ben hiç yurtdışına gitmedim, hiç Karadeniz'i görmedim."

Amaç önemli amaç.
    Teşekkür ederim Sayın CTugrul,

Amaç konusunda benzer düşünüyoruz, üniversite hayatında aile yükümlülüğü olan birinin yaşadığı zorlukları yaşamış olmadığım için düşüncelerimin gerçekleştirilebilir olması konusunda eleştiriler veya katılmayanlar olabilir, oluyor da ancak ben de benim rahatımı sağlamayacak parayı ve paranın uğrunda bitmiş bir hayatı pek hoş görmüyorum.

Umarım düşündüğüm şekilde gerçekleştirilebilirim.

Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Haddim olmayarak Soda ile ilgili araya girmek istiyorum;

Soda'nın en büyük iş kalemlerinden biri de bilindiği gibi Cam Elyaf. Çayırova'da bulunan Cam Elyaf fabrikası Balıkesir'e taşınıyor. 2018 bahar aylarında faaliyete geçecek.
    Yapılan yatırım tutarı 400 milyon TL.
    Oldukça yüksek bir rakam.
    Bu rakam bilançoda yıllara bölünecek tabii ama kaça bölünürse bölünsün yüksek bir rakam.
    Karınağrısının nedeni bu 400 milyon TL olabilir.
    Şişecam Elyaf Sanayii, Balıkesir'deki 70 bin ton/yıl cam elyafı üretimi yatırımı için teşvik belgesi aldı

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:

Bağlı ortaklığımız Şişecam Elyaf Sanayii A.Ş.'nin Balıkesir'deki 70 bin ton/yıl cam elyafı üretimi yatırımı TC. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından Stratejik Yatırım kapsamına alınmış ve yatırım tutarı 330 milyon TL olan teşvik belgesi Şişecam Elyaf Sanayii A.Ş.'ye verilmiştir.

Yatırımın yararlanacağı teşvik unsurları aşağıdadır:
    - KDV istisnası
    - Gümrük Vergisi Muafiyeti
    - Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: 7 yıl
    - Yatırım Yeri Tahsisi
    - Vergi İndirimi: %90, YKO %50
    - Faiz Desteği

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/631516

3. Merhabalar;

Elinde excel formunda maliyet hesaplamak için tablo olan kimse varmı?

Varsa, rica etsem mail atması mümkünmü?

Saygılar.

4. üstadlar krızde yaşadıklarını arada yazsa da okusak. bide forumda kerevitaş zamanında efsaneymiş eski konulara baktım bulamadım olay ne anlatabilecek biri var mı?

5.  Alıntı Originally Posted by topalördek Yazıyı Oku
    sayın dudu ve Cautionary üstadlarımızdan ve diğer üyelerimizden aksa için yorum bekliyorum amacım kumbara gibi birikim yapmak düzenli temettü de var ilgimi çekti. ekran takip edip al sat yapmak istemiyorum işten vakit bulamam. portfoyde bir hisselik yerim kaldı . hekts eregl froto soda var şimdilik. aksa aday sizce yerinde mi yorum almak istiyorum?
    Aksa benim aday listemde hep ilk 5 de yer alıyor...Kriter setimden de geçer not alıyor...sadece 1-0 şeklinde çalışan grafik pahalı kriterinden fail ediyor..Bu nedenle fiyatını uygun bulan portföyüne alabilir bence...her ay 100-200 tl lik alırım diyen beklemeyebilir. Benim gibi önemli bir meblağı borsaya ayıran biri için grafik pahalı kavramı önemli olduğundan fiyatın biraz daha düşmesi uygun olur...10 tl altında grafik pahalı engelinden kurtuluyor

6. Bugün bir erken emekli olarak güzel bir gün geçirdim. Hava muhteşemdi, 10-12 arası finansal işlemler ve portföy değerlendirmesi yaptığımdan bilgisayarın başındaydım. Onun dışında hep dışardaydım...Çocukları okula bıraktıktan sonra, ibb spor kompeksinde 1 saat yüzdüm(bedava)..sonra üskidar'da fethipaşa kousus ibb tesisinde kahvaltı yaptım (5 tl)...ardından yine başka bir erken emekli arkadaşımla birlikte sırf boğaz havası alalım diye vapurla karşıya geçtik...bir şeyler içtik...akşam 5 olmadan çocukları okuldan alıp eve geldik...6 gibi ailecek huzurlu bir akşam yemeği yedik.

araç yakıt parası, akıllı kart, kahvaltı, içecekler vs...yaklaşık 20 tl ye mükemmel bir gün geçirdim istanbul'da...üstelik yoğun olmayan saatlerde geçirdiğim için bu vakti, trafik, stres vs yaşamadım...az yoğun saatlerde yaşayınca, karşılaştığınız insanlar da genelde acelesi olmayan, düşük stresli insanlar oluyor.

Allah'a bir kez daha şükrettim, bu yaşta erken emeklilik keyfini yaşadığım için

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bugün bir erken emekli olarak güzel bir gün geçirdim. Hava muhteşemdi, 10-12 arası finansal işlemler ve portföy değerlendirmesi yaptığımdan bilgisayarın başındaydım. Onun dışında hep dışardaydım...Çocukları okula bıraktıktan sonra, ibb spor kompeksinde 1 saat yüzdüm(bedava)..sonra üskidar'da fethipaşa kousus ibb tesisinde kahvaltı yaptım (5 tl)...ardından yine başka bir erken emekli arkadaşımla birlikte sırf boğaz havası alalım diye vapurla karşıya geçtik...bir şeyler içtik...akşam 5 olmadan çocukları okuldan alıp eve geldik...6 gibi ailecek huzurlu bir akşam yemeği yedik.

araç yakıt parası, akıllı kart, kahvaltı, içecekler vs...yaklaşık 20 tl ye mükemmel bir gün geçirdim istanbul'da...üstelik yoğun olmayan saatlerde geçirdiğim için bu vakti, trafik, stres vs yaşamadım...az yoğun saatlerde yaşayınca, karşılaştığınız insanlar da genelde acelesi olmayan, düşük stresli insanlar oluyor.

Allah'a bir kez daha şükrettim, bu yaşta erken emeklilik keyfini yaşadığım için
    Konunun en özendirici mesajlarından biri, keyifli yıllar dilerim.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Konunun en özendirici mesajlarından biri, keyifli yıllar dilerim.
    ara ara böyle mesajlar atacağım...yanlış anlamayın...erken yaşta emekli olmak, sağlık ve zindelik varken bazı şeyleri yaşamak çok güzel...evet, özendirmeye çalışıyorum

geçen hafta cuma günü orhangazi de zeytin bahçemizde, hasada katıldık...köy meyveleri, sebzeleri ve doğal salamura zeytinle evimize döndük...köfteci yusufta köftemizi de yedik...10 da gidip 4 de döndüğümüz için ne trafik çilesi, ne kalabalık.

önümüzdeki hafta da baba ocağına 5 günlük bir gezi planlıyorum...havada çok güzel olacakmış şansıma. (salı gidip cuma dönünce 140 tl ye gidiş geliş uçak bileti mümkün)

Allah'a şükürler olsun.

Öyle erken emekli olunca vakit geçiremem, sıkılırım vs...hikaye bunlar...maddi açıdan asgari rakamı sağladıktan sonra, çok zevkli bir yaşam bekliyor sizi.

Sayfa 227/637 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •