Onemli Gunler Banner
Sayfa 175/214 İlkİlk ... 75125165173174175176177185 ... SonSon
Arama sonucu : 1707 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

  1. Evet halilbuhur hocamızdan baslayalım sayfasını ılk gunden bu yana takıp ederım, internet sitesini değil, uzun vadeli yatırımcı 1 topıgınden ıtıbaren takıp edenlerdenım bir çok kişi beni o topıkten tanır.

    En son uvy 6 ya kadar geldi topık sonra sıte işlerine vesaireye döndü halıl hoca.

    Önce ondan baslayalım. Kendisini tanırım gayet mutavazı iyi niyetli yardımcı olmaya calısan ve tecrübelerini paylasan bir arkadaşımız abimiz. Kendısıyle telefonlada görüşürüz. Çok emekleri olmuştur hisse.nete

    İlk sloganı AL UNUT!!! idi. Çoğu kez ve bir kaç kişi ile topıkte olay çıktı. AL UNUT stratejisine ben ve bir kaç kişi karşı geliyorduk. Bunun doğru birşey olmadığını şirket karları her an kötüleşip zarara geçebilir bunun bir garantisi olmadığını dile getiriyorduk. Tabiki yine çeşitli suçlamalar kumarcılar al satcılar burayı bastı gibi yaklaşımlar sergilendi.

    En nihayetindede halil hocam bizim dediğimiz noktaya gelmeye basladı (3 sene sonra) yani AL İZLE demeye basladı. Daha sonra bu stratejiyi geliştirerek Aldığı hisseleri yaklasık 6 ay 1 sene sonra bazılarını değiştirme stratejisine geçti.

    Bence isabetli ve en doğru karardı olması gerekeni yaptı. BU kez topık sakınlerınden şikayetler gelmeye basladı. Bu nasıl uzun vadecilik hisse değiştirilirmi ozman uvy olmuyor gibilerinden. Evet UVY olurmu olmazmı büyük bir soru işareti ama olması gereken en isabetli ve garantili yolu seçtiğini söyleyebilirim.

    Web sitesindeki grafiklere bakınca görüyorum kı ideal veri terminaline geçiş saglamış. BUHUR25 endeksini ideal veri terminalinde ben yaratmıştım ilk başta. Paylaşmıştım topıklerınde Sanırım oradan hareketle kendileride böyle bir endeks yaratmışlar.

    Fakat idealde bu endeksi yaratırken. Hisseleri zamanla değişiklik gösterdiyse bunu baz almıyor. Yani seçilen 25 tane hisse var diyelimki bu 25 hisseyi eşit agırlık verek seçtiğinizde bunun ortalamasını tıpkı bist30 gibi puansal olarak gösteriyor.

    yani 1 sene once buhur 25 te olup şu an olmayan hisseleri değişiklikleri aktarmıyor.

    BU sebeple çıkan BUHUR25 endeksi son seçilmiş hisselerin geçmişten bu yana olan getirisini göstermekte. Gerçek performansı yansıtmamaktadır. Fakat gerçek performansın ben kötü olduğunu sanmıyorum çünkü halil bey nisbeten isabetli hisse seçimleri olduğunu düşünüyorum.

    Hisse değişiklikleri uygulayarak manuel hesaplamayı son 2 veya 3 yıldır yapıyor halıl hoca hatta sayfasında link atarak banada göstermişti. Kısaca performansı manuel olarak son 3 yıldır hesaplıyor diyebiliriz. Şuan performansı son 3 yılı ne durumda bilmiyorum ancak kötü olduğunuda sanmıyorum.

    Halil bey hisse seçimlerini kendisi yapar önce aşırı TV durumuna ağırlık verek yapıyordu son 3 yıldır bilancolara daha çok agırlık vererek yine TV dağıtan hisseleri seçiyor. Tabiki TV muhabbetıyle alakalı sayfalarca tartısmalar yaşandı o sayfada benım tarafımdan. Şu anda YÜksek TV ye değil ancak TV dağıtıp dagıtmamasına muhakak bakıyor daha sonra bilancolara göre hisseyi belirliyor. Yani halil bey için çok yüksek temettü dağıtan ancak bilancosu beğenmediği hisseyi listeye almıyor mesela. Daha önceden bunu çok yapardı bilancolarda kendini geliştirdikten sonra bu durumu düzeltti.

    Soorulara geçelim.

    1-quenstocku geçelim herhangibir platformda ideal veri terminali dahil TV ye göre hisse formulu uygulandığında %99,9 repaint yapacaktır. Reapintin sebebi quenstock değil fiyata bağlı formulden kaynaklanmaktadır. TV formulunu repaintsiz yazılması çok güç repaintsiz yazıldıgındada saglıklı calısmayacağını düşünüyorum. Aynı f/k gibi fiyata baglı tum formuller için geçerlidir. Çünkü gelecek yaşandıkça geçmiş değişmek zorunda hisse grafik fiyatları geçmişe göre düzeltilmektedir bu sebeple hisselerin TV oranları geçmişe dönük değişmektedir. Ayrıca yine sürekli fiyat oynadığı için bugun seçilen hisse yarın fiyat yükselir veya düşerse hemen ertesi günü bile değişecektir. BU TARZ formuller günlük trade seklınde kullanılabilir BUgun TV si 2,01 diye alırsın yarın 1,99 olur satarsın seklınde uygulanırsa ancak TV oranının nelere yol actıgı gorulebılır. 2,01 ken al 3 ay bekle 1,00 bile düşse dediğin zaman saglıksız calıstıgını anlaşılıyor olması lazım. Ha yinede illa test edilmesi gerekiyorsa o günlere dönüp TV oranları tek tek cıkartılmalı Düzeltilmemiş fiyatlarla hesaplanmalı TVler. daha sonra testini yapabılırsınız fakat bu test sanırım 1 ayınızı alır sızden herseyı manuel hesaplamak zorunda kalacaksınız.

    2-Hangi en iyi 5 hisseyi kastettiğin önem arz ediyor hocam sence son 5 6 yılın en iyi 5 hissesi BUHUR25 içinde mi ? hangi kriterin en iyi 5 lisinden bahsedeceğiz. Mesela BANVT son 5 yılda %400 gitti ASELSAN yine %600 AFYON %350 gitti. bu hisselerin hangisi BUHUR veya TEMETTÜ hisseleri içine girdi ? Had bunları bir kenara atalım ortada düzgün calısan bir formul yok dolayısıyla neyi kıyaslayacağız ? TV formulu veya TV >2 formulu şu getiriyi saglamıştır diyebilen birisi varmı bu topıkte veya baska bir yerde ???? YOK yani dün önceki gün diğer arkadaslar neyi ıspatladı TV formulunun düzgün hesaplama yapmadığını ıspata dayalı teste dayalı bir biçimde acıkladı. Ortada veri yok ama buhur 25 ile kıyaslama yapmak istiyorsunuz ?? Yani sankı hala ortaya cıkan getiriler doğru veya kısmen doğru kabul ederek bir kıyaslama içine girmek istiyorsunuz sanki ?.

    Önce TV formulunun repaintsiz nasıl calısacağı hakkında fikirler ortaya atılmalı Daha sonra bu fıkır hayata geçirilip TV formulu şu getiriyi saglıyor alın test edin çürütün denmeli çürütemez isek elde edilen getiri doğru kabul edilir. Elde ettiğimiz bu veriyi istediğiniz heryerde kıyaslamaya tabi tutarız. Fakat daha biz veriyi elde edemedik ????

    Eğer kastetiğiniz şey buhur25 TV hisselerinden seçme genel anlamda 25 hısse bu kadar getiri saglamışsa quenstock rasgele bile bu hisseleri seçse muhtemelen bu cıvarda veya bundan daha fazla getiri sağlar diye bir teork yaklasım sergılıyorsanız. BU teori üzerinden gidelim derseniz buhur25 i alır farklı 5 lı kombınansyonlarla teste tabi tutarsınız. Elde ettiğiniz istatistik size en düşük 5 lı portfoy ile en yüksek 5 lı portfoyu verir. daha sonra ağırlıgın yani medyan değerine bakılır. BU değerde bize quenstock rasgele dahi olsa bu hisselerde bir 5 li oluşturdugunda ne elde edeceğini verir. Fakat sorun şu ki bu teori baştan çürüyor cunku quenstock seçeceği 5 li hisseyi sadece buhur25 le sınırlandırsak bile geçmişe dönük değiştirecek.

    Zaten sorun da bu derdimiz calısan bir formulun geçmişe dönük getirisini gördükten sonra diğer formullerle kıyaslamak. Haa dersenizki yaw ben TV ye göre hisse seçeyim yaslanayım arkama bunun için programa dahi ihtiyaç yok TV ye göre kendın 5 tane hısse seçer 3 ayda bır değiştirerek gidersin. Ama amacımız ne çeşitli formuller yaratıp en iyisi hangisi ise onu seçmek.

    Haa amaç TV ye göre hisse seçip uygulamaksa hemen yeni bir topık acın manuel hesaplamalar ile her 3 ayda bir TV en yüksekleri bulup portfoy olusturun. Quenstock bize ne veriyor çeşitli formullerı geçmişe dönük test etmemizi ve hangisini seçmemiz gerektiğine karar vermemizi saglıyor. geçmişte ne üretildiği önemsiz amaç sadece TV yatırımıysa topık baslıgı değiştirilmeli.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    "Kendimi borsacı sanarak 9 yılımı boşa harcadım." Sayın Halil Buhur ile bir söyleşi..

    http://globalekonomikmonitor.blogspo...-ylm-bosa.html
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    yukarıdaki mesajı aslında kararsızlar, deneme aşamasındakiler için bir tecrübe paylaşımı olsun diye paylaşmıştım. Fakat yazılanları okuyup biraz araştırınca formül yatırımıyla karşılaştırma yapmadan edemedim.

    Formül yatırımı ile BUHUR25 ‘i karşılaştırırsam şunları söylemem mümkün olur :

    1 . Aşağıda linkte verilen tarihler arasında getiri olarak BUHUR25, orijinal formülümüze göre biraz daha iyidir : [B]BUHUR25 %479, formüle göre 25 hisselik portföye yapılan yatırım %420 getiri sağlamıştır (BİST 100 = %20). [/B]

    Bence bunda en büyük etken BUHUR25 hisselerinin alım-satımında teknik analizin kullanılmasıdır.

    http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html

    Fakat Halil Buhur da bir portföyde 5-8 hisse olmasını önermektedir. BUHUR25’den, mesela, 5 hisse almak isteseniz bunun yöntemi var mıdır? Bu durumda Halil Bey’e mi sormalıyız, yazı-tura mı atmalıyız ya da tekniğe mi bakmalıyız?

    Formül yatırımında ise böyle bir sorun yaşamazsınız.

    2 . BUHUR25’e dahil hisseler bizzat Halil Buhur tarafından seçilmektedir. Hangi hisselerin kalacağına, hangilerinin gideceğine o karar vermektedir. Seçim tekniği herkese açık mıdır? Kurallar herkesin uygulayacağı kadar belirgin midir? Ben buna ilişkin bir bilgi bulamadım. Peki, bu durumda Halil bey yarın yazmayı bıraktığında yatırımcının durumu ne olacak ?

    Formül yatırımında 75 lirası olan herkes, kimseye ihtiyacı olmadan, formülü uygulayabilir. Kurallarımız açık, anlaşılır bir şekilde net olarak bellidir.

    3 . BUHUR25 yatırımınına başladıktan yıllar sonra geriye baktığınızda ancak para kazanıp kazanmadığınız belli olacaktır. Başlangıçta riskinizi, getirinizi saptayamadığınız gibi sisteminizin işe yarayacağı "düşüncesiyle" başlarsınız.

    Formülde ise gelecekte bekleyebileceğiniz getiri ve aldığınız riskin boyutu baştan bellidir. Hatta işlemlerinizin % kaçında ne kazanacağınız, % kaçında ne kaybedeceğiniz bile yolun daha başında bellidir. Her şey matematiksel olarak belirlenmiş, bilimsel dayanakları açıklanmıştır.

    4 . “Temel ve teknik analizi bir bütün olarak görüyorum, hisse seçimine temel analizden başlarım. Eğer hisse temel analiz kriterlerimden sınıfı geçerse, ki aslında bu kriterlerden biri de hissenin tarihî uzun vadeli trendidir, sonrasında hissenin bulunduğu teknik durum uygun alım zamanlaması için teknik analiz devreye girer.
    Finansal analizde satışların, FAVÖK kârının artması, Yabancı Para Pozisyonunun güçlü olması, şirketin ihracata yönelik yurt dışı satışlarının güçlü olması, yıllık ve çeyreksel bazda kârlılığı artan bilançolar ve önümüzdeki dönemler için kârlılığı etkileyecek yeni yatırımlar / beklentiler önemlidir.” Yani BUHUR25’e hisse seçmek bir sanattır, bu sanatı uygulamak için belirli bir temel+teknik analiz bilgisi gerekir.

    Eğer BUHUR25’in hisse seçme kriterleri Queenstocka uygun şekilde formülize edilerek testleri yapılırsa bizim TV formülümüzü getiride geçmesi mümkün değildir.(teknik analizin yardımı olmadan)

    Formül yatırımında ise ne temel ne de teknik analize gerek yoktur. Cesareti olan herkes hemen uygulamaya başlayabilir.



    www.formulanaliz.com

    Dediğim gibi ; çoğu sorunun cevabı geçmiş sayfalarda var....

    Bu sabah queenstocksu tekrar edindim. Sayın th3scilian'ın belirttiği gibi programın "güncellenmesi" sonucunda geçmişe yönelik test sonuçlarına göre getiriler çok düşmüş. Bunun üzerine yukarıda belirginleştirdiğim kriterlere göre yeniden test yaptım ve sonuçlara göre FORMÜLÜN SEÇTİĞİ 25 HİSSELİK PORTFÖY, söz konusu dönemde, %335 GETİRİ SAĞLAMIŞ.

  3.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sadece tv verimi ile belki dediğiniz doğru olabilir. Taramayı yine TV'ine göre yapıp tarama yapılacak hisseleri xtm25 içerisinden seçerseniz; hem tv verimi yüksek, hem en az 3 yıl düzenli temettü ödemiş, hem de bir önceki seneye göre kar eden şirketlere yatırım yapmış olursunuz. Üstelik eşit ağırlıklı ve 10 hisseye düşürürseniz xtm25 endeksini katlayabilirsiniz.

    Türkiye için eşit ağırlıklı olmayan ama bu kriterlere yatırım yapan endeks : Bist temettü 25
    Amerika için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P Dividend Aristocrat
    Kanada için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P/TSX Canadian Dividend Aristocrats
    Brezilya için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P Brazil Dividend Opportunities


    Bizim piyasamız gelişmekte olan kategorisinde olduğundan (genç, dinamik) dividend aristocrat endeksinin CAGR oranına göre en azından 50% daha fazla getiri getirmesi beklenebilir. "High dividend etf's" olarak google araması yaparsanız birden fazla fon da karşınıza çıkacaktır.

    Basitçe, bu endeks yada fonları ilgili ülkenin performans endeksine oranlarsanız, getiri açısından tatmin edici olduğunu görebilirsiniz.

    Taramaların yapıldığı program repaint yapmış yada yapmamış önemli değil. Bunun nedeni tv kriterini Yunanistan gibi tükenmiş (CDS'leri 1000'ler ile ifade edilen) bir ülkede kullanmadığınız sürece size çoğu yatırım aracından yüksek getiriler sunacaktır.

    Yukarıda bulunan kriterleri internet'te ücretsiz birçok kaynağı kullanarak portföyünüzü yapabilirsiniz.
     Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Temettü verimi ile oluşturulan portföylerin performansı hakkında aklında soru işaretleri olanlar için ;

    SP500 endeks hisseleri içerisinden tv'ine göre yapılan sıralama neticesinde oluşmuş eşit ağırlıklı portföylerin backtestleri (malesef ingilizce) :

    https://imarketsignals.com/2016/trad...-lov-7-system/

    İnternette, Dünya çapında yapılmış bu tarz portföy testlerine çokca rastlayabilirsiniz. Ek olarak, Köksal bey ve Yaşar erdinç hoca'nın gerçek hayatta kullanıp deneyimledikleri de göz önüne alınacak olursa, temettü verimi kullanılarak oluşturulan portföyler hangi programı kullanırsanız kullanın getiri konusunda gayet başarılılar.
    Ülkemizde bildiğim (ben ve yaşar erdinç tarafından yapılmış çalışmalar DIŞINDA) konuya EN YAKIN örnek olacağını düşündüğümden buhur25 örneğini vermiştim. Üstteki iletimdeki alıntıda da göreceğiniz gibi BİRE BİR AYNI OLDUĞUNU İDDİA ETMEDİM.

    Bu konuda asıl çalışmalar YURTDIŞI kaynaklı; yukarıda sayın flexy'nin konu ile ilgili 2 paylaşımını alıntıladım.


    http://www.formulanaliz.com/2017/09/...rmul-yatirimi/ linkinde ise okuduğum kitaplarda formül yatırımını anlatan örnekleri derlediğim bir yazı mevcut.

  4. GÜNCELLEME SONRASI DURUMUMUZ ŞÖYLE :

    01.01.2005 – 24.03.2018 tarihleri arasında ;

    1- İMKB TÜM den finans, banka, holding, çimento vb. endekslerini çıkararak kalan hisseler arasından TV EN YÜKSEK İLK 5 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi %2925 ;

    2- TV EN YÜKSEK İLK 10 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi % 2251 olarak gerçekleşmiştir.

    Fakat bizim REPAİNT SORUNUMUZ VAR , bu nedenle bu getirilere güvenemeyiz. Bu portföylerde hisse sayısı az olduğundan repaint sonrasında hisse değişimi geçmiş getirileri etkileyecektir.

    O zaman benim çözümüm PORTFÖYDEKİ HİSSE ADEDİNİ ARTTIRMAK olacaktır. Örneğin portföyü 25 hisseden oluşturursam getiri % 2490 olacaktır. Bu portföyde repaint olasılığı daha azdır, ayrıca repaint olsa bile toplam portföy getirisine etkisi 1/25 oranında olacaktır.

    Ama yine de az da olsa repaint yapma ihtimali BİLE içinize sinmiyorsa yapılacak tek şey kalıyor : KRİTERLERE UYAN TÜM HİSSELERİ PORTFÖYE DAHİL ETMEK… Bu durumda queenstocksta ,

    Portföy adedi = 1

    Portföy hisse adedi = kriterlere uyan tüm hisseler

    şeklinde işaretlediğinizde KRİTERLERE UYAN HİÇ BİR HİSSEYİ DIŞARIDA BIRAKMAYAN bir portföyünüz olur; bu durumda da dışarıda repaint yapacak hisse kalmaz zira hepsi portföyünüzdedir.

    Bu şekilde REPAİNT YAPMASI İNKANSIZ PORTFÖYÜMÜZÜN GETİRİSİ % 1 9 8 1 olmuştur.

  5. Yazılarını okudum hocam hepsini.

    Çıkardığım ders şu ben bu sayfayı TV formulune yatırım yapmak için açtım quenstockdaki diğer formullerle işim yok. TV formulu getirileri bazı istatistiklerle belirlenmiştir. Ben buna güveniyor ve inanıyorum.

    Dolayısıyla TV formulunu manuel hesaplayarak dahi olsa yatırımımızı buna yapalım muhtemelen karla çıkacağız.

    Sayfanın özü bu mudur ?

    Buysa okey başarılar dilerim sizlere... bilgilendirmeler için teşekkürler.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  6. #1398
    Temettü verimini hesaplamak zor değil drizm hocam diyor ki manuel hesaplamalarla yapılan sonuçlarla program aynı sonuçları vermiyor neden biliyor musunuz ? Program repaint yapıyor çünkü


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  7. #1399
     Alıntı Originally Posted by kont314 Yazıyı Oku
    Temettü verimini hesaplamak zor değil drizm hocam diyor ki manuel hesaplamalarla yapılan sonuçlarla program aynı sonuçları vermiyor neden biliyor musunuz ? Program repaint yapıyor çünkü


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


    üstüne birde para verin diyor prgma

    çiflik banka bakarsak adam haklı beyler
    Ateşleri ateşlere katarak gel.. denizleri denizlere katarak...

  8. #1400
    repaintsiz hali ile zaten bedava olan şeye o halde şöyle seçin diyor programda ..

    repaint demek zaten külli zarar demek. programın repaint yaptığı yapacağını zaten söyledik.

    Tv listesindeki tüm hisseleri almaktan başka çare ve seçenek sunmuyor o halde.

    yani çöp.
    Ateşleri ateşlere katarak gel.. denizleri denizlere katarak...

Sayfa 175/214 İlkİlk ... 75125165173174175176177185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •