Originally Posted by
seanpaul
Bakın hocam bende bunu diyorum işte aynı şeyleri söylüyoruz bu yüzden benim size yanlış yapıyorsun deme hakkım olmadığı gibi sizde bana yanlış yapıyorsun dememelisiniz. Yatırım felsefeniz ile benim felsefem arasında bir virgül kadar fark yok aslında. Siz getirinizi Dolar ile hedge ediyorsunuz. Benim borsa harici farklı yatırımlarım olduğu için gelen getiriyi tekrar uygun şirkete ortak olarak yapıyorum. Hedge işini diğer yatırımların yapıyor zaten.
Yazdığım yazıdan çıkarım yaparak bu yazıyı yazmanıza sadece pes diyorum başkada yorumum yok hakim bey. Bundan sonra temettü şirketi demem istikrarlı büyüyen şirket derim sizinde gönlünüz olmuş olur. Birde benim bu yazımı okuyup Crdfa alması gerektiğini düşünecek kadar salak bir insanın da bir zahmet borsada işi olmasın, gerçi o kadar salak olan insan borsada parayı kaptırmasa telefon dolandırıcısına kaptırır. Bunun yanında alın terini gelip burda bir yoruma göre değerlendirecek insan yoktur diye düşünüyorum. Ben tanımadığım adamın yorumuyla iş yapmam yapanada sadece acırım. Benim yorumum Allahın emri değil ki adı üstünde benim yorumum gitsin önceki forumu araştırsın, önceki forumlarda yazdıklarıma baksın geçmiş geleceğin aynısıdır. Birde başkasının yorumunu ciddiye alacak insanlara tavsiyem gerçek kimliğini bilmediğiniz nickname ile yazan adamları bende dahil ciddiye almayın. Sonrada dizinizi dövmeyin. Yatırım olayı kişiye özeldir herkezin beklentisi bir olmadığı, zaman sınırı bir olmadığı için başkasının yatırım felsefesini kabul etmeyin mantıklı gelen bir yatırım anlayışı hoşunuza giderse kendi hayat tarzınız ve beklentilerinize göre şekillendirin. Hayat bu kadar basit. Halil abi kendince paylaşımlarda bulunurdu yıllar geçti ve paylaşımları başarılı olduğu için kendi görüşlerini beğenen bir kitle oluştu. Senin yerinde olsam Erhan kardeşim kendime ait bir topic açar ve orda insanları aydınlatırdım. Görüşlerin doğru ise zaten yıllar sonra senin felsefeni benimseyen bir kitle oluşur. Bu konuda hem fikir olduğumuz için tekrardan yazışmaya gerek yok. Hem fikir olduğumuz konu '' Sağlam şirketler düzenli büyüyorsa ona yatırım yaparız. Sen bedelsiz istersin ben Temettü doğrusuna şirket karar verir verdiğinede Allah bereket versin deriz. Ama şirket sürekli kar ediyor ve ne bedelsiz nede temettü veriyorsa ben o şirketi almam. Ha Buffet gibi bir yönetici olur o zaman amenna deriz ama ülkemizin gerçekleri öyle bir patron olmasını engelliyor. Bu yüzden kar etsin yatırım yapsın, yatırımları bitincede karını bana dağıtsın. Bu kadar basit bak aynı şeyleri söylüyoruz. Hem fikiriz bu yüzden karşılıklı atışmalar gerçekten ikimiz içinde zaman kaybı. Her geçen dakika ömrümüzden eksiliyor ve geriye döndüremiyoruz. Bu yüzden sayılı dakikalarımızı dolu dolu bilgi ile geçirelim. Saygılarımla...
Aynen hocam kırmızı diyorum ama yok illa al demem isteniyor. Benim için sıkıntı yok bundan sonra al derim. Ama kimse kusura bakmasın benim yatırım anlayışıma göre grafikler geçicidir. milyon tl'lerim olsa çizgilere bakarım ve %3-5 kazancı kabul ederim ama borsaya yatırdığım para %500-%1000 yapmadığı sürece benim için gerçekten bir önemi yok. Bu karları yapabilmemin tek yoluda uzun vadeli düşüncelerden geçtiğini düşünüyorum. Kimsede bu düşüncem dolayı bana yanlış düşünüyorsun demesin. Ha bana 1 senede %100 kazandıracak kağıt tavsiye edecek bir forumdaş varsada özelime mesaj yazsın. :D
Hay maşallah işte hocam bu maliyetleri paylaşın yeni üyelere doğru yolda olduklarını gösterin. Uzun vade yatırımcılığına ilk başladığımda arada resimler gelirdi kuruşlu maliyetleri görürdüm daha bir heveslenirdim. Tebrik ederim doğru yatırımınız için. Bu ülkenin gerçekten bilinçli yatırımcılara ihtiyacı var.
elinize sağlık imza
borsa yatırımcılar içindir.
Yer İmleri