Konulardan birkaçı benimle alakalı olduğu için bana da cevap hakkı düştü. Kaldı ki ben yazımı yazarken , eleştirdiğim kişilerden şüpheci kimseyi ayırmıştım. Şüpheci kimseyi hariç tutmuştum çünkü sizin yazılarınız boş laf salatası değil , gerçekçi bilgiler içeriyor demiştim.
Ama madem benim dediklerime açıklama istediniz yazayım.
1- Duran varlık değerlemelerin finansal tablolara nasıl ve hangi değerlerle yansıtılacağını kanun belirlemiş zaten. Buna benim açıklama yapmam gereksiz. Birçok firmanın portföyünde böyle yerler var ama defter değeriyle durur. Böyle bir arsa var mı , bu arsa bu kadar eder mi deseydiniz anlardım ama neden tablolarda görünmüyor demenizi çok anlamadım. O tablolar senede 4 defa bağımsız denetçiler tarafından denetleniyor zaten.
Bununla ilgili link ekte.
https://emlakkulisi.com/selcuk-yasar...-satacak/17197
2- Marka değerleri dünyanın her yerinde değerlendirilir ama bu somut bir yapı olmadığından ne fiyata ne mali tabloya böyle birşey koyamazsınız. Ancak şirketimi satıyorum dediğinizde marka değeri veya pazar payı değeri işin içine katırlır. Somut birşey olmadığı için bir anda yerle bir olabilir marka değeri. Mesela Arda Turan'ın marka değeri Barcelona'ya transfer olduğunda zirve yapmıştı ama şu an bebek bezi firması bile Arda'yı reklamında oynatmaz çünkü marka değeri eksiye düştü Arda'nın. Pınar da 2017 senesinde referandum sonrası patronun attığı tweet sonucu biraz hırpalandı ama sıfıra düşecek hali yok.
Ekte Türkiyenin en değerli markalarını görebilirsiniz. Hatta az bile demişim çünkü Pınar en değerli 25. marka olmuş 281 Milyon USD ile.
3- Ailenin servetini bir referans olarak verdim yoksa holding ile bir tuttuğumdan değil. Onların servetinin holdinge direkt bir katkısı yok tabi ama bu kadar serveti olan insanlar için 250 milyon USD borç çok fazşla değil anlamında verdim örneği.
Sanırım benim konular bu kadar.
Yer İmleri