Sayfa 35/157 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Merhaba,

Böyle bir ricada bulunduğunuzu görmedim, görseydim bir yanıt verirdim.

Temettü 25 endeksi mi istediniz yoksa temettü endeksi mi ?

Gerçi özellikle de bold yazıp belirtmişsiniz ancak XTMTU içeriği çok geniş. Ben çimento için o incelemeyi yaptım çünkü o bir sektör analizi idi. Benzer çarpanlara sahip az sayıda şirket yani. XTMTU içinde birbirinden alakasız çok farklı şirketler olacağından, toplam kar zarar birbirini azaltacağından ortalamada hatalı sonuçlar gelebilir.

Syg.
    Sayın Börsianer,
    Tümünü kastedmiştim..
    Bazen öyle şeyler oluyor gözümüzün önündeki hisseyi göremiyoruz. Yada bir hisseye odaklandığımız için diğer hisselerde olan gelişmeleri gözden kaçırıyoruz.
    Benim niyetim, şirketlerin temettü verimlerini en yüksekten en düşüğe doğru sıralatıp ilk yirmi içindeki hisselerin F/K'sının 8'in altında oları incelemek.
    Neye göre PD/DD ve diğer sizin tablonızdaki rakamları gözönüne alarak, ayrıca teknik analizinede bakarak.
    Zor olan bu listenin elde edilmesi diğer anlattıkların 1 saatlik iş.
    Kısaca bu liste hazırlandıktan sonra 1 saat içinde BIST'ki 500 hisse içinde en değerli 3 hisseyi bulmak çocuk oyuncağı.

Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by Sherpa Yazıyı Oku
    Sayın Börsianer,
    Tümünü kastedmiştim..
    Bazen öyle şeyler oluyor gözümüzün önündeki hisseyi göremiyoruz. Yada bir hisseye odaklandığımız için diğer hisselerde olan gelişmeleri gözden kaçırıyoruz.
    Benim niyetim, şirketlerin temettü verimlerini en yüksekten en düşüğe doğru sıralatıp ilk yirmi içindeki hisselerin F/K'sının 8'in altında oları incelemek.
    Neye göre PD/DD ve diğer sizin tablonızdaki rakamları gözönüne alarak, ayrıca teknik analizinede bakarak.
    Zor olan bu listenin elde edilmesi diğer anlattıkların 1 saatlik iş.
    Kısaca bu liste hazırlandıktan sonra 1 saat içinde BIST'ki 500 hisse içinde en değerli 3 hisseyi bulmak çocuk oyuncağı.

Saygılarımla
    Yazdıklarımı tekrar okuyunca aklıma listenin 20 şirket için yapılmasının yeterli olacağı geldi ama nasıl.
    Temettü verimi en yüksek 20 şirket için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by Sherpa Yazıyı Oku
    Yazdıklarımı tekrar okuyunca aklıma listenin 20 şirket için yapılmasının yeterli olacağı geldi ama nasıl.
    Temettü verimi en yüksek 20 şirket için.
    Bu listenin ilk 20'si yeterli olacaktır sanırım. Ancak veriler karışmasın diye, ilk çeyreklerde çok büyük bir farklılık da olmadığı düşüncesi ile 2016/12 verileri ile tabloyu yapmak kendi kanaatimce daha doğru olacaktır.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Temettü Yaptırımcılığına gönül veren değerli Üyeler,

Sizin aziz takdiriniz nezdinde değerlendirilmek üzere (Bu hisseler hakkında yorum bekliyorum.) birkaç hisse paylaşımda bulunmak isterim. Söyle ki:

1-Aksa akrilik,
    2-Doğuş otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaş,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    7-erdemir hissesi (Demir çelik.),
    8-credit factoring.

Belirtmiş olduğum hisseler hakkında çok değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5. Şahsi görüşüm; bizim borsamizda belli başlı şirketler dışında gelecekte parlayacak, teknolojiye büyük yatırımlar yapan, gelecekte büyük fark yaratacak, Dünya'da çığır açacak şirket az sanırım. Hep ana kalemler, temel hammaddeler veya hizmetler konusunda uzman sirketlerimiz var. Bunlar her ülkede olabilecek şeyler gibi geliyor bana. Bir Tesla bir Apple bir Samsung çıkaramasak da sıralamaya girebilecek bir iki şirket bizleri çok farklı noktalara getirir. Şirketler gelişiyor ama Dünya'ya göre yavaş kalıyoruz sanki. Tabii ki gurur duyulacak şirketlerimiz de var. Borsa'ya son dönemde kote olan şirketlere bakıyorum hep ziyan..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Temettü Yaptırımcılığına gönül veren değerli Üyeler,

Sizin aziz takdiriniz nezdinde değerlendirilmek üzere (Bu hisseler hakkında yorum bekliyorum.) birkaç hisse paylaşımda bulunmak isterim. Söyle ki:

1-Aksa akrilik,
    2-Doğuş otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaş,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    8-credit factoring.

Ben bildiklerime yorum yapayım geri kalanlarına da başka bilenler yorum yapsın :

Adana A : Oyak çimento grubunun amiral gemisidir. Avantajlı konum, liman, demiryolu ve her zaman dillendirilen ama hiçbir zaman göremediğimiz suriye'den gelecek dev talep beklentisi. Beyaz çimento yatırımı (kaliteli ve karlı ürün). Sönmez çimento ile artabilecek rekabet, bunun yanında sönmezin sahiplerinin fetö gözaltısına girip çıkmış olmaları. Borsada borçluluk oranı en düşük çimento şirketlerinde 2. sırada. Net kar marjı en yüksek çimento şirketidir. Kredi kullanmaz, dövizden etkilenmez. Her yıl %12 civarı brüt temettünüzü alıp yatarsınız.

Creditwest Faktoring : %85 Altınbaş Holding %15 Halka açık yapıda bir şirket. Sahiplerinden daha önce yamuk bir haber çıkmamıştır. Eski toprak faktoring, daha sonra tmsf el koymuş ve altınbaşlara satılmıştır. Son 5 yılda izlenen politika edilen bütün karın dağıtılması ve özkaynak biriktirilmemesidir. Durağan bir şirket. Büyümeye yönelik çok bir adım göremiyorum. Birkaç yıl önce izmit'te şube açmışlardı sanırım. Ancak her yıl %15-17 brüt temettü alma imkanı sağlıyor. Bu şekilde maliyetinizi düşürüp ileride daha da çok verim elde edilebilir.

Panora GYO : Ankara Oran'da üst segment AVM. Ortakları zengin küçük hissadarlardır. Rifat Hisarcıklıoğlu da var aralarında. Tek yatırımı Panora AVM olup şirketin amacı dükkanlardan elde edilen kira gelirlerinin her yıl ortaklara ulaştırılmasıdır. Başka bir yatırım yapmayacakları şirket sitesinde açıklanmıştır. Halka arzından bu yana ödediği düzenli temettüler sayesinde yukarı yönlü bir seyir gösterebilmiştir. Kiralar döviz üzerinden alınır ancak kur düşükten sabitlendiği için burada bir kayıp vardır. Buna rağmen %10 brüt temettü her yıl elde edilebilir.

İş Yatırım Ortaklığı : Karakter olarak Creditwest'e çok benzer. Karın tamamını dağıt ve özkaynak biriktirme. Bu yüzden iki hissenin de primleri hep sınırlı olmaktadır. Net aktif değerinden önemli ölçüde iskontolu işlem görür. Finansta, varlıklar nakde ne kadar yakınsa değerleme o derece iyi olur teoride ancak bir ser. piy. araçları portföyü yönetmesine rağmen portföy değerinden değeri hayli düşüktür. Bunun esas sebebi de yine crdfa gibi kar artışı olmaması, bir büyüme beklentisi yaratamamasıdır. Ortakları arasında tasfiye söylentileri gırla gider ancak İşbank bu şirketi kapatmaz diye düşünüyorum. Uzun vadede dolar kadar bir getiri üretebilir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Ben bildiklerime yorum yapayım geri kalanlarına da başka bilenler yorum yapsın :

Adana A : Oyak çimento grubunun amiral gemisidir. Avantajlı konum, liman, demiryolu ve her zaman dillendirilen ama hiçbir zaman göremediğimiz suriye'den gelecek dev talep beklentisi. Beyaz çimento yatırımı (kaliteli ve karlı ürün). Sönmez çimento ile artabilecek rekabet, bunun yanında sönmezin sahiplerinin fetö gözaltısına girip çıkmış olmaları. Borsada borçluluk oranı en düşük çimento şirketlerinde 2. sırada. Net kar marjı en yüksek çimento şirketidir. Kredi kullanmaz, dövizden etkilenmez. Her yıl %12 civarı brüt temettünüzü alıp yatarsınız.

Creditwest Faktoring : %85 Altınbaş Holding %15 Halka açık yapıda bir şirket. Sahiplerinden daha önce yamuk bir haber çıkmamıştır. Eski toprak faktoring, daha sonra tmsf el koymuş ve altınbaşlara satılmıştır. Son 5 yılda izlenen politika edilen bütün karın dağıtılması ve özkaynak biriktirilmemesidir. Durağan bir şirket. Büyümeye yönelik çok bir adım göremiyorum. Birkaç yıl önce izmit'te şube açmışlardı sanırım. Ancak her yıl %15-17 brüt temettü alma imkanı sağlıyor. Bu şekilde maliyetinizi düşürüp ileride daha da çok verim elde edilebilir.

Panora GYO : Ankara Oran'da üst segment AVM. Ortakları zengin küçük hissadarlardır. Rifat Hisarcıklıoğlu da var aralarında. Tek yatırımı Panora AVM olup şirketin amacı dükkanlardan elde edilen kira gelirlerinin her yıl ortaklara ulaştırılmasıdır. Başka bir yatırım yapmayacakları şirket sitesinde açıklanmıştır. Halka arzından bu yana ödediği düzenli temettüler sayesinde yukarı yönlü bir seyir gösterebilmiştir. Kiralar döviz üzerinden alınır ancak kur düşükten sabitlendiği için burada bir kayıp vardır. Buna rağmen %10 brüt temettü her yıl elde edilebilir.

İş Yatırım Ortaklığı : Karakter olarak Creditwest'e çok benzer. Karın tamamını dağıt ve özkaynak biriktirme. Bu yüzden iki hissenin de primleri hep sınırlı olmaktadır. Net aktif değerinden önemli ölçüde iskontolu işlem görür. Finansta, varlıklar nakde ne kadar yakınsa değerleme o derece iyi olur teoride ancak bir ser. piy. araçları portföyü yönetmesine rağmen portföy değerinden değeri hayli düşüktür. Bunun esas sebebi de yine crdfa gibi kar artışı olmaması, bir büyüme beklentisi yaratamamasıdır. Ortakları arasında tasfiye söylentileri gırla gider ancak İşbank bu şirketi kapatmaz diye düşünüyorum. Uzun vadede dolar kadar bir getiri üretebilir.
    Kıymetli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    En azından temettü bağlığı altında temettü hisselerinin irdelenmesi için daha önceki yazımda soru yöneltim.

8.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Temettü Yaptırımcılığına gönül veren değerli Üyeler,

1-Aksa akrilik,
    2-Doğuş otomotiv,
    3-Adana çimento(A),
    4-Hektaş,
    5-panora hisse,
    6-isyat
    8-credit factoring.

Yorum yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım çünkü aldıgım çoğu hisseyi bilancosuna göre alırım bu aldıgım şirketin %99'u temettü dağıtır. Bu beni temettü yatırımcısı mı yapar yoksa bilanco yatırımcısı mı yapar bilemedim. Ancak fazla mal göz cıkarmaz umuduyla bir değerlendirmede ben bulunmak istedim.

Öncelikle ben hisselerin haberleri ve gelecekte yapacağı projelerle çok fazla ilgilenmeyen birisiyim. Bilancolarına bakar güzelse alır kötüyse satarım. Gelecekteki projelerın kar ettirip ettirmeyeceğini şimdiden öngöremeyeceğim için ben için tek kriter bilancodur. Bunun yanına alım yaparkende teknik analiz ve bazı rasyolarla alım yaparım. Bu yuzden sana hisselerin haberleri gelecek projelerı hakkında fikir veremyeceğimi bilmeni istedim. Bir proje yapılacaksa dahi bunun karlı olup olmayacağınıda bilemem. Geçelim hisselere;

Aksa - Tekstil Kimyasalları sektörü bilancolarını istikrarlı arttıran son bilancosunda da iyi bir kar açıklayan güzel bir şirket olarak görünmekte.

Doğuş Otomotiv - Otomotiv sektörü 2016 bilancoları kötü ancak 2016 son çeyrek bilancosunu düzeltmiş henüz 2017 bilancosu gelmemiş fakat ben iyi geleceğini düşünüyorum. Berbat bir şirket değil ama daha iyileri kesinlikle var.

Adana Çimento (A) - Çimento, Beton sektörü çimentoları bu sene almak bana göre tam bir hayal kırıklıgı olacaktır. bilancoları kötü gelmekte bu sektör bilancoları düzelinceye kadar yanından geçmemek lazım.

Hektaş - Gübre ve Zirai Ürünler sektörü mükemmel bir bilanco ile benim yatırım listemde yer alan şirketlerden birtanesidir. Bir önceki çeyrekte kötü bir bilanco açıklasada bu çeyrek hemen düzeltmiş ve işlerini yoluna koymuş görünüyor.

Panora GMYO - Gayrimenkul Yat. Ort. sektörü GYO'ları oldum olası ısınamamış biri olarak ve bilanco analizleride bunlarda çok farklıdır. 2017 bilancosu gelmemiş olsada bir öncekin bilancosu kötü olan bir hisse bence şu görünüşüyle yatırım yapmaya değecek bir şirket değil.

İş Yat. Ort. - Menkul Kıymet Yat. Ort. sektörü bunlarında analizleri farkldır. Yine bu hissede son bilancosu olan 2017 bilancosu gelmiş ancak önceki dönemlerle aynı karı elde ederek üstüne birşeyler katamamış nötr bir hisse.

Ereğli Demir Celik - Demir Çelik sektörü yine benim favori yatırım listemde yer alan muzzam kar açıklamış güzide şirketlerden bir tanesi. BU sene için yolun başında ve yatırımcısına ciddi kar ettireceğini düşündüğüm bir hissedir kendileri. Tebrikler güzel seçim.

Credıtwest Faktorıng - Faktoring sektörü Bu sektöründe analizi farklıdır. Görüdğüm kadarıyla karını istikrarlı sekılde arttırmayı başarbilmiş görünüyor. Fakat bu sektör analizi farklı oldugu için ilgimi çekmedi ancak alınmaması için bilancoda kötü bir duruma rastlamadım.

SONUÇ: Portfoyunde benimde yatırım listemde olan HEKTS ve EREGLİ var Bunlar güzel seçim Özellikle EREGLIDEN yüksek potansiyel beklemekteyim. Onun haricinde en kötü seçim sanırım çimento sektöründen ADANA diye düşünüyorum. Diğer hisselere gelince bence alınabilecek çok daha iyi hisseler var onların dışında.

Ama takdir sizin tabiki.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 35/157 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •