Originally Posted by
alicemal
human, çarptılar demek doğru olmaz.
Virusle satışların başladığı ilk hafta, piyasa yapıcılar dahil herkesin sermayesi az yada çok küçülmüş olmalı. O ilk haftayı çok kötü yönettim, oda benim suçum. Başkasının değil.
Tabi ana suç BIST yönetiminin. Büyük bir düzenleyici fon oluşturmalıydı.
Bu tür GEÇİCİ kriz durumlarında, veya balinaların abartılı silkeleme çalışmalarında(90bin 82 bin aralığı 2 kez), veya abartılı yukarı çekerek gel gel operasyonlarında, satışlar veya alışlar SEBEPSİZ aşırıya kaçtığında, elindeki fonla karşı işleme geçmeliydi.
Örneğin köklü bankalarda 3 F/K kabul edilemez. 10 bile kabul edilemez. Tabi tayyip faktörüde var. tayyip i işin içine katınca 3 F/K bile fazla gibi duruyor.
Bu tür işlemlerle, BIST i güvenilir borsa yaparsın, vur kaççılar çekilirler, 20 trilyon doları boşta tutan gerçek yatırımcılar gelirler.
BIST, siyasetçi arpalığı olduğu için, o yönetime insanları üretsinler diye değil, BIST parasından faydalansınlar diye koyuyorlar.
Siyasetçinin elleştiği tüm kurumlar aynıdır. Çalışsınlar, kuruma faydalı olsunlar diye oraya insan koymuyorlar, o kurumdan faydalansınlar diye koyuyorlar. O koltukları iş yapma yeri değil, kendilerine ödül olarak görüyorlar. Hepsi haramzade.
Zihniyet bu.
Örneğin belediye başkanı vekil, o koltuğa faydam olsun diye oturmuyor, o koltuktan faydalanmak için oturuyor. Millet de bunu kabullenmiş durumda. Onların maaşlı çalışanımız olduklarının farkında değiller. Ağa maraba kültürü işte.
Cezasınıda tüm halk çekiyor. Şimdi yeni giren 250 bin kişi varmış. Aynı bu BIST yönetimi ile onlarıda bir kaç yılda katledecekler. Çok azı sağ kalacak. tabi birde tayyip faktörü var.
her neyse.. aynı şeyleri yazıp duruyorum. İş aracı kurumlarda, onlar bastırıp fon kurduracaklar. Güven artınca aracı kurum müşteriside artar. Bu kadarını düşünemiyor o her gece TV lerde gördüğünüz yağlı yahudi marabaları.
FON ile karşı işlem yeni icadda değil, çok eskiden beri bilinen bazı büyük borsalarda kullanılan yöntem.
Hoş fon kurulsada tayyip faktörü işin içine girince, her şey anlamsızlaşıyor. Adam bu ülkenin en az 16 milyar dolarını ihvanın hüküm sürdüğü ülkelere hibe olarak dağıtmış, sonra bize IBAN vermiş. Akıl alır gibi değil. Malı mülkü yabancıya kapatma, ihaleler ile geleceği borçlandırma da ayrı... ne ülke yaw, hala umudumuz olması ne ilginç.
.
Yer İmleri