Sayfa 541/853 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST te dünki gibi bir durum bekliyorum. Bankalar yeşil diğerleri genelde kırmızı olur herhalde.

Bankaları alan yabancılarda satışa katılırsa kötü olur. Bazen oluyor.

Bugün aydem işleme başlayacak. Son dönemdeki en büyük halka arzlardan biriydi. Bugün yüksek yeşil gitmezse, halka arzları alanlar yaptıklarını sorgulamaya başlayacaklardır.

Mevcut para, hem endeksi yükseltmeye hemde büyük halka arzları finanse etmeye yetmiyor.

Ciddi yabancı girişi olsa, büyük ihtimalle yetecek. Girmiyorlar.

İkinci ihtimal ise, yabancılar banka dışı senetleri satıp, ucuz kalmış olan bankaları alıyorlar. Buda aklıma geliyor ama ihtimal vermiyorum. Halka arz olmadığı geçen gün epey yükselmişti tüm endeksler.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    BIST te dünki gibi bir durum bekliyorum. Bankalar yeşil diğerleri genelde kırmızı olur herhalde.

Bankaları alan yabancılarda satışa katılırsa kötü olur. Bazen oluyor.

Bugün aydem işleme başlayacak. Son dönemdeki en büyük halka arzlardan biriydi. Bugün yüksek yeşil gitmezse, halka arzları alanlar yaptıklarını sorgulamaya başlayacaklardır.

Mevcut para, hem endeksi yükseltmeye hemde büyük halka arzları finanse etmeye yetmiyor.

Ciddi yabancı girişi olsa, büyük ihtimalle yetecek. Girmiyorlar.

İkinci ihtimal ise, yabancılar banka dışı senetleri satıp, ucuz kalmış olan bankaları alıyorlar. Buda aklıma geliyor ama ihtimal vermiyorum. Halka arz olmadığı geçen gün epey yükselmişti tüm endeksler.
    Bravo...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    sağol market,

---

Akbank ın bilanço ilginç geldi. Ciro %20 düşmüş, kâr %56 artmış. F/K bu bilanço ile 3,6 ya düştü. PD/DD ise 0,40 a düştü. Akbank yönetimleri geçmişten beridir en sağlam duran yönetimlerdi. En kurumsal ve profesyonel davranan yönetimlerdi. Bu F/K komik, gerçekten komik.

Bu banka batıda olsa ki diğer bankalarda aynı, F/K sı 20 üzerinde olur. Mars da olsa F/K 72 olur da diyebiliriz. Batıda olsa diye kıyaslama mantıklı değil, hatırlatın bir daha yapmayayım. Tabi TV lavukları işlerine gelince "batıdada böyle" deyip duruyorlar. Bankalar "işlem yaptın, işlem yapmadın parası istiyor, ne bu" diye soruyorlar. Bankacı "batıda böyle" diyor. "Yaw batının her şeyini aldında bumu kalmıştı" diye soran olmuyor, çünki soruyu soranda aynı çıkar grubundan. Danışıklı dövüş.

Yüzeysel bakınca Bilanço anormal görünüyor. Detaya bakmak lazım, satış düşmüşken kâr nasıl bu kadar artmış.? Karşılıklarla alakalı olsa gerek. Üşenmezsem detay bilanço incelerim. Diğer bankalarda gelsinde.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    MB başganı soru cevaplıyor.

İnanamıyorum, soruları önündeki metinden cevaplıyor. Metni olduğu gibi okuyor.

Soruların önceden alınması normal olabilir ancak alınan soruların cevaplarıda ekip tarafından hazırlanmış onu okuyor. Kendine güveni SIFIR.

MB başına yeni geldiği için, MB kurallarını, işleyişini, yöntemlerini bilmiyor olması doğal. Hiç bir şey bilmiyorsan o zaman ne işin var orda. Hadi bu komik oldu, milli güreşçinin banka yönetim kuruluna sokulduğu bir ülke haline geldik.

Soru cevap yapma. Ne zaman işi öğrendin kendine güvenin geldi o zaman soru cevap yap.

Metinden birebir okunan cevap görüntüsü, senin değerini dolayısı ile MB nin değerini düşürür. Du yaw, bu adamın değeri piyasa açısından varmıki.?

Görüntü, tamamen güvene dayanan bir kurumun vermemesi gereken bir görüntü.

PPK yerine PKK mı dedi yaw?
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    PPK yerine PKK mı dedi yaw?
    Onu kaçırmışım.

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Oylarım yeterli değil.

Alicemal 1 çuval oy getircektim, ama mühürsüz çıktı.

Şansına küs..[emoji848]

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Alicemal 1 çuval oy getircektim, ama mühürsüz çıktı.

Şansına küs..[emoji848]
    Listeye baktım bosh bana oy vermiş. O sebeple 14 ayar bu espriye ses çıkarmadım.
    Böylede seçmenimi itinayla koruyorum. Şu an duygulandım. Çevre belediye başganları, bana boşa "efsane keçi" demiyorlar.

Sayfa 541/853 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •