Sayfa 627/852 İlkİlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon
Arama sonucu : 6816 madde; 5,009 - 5,016 arası.

Konu: Bana kalırsa.

  1. #5009
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Çin haftaya kötü başladı.
    %4.89 aşağıda China 50.
    Bir şeyler var gibi küreselde.
    Henüz haberlere bakmadım sebebi tam bilmiyorum.
    Şu an biraz toparlamış 2,84 civarında düşüş. Hong Kong sebebi ile olmalı. Çin, Hong Kong sebebi ile abd ye yaptırım kararı almış. Hong Kong borsasıda çok düşmüş.

    Çin borsası gösterge değil çünki büyük oyuncuların oyuncağı değil. O borsa devlet tarafından korunuyor olmalı. Soyguna izin verilmiyor. Aynısı abd borsası içinde geçerli. abd borsası gösterge kabul ediliyor çünki hem abd parası tüm dünya borsalarında az yada çok var hemde dünyaya hâkim abd medyası sebebi ile ülkeler manipule ediliyorlar.

    Netçe: Çin borsası bizde pek belirleyici olmuyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  2. #5010
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Henüz haberlere bakmadım sebebi tam bilmiyorum.
    Şu an biraz toparlamış 2,84 civarında düşüş. Hong Kong sebebi ile olmalı. Çin, Hong Kong sebebi ile abd ye yaptırım kararı almış. Hong Kong borsasıda çok düşmüş.

    Çin borsası gösterge değil çünki büyük oyuncuların oyuncağı değil. O borsa devlet tarafından korunuyor olmalı. Soyguna izin verilmiyor. Aynısı abd borsası içinde geçerli. abd borsası gösterge kabul ediliyor çünki hem abd parası tüm dünya borsalarında az yada çok var hemde dünyaya hâkim abd medyası sebebi ile ülkeler manipule ediliyorlar.

    Netçe: Çin borsası bizde pek belirleyici olmuyor.
    Rast gele üstad...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

  3. #5011
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Sağol market.
    Dün, son döneme göre normal işlem hacmi ile hafif düştük. Düşüş sebebi sabahtan itibaren yüksek satış yiyen garan tahtasıydı. Sebebini aradım bulamadım. Sebepsiz görünüyorsa, manipulatör oyunudur.

    Meydan boşken vur kaç yapalım demiş olabilirler. BIST yönetilmediğinden biraz parası olan manipulatör, vur kaç yapıp başarılı olabiliyor. TV profesyonelleri(maymunları) bu olaya "adam nasılda götürdü" deyip gülüp geçebilyorlar. Aslında kendilerinin ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında değiller. Uzun vadede BISTin güvenilirliği yok oluyor ve yeni oyuncu girmiyor. Mevcut oyuncular manipulatörlerce soyulmuş oluyorlar. Oyuncu sayısı azalıncada aracı kurumlar gelir darlığına düşüyor. Bu kadar basit bir bağlantıyı göremeyecek kadar körler.

    Bugün için kötü görünen bir şey yok. Dün içinde yoktu ama düştük. Dünde yazdığım gibi büyük oyuncularda alma isteği yok. Yaz ayı rehavetine girmiş olabiliriz. İlk baharda endeks 1570 lerde iken bir müddet yataya sararız, yükselişe dayanak yok benzeri şeyler yazmıştım. Ağbal dehlenmesi ile epey aşağı inip orada yataya sardık. Normalde yükselmemiz gerekir ancak Ağustos ayıda yatay geçebilir.

    Covid 4. dalga sebebi ile aşı olmaya karar verdim. 4. dalga olmasaydı aşı olmayacaktım. Bugüne sinovac randevum var. Sonra ikinci dozuda olurum.

    Aşı olanlarda 4. dalga ile viruse yakalanmaya başladı. Yüksek aşı olan ülkelerde 4. dalga sebebi ile ölen yok ama durum rahatsız edici.

    Günah keçisi aramaya başladılar ve aşı olmayanlar katil ilan ediliyor. Bir ölçüde haklılarda ama abartıp her şeyin suçu aşı olmayanlara atılacak. O sebeple aşı oluyorum. Yoksa çok sağlıklı beslenip spor yapıyorum, tahminimce virus bana bulaştı ve ayakta atlattım. 10 kere bulaşsa 10 kere ayakta atlatırım. Çünki hayatı insanları anlayacak ve sağlıklı beslenip sağlıklı yaşayacak kadar BİLİNCİM VAR. Benim bilincimde olanları kukla gibi oynatamıyorlar ve piyon yapamıyorlar.

    Halkın KOLAY hastalanmasının sebebi devletleri yöneten hırsız siyasetçiler.

    Besin ve ilaç firmalarından rüşvet alıp Sağlıksız beslenmeye onay verdiler. Sağlıksız beslenen halkda çok çabuk hastalanmaya başladı. Şeytana tapan Bir kaç bin hırsız siyasetçi ve firma sahibi zenginleşirken, kalabalıklar hayatlarını hastaneler de geçirmeye başladı.

    Sağlık sektörü ceplerini doldurdu, halk hastanelerde süründü. Yeni virusleride devletler ve ilaç firmaları yaratıyorlardır. Özellikle batı ülkeleri ile ilgili deliller var.

    Bu sebeplerle aşı olmayacaktım çünki aşının içindeki maddelerden sağlığa zararlı olanlar var deniyor. Zaten ihtiyacımda yoktu ancak olmak zorunda hissettim.

    Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  4. çünki aşının içindeki maddelerden sağlığa zararlı olanlar var deniyor.

    Hocam tanidigim takip ettiğim kadari ile sen facebook söylemleri ile is yapmazsın, yukarida soyledigin cümle icin dayanağın nedir acaba? makale vs var ise okumak isterim

  5. #5013
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
     Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    çünki aşının içindeki maddelerden sağlığa zararlı olanlar var deniyor.

    Hocam tanidigim takip ettiğim kadari ile sen facebook söylemleri ile is yapmazsın, yukarida soyledigin cümle icin dayanağın nedir acaba? makale vs var ise okumak isterim
    Zararlı maddeler konusunda benim yıllara dayanan notlarım var. Bu notları kendi sağlığım için tuttuğumdan, hangi araştırmadan ve belgeden aldım onları yazmadım.

    Yanlız bir bilgiyi aldığında diğer bilgilerinde desteklemesi gerekir.

    Örnek verirsem,

    "besinlere katılan sanayi şekeri sağlığa zararlı" bilgisini gördüğümde, şeker üreten hangi global firmalar hangi sağlık kuruluşlarına, sağlık dernekleri ve sağlık dergilerine sanayi şekerini savunsunlar diye rüşvet veriyor o bilgi de elinde olmalı. Yoksa bazı sağlıkçılar sanayi şekeri iyi der, bazıları kanser ve obez yapıyor der. Dinleyen kişilerde istediğine inanır. Doğruyu ise kanser olsan bile bulamazsın çünki senin kanseri şeker mi yaptı bilemezsin.

    Yüzde yüz doğruyu bilemezsin. Pek çok bilgiyi edinip birbirleri ile bağ kurup kendi doğruna inanırsın. Sağlık bu, bir kere gittimi o değerli tek hayatınıda elinden alır.

    Hali ile benim sağlık konusunda yazdıklarım kendi doğrularım ve seninde fark ettiğin gibi sürü hareketlerinden etkilenmem. Söylenen den değil dolaylı verilerden doğruyu bulmaya çalışırım o sebeple kandırılmam çok zordur.

    Sinovac klasik aşı. Klasik aşılarda az miktarda katkı olarak civa kullanıyorlar ve civa nın sağlığa zararı ispatlı. Ancak doktorlar "o kadar az civa varki vücudu etkilemez" benzeri şeyler söylüyorlar. İnanıp inanmamak kişinin elinde, zararlımı değilmi biz ispatlayamayız.

    biontek aşısı ise sentetik aşı ve dünyada ilk defa kullanılıyor. İlk defa kullanıldığı için en değerli varlığım olan sağlığımı riske atmadım. İçinde civa olma ihtimaline rağmen sinovac ı seçtim. İçinde civa varmı diye araştırdım, varlığına yada yokluğuna dair bir veri bulamadım. Ayrıca bionteki üreten ve pazarlayan Pfizer firması, dünyayı sağlık dahil her alanda cehenneme çeviren siyonistlerin bir firması ve kendi aşıları iyi diye bin doktora haber yaptırırlar, 100 sağlık dergisi aşı sağlıklı diye haber yaptırırlar, 50 ülke devletinede kendi aşılarını "teşvikle" aldırırlar. Siyonistler Çin hariç dünyaya hakim. Gördüğün gibi dolaylı veri olan arka plan hakkındada bilgim var. Her konuda çok bilgi gerekir ve bu bilgileri birbirine DOĞRU bağlayacak yetenek gerekir.

    Dünyada ilaç ve besin firmalarından hangi siyasetçiler rüşvet alıyorlar isimleri internette var. Ancak internette bilgiyi bulman doğru olduğunu göstermez. Pek çok dolaylı bilgi ile desteklemen gerekir. Örneğin "brezilya GDO lu tohum ithal ediyor yasak olmasına rağmen" diye bir haber okudu isen tek başına bu bilginin doğruluğunu yada yanlışlığını ispatlayamazsın. Ancak brezilya devletinin yolsuzluk içinde yüzen bir devlet olduğunu biliyorsan, devlet başkanı ve tarım bakanının Hollanda ve New York da yüz milyonlarca dolarlık evleri olduğunu biliyorsan o zaman GDO lu habere inanırsın.

    Bendeki bilgiler bu şekilde. Not aldığım veriler dolaylı verilerle ispatlanmış olan veriler. Doğrumu yanlışmı yüzde yüz garanti veremem . Öyle bir iddiam da yok, kendi sağlığım önemli. Şüphelenmişsem kullanmam.

    Dolaylı verilerden sonuca ulaşmaya çarpıcı başka örnek vereyim.
    İçinden çok fazla su çıkıyor diye migros dan et almayı bıraktım. Açık veri eti tavaya attığımda çok fazla su çıkması. Aynı fiyata Belediye den et alınca su çok az çıkıyor. Belliki migros etinde bişeyler var.

    Dolaylı bilgim neler.

    Hollandadan ithal bradmix denen bir madde var. Özellikle kurban hayvanlarına satış öncesi enjekte ediyorlar, hayvanın ağırlığı artıyor. Birinci veri bu.
    İkinci ver, migros uzun yıllardır zarardaydı ve bir kez battı el değiştirdi. Sebebi çok kötü yönetilmesi. Maliyetleri çok yüksek. Diğer küçük zincir marketlerinse maliyetleri düşük. migros bu marketlerle rekabet için maliyetleri çok düşürmek zorunda. Gördüğüm kadarı ile yönetici personel konusunda hala çok berbatlar. Aynı rezillikler devam ediyor. Personel maliyeti hâlâ çok yüksek. Bu durumda ürün maliyetlerini düşürüyorlar. Raf parası alıyorlar, sağlıksız paket ürünlerle rafları doldurdular. İçerik okursan hepsini görürsün. tabi sağlıksız içerik hakkında benim kadar bilgin olmalı.

    Dolaylı veriler, bradmix ve migrosun müşteri kaybı sonucu maliyetleri düşürmeye çalışmasını fark etmem, diğer marketlerin yükselişinin farkında olmam, migrosun kötü yönetildiğinin farkında olmam vb.. Ayrıca dolaylı veri olarak migros işletimi hakkında çok bilgim var çünki devamlı müşterisiydim ve gözlem alışkanlığım ortada.

    Sonuçta, çıkan su ile diğer dolaylı verileri birleştirip migros dan et almayı bıraktım. Et bradmix limiydi.? İspatlayamam ama benim açımdan şüphe yeterli. Sağlığımı tehlikeye atamam.


    .
    Son düzenleme : alicemal; 27-07-2021 saat: 12:54. Sebep: migros
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  6. #5014
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Başın sağ olsun ayhan. Benimde o kalp krizleri konusunda biraz bilgim var. Akrabalarında aynı olayla karşılaşanlar var.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  7. Sayın alicemal,

    bilgi kırıntısı olması açısından bildiğim kadarıyla bende birşeyler yazayım.

    Migros veya bazı yerlerde etleri vitrine çıkarırken sıralı enjektörlerle içlerine bir miktar su basıyorlar. Bu yöntemle etler daha ağır

    bastığı gibi görüntü olarakta daha canlı, parlak oluyor.

    Kurbanlık hayvan besleyen yetiştiricilerin bazıları ( bahsettiğiniz ilaç markası olabilir) hayvanlara ilaç vererek böbreklerinde zarara sebep oluyorlar.

    Hayvan bünyesinde tam çalışmayan böbrekten dolayı sıvı birikmesi oluyor, daha fazla kilo basıyor. Satış ve kesim zamanı belli olduğundan hayvan aşırı rahatsızlanmadan satabiliyorlar.

    Zaten kurban alanlar profosyonel celep olmadığından hiçbirşey farketmeyebiliyorlar.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

  8. #5016
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    migros daki tahminimi balık da belgelemiş. Gördüğünüz gibi dolaylı yollarda gerçeğe ulaşılabiliyor. Her konuda yeterli bilginiz olursa ve bunları birbirine doğru bağlayabiliyorsanız, kandırılamazsınız. Bir nevi keçi olursunuz.

    Su olduğunu sanmam. uzmanı değilim ama su organik maddeleri bozar, etin içindede bağlı kalmaz diye düşünüyorum. Etin içinde uzun süre kalacak özel bir madde olmalı. Et tezgahta günlerce sergilenirken, o madde et içinde aynı şekilde barınmalı. Ete tutunmalı. Su bu işi yapamaz diye düşünüyorum. bradmix denen sıvı, su görünümünde olmalı.

    ---

    Filenin sultanları 2 gün önce bir önceki olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup ettiler.

    Çok aşırı sevindiler. O aşırı sevinci görünce, daha kolay maçı kaybedecek bu salaklar demiştim. Salak dememin sebebi onları sevdiğim için. Sevdiğim için hatalarına aşırı kızıyorum. Tabi hata kızlarda değil yöneticilerinde. Aşırı sevince izin verdiler ve katıldılar.

    Bir sonraki İtalya maçını kaybettiler. Çinden daha güçsüzdü italya. Hem çini, hem İtalyayı bu yıl yine yenmiştik.

    Eğer turnuva tamamlanmadan, aradaki bir maçda, turnuvayı kazanmış gibi sevinirsen, sonraki kolay maçları kaybedersin yada çok zorlanırsın. Aşırı sevinçler, hırsını, hedefini kafandan siler. Aşırı profesyonelsen etkilenmezsin ama aşırı profesyonellerde ara maç kazanınca o kadar sevinmezler.

    Kaybedeceklerini biliyordum. Aynısı futboldada her seferinde olur. Futbol camiasının bilinç seviyesi çok düşük olduğundan onlarda normal görüyordum. Ama daha iyi eğitimli bir camia olan kızlar voleybol takımında bu hatayı beklemiyordum.

    Üzüldüm.

    Yenemediğimiz abd ve Brezilyayı yeneceğiz derken, daha önce defalarca yendiğimiz İtalya ya yenildik. Çin maçındaki o aşırı sevinçden sonra artık kolay toparlayamazlar. Gördüğünüz gibi voleybol sadece sahada kızlarla kazanılmıyor.

    Satranç pek oynamam ve uzmanı değilim ama gençken tanımadığım biri ile onun isteği ile gönülsüz bir maç yapmıştım. Vatandaş satrançta çok iyi idi. Satranç bilgi ve tecrübesi açısından seviyemin çok üzerindeydi. Benim tek avantajımsa anormal yüksek EQ derecem.(EQ ölçülmediğinden kolayca "benim EQ çok yüksek" diye sallayabilirim.) Kısa sürede beni mat pozisyonuna getirdi. Sonra satranç tahtası dışı bir hamle ile maçı kolayca aldım. Tahtayı adamın kafasına geçirmedim. Maç tahtası dışı bir zaafını fark ettim ve faydalandım. Şimdi anlatmam, uzun hikaye.

    Demek istediğim, maç sadece maç değil yaw.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 627/852 İlkİlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •